Şimdi Ara

inşaat mühendisi arkadaşların yardımına ihtiyacım var

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.

    evimizin altı lanet olsun ki dükkan olarak faaliyet gösteriyor. tavukların depolandığı bir soğuk hava deposu. evet yanlış duymadınız apartmanın altı yaklaşık 120 metrekarelik bir soğuk hava deposu. dükkanın altında ise kömürlük var.

    inşaat mühendisi arkadaşlar yardımcı olacaktır. metrelerce uzunluğundaki tırlar buraya mal depoluyor. tonlarca ağırlık her hafta buraya yükleniyor ve boşaltılıyor. 5 katlı bir apartman burası. bu binanın yük taşıma kapasitesi ne kadar ki herifler buraya tır dolusu tavuğu depoluyor? bu binaya zarar değil mi?

    -18 derece soğuk hava da zemine vuruyor. buna nasıl izin verilebiliyor? adamlar dükkan sahibi. buraya ruhsat veren ibb veya ilçe belediyesi tüm bunların farkında mı? tek suçumuz dükkan üstünde oturmak mı?

    konu hakkında ne yapılmalı? bu malların taşınırken çıkardığı gürültüden bahsetmiyorum bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi september28th -- 21 Haziran 2017; 11:31:28 >



  • 1- Soğuk hava deposu kapalı bir sistemdir. Buzdolabının dışardaki duvarı soğutmadığı gibi, soğuk hava deposu da sizin evi soğutmaz. Soğutuyorsa sistemde sıkıntı var demektir.

    2) -18 derece sıcaklığın binanın taşıyıcı sistemine ciddi bir etkisi yoktur(Su alıp donma-çözülme yapmıyorsa). Öyle olsa Rusya'da betonarme bina kalmazdı.

    3) 1 tır yaklaşık 40 ton yük alır. 40 ton bina için ciddi bir yüktür. Ama statik projesini ve tavukların nasıl yüklendiğini görmeden bişey söylemek pek mümkün değil.
  • yanıtlar için teşekkürler hocam. ama malesef 1 tırdan fazlası yükleniyor her hafta. koliler tahta paletlerin üzerine üst üste diziliyor ve transpalet yardımıyla yükleniyor içeriye. statik projesi hakkında bilgim yok. yalnız dükkan binanın tam yarısına kadar geliyor. diğer yarısı ise başka bir dükkan.

    apartman altında böyle bir yapıya daha önce denk geldiniz mi peki? küçük buzhanesi olan parakende satış yerleri var ama bu kadar büyüğünün bir apartman altında olması absürt değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi september28th -- 21 Haziran 2017; 18:11:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.