Şimdi Ara

İngilterede Şeriat Mahkemesine rağbet artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bizim ladini ve dikdatör rejimimiz ve demokrasinin beşiği ingiltere demekki neymiş amaç insanların din ile bağını tamamen koparmakmış benim yorumum budur ,,, osmanlıda diger gayri müslümlere bu hakkı veriyordu yani sen bu şapkayı takıcaksın , başörtü giymiyceksin , dini kılık kıyafet yasak , arap alfabesi yasak diye diretmek çok açık ve net dikdatörlügün ağababasıdır

http://arsiv.ntv.com.tr/news/459299.asp
    http://www.haber7.com/dunya/haber/421874-ingilizler-seriat-mahkemesine-kosuyor
    http://www.bbc.co.uk/turkce/multimedya/2012/01/120119_dg_sharia.shtml

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wingtsun85 -- 17 Mart 2015; 21:38:16 >

• Haberi yeniymiş gibi koymuşsun birde.İnsan giderde haberin içeriğine bakar biraz.Şeriat mahkemelerinde alınan kararlar İngiliz anayasasına aykırı olamaz.Şeriat mahkemelerinde alınan kararlar bölge mahkemelerinin kararı onaylaması ile geçerli olur.Yani senin anlıyacağın seküler düzene aykırı karar çıkartamazsın..
    Şapka olayına değinmişsin.2. Mahmudun fesi getirip kamu alanlarında zorunlu taktırmasından bile bir habersin.Ayrıca 2. Mahmudun sarık ve cübbeyi yasakladığından da bir habersin.Osmanlıyı övüp aklınca cumhuriyeti kötüleyeceğim diye madara olmak işte senin gibilere nasip olur.Osmanlıda gayrimüslim demişken gitte Cizye vergisi kimlerden alınırmış bir öğren ve sonra çıkıp ayrımcılık yokmuş de..

• dejenere olmuş yozlaşmış osmanlıyı övüp duranlar avrupadan 3-5 milyon altın alıp saray yaptırıp (dolmabahçe) içine kurulup yan gelip yatan saltanat mensupları bana bugünün beştepedeki oturanlarını hatırlatıyor.

osmanlının yozlaşmış tarihinden örnekler verip aklısıra cumhuriyete pislik atacak
  • ben cumhuriyete karşı değilim çarpıtmayalım islamda cumhuriyete karşı değildir , ben yıllarca islama düşmalık edinen bu rejime karşıyım ,, ayrıca sizler sadece tek taraftan bakarsanız olaylara osmanlıyı böyle kötü bilirsiniz cumhuriyet tarihi bir yalan deryası daha fazlası değil , gayri müslimlerin avukatlıgınız onların bile yapamadıgı şekilde yapıyorsunuz bakıyorum ermeni papazın osmanlıyla ilgili düşünceleri vardı onların sayesinde dinimiz özgürce yaşadık , dilimizi özgürce konuştuk bugunlerimizi onlara borçluyuz diye adil bir insanın bunu konuşması gerekir zaten , napıcaktı bizler cihat yaparken yan gelip yatıcaklarıdıda birde onlardan vergidemi almıycaktık cegin bu işleri asıl bu cumhuriyet tarihi osmanlıyı kötülemek üzere kurgulanmış tamamen
  • quote:

Orijinalden alıntı: wingtsun85

ben cumhuriyete karşı değilim çarpıtmayalım islamda cumhuriyete karşı değildir , ben yıllarca islama düşmalık edinen bu rejime karşıyım ,, ayrıca sizler sadece tek taraftan bakarsanız olaylara osmanlıyı böyle kötü bilirsiniz cumhuriyet tarihi bir yalan deryası daha fazlası değil , gayri müslimlerin avukatlıgınız onların bile yapamadıgı şekilde yapıyorsunuz bakıyorum ermeni papazın osmanlıyla ilgili düşünceleri vardı onların sayesinde dinimiz özgürce yaşadık , dilimizi özgürce konuştuk bugunlerimizi onlara borçluyuz diye adil bir insanın bunu konuşması gerekir zaten , napıcaktı bizler cihat yaparken yan gelip yatıcaklarıdıda birde onlardan vergidemi almıycaktık cegin bu işleri asıl bu cumhuriyet tarihi osmanlıyı kötülemek üzere kurgulanmış tamamen

Sizinlede hiç bir şey konuşulmuyor yav arkadaş bak bir konu açmışsın konuda hemen ilk yorumda cevap vermişler dediklerinin doğru olmadığını söylemişler ki öyle ona cevap vereceğine başlamışsın Cumhuriyet yalandır şöyledir böyledir yav desene ben Cumhuriyeti istemiyorum ben kula kulluk etmek istiyorum diye açık açık nedir bu kadar kasıyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Avrupa müslümanların istilasına uğruyor.Eminim bundan çok pişman olacaklar.Bir lider çıkacak hitler gibi ama bu sefer hedef müslümanlar olacak diye tahmin etmekteyim.

• wingtsun85 kullanıcısına yanıt
    Adam attığın yalanı ortaya çıkarmış veya yanlışını ona göre yorum yapacağına gelmiş cumhuriyete saydırmışsın. Konu amacın ortaya çıkmış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haber baya eski, fakat halen uygulanıyor.
    şeriat mahkemesinde alınan kararın %100 bağlayıcılığı yoktur.
    bi nevi tavsiye niteliği taşır. bu tavsiye ile;
    normal mahkemeye gidilir ve karar o mahkemeye kalır.

fakat; ayrıca;
    İngiltere bu tarz hakem heyeti kararlarına soğuk bakmaz.
    daha önce alınan kararların üst mahkemece onaylandığına dair birkaç bişey okumuştum.

yani devlet, bu mahkeme ne demiş, dinliyor!! yani tanıyor!!
    yani devlet, vatandaşına böyle bir hak tanıyor.!!
    bunlar önemli şeyler.

böyle birşeyin ülkemizde uygulanması neredeyse imkansızdır. ayrıca kimse istemez. inanın bana.
    bunu anlamak için gazete okumak yeterli :) hırsızlık-cinayet-tecavüz-dolandırıcılık.... ne ararsan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 18 Mart 2015; 12:43:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.