|
İngiltere Merkez Bankası'ndan kritik Bitcoin açıklaması: Değersiz hale gelebilir (2. sayfa)
-
-
lol benimde son 75 yıldır uyguladığım küçük devletleri modern sömürü faiz ile para kazanma politikam olsa bende değersizleştirmeye çalışırdım.
-
asla inanmayin , kontrol edemedikleri icin kotuluyorlar , hic sansi yok ama oyle ama boyle coin dunya da yer edinecek herkes gorecek , tek problem bir cok alternatifi var bunlardan bir kisimi icin diyorum , bir cogu silinip gidecek , yapialcak akillica is neye yatirip uyapiliyo inceleyip bilmemk bunlar ne anlama geliyor iyi bilmek , kulakdan dolma bilgiler ile riskli yatirimlarin sonucuna herkes katlanir !!
-
Matematik bilgim çok olmamasına rağmen, bildiğim kadarıyla bir rakam sonsuza kadar bölünür.
Bitcoin için 2140'da son btc kazılacak lafı bir şehir efsanesidir.
Bitcoin 4 yılda bir ödül yarılanmasına gidiyor. Yani bu ne demek;
Her kazılan btc miktarı 4 yılda bir yarılanıyor. Mesela 2020 yılında 10 btc kazılmışsa 2024 yılında 5 bt, 2028 yılında 2,5 btc, 2032 yılında 1,25 btc, 2036 yılında 0,625 btc.....teorik olarak sonsuza kadar kazım devam eder. Btc nadenciliği 20140 yılında bitecek iddiası yanlıştır.
Bitcoin'in inşa edildiği teknolojisi ve dağınıklığı sebebiyle kesinlikle ortadan kaldırılamaz bir yola girmiştir. Ancak şöyle değersiz hale gelebilir. Süper gücünden muz cumhuriyetine kadar tüm devletler btcye savaş ilan ederse belki bir ihtimal ortadan kalkar.
Bu haberden çıkardığım sonuç.
1- Bitcoini alım seviyesine düşürmeye çalışıyorlar.
2- Paraya yön verenlerin birbirleriyle olan savaşı btc üzerinden yürütülüyor. (Rakibin zarar etmesi için sahte haber yapılması gibi)
3- Devletlerin ve bankaların egemenlik haklarını tehdit ediyor. (Vergiler, komisyonlar, harçlar, para basmak gibi)
-
Kapitalizmin sonuna gelinmesi sebebiyle kağıt paraların tamamen değersiz hale gelmesi daha da yakın görünüyor. Bitcoin in ömrü tahmin edildiği kadar sürerse bile kağıt paralardan daha uzun ömürlü olacağı aşikar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aynen katılıyorum hocam bir ekleme yapayım.
İki çeşit yatırımcı var. A- kısa sürede para kazanayım proje mroje umurumda değil diyenler, B- Coini hücrelerine kadar inceleyip uzun vade yatırıp parayı unutanlar var.
İki çeşit coin var. Biri hiçbir temeli olmayan sadece yazılım kodlarından ibaret shit coin dedikleri coinler veya çözüm iddiasında bulunup ama hiçbir işe yaramayanlar, bu coinler A kategorisi yatırımcıların favorisidir.
Diğeri ise dünyada ki sosyal, ekonomik ve diğer konularda ki sorunlara çözüm sunmaya çalışan coinlerdir. Bu coinler ise B kategorisi yatırımcıların gözdesidir.
Dolayısıyla projesi sağlam denilen coinlerden kasıt; güvenilir bir temele dayanan ve komisyon, tapu, noter hizmetleri, iletişim, oyun, eğlence, kültür-sanat ve onlarca alanın içinde var olan sorunlara ciddi çözümler sunanlardır.
Ancak yinede insan elinden çıkan hiçbirşeyin sonsuza kadar ayakta kalması mümkün olmadığı gibi. kripto paralara da sonsuz güven duymamalıyız.
-
Peki siz neden digital para çıkarıyorsunuz.... bunu onların yüzüne vuracaksın ki değersizleşecek olan kendi ülkelerin digital parası
-
Haberi değersiz bulanların yüzde 100'ü bitcoine para yatırmış zümre. Onların pump habercisi Yusuf'un haberleri ilaç gibi geliyor ama böyle haberler karşısında tabii ki İngiliz Merkez Bankasına gübre atma yarışına giriyorlar. Peki ya doğru söylüyor ise? Değersiz bir meta çıkar ise? Elinizdeki altın, döviz, hisse senedi, arsa gibi değeri kanıtlanmış varlıkları elinizden almak için bir oyun ise? O zaman çıkıp haber editörünün ve İngiliz Merkez Bankasının elini öpecek misiniz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 16 Aralık 2021; 12:23:5 >
-
Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu block zincirindeki altcoinlerin yüzde 90ı degersizleşcek diyordu 2 hafta önce. Hatta bir çok kişiden duydum bunu,önüne gelen bir şey çıkartıyor. Bana kalırsada bu şekilde gitmez. Çip krizi, Üretim sorunu, pandemi, Çin ve ingilterenin bu kararları falan ciddi sıkıntı var demek...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 16 Aralık 2021; 12:54:30 > -
2008-9 Yılların'da kazım yaparken o zaman değeri yoktu millet ne uğraşıyorsun diyordu sonra az değerlendi millet aman boşver gecici bunlar dedi yukseldikçe millet düşer boşver dediler simdi beni gören patron naber 2 bitcoin verde yolumuzu bulalım borcumu ödeyeyim diye takla atıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 16 Aralık 2021; 16:33:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadarını ben de biliyorum ama %90'a kadar 10 yılda kazınabilmesini anlamadım; mantıklı hesap edersek en iyi ihtimalle %30 kazınması lazımdı, %90 değil. %90'a kadar kolay kazınabilmesi daha çok ilgimi çekti : Zaten kalan %10'u o kadar da büyük bir miktar değil o parçayı komple kayıp saysak bile olur. Bu olana kadar neden azalmadı da %10 kalana kadar beklediler, ayrıca 1 milyon misket olsa da onu arayan da sürekli artan bir kesim, 10 yıl önceki madencilikle şimdiki bir değil ve gelecekte de muhtemelen daha da artacaktır. Bir de Quantum bilgisayarlar var artık isterse 100 yıllık 10 yıla indirirler :)
-
Merkez bankaları kriptolara karşı, bir merkez bankasının çıkıp bu açıklamayı yapması oldukça saçma. Hükümetin çıkıp muhafeleti eleştirmesi ya da tam tersinin olması gibi bir şey bu
-
Hocam bahsettiğin dinamikler konusunda tabiki haklı olduğun nokatalar var.
Ben sadece basit bir örnek olsun diye verdim örneği.
-
O sizin çıkarınıza olmadığı için yanlış düşünceniz. Her ülkenin merkez bankası halkının gelir ve giderinin nereye gideceğine ve ileride ekonomik olarak getireceği riskleri belirtmek zorunda. Bütün ülkeler de aynı şeyi yapıyor. Sizdeki MB hiç açıklama yapmaması en büyük abeslik aslında.
www.hurriyet.com.trABD Merkez Bankası'ndan dijital para açıklamasıhttps://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/abd-merkez-bankasindan-dijital-para-aciklamasi-41769245webrazziAlmanya Merkez Bankası yöneticisi: Kripto para düzenlemeleri dünya çapında olmalıhttps://webrazzi.com/2018/01/16/almanya-merkez-bankasi-yetkilisi-kripto-para-duzenlemeleri-dunya-capinda-olmaliınvesting.com türkiyeFransa Merkez Bankası Başkanı: "Kripto para alanını düzenlemek için fazla zamanımız kalmadı" Yazar Muhabbithttps://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/fransa-merkez-bankas-baskan-kripto-para-alann-duzenlemek-icin-fazla-zamanmz-kalmad-2151590
-
iyi de şuan tl de aynı durumda
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İlkokulda matematik dersine kim girdi?
-
Bu arada adam haklı. Evet değersizleşebilir. Dünya'ya çok büyük bir gök taşı düşebilir. İnsanlık yok olma noktasına gelebilir. 3. Dünya Savaşı çıkabilir. Simya çok gelişir ve çok ucuza altın mal edilir ve altın değersizleşir. Anarko primitivistler baskın çıkıp, toplayıcı topluma geri dönülebilir.
İşin özü, işin içine komplo teorileri girerse, her şey yok olabilir. O zaman haklı çıkar.
Konuya gelen Necati Dayılar da gözden kaçmıyor. Teknoloji forumundaki teknoloji fakirleri çok feci sırıtıyor. Bir tane dayı da hisse senedi demiş. Şimdi 10 tane hisse senedi grafiği yapıştırıcam, 1 senede %90 zarar. Dövize karşı olan zararını da saymıyorum. Az biraz okumuş olmak lazım saçmalamamak için.
-
Neydi muhabbeti balinalar falan vardı bunlarda
Bunlar istiyorki paralar kendi ülkesine aksin
Siz (merkez bankaları) önce enflasyonu düşürün, btc'ye sonra bakarsınız. 2030 yılında 1 btc 500K dolar olunca bu haberleri toparlayıp bir başlık açmak güzel olurdu :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X