Şimdi Ara

İngiltere’de yaşayan gencin 10 pound ile yaptığı alışveriş (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
329
Cevap
3
Favori
6.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10birim değilde, asgari ücrete oranlamak lazım.

hertürlü uk akar

ingiltere de londra hariç heryerde yaşanır.

ev fiytları pahalı denmiş.

evet pahalı. Ama yinede alabilirsin. kaldı ki almana gerek yok.

(pandemi öncesi) enflasyonun %2

(gerçek rakam!, bizdeki gibi sallama değil)

olduğu bir ülkede neden ev alasın?!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin de insanlara “gitmeye cesaretiniz yok, toto lazım” diye ayar veriyorsun? Milleti sınava mı alıyorsun? 😂 Avrupa’ya giden herkes amele mi sanıyorsun? Orada yazılımcısı da var, doktoru da var, mühendisi de var.

Sen burada işsizliği normalleştirip, tanıdıkla çay ocağı torpiliyle beyaz yaka olmuş insanı “medeniyet” sanıyorsun. “Eğitim yok, kariyer yok” diye ahkâm kesiyorsun ya, ülkenin eğitim sisteminin yerle bir edilmesine alkış tutan tayfanın diplomasını mı ölçüyorsun? Önce bir kendi CV’ne bak.

Almanya’da paspas yapan insan en azından insan gibi yaşıyor. Sosyal hakları var, sigortası var, kimse ona köle muamelesi yapamıyor. Türkiye’de paspas yapana bile üstten bakılıyor. Orada kendini geliştirme şansı da var. Dil okulu, meslek eğitimi, destek programları… İngiltere’de okumanın yaşı yok. Benim gittiğim meslek okulunda 50 yaşında kadın vardı, İngilizce öğreniyordu, yeni bir hayat kuruyordu.

Sen “paspasçı” diyerek küçümsediğin insanı ne sanıyorsun? Orada öyle ya da böyle çalışıyor, para biriktiriyor, Türkiye’de senden önce yazlık kiralıyor, tatil köyünde kalıyor. Adam vatandaş olmuşsa seni çoktan ezip geçmiş zaten. Sen burada klavyeden vatan dersi verirken o hayatını kurmuş.

Boş yapmayı bırak. Kimse sana hayatını anlatmak zorunda değil. İsteyen gider, isteyen kalır. Sana da oturup başkasının cesaretine hasetle bakmak kalır.

Orada garsonluk yapip veya bulasikcilik yapip yukselen insanlarda var kucumsedigin adamlar seni ezip gecmis😂

5 ay kalip ingiltereyi cözmüşün

Kisacasi

Senin en büyük derdin başkasının cesareti İnsanların hayal kurmasından rahatsızsın çünkü sen kurup da vazgeçmişsin. Senin gidip başaramadığın ya da cesaret edemediğin şeyi bir başkası denesin istemiyorsun.
    🤣
    Hayatinsa en buyuk korku birilerinin senin basaramsigini başarmasi o yuzden rahatsiz oluyorsun

Kendin yapınca "tecrübe", başkası yapınca "paspasçılık" öyle mi? Sen orada rezil olmuşsun diye herkes rezil olacak sanıyorsun.

Kasitli malikane ferrari yok kat yok rolex yok space x ornekleri veriyorsun

Kimse sana jeff bazos olucam demiyor insanca yasamak istiyorum diyor

Haklarim olsun guvencem olsun diyor sen ondan bile rahatsizsin

Demekki bu tarz konularda travman tetikleniyor😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Haziran 2025; 15:23:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kerimcem daha bu konuya giremez suan hazmediyor😂

South Park Studiosyoutube
    Anddddd it’s gone.
    https://www.youtube.com/shorts/jEBnrzNuUSA?si=j1WVhRBdijDPbB4M

😂

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 28 Haziran 2025; 16:8:20 >

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

niye gircem bana laf düşmez artık ingiltrede aktif yaşayan arkadaş gelmiş hayali evreninizin ağzının ortasına çarpmış gerçekleri.

cennet olduğundan emin olsan 5 dk durmazsın burada..

londonda iyi eğitimli,nitelikli mimar,yazılımcı,doktor,borsacı hayatı izlemeyle youtubede olmuyor o uyduruk everenler cennetler. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 19:54:44 >
  • O arkadaş özelinde değil ama bazıları avrupa'ya Türk gelmesin diye de yapıyorlar bence. Yani Türkiye'den gittik Türklerle çok karşılaşmayalım hesabı yani Almanya'da yaşayan Türkler malum parti övmek icin yapıyorlar ama anglo ülkelerdekiler de Türkler gelmesin diye evropa amariğa kötü diyorlar.. Türk Türk'ü sevmez

Vay arkadaş, ne büyük gerçekler çarptınız da kimse ayakta kalamadı (!)

Kimse Londra’da villa alacağım, ferrari çekeceğim demiyor. İnsan gibi çalışırım, emeğimin karşılığını alırım, sosyal güvencem olur diyor. Sen bunu bile “hayali cennet” diye küçümsemeye çalışıyorsun.

Burada asgariyle aç kalırken orada vasıfsız işte bile daha iyi geçinen adam var. Senin canını sıkan bu.

Üstelik Youtube’dan izlemiyoruz,Almanayda Türk konsoloslugunda calisan kuzenim var

Kendi evi var suan essen de

Onlar senden fazla biliyor zaten. Senin “5 ay garsonluk yaptım ve her şeyi çözdüm” anlatın komik oluyor.

Cennet satmıyoruz. Daha adil bir düzen, emeğe değer verilen bir sistem diyoruz. Senin gibi klavye ekonomisti çıkıp buna bile tahammül edemiyor.

Gerçek şu: Orada çalışan, az kazanansa bile burada beyaz yakalıdan iyi yaşıyor. Bunu hazmedemiyorsun işte.

Benimde ysadigimi unutuyorsun senin gibi 6 3 5 ay degil 3.5 sene totalde 5 sene gidip gelmeleri sayarsak yazlari

Ayrica o uyenin yazdiklarinda zoruma giden birsey görmedim görsem soylerdim

Counsil house lardan bahsetmis bizzat bu isin icinde belediyede calisan öz ablam var counsil house ta kalan tandigimiz var evinde kaldigimiz bi dönem ben şartlari herseyi biliyorum

Gidip eski arsiviminde foto attirma bana😂

Abarti konusan sensin onu diyorum bilerek kendi beceremedigin icin basklarida beceremez diyorsun

Kivranip durma haksizsin iste kabullenmekte birsey

Youtube tan aciyosun London homeless yazip forumda satiyorsun hikayeni

yine statü kanseri olmuşsun forumdaki muhaliflerin genel psikolojisi,aynen burada elçilik çalışanları kuru ekemeğe tarhana banıyor, açlıktan ağaç kemiriyorlar evet vah vah vah.

statülü meslekli kariyerli iyi eğitimli insana hayat mozambikte bile güzel hadi güle güle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 20:23:15 >

ingiltere'de yaşanılmaz mı be. Simdi oralar püfür püfürdür. Sıcaklık yazın bile genelde 23 dereceyi gecmiyor püfür püfür gerçekten

Bunun pasaportu bile yoktur. Forumdakileri deli etmek için yalan üstüne yalan söylüyor. Beş parasız adama vize mi verirler?  

Lafı çarpıtma kimse gidip ingilterede lüks hayat peşinde değil zaten

• Amazingjuo kullanıcısına yanıt

canım benim her yerde vahşi kapitalizim var elçilik çalışanları türkiyede ne kadar maaş alıyor haberin varmı acaba ha ?

yada nitelikli yazılımcı borasacı gelirinden ha? dudağınız uçuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 20:29:13 >
  • bak @Naruto45 sana az önce diğer konuda yazdıklarımın aynısını söylemiş. sen de her zamanki argümanınla cevaplamışsın. artık evinden çıkıp hayatı öğrenmenin vakti gelmedi mi? 2-3 kısıtlı argümanınla yıllardır algı yapmaya çalışıyorsun.

• Yahu siz kiminle uzun uzun tartışıyorsunuz ki? Kero mu? Yahu onun yazdıkları hep aynı. Ben blokladım uzun zaman önce. 41 yaşına gelip evden çıkamayan birinin anlattığı hep aynı masallara niye cevap verirsiniz ki?

Domates fiyatı atan elemanda birkaç ay önce belediye otobüslerinde öğrenci indirimine yaş şartı geldi diye ağlıyordu. Ne Almanyası ne domatesi? Birde eski ev muhabbeti yapmış Almanya'da deprem mi oluyor? Bizde kimse keyfinden yıkıp yapmıyor. Deprem olmasa bizde aynı binada 100 yıl otururuz.

• Aöf mezunu haliyle memur olma hayaliyle yanıp tutuşan vatandaşa bak sen kendisi 20 lik delikanlıdır zaten.
    15 senedir sende gidemedin bir turlu cennette tühhh AKP le yaslandı niz valla vah vah.
    Ne yapsın seni İngiltere ne eğitim var ne kariyer kapısından sokmaz seni yaş olmuş 40 plus sen ilk önce kendine bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Haziran 2025; 21:56:21 >
  • Belediye zarar ediyor deyip; bedava binenlere daha rahatlıkla bedava binsinler diye, öğrencinin indimine takmakda ayrı vaka.

Taahhütlü aboneliğinide iptal et, taahhütsüz abonelik al.

Sen Alamanya'da kafana göre ev yıkıp yapabileceğini mi zannediyorsun. 20-30 yıllık kredi ödeyeceğime, nasıl olsa kira yardımı var deyip, onu farklı şeylere harcıyor. Elime toptan para geçti, borcumun hepsini kapatayımda yok.

İşçi maaşıyla; 500 bin Euroluk evi alsında göreyim.

Kiracıysan evi nasıl aldıysan öyle geri iade edeceksin. Duvarı boyadıysan, eski rengi nasılsa aynı şekilde boyayıp bırakacaksın. Mutfak dolabı yoksa, kendi dolabını taktıysan, onu söküp, duvarara zarar verdiysen onuda tamir edeceksin.

Seni Alamanya ne yapsın.

• Arkadaşlar tamam Londra'daki genç 10 pounda kral gibi yaşıyor olabilir ama biraz halinize şükretmeniz lazım. Mesela Antartika da yaşayan bir genç olsanız nasıl yaşayacaktınız? Makarna yok, çay yok, fındık yok...

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

orada sadece bilimsel arastirmalar yapiliyordu galiba ulke yoktu

İyide kimse biz oraya gidince lüks yaşayacağız yüksek paralar kazanacağız demiyorki sen kendi kendine uyduruyorsun ordaki işcilerle türkiyedekileri karşılaştır bakalım niye gidip üst kesimi baz alıyon

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.