Şimdi Ara

İNGİLTERE'DE YAŞAMAK (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
7
Favori
8.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandoer

    quote:

    Orijinalden alıntı: DARK TOWER

    quote:

    Orijinalden alıntı: Redlife35


    quote:

    Orijinalden alıntı: DARK TOWER

    bilet parasından ziyade önce vize alabilmem gerek.

    Kendi tiyatro mu kursam da türkiye koşullarında tiyatroya değer hiç yok maalesef.



    Ing gitmeyi cocuk oyuncagi mi saniyorsunuz bankada yuklu miktarda paran olmali uzerine veya yakinina ait mulk tapu vs lazim Ing kara kasina kara gozune vize verir mi saniyorsunuz

    banka da 40000 lira olması yeterli mi?

    İngiltereden geleli 3 gün oldu benimde çok güzel bir ülke mutlaka yaşamalısınız.
    40 bin tl ye gelince gayet yüksek bir miktar vize sorunu çekmezsiniz diye düşünüyorum...

    Size göre neleri cazip hayat şartları bakımından. çok güzel dediğinize göre artı yanlarından bahseder misiniz? Mesela vize alabilmem için başka neler gerekli?




  • DARK TOWER kullanıcısına yanıt
    Öncelikle kültür farkı çok bariz bizim ülkeye kıyasla. İnsanlar çok nazikler, toplu taşımada vb bir ortamda küçücük temaslarda özürler diliyorlar. En büyük artılarından biri ülkenin metro sistemi. Gerçekten harika bir sistem. Neredeyse her yere metroyla ulaşmak mümkün. İlk gittiğinizde sisteme alışmak çok zor olabilir ama sonrasında dünyanın en kolay ulaşım sistemlerinden birinde olduğunuzu anlıyorsunuz. Hayat bizim ülkeye kıyaslarsanız pahalı geliyor. Gece hayatı da gayet güzel.
    Otobüsler tek tip taksiler siyah renk araçlar aynı model,evler aynı hizada görüntü kirliliği neredeyse sıfır. Gelişmişlik farkını direk anlıyorsunuz orada.
    Müzelerinin geneli ücretsiz mesela. Bizim ülkede sanat vb dalların gelişmemesinin nedenlerinden biridir bence. Harika müzeler var ve hepsi ücretsiz küçücük çocuklar sanat müzelerindeler ve o kültürü daha o yaşlarda aşılıyorlar. Şuan için bunları gösterebilirim..




  • Yani Norveç'te ortalama gelir 98.000 USD 'dir Türkiye 'nin sahte ekonomisi ile bile 10.000 usd derlerken.

    Hayat şartları nın güzel tarafları, oralarda en önce gerçek demokrasi vardır bizde ki gibi din tüccarlarını göremessiniz orada.

    Ama ikliminin filan pek Türkiye gibi olmadığını söylüyorlar, isveç'in kuzey bölgelerinde 6 ay gündüz, 6 ay gece 'dir.

    Kışın kuzey ülkeleri olması sebebiyle bayağı soğuk olabilir.

    Ama eğitim + üniversitelerinin kalitesi bellidir ve olanakları bizimkilerle kıyas kabul etmez.

    Daha detaylı araştırma için tabii oralardan birilerini netten bulup görüşmeniz lazım ben de gitmediğim için bilemiyorum.
  • parası olan her zaman rahat tüyebilmek için Malta pasaportu alıyor.

    gerçi 650.000 Eurosu olan Türkiye'den gitmek ister mi o da ayrı bir konuda..

     İNGİLTERE'DE YAŞAMAK
  • Şöyle bir mesaj vardı garsonlukla bile geçinebilirsin diye. Londra da garsonlukla kiramı ödeyip hayatımı idame ettirme şansın olabilir mi belli bir süre de olsa?
  • Birde şöyle bir planım var. Doğu avrupa ülkelerinden birine yerleşip (makedonya gibi) buradaki kazandığım gelirle oradaki refah düzeyimi arttırabilme imkaınm olabilir mi? Misal Makedonya da bizim paramızla 1000-1500 liraya son derece rahat bir şekilde yaşandığını duymuştum.
  • İngilterede yaşayan ve oranın vatandaşı olan sevdiğim bi abim vardı bi anlatırdı gerçekten inanılmaz buradaki arkadaşların dediği gibi insanları çok nazik ve kibar ve böyle bi durumda var herşey aslında ekonomi değil sen orada geçin yeter mesela bizim toplumda doktorum dedinmi tüm kızlar sıraya girer ama oralarda öyle değil,oralarda insanların sevgisi kazandığın paranın değeriyle ölçülmüyor ve evet garsonluk yaparak idare edebilirsin bizdeki gibi herşey kompleks değil oranın çöpçüsü bile çok mutlu.

    Ben gitmedim ama giden yakın bi tanıdığımdan bunları duydum oda geridönerim umuduyla gitti bidahada dönmedi
  • londrada 2 ay kaldım. dil eğitimine gitmiştim. bizim paramıza göre hayat çok pahalı gelir orda. ama oranın vatandaşları için nasldır pek araştırmadım. çok berbat bir durumdaydım çünkü gittiğimde.özel meselelerden dolayı..
    bildiğim kadarıyla öğrenci olarak gittiğinizde yasal olarak çalışma hakkınız olmuyor. kaçak çalışmak isteyenlere de nasıl davranırlar nasıl maaş öderler bilmiyorum açıkçası.
    ancak kiralar çok yüksek. para kazansanız bile geçinmenize yeter mi yetmez mi tartışılır. ev kiraları 500-1000 pound arası.
    yemekler ucuz. 1-2 pounda karnınızı hazır yemeklerle doyurabilirsiniz. özellikle donmuş yemek konusunda 1 numara londra. hem çeşit çok hem ucuz. mesela türkiyede en ünlü pizza restoranlarında yediğiniz pizzalardan daha güzel pizzaları 1-4 pound arası satın alabilirsiniz. atarsınız mikro dalgaya ya da fırına mis..
    içecekler ve şişe suları biraz pahalı. kaldığım evde çeşmeden su içilmiyordu sürekli dışardan su alıyordum okula gittiğimde..
    tüm ingiltereyi bilmediğim için sadece bulunduğum bölgeye göre yorum yapacağım. insanlar kaba ve pis. özellikle afrika göçmenleri. otobüsler pislik ve atık içinde. topluluk içinde bağıra çağıra konuşuyorlar. saygısızlık diz boyu. yani varoş bölgesi çok türkiye gibi..
    hemen hemen her milletten insan görebilirsiniz. asya afrika vs..
    şahsi fikrim; paranız varsa güzel geçinirsiniz, londra merkeze gider on numara alışveriş merkezlerinden alışveriş yapar keyfinize bakarsınız. çünkü merkez baya pahalı ve hayatın kalbi orası. ama vatandaş olmadan bir türk olarak gidip yaşamayı düşünüyorsanız sizi zor günler bekliyor. şahsi görüşüm bu.. kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PyramidCardShop -- 9 Mart 2014; 0:03:22 >




  • Tavsiye edebileceğiniz konaklaması olan, vize ve uçak biletleri dahil olan kampanyalı ingiltere de bir dil okulu var mı?
  • bu işler aracı kurumsuz olmaz hocam. tavsiye okulla olacak işler değil yani. dil okullarına öğrenci gönderen firmalara gideceksiniz.
  • yav arkadaş donanımhaberdeki avrupa tayfası biran önce avrupaya taşınsada bizde şu konuları görmesek artık...
  • benim abim de londra da yaşıyor 5 yıldır,ve bu yıl vatandaşlık alacak.
  • Git en kötü dönerci akarsın birde ingilizle evlen sıkıntın olmaz daha

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ben İngiltere ya da Amerika’ya Aile yanı konaklama ile gitmek istiyorum.(Çocuk bakıcılığı) Hiç tanıdığım yok oralarda. Benim amacım dil öğrenmek. Buralara 2 yıl sonra dönsem yeterli bana. Bu konuda iletişime geçebileceğin arkadaşlar var mı acaba ya da şirket?

    Bu arada başlangıç seviye İng.cem var konuşulanı az çok anlıyorum. Nasıl bir yol izleyebiliriz??

    Orada yaşayan biri varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Sevgiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @irtemonogirt

    Amerika'da yaşayıp Youtube kanalı olan ve orada yaşayan insanlardan yardım isteyebilirsin.

    Bildiğim bazı kanalları paylaşayım.
    https://www.youtube.com/channel/UCMIC940oXZ1u58gJayx16mA/videoshttps://www.youtube.com/channel/UCMhFMqlNfJ_CAOJUWNrCkQw/videoshttps://www.youtube.com/channel/UCyckM0Ts9r9XEVAO1TW7FCg/videos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8MB AGP -- 22 Nisan 2018; 13:8:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 8MB AGP

    @irtemonogirt

    Amerika'da yaşayıp Youtube kanalı olan ve orada yaşayan insanlardan yardım isteyebilirsin.

    Bildiğim bazı kanalları paylaşayım.
    https://www.youtube.com/channel/UCMIC940oXZ1u58gJayx16mA/videoshttps://www.youtube.com/channel/UCMhFMqlNfJ_CAOJUWNrCkQw/videoshttps://www.youtube.com/channel/UCyckM0Ts9r9XEVAO1TW7FCg/videos
    Cevap için tşk.ler bu kişilere ulaşım da pek kolay olmaz sanırım ve paylaştığınız linklerin içinde sadece biri bayan. Bana daha verimli kaynaklar lazım. Diğer tecrübeli arkadaşlardan başka fikirler duymak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de bu konuyu araştırıyorum ancak pek çok ülkeye göre zor görünmüyor. Ankara antlaşması büyük kolaylık sağlıyormuş. İngiltere'ye yerleşmek diye bir site var. Çok geniş anlatmış olayı. Kopyalanmadığından buraya aktaramadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kubranur_m -- 10 Ocak 2020; 18:7:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubranur_m

    Ben de bu konuyu araştırıyorum ancak pek çok ülkeye göre zor görünmüyor. Ankara antlaşması büyük kolaylık sağlıyormuş. İngiltere'ye yerleşmek diye bir site var. Çok geniş anlatmış olayı. Kopyalanmadığından buraya aktaramadım.
    Para ve geçerli mesleğiniz yoksa Ankara antlaşması zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.