Üniversite sınavlarım bitti,tatilde boştayım.Kendimi geliştirmek için ciddi anlamda ingilizceyle uğraşmak istiyorum.Pre-intermediate seviyedeyim.Bunu en üst seviyeye taşımak istiyorum. Tecrübeli olanlardan kaliteli kitap önerileri bekliyorum.Malum dil kurslarına,yurt dışına gitme durumum yok.Kendi kendime elimden geldiğince uğraşmak istiyorum.
Dalga geçen kitaplarda mı var
English Grammar in Use al Cambridge yayınlarından bir dene bakalım. Ben başarabileceğini pek sanmıyorum ama...
karşılıklı konuşa konuşa öğrenmek en iyisi bence.En basitinden günlük konuşmalardan başlamak lazım küçümsememek lazım bunları.
quote:
Orijinalden alıntı: dv6000
Üniversite sınavlarım bitti,tatilde boştayım.Kendimi geliştirmek için ciddi anlamda ingilizceyle uğraşmak istiyorum.Pre-intermediate seviyedeyim.Bunu en üst seviyeye taşımak istiyorum. Tecrübeli olanlardan kaliteli kitap önerileri bekliyorum.Malum dil kurslarına,yurt dışına gitme durumum yok.Kendi kendime elimden geldiğince uğraşmak istiyorum.
önce seviyene uygun bir gramer kitabı, onun yanında "practical english usage" adındaki oxfordun kitabı. öğrenci ve öğretmenlerin sık yaptığı hatalara deyinir bu kitap. hani bazen çıkmaza girersin, bilirsin ama böylemidir acaba dersin, ya da çok emin olursun ama hep yanlış yaparmışsın. süper bir kitap. hatta gramer kitabından önce bu olsun derim. sonra okuma kitabı al seviyene göre(ama sakın türk yayınevlerininkini alma) ikinci el olabilir. oxford-longman-cambridge ler 4-5 tl.devamlı takas yöntemiyle değiştirirsin. iyi gidersen, 2-3 ay sonra dizi-film ,e2,youtube daki misterduncan ları falan izle. sonra zaten gerisi gelir.
Kitap falan hepsi yalan ya. Pratikte hiçbir işe yaramıyor. Git online oyun oyna, yabancılarla konuşmaya çalış, nasıl konuştuklarına bak. Daha sonra altyazılı film izle konuşmaları takip et. Bu şekilde sağlam bi temel oluşturup ondan sonra geliştirmek için kitaplara vs başvurmak daha mantıklı geliyor bana. Upper-intermediate seviyesindeyim. Sırf film ve oyunla öğrendim, kitapsız.