Şimdi Ara

İngilizcede 1 aylık azmimi takip edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Öncelikle beni bu kadar özgüven sahibi yapan site englishtown.com ile tanışmama ön ayak olan Gitar arkadaşa teşekkürler.

    Biliyorum diyeceksiniz ki " 1 ayda öğrenirsin ama ne öğrenirsin" "düzgün öğrenmek var yanlış öğrenmek var"

    Fakat tam 1 ay sonra hayatımı etkileyen bir durum için İngilizce konuşmam gerekecek ve bu durum benim için çok değerli.

    İşte hayatımı etkileyecek bu fırsat karşıma çıkınca İngilizcemden dolayı hemen ümitsizliğe uğramak istemedim ve sonuna kadar savaşmayı tercih etim. Çünkü keşkelerimin olmasını hiç istemiyorum hayatta :)

    Şimdi ben Anadolu lisesi çıkışlı İngilizce grammeri su gibi bilen fakat konuşma anlamında hiçbirşey yapamayan kelime bilgisi 200 ü geçmeyen bir bireyim.

    Yaklaşık bir kaç haftadır English Town sitesine üyeyim ve orada çalışmalar gerçekleştiriyorum. Fakat kendi kendii pushlamam için günlük olarak buraya yazarak ilerlememi kaydetmek ve sizden destek almak istedim. English Town sitesinde kurlar A1-A2-B1-B2-C1-C2 şeklinde gidiyor ve her kur 3 basamaktan her basamak 6 üniteden oluşuyor. Şuanda A1 kurunun 2. basamağının son üniesindeyim. Gelmek istediğim yer ise B2 kuru 3. basamağı. Yani kendimi rahat bir şekilde ifade edebilmek ve Sunum yapabilecek seviyede olmak. Pek çok dünya konusu hakkında konuşabilmek.

    İmkansız biliyorum. Ama şuan bunu kabul edersem bir daha asla hayatta böyle bir şansı elde edemeyebilirim. O nedenle kendime şöyle bir plan yaptım;

    A1 kurunu Cuma akşamına kadar tamamlayarak 1 hafta boyunca A2 kurunu, 10 gün boyunca B1 kurunu ve 10 gün boyunca B2 kuru 1. ve 2. basamağını tamamladığımda istediğim düzeye ulaşıyorum.

    Dil kursunun bir hizmeti olan konuşma sınıflarına da her gün en az 1 kez katılmam gerekiyor.

    Tabiki bunun yanındahttp://www.newsinlevels.com/# vehttp://www.breakingnewsenglish.com/ adreslerinden günlük en az 20 şer dakika kendi seviyemde haber okuyacağım.

    Ve tabi ki günlük kendi seviyemdeki en az 2 hikayeyihttp://etc.usf.edu/lit2go/ adresinden okuyarak bilmediğim kelimeleri çıkaracağım.

    Her gün en az 1 saathttp://www.bbc.co.uk/radio/player/bbc_radio_four_extra adresinden İngilizce hikayeler dinleyeceğim.

    Sonuç ne olur bilmiyorum. Sadece elimden geleni yaparak en başta pes etmek istemiyorum.

    Desteklerinizi bekliyorum.

    Her gün yaptıklarımı yazacağım.

    Bana şans ve zaman dileyin.







  • hocam englishtownda seviyeleri nerden görebiliyoruz
  • http://www.englishtown.com/tr-tr/learn-english-online/your-results-and-certificates/ kurlar için seviyelerin ayrılmış hallerine bu linkten ulaşabilirsin :)

    seviyelerin içeriğidehttp://www.englishtown.com/tr-tr/learn-english-online/english-courses-online/lessons-and-levels/ linkinde yer alıyor :)




  • Dil öğrenmek süreyle olacak iş değil, çalışmakla olacak iştir. Ben daha iyi olduğum dünya kadar İngilizce öğretmeni gördüm ve birçoğu yıllarca bu mesleği yapan kişilerdi. Bu şekilde olabileceği gibi benden daha kısa süredir öğrenen birisinin de benden üstün olması mümkündür. O yüzden süreye takılma, sen sadece çalış. Kolay gelsin! :)
  • Bir dili öğrenmenin en garnti yolu ona maruz kalmak olduğuna inanırım. Programın kesinlikle çok güzel, ama lütfen çık yabancı insanlarla buluş/görüş/takıl. Etkili olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.