Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
24.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bu yazımı bu konuda daha önce paylaştım mı bilmiyorum ama, hani soruyorsunuz ya..


    İNGİLİZCE ÖĞRENMEYE NASIL BAŞLAYALIM DİYE..


    Lütfen yazıyı sonuna kadar okuyun ve bu yazıdan sonra istediğinizi sorun ki daha açık olsun sorularınız, kendinizi değerlendirin ona göre yol çizelim.


    -----


    İngilizce maalesef biz Türk milletinin başının belası, ama bunun bela olmasına biz kendimiz sebep oluyoruz.

    İngilizce öğrenirken başlangış noktamız yanlış olunca üzerine doğruyu inşa edemiyoruz.

    Biraz da şans işi aslında, İyi bir öğretmene denk geldiğin an hayatın öyle bir değişir ki sen bile inanamazsın.


    O yüzden bu başımıza bela ettiğimiz ingilizce'den doğru reçete ile çok kolay kurtulabiliriz.


    İLK YAPMANIZ GEREKN ŞEY, SİZİ HAYATA HAZIRLAYACAK İNGİLİZCE'YE YANİ KENDİNİZE YATIRIM YAPMAK.

    DİL ÖĞRENMEK VE DİL EĞİTİMİ İÇİN PARA HARCAMAKTAN ÇEKİNMEYECEKSİNİZ, HOCAM HERŞEYE VAR DA BİR DİL ÖĞRENMEYE Mİ YOK PARA.!

    O YÜZDEN PARAM YOK LAFININ ARKASINA KİMSE SAKLANMASIN, BULUN ARKADAŞ, HERŞEYE BULUYORSUNUZ BUNA GELİNCE Mİ YOK, ÜSTELİK HAYATINIZIN KARARI BU İNGİLİZCE ÖĞRENMEK.

    HERYERDE İNGİLİZCE BİLMİYORUM DEMEKTEN ARTIK BIKMADINIZ MI, DİĞERLERİ ÇATIR ÇATIR KONUŞURKEN SİZ BİR KÖŞEDE ACABA NE ZAMAN TÜRKÇE KONUŞURLAR DA BEN DE KATILIRIM SOHBETE DİYE BEKLEMEK ZORUNUZA GİTMİYOR MU?

    O YÜZDEN, EĞER PARAN YOKSA ANNEDEN BABADAN BORÇ AL, KARDEŞİNDEN ABLANDAN, AĞABEYİNDEN..
    İMKANIN VARSA GİT BU İŞ İÇİN BANKADAN KREDİ ÇEK KOY CEBİNE, KAYNAKLARA HARCA.

    HİÇ YAPAMIYORSAN PARA BİRİKTİR, 1000+ TL CİVARI OLUNCA HABER VER..

    KUSURA BAKMAYIN VALLAHİ HEM KALİTE İSTİYORUZ HEM DE PARA HARCAMAYACAĞIZ, YOK ÖYLE, HEM HARCAYACAKSIN HEM KARŞILIĞINI ALACAKSIN.



    ÖNCE NEREDEN BAŞLAYACAĞIZ..

    1- KALİTELİ YAYINLAR;

    *KİTAPLAR - Oxford ve Cambridge University..

    Öncelikle ve olmazsa olmazların en başında geliyor, bir kitapla çalışmaya başlayacaksınız (30 yıllık yazarı dahi belli olmayan dili eski 1 tl değer biçilen sahaflardan komşulardan eşten dosttan alınanlar değil, dili günümüze uyarlanmış yeni ve modern konular içeren); yardımcı kaynağı olacak o kitabın, çalışma kitabı, cd..


    *SÖZLÜKLER -
    Kaliteli olacak, öyle yine eşten dosttan sahaflardan 1 tl'ye alınan veya kitapçılarda 3 tl'ye satılan cep türü değil, adam gibi büyük, her bilgiyi içeren en az 10 yıl senin her derdine derman olacak sözlükler. Ve aşağıda yazdığım sözlükler hariç kullanmayı tavsiye etmiyorum. Çünkü bize gerekli olan her bilgi bunlarda. Fazlası da.

    Oxford Wordpower Dictionary
    Oxford Advanced Learners's Dictionary
    Cambridge Advanced Dictionary
    Cambridge Pronouncing Dictionary

    *ONLINE SÖZLÜKLER -

    Oxford ve Cambridge onlien sözlük harici kullanmıyoruz, bununharicinde kimseden bilgi istemiyoruz.https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/https://dictionary.cambridge.org/tr/


    *DİL BİLGİSİ KAYNAKLARI - Oxford ve Cambridge University..

    Dil bilgisi kaynaklarında da İngilizce konusunda 1 numara Oxford, 2 numara Cambridge.
    Bu iki üniversitenin her seviye dil bilgisi kaynak kitapları mevcut
    Bunları haricinde kaynak ihtiyacımız olursa Amerikal'ı yazar Betty Scramphazar'ın kitaparı da soru çözmek ve dil detaylarını öğrenmek için tam bir hazine.

    Bunlar harici de çok kaliteli kitaplar var ancak sizlerin tüm ihtiyaçlarını bu eserler fazlasıyla karşılar.

    Mesela KİTAPLIĞINIZDA mutlaka ve mıtlaka olması gerekn İngilizce baş ucu kitabı;
    Practical English Usage, Oxford Uni. - Michael SWAN (Gelmiş geçmiş en iyi eserlerden bir tanesi - paha biçilemez bilgiler içeriyor). Michael Swan Beyin tüm kitapları son derece kalitelidir.

    Yine Practical English Grammar..

    Cambridge Üniversitesinin Tüm dil bilgisi kitapları da son derece kaliteli..
    Grammar in Use serisi mesela..



    *HİKAYE KİTAPLARI - Oxford ve Cambridge University, Penguin Yayınları..

    Mutlaka sesli kitap alacağız düzeyimize göre, ilk tercihimiz Oxford Bookworms Kitapları, sonra Cambridge, Sonra Penguin yayınları..
    Diğer yayınlarda da mutlaka güzel kitaplar vardır, ancak hepsinin dili Sizin seçtiğiniz DİLE uygun olacak, yani british English öğrenirken American English Hikaye kitabı almayacaksınız. Herşey birbirini destekleyecek.


    *CD'LER, VİDEOLAR, SES DOSYALARI -

    Satın alacağınız CD'ler zaten öncelikle kitaplarla beraber geliyordur, sözlüklerle ücretsiz veriliyordur, veya hikaye kitaplarının yanında vardır.
    Sizler hangi CD'leri alabilirsiniz; Video kitap ve CD'leri vardor Oxford'un, son derece faydalı ve harika seriler. Mutlaka alın.

    *YOUTUBE KANALLARI -

    Kaliteli bir yabancı youtube kanalı takip edeceksiniz, mesela BBC English, Oxford University Press Channel. Burada öğrendiğiniz İngilizcenizi Pratik yapacaksınız.

    *ONLINE KURSLAR -

    Eğer illkai online bir kurs istiyorsanız, hangi dili öğrenmeyi seçmişseniz o ülkenin insanıyla konuşacaksınız, British English seçip Amerikan hocayla konuşmayacaksınız.


    *DİL KURSLARI -

    Adının ne olduğu hiç önemli değil, ağız tadına uygun kursu seçerken (Brtish yada American English) o kursun hocasının iyi ve kaliteli olmasına özen göstereceksiniz, benim burada verdiğim kriterlere uyan hangisi ise orası OK'dir.


    PEKİ diyelim ki kaliteli kaynakları aldık ama NASIL ÇALIŞACAĞIZ..

    -Kitapta verilenleri eksiksiz ve istenilen şekilde öğreniyoruz. Önce dil bilgisiyle ilgili bir bölüm varsa onu hallediyoruz, sonra dinleme bölümünü dinliyoruz ki oradaki parağraf okuması yapmadan önce kulağımız bir alışsın, sonra parağrafı takip ederek bir daha dinliyoruz ve aynı anda takip ediyoruz, bilmediğimiz kelimeleri hemen ya online olarak bakıyoruz yada satın aldığımız sözlüklerden bakıyoruz.

    Dinelem yapıldıktan sonra okumaya başlıyoruz, önce sessiz bir kez, sonra sesli bir kez, sonra dinleme metnini açıp onunla beraber aynı anda ilkinde gözle takip edip içten okuma, ikincisinde aynı anda dinleme metniyle beraber yüksek okuma.

    Alıştırmalar bitip diliniz söylemeye alıştığında kendi başınıza 1-2 YÜKSEK sesli okuma yapacaksınız ki kendi sesinize alışasınız ve konuşmaya başladığınızda kendi sesinize yabancı olmayasınız.

    Eğer bir kelimeyi telaffuz etmekte seslendirmekte sorun yaşıyorsanız kelimeyi bölümlere ayırın.
    MESELA; Computer /kım - piyu - tı/ üç bölüme ayrıdım ve aynı anda durmadan önce yavaş bir tempo ile sonra orta hızda 2-3 defa ve sonra da tek söylemde sesi çıkaracak halde okuduğunuzda o kelime artık sizindir ve hatasız okuyorsunuzdur.


    - Çalıştığınız konudaki kelimeleri öğrenmeden bir başka üniteye geçmek yok, hepsi iyice öğrenilecek kontrol edilecek emin olunacak, kafadan teyidi yapılacak, test edilecek ve eğer emin olursanız her kelimeyi atlamadan kafanıza bir daha unutulmamak üzere yazdığınıza o zaman şimdi söyledyeceğimi yapmaya geldi sıra.

    Nasıl olsa o üniteyi işlerken bir çok kez ve bilerek görerek pratik yaptık not aldık ve hazırız. Yani o üniteyi öğrendiğimizi kafamızda birşey kalıp kalmadığını kontrol etme zamanı.

    İŞTE CAN ALICI NOKTA DA BURASI.. KONUŞMA ALIŞTIRMALARI

    Madem çalıştım ve öğrendim diyorsunuz o zaman sizi kendi kendinize sınava tabi tutmaya davet ediyorum, bakalım aklınız beyniniz gerçekten kendi kendinize onay verecek mi öğrendiğinize dair.

    Bütün duyularınız çalışıyor olacak ve beyin bunlardan aldığı verierli değerlendirip size NOT verecek, diyecek ki kardeş tamam olmuş yada diyecek ki kardeş ders çalışırken beynin başka yerdeydi dolayısıyla gereken önemi vermedin ve olmamış bu iş, hadi tekrar baştan başla ben onay vermiyorum.

    Kendi kendinizi kandırmayacağınzı orada anlayacaksınız, üstelik torpil de geçmeyecek BEYİn size, sizin beyniniz olduğu halde dahi..

    *PEKİ TESTİ NASIL YAPACAĞIZ KENDİMİZİ NASIL DEĞERLENDİRECEĞİZ KRİTEER BEDİR VE NASIL KONUŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ..


    Eğer bu konuşan siz değil de karşıdaki birisi olsaydı acaba ben onun bu konuşmasını anlar mıydım yada bu konuştuğumuz karşı taraf anlar mı, doğru kelime mi kullandım telaffuzum vurgum doğru muydu, acaba aynen dinleme metnindeki gibi mi söyledim, yada sözlükten öğrendiğimle aynı mı söyledim, İŞTE KRİTERLERİMİZ BUNLAR..

    Gelelim kendi kendimizi değerlendirmeye;
    1- Orada 3-5 kez dinlediğimiz, 3-5 kez okuduğumuz metin aklımızda kalmış mı öğrenmeye geldi sıra. Oradaki metni kitabı kapatıp yüksek sesle anlatacaksınız, Duraksayabilirsiniz ancak kitabı açmak yok, kelime hatırlamak için kitap açılmayacak, dil bilgisi kuralı neydi diye kitaba el sürülmeyecek. İşte şimdi o onlarca kez okuduğunuz bölümü, parağrafı anlatamadığınızda nerede eksik olduğunuzu anladınız mı?

    Bakın bakalım neler eksikmiş. Kelimeler hatırlanmıyor, telaffuzlar eksik, dil bilgisi havada uuşuyor, hatırlanmayan bölümler, demek ki tam anlamıyla hakim olamamışsınız. Şimdi gördünüz mü, neden konuşamadığınızı, oradakileri öğrenmeden konuşma olmuyor demek ki, beyne birşey vermeden onu doyurmadan nasıl konuşacaksınız.

    O zaman ne yapıyoruz, bu sefer hem detaylı, hemde hatırlayabileceğimiz şekilde aklımızda tutarak okuduğumuz hikayetyi bir daha okuyoruz, ve eğer gerçekten öğrenmek için okursanız da nasıl öğreneceğimizi artık biliyorsunuz. İkinci de daha iyi olduğunzu göreceksiniz, 3'te bundan daha iyi.. AAA bir bakmışsınız yüksek sesle konuşuyor ve düşünüyorsunuz :)

    Helal size..

    2- Kelime öğrenirken dalga geçmeyeceğiz, gerçekten o kelimeyi öğreneceğiz.
    Kelimelerin İSİM, SIFAT, ZARF VE FİİL, bağlaç, edat... HALLERİ VARSA O KELİMEYİ ÖĞRENİRKEN ONLAIN HEPSİNİ ÖĞRENECEĞİZ, Kİ KELİME DAĞARCIĞIMIZ ÇOĞALSIN.
    Kelimeleri öğrenirken EŞ ve ZIT anlamlılarını da öğreneceğiz.
    Kelime bilgisi konuşmanın kalitesini DOĞRUDAN ETKİLEYEN önemli detaylardın birisidir.

    Hemen bir örnek verelim..

    Mesela FAST /faast/ kelimesi..

    FAST (SIFAT -ADJECTIVE) hızlı
    FAST (ZARF - ADVERB) hızlıca
    FAST ( İSİM - NOUN) ORUÇ
    FAST (FİİL - VERB) ORUÇ TUTMAK

    FAST x SLOW
    SPEED, QUICK... gibi kelimeleri de öğrenirseniz yani eş ve zıt anlamları yada yakın yardımcı anlamları o zaman kelime bilginiz uçar gider.

    Bakın fast kelimesinden neler çıktı, okunuş aynı ama cümle içerisinde kullandığınızda farklı anlamlar yükleyerek bir kelimeden 4 kelime elde ettiniz,

    AYRICA,

    DESERT (İSİM - NOUN) /dezıt/ ÇÖL
    DESERT (FİİL - VERB) /dizöt/ TERKETMEK

    yine aynı kelimeyi farklı telaffuzla farklı anlamlara getirdiniz.


    İŞTE kelime öğrenirken bunlar yapılmalı, öyle Türkçe'sine bakılıp da öğrenilen kelimelerden hayır çıkmaz.


    Öğrendiğiniz kelimerli DOĞRU TELAFFUZ etmezseniz onları öğrenmenize de gerek yok, bırakın öğrenmeyin daha iyi. Telaffuzunu bilmediğiniz kelime ancak size yüktür. O kelimeyi başka kelimelerle anlatmak adına yüz bin renge girmeye, bir kelimeyi anlatamayıp 10-15 kelimeyle yardımcı eş zıt anlamlı kelimeler kullanarak kendinizi heba etmeye gerek yok.

    TEK SEFERDE DOĞRU TELAFFUZ ve hedef 12'den vurulacak. Maceraya gerek yok, her zaman yaptığınız hata artık geride kalsın LÜTFEN..


    OKUMA ALIŞTIRMALARI -

    Doğru öğrendiğiniz kelimelerle doğru okuma yapmak vurguya tona sese dikkat etmek ve insanlara güzel bir okuma sunmak artık zor olamayacak, sadece kurala uyacaksınız, en iyi ses taklitini kim yaparsa o en iyi konuşur.


    DİNLEME ALIŞTIRMALARI -


    -Kitaptaki bölümleri anlatan cd'ler dinlenecek
    -Yeni kelimeler duyulduğunda kontrol edilecek doğru telaffuz öğrenilecek ve doğru söylenecek
    -Video Cd'ler (oxford vode cdleri) seyredilecek, ilk seyretmede hiç bir durdurma işlemi yapılmayacak, ikinci dinlemeden anlaşılmayan yer olursa durdurulup hangi kelime anlaşılmadı öğrenilecek, bütün bölümlerin anlaşıldığı onaylanacak ve bir sonraki bölüme geçilecek
    -BBC English Dİnelenecek
    -BBC TV Takip edilecek, anlamadığınız kelimeler olsa da kulağınız 10-15 dakika içinde telaffuza ve aksana alışacak, bir müddet sonra orayı seyretmediğinizde veya dinlemediğinizde EKSİKLİK hissetmeye başladığınızda İŞTE o zaman pişiyorsunuz ve oluyorsunuz demektir.
    -Sözlükten kelime çalışması yapaılacak ve önce sözlükteki kelime dinlenecek, sonra aynı ses çıkarılmaya çalışılacak.


    KONUŞMA ALIŞTIRMALARI -

    İngilizce çalışmaya başladığınızdan andan itibaren öğrendiğinizi kelimelerle her gün konuşma alıştırması yapılacak ve kendi seinize alışacaksınız

    Öğrendiğiniz kelimerli kullanarak günlük hayatınızı anlatacaksınız. YÜKSEK SESLE, kulağınız duyacak beyin karar verecek doğru mu yanlış mı diye. Sürekli yapıldığında konuşma doğal olarak kendiliğinde çıkacak.

    Birşey söylemek istediğinizde onu yüksek sesle ve İngilizce olarak söylemeye gayret edin.

    .....


    BU yazdıklarım SİZİN REÇETENİZ ve emin olun uygulayın bakın göreceksiniz %90-95 başarılı olacaksınız.


    BAŞARISIZ OLMANIZA İMKAN YOK ÇÜNKÜ SİSTEM HER AŞAMASINDA BİRBİRİNİ KONTROL EDİYOR, ZATEN BİRİSİ DÜZGÜN çalışmazsa DİĞERİ DE ÇALIŞMAZ :)


    Saygılarımı sunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 12 Şubat 2019; 22:17:56 >




  • benim bildiğim türkçe içerik olarak en iyi kanal bu :https://www.youtube.com/user/etkilipratiking/featured
    gayet kaliteli bence en azından diğer söz ettiğiniz kanallara göre ingilizceyle uğraşanlar inceleyebilirler belki işlerine yarar.
  • Msj bulunsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SheKilLll

    benim bildiğim türkçe içerik olarak en iyi kanal bu :https://www.youtube.com/user/etkilipratiking/featured
    gayet kaliteli bence en azından diğer söz ettiğiniz kanallara göre ingilizceyle uğraşanlar inceleyebilirler belki işlerine yarar.
    Hocam Merhaba,


    Link vermişsiniz ya hemen bir bakayım dedim.


    Yazacaklarım sizleri üzmesin ama..


    Resim de ekliyorum zaten..


    Arkadaşımız IF TYPE - 2 denilen şartlı cümleleri anlatırken, çevirileri yanlış yapıyor, dolayısıyla bu çevirler YANLIŞ..


    IF Type -2 cümlelerinde past kullanılsa dahi ANLAM PRESENT yani şuandır ve asla PAST (geçmiş zaman) olarak çevrilmez.İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN !


    LÜTFEN araştırın bakın inceleyin bir bilene sorun, İngilizce öğretmenlerinize sorun, istediğiniz kim varsa ona da sorabilirsiniz..:)




  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    O zaman sizden gelecek yol gösterme programını bekliyorum hocam. Özelden de yazabilirsiniz. Çok teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starixa

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://m.youtube.com/channel/UCTx3YiLRMmdTutMCmlDxKAQ&ved=2ahUKEwiBm_vr9bbgAhXkzaYKHXNGBj0QFjAAegQIBxAC&usg=AOvVaw1_fWmWGAiYkcC9CPESzGna


    Şu kanal hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim hocam
    Kanal linki hatalı sanırım hocam..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliatabak_

    O zaman sizden gelecek yol gösterme programını bekliyorum hocam. Özelden de yazabilirsiniz. Çok teşekkür ederim.
    Ali bey,

    az önce uzun bir yazı yayımladım, lütfen onu bir okur musunuz, 6.sayfada.
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Pardon hocam attım doğru linki
    https://www.youtube.com/channel/UCTx3YiLRMmdTutMCmlDxKAQ

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hocam önerdiğiniz kitaplar ve sözlük internet sitesi tamamıyla ingilizce. Biz ingilizce bilmeden bu siteden ve kitaplardan nasıl başlayacağız bu işe ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Starixa

    Pardon hocam attım doğru linki
    https://www.youtube.com/channel/UCTx3YiLRMmdTutMCmlDxKAQ
    Hocam inceledim 2-3 tane video..


    ilk izlenim olarak ben tercih etmem, yine de siz bilirsiniz.


    Dili bana uygun değil, içerik beni tatmin etmedi, yavan bir sunum ve cezbetmiyor, sanırım uyurum bu videoları seyrederken..

    DİLİ BODOSLAMASINA KULLANAN herkesten uzak dururum ben..

    Arkadaş dile önem vermiyor, okumada, seslendirmede telaffuzda yanlışları var.

    Eğer bir video'da telaffuz berbatsa ben şahsen uzak dururum. Bu benim tercihim.

    Amerikan İngilizcesi kullanmaya çalışıyor ama onu da başaramamış, kelimeleri hem İngiliz İngilizcesine göre okuyor, söylüyor hemde Amerikan İngilizcesine göre, ancak yazıda kullandığı kelimelerde Amerikan İngilizcesinde kullanılan kelimeleri kullanıyor.

    Bu da bana hiç hoş gelmez, ya hepsi İngiliz İngilizceai olur yada Amerikan, Sİz dili ÇORBA yapamazsınız.

    Üzgünüm yorumlarım için..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 12 Şubat 2019; 23:3:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliatabak_

    Hocam önerdiğiniz kitaplar ve sözlük internet sitesi tamamıyla ingilizce. Biz ingilizce bilmeden bu siteden ve kitaplardan nasıl başlayacağız bu işe ?
    Siz tamamiyle herşey Türkçe mi olsun istiyorsunuz :)
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam da; şimdi ben size çince öğreteceğim deyip sadece çince sözlük verip bununla başlayacaksın demem gibi bir şey oluyor, hani hem türkçe açıklaması olsa diye şeyettim. Yani benim anladığım siz temel ingilizce bilgisi olan insanlara hitap ediyorsunuz. Sıfırdan başlayanlara ağır gelir gibi geliyor. Ben olsam ben de uğraşmam sıfırlarla gerçi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliatabak_

    Hayır hocam da; şimdi ben size çince öğreteceğim deyip sadece çince sözlük verip bununla başlayacaksın demem gibi bir şey oluyor, hani hem türkçe açıklaması olsa diye şeyettim. Yani benim anladığım siz temel ingilizce bilgisi olan insanlara hitap ediyorsunuz. Sıfırdan başlayanlara ağır gelir gibi geliyor. Ben olsam ben de uğraşmam sıfırlarla gerçi :)
    Üstadım,

    o zaman ben sizin için bir bakayım, hem Türkçe açıklaması olan hem de ders anlatan.

    İlgileceğim konuyla Ali Bey..
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    ne üzmesi hocam uyarınız için teşekkür ederim ,ben daha çok geçen sene izliyordum bu kanalı hoşuma gitmişti adamın telaffuzu felan da hoştu bi ara uğraşmıştım çalışmaya fakat bu sene üniversiteye hazırlanıyorum tekrardan o yüzden başka bi işle uğraşamıyorum ama üniversitede sizin önerilerinizi dikkate alarak iyi bi şekilde ingilizcede ilerlemek istiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SheKilLll

    ne üzmesi hocam uyarınız için teşekkür ederim ,ben daha çok geçen sene izliyordum bu kanalı hoşuma gitmişti adamın telaffuzu felan da hoştu bi ara uğraşmıştım çalışmaya fakat bu sene üniversiteye hazırlanıyorum tekrardan o yüzden başka bi işle uğraşamıyorum ama üniversitede sizin önerilerinizi dikkate alarak iyi bi şekilde ingilizcede ilerlemek istiyorum.
    İnşallah Üstad,


    Bizim de elimizden ne gelirse yaparız evel Allah..


    Selamlar kardeşime
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Buradan herkes ile bu şekilde ilgilenmeniz gerçekten takdire şayan. Bu da ne kadar kaliteli olduğunuzun göstergesi. Gerçek anlamda beraber çalışmak nasip olur umarım. Sürekli takipte kalacağım. Sağolun. İnşallah sayenizde ingilizce öğrendik demek nasip olur.
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    Peki hocam önerebileceğiniz kanal var mı tavsiyelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliatabak_

    Teşekkür ederim hocam. Buradan herkes ile bu şekilde ilgilenmeniz gerçekten takdire şayan. Bu da ne kadar kaliteli olduğunuzun göstergesi. Gerçek anlamda beraber çalışmak nasip olur umarım. Sürekli takipte kalacağım. Sağolun. İnşallah sayenizde ingilizce öğrendik demek nasip olur.
    İnşallah Ali Bey,

    Umarım elimden birşey gelir..


    Yazın toplanın gelin Hem deniz yapın hem dil öğrenin ;)


    Özel dersler bedava SİZE:)


    Selmalar üstadım
  • hocam newheadway veya speakout kendi kendine çalışma için uygun mudur?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.