Şimdi Ara

İngilizce yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu 2 İngilizce kelimeyi detaylı olarak açıklayabilirmisiniz.''get'' ve ''so''.
    So kelimesinin 'çok' anlamında 'yani' anlamında filan kullanıldıgını bende biliyorum ama adha birçok yerde kullanılabiliyor bu kelimeler detaylı olarak açıklayabilirseniz mutlu edersiniz :)

• denizmeteg D kullanıcısına yanıt
    hocam benimde ingilizcem çok iyi sayılmaz ama 'get' yaptırtmak gibi birşeydi herhalde yani birşeyi zorla yaptırmak ingilizcesi iyi olan arkadaşlar konuya gelir birazdan yanlışım varsada düzeltin mesela 'get slapped' tokatlattı gibi birşey oluyordu galiba
  • Guest-CE76AA5AA G kullanıcısına yanıt
    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 27 Mart 2021; 21:38:43 >
  • Get rekt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nordic Spirit

Get rekt

:DD
  • Bir çok anlamı var. Buradaki örnekleri inceleyebilirsin. Bir sözlük sitesinde buldum ve güzel açıklamış.

get f. (got, got.ten/got, --ting) 1. elde etmek; edinmek; kazanmak; almak; satın almak; yakalamak; ele geçirmek: He got it with difficulty. Zorla elde etti. I hear they've gotten a dog. Köpek edinmişler. I didn't get much for it. Ondan pek bir şey kazanmadım. When will you get that book for me? Bana o kitabı ne zaman alacaksın? I've got him by the tail. Kuyruğundan yakaladım. 2. almak; yemek: She got a letter from Ferda. Ferda'dan mektup aldı. He got a blow on his jaw. Çenesine bir yumruk yedi. 3. bulup getirmek; getirmek; götürmek: Will you get me my walking stick? Bastonumu getirir misin? 4. (telefona/kapıya) bakmak: Will you get the door? Kapıya bakar mısın? 5. Belirli bir duruma geçişi gösterir: Let's get moving! Haydi gidelim! Get going! Haydi yürü! He's getting older. Yaşlanıyor. It's gotten hot. Sıcak oldu. Get her dressed! Onu giydir! 6. Yardımcı fiil olarak başka fiilleri ettirgen yapar: Get him to get it for you. Ona aldır. 7. (bir yere) gitmek/varmak: How will you get there? Oraya nasıl gideceksin? When did you get there? Oraya ne zaman vardın? 8. Bir yere koyma, sokma veya bir yerden çıkarmayı gösterir: Get that animal out of here! O hayvanı buradan çıkar! 9. -ebilmek: He got to go on the trip. Seyahate katılabildi. When will I get to see him? Onu ne zaman görebilirim? At last he got to go too. Nihayet o da gidebildi. 10. (bir öğün yemek) hazırlamak: I'm getting breakfast. Kahvaltı hazırlıyorum. 11. (bir hastalığa) yakalanmak: He's got a cold. Nezle oldu. 12. k. dili anlamak, çakmak: Don't get me wrong! Beni yanlış anlama! Got it? Çaktın mı? 13. k. dili damarına basmak; sinirine dokunmak. 14. k. dili dokunmak, etkilemek. 15. (radyo/televizyon) (belirli bir istasyonu/kanalı) almak: I can't get that station on my radio. Radyom o istasyonu almıyor. 16. mat etmek, çanına ot tıkamak. 17. k. dili (atılan bir şeyle) (birini) öldürmek, vurmak: Get him right between the eyes! Alnının tam ortasından vur! 18. (bir matematik işlemi sonucunda) (belli bir sayıyı) bulmak, çıkarmak: What did you get as an answer? Sen kaç çıkardın?
    get (s.o.) into hot water (birinin) başını belaya sokmak.
    get a bang on (a part of one's body) k. dili darbe yemek: She got a bang on her head. Başına bir darbe yedi.

so z. 1. böyle, böylece; şöyle, şöylece; öyle, öylece: While I was so doing the doorbell rang. Böyle yaparken kapı zili çaldı. Hold the knife just so. Bıçağı şöyle tut. So she says. Öyle diyor. 2. bu kadar; şu kadar; o kadar: “The table's so long,” he said. “Masa şu kadar uzun,” dedi. Did you ever see a tree so lovely as this one? Hiç bu kadar güzel bir ağaç gördünüz mü? It was so big it wouldn't fit in the box. Kutuya sığmayacak kadar büyüktü. Give me only so much. Bana ancak o kadar ver. 3. de, da: “I hope they'll win.” “I hope so too.” “Onların kazanacağını umuyorum.” “Ben de.” “They have a dog.” “So do we.” “Onların köpeği var.” “Bizim de.” 4. k. dili çok, o kadar ki: You've been so kind. Çok nezaket gösterdin. She's so beautiful! O kadar güzel ki! 5. Başkasının iddiasını yalanlamak için kullanılır: “I didn't do it.” “You did so.” “Yapmadım.” “Yaptın.”
    so bağ. 1. bu/o yüzden, bundan/ondan dolayı; bunun/onun sonucunda: I was sitting in the back, so I couldn't see the stage well. Arkada oturuyordum; bu yüzden sahneyi iyi göremedim. He told me to go, so I did. Bana git dedi. Bu yüzden gittim. 2. için: I gave him an apple so he wouldn't go hungry. Aç kalmaması için ona bir elma verdim. 3. E?/Ne olacak?: He's made a mistake. So? Bir hata yaptı. Ne olacak? 4. Bir keşifte bulununca kullanılır: So now I know what you were up to! Şimdi ne yaptığını biliyorum!
    so s. böyle; şöyle; öyle: That's just not so! Öyle değil, efendim! If that's so, I'll have to go. Öyleyse gitmeye mecburum.

• "Get"in 63 anlamı var gözüküyor. "So"nun ise 33. Hangisini anlatalım?

http://dictionary.reference.com/browse/get?s=t
    http://dictionary.reference.com/browse/so?s=t
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım yazdığım yorum doğruydu değil mi hocam
  • Counter strikede çok rastladım get rekte rezil etmek diye biliyorum yanlış değilse :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanthochroid

"Get"in 63 anlamı var gözüküyor. "So"nun ise 33. Hangisini anlatalım?

http://dictionary.reference.com/browse/get?s=t
    http://dictionary.reference.com/browse/so?s=t

Ordakiler örnek her bir sıfatın başına getirmiş bu get kelimesini açıklanacak bişeyi yok ben sadece nerde ne anlamda nasıl kullanılmasını öğrenmek istedim

• "so" = so what? Yani nolmuş veya so much Çok fazla. gibi kullanılıyor genellikle.
    "get" = get me milk Bana süt getir veya get rekt bunu tam çeviremem ingilizce anlaşılıyor anlamı :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizmeteg

Counter strikede çok rastladım get rekte rezil etmek diye biliyorum yanlış değilse :)

Get wrecked'in daha pratik yazılışı diyebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • godblesyouwbdcbuddy0 kullanıcısına yanıt
    Canavar gibi olur hocam

(özel mesajına itafen yazdım,özel mesaj kabul etmiyor diye hata veriyor)
  • sen bana "as" i anlat bende sana bunları anlatayım ?
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    pardon hocam farketmedim sizi hemen açıyorum profili
  • quote:

Orijinalden alıntı: Novarolife

sen bana "as" i anlat bende sana bunları anlatayım ?

Türkçemizin müthiş kısaltmalarından ''as'' mı?Yoksa ''as as'' mi ?
  • SO:
    *Basit mantıkla anlatayım "So" ana olarak "öyle , öyleyse , o yüzden" anlamına gelir ;
    - I had to go to school "so" i woke up early. (Okula gitmem gerekiyordu "bu yüzden" erken kalktım)
    *2. olarak "So much,so good" gibi kavramlarda "çok" anlamı katar.
    *Aynı zamanda "-de öyle" gibisinden bir anlamı vardır mesela "He's handsome and so do i" derken "Ben de öyleyim" anlamı katar , ilk yazdıklarımdan türetilebilen anlamları vardır bunun gibi.

GET:
    *Ana anlamı almaktır fakat "getirmek, anlamak" anlamlarında da kullanılır. I got it derken bile zaten bu cümlenin öncesine bakılmadan ne ifade edildiği anlaşılamaz.
    *Get'ten sonraki fiili destekleyici bir rolü vardır , işe koyulma anlamı katar.
    -Get married, get rekt, get ready, get shit on gibi.

Farklı türetilebilen anlamlar vardır fakat dediğim gibi Türkçe'ye birebir çevirmeyip ana anlamlarından düşünerek hareket ederseniz zaten cümlede Get ve So kullanılırken ne kastedildiğini rahatlıkla anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Valientee

SO:
    *Basit mantıkla anlatayım "So" ana olarak "öyle , öyleyse , o yüzden" anlamına gelir ;
    - I had to go to school "so" i woke up early. (Okula gitmem gerekiyordu "bu yüzden" erken kalktım)
    *2. olarak "So much,so good" gibi kavramlarda "çok" anlamı katar.
    *Aynı zamanda "-de öyle" gibisinden bir anlamı vardır mesela "He's handsome and so do i" derken "Ben de öyleyim" anlamı katar , ilk yazdıklarımdan türetilebilen anlamları vardır bunun gibi.

GET:
    *Ana anlamı almaktır fakat "getirmek, anlamak" anlamlarında da kullanılır. I got it derken bile zaten bu cümlenin öncesine bakılmadan ne ifade edildiği anlaşılamaz.
    *Get'ten sonraki fiili destekleyici bir rolü vardır , işe koyulma anlamı katar.
    -Get married, get rekt, get ready, get shit on gibi.

Farklı türetilebilen anlamlar vardır fakat dediğim gibi Türkçe'ye birebir çevirmeyip ana anlamlarından düşünerek hareket ederseniz zaten cümlede Get ve So kullanılırken ne kastedildiğini rahatlıkla anlayacaksınız.

Beklediğim cevap buydu teşekkürler.Tabiki cümle içinde düşündüğümüzde anlam çıkartabiliriz ama internet üzerinde,yabancı kişilerle oyun oynadığımızda adamlar imla kılavuzu gibi konuşmuyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.