bu yıl içinde ingilizce öğrenmem lazım napsan kursa gitmeden öğrene bilirim
lol bunun açılımını öğrenerek başla .
valla sana kendi tekniğimi sunuyorum kasmadan rahatça
1-Simple past tense vs gibi zamanları ögren. 2-Online oyun oyna yabancılarla konuş.
bunlar sayesinde yavaş yavaş gelişir.Daha hızlı ögrenicem diyorsan kitap indir oku.
Ben şuan altyazı çeviriyorum .
quote:
Orijinalden alıntı: lnx=1
Çoğu kişi bu kelimeyi yanlış anlıyor.("lol")
quote:
Orijinalden alıntı: PETTIBONE
quote:
Orijinalden alıntı: lnx=1
Çoğu kişi bu kelimeyi yanlış anlıyor.("lol")
Lots Of Laugh galiba açılımı
zamanları öğren. fiilerin 1 2 3 hallerini ezberle ( düzensiz fiilleri ). soru olumlu olumsuz cümle kurmayı öğren . gerisi yavaş yavaş olur
Gramer açısından internette sürüsüyle kaynak var oralardan yararlanabilirsin.İngilizce şarkılar dinliyorsan şarkı sözlerine biraz dikkat et filan aklından geçirmeye çalış.İngilizce filmler izle , telaffuz ve anlamlarını öğrenmiş olursun , cümle içindeki yerlerini görürsün.İngilizce makale veya kitap okuyarak anlamaya çalış.Ben mesela tüm bunları yaparak İngilizce konusunda iyi bir yere geldiğimi düşünüyorum bugüne kadar ve hala da yapıyorum çünkü dil öğrenmek çok uzun zaman istiyor.
hedefin ne hangi amaçla öğrenmek istiyorsun?
quote:
Orijinalden alıntı: THX
quote:
Orijinalden alıntı: rainshot
hedefin ne hangi amaçla öğrenmek istiyorsun?
yurt dışına gidicem seneye
çalışmak için mi öğrenci olarak mı?
quote:
Orijinalden alıntı: THX
çalışmak için mi öğrenci olarak mı?
öğrenci olarak
o zaman işin daha zor hele fen-matematik ile alakalı bir bölümde okuyacaksan 7000-8000 kelime ve üstü bilmen gerek bence şimdiden günde 20 saat çalışmaya başla
korkutma milleti ya 20 saatmış sanki profosör olacak...Matematik bilmek için 7000 kelimeye ne gerek var matematik her ülkede aynı değil mi? normal ingilizce bilsen bişeler anlarsın
quote:
Orijinalden alıntı: K4TL14M
korkutma milleti ya 20 saatmış sanki profosör olacak...Matematik bilmek için 7000 kelimeye ne gerek var matematik her ülkede aynı değil mi? normal ingilizce bilsen bişeler anlarsın
maalesef dostum yetersiz, ileri düzey bir ingilizce matematik kitabı al oku bakalım calculus düzeyinde 8000 kelime üstü bilmek gerekiyor
sözel bölüm seçicem zatende o daha mı zor ki
quote:
Orijinalden alıntı: rainshot
sözel bölüm seçicem zatende o daha mı zor ki
Bence sen şimdiden çalışmaya başla bu sene zor gözüküyor gitmen çok sıkı çalış kursa git yabancı kitaplar oku en az iki sene çok sıkı çalışman lazım
Bir tane elektronik sözlük al İngilizce Gramer kitabı bitir her gürdüğün yabancı kelimeyi sözlüğünden öğren böylece kelime hazneni geliştirmiş olursun bunlarla belli bir seviyeye geldikten sonra yabancılarla yazılı olarak(oyun,sohbet sitesi)konuş sonra da film izlersin Türkçe altyazı yaparsın yada İngilizce altyazı yaparsın
Kelime ezberlemekte bitiyor herşey. Önce kelime bilgini geliştir. Bunu yapmak için de kelimeleri tek tek küçük dikdörtgen şeklinde kağıtlara yaz. Bir yüzüne türkçesini bir yüzüne ingilizcesini yaz. At bir torbaya, tombala çeker gibi çek. Çıkan kelimenin eğer ingilizceyse türkçesini, türkçeyse ingilizcesini tahmin etmeye çalış.
Bu kelimeleri seçerken (sitelerden bulabilirsin) günlük hayatta en çok kullanılan kelimeleri seçebilirsin.
Daha sonra bol bol ingilizce makale, kitap okumaya çalış.