Şimdi Ara

İngilizce Öğrenip Abd-İngiltere'de İzlenecek Youtube Kanalı Kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pewdiepie abd'de yaşamıyor fakat ingilizce bir kanalı olduğu için 400 milyon ingilizce konuşan insan onu anlıyor. Kendi ülkesinin dilinde yapıyor olsa kesinlikle 1 milyon abonesi ancak olurdu.

Eğer başarabilirsem çok tuhaf olur. Bizim youtube full onların taklidi ve ben youtube TR'den tiksiniyorum.

Bu kesinlikle denemeye değer ama tek sorun ingilizceyi aksansız nasıl konuşabilirim? ne kadar zamanda?

Dünyanın bütün karanlıkları bir araya gelse bir mumun ışığını söndüremez.
  • Asıl problem dil bilmekte değil kendini izletecek birisi olmakta. İngilizce şu an dünyada en çok bilinen 2. dil. Youtube'daki kanalların çok büyük çoğunluğu İngilizce. Bu kadar kanalın arasında kendini izletebilmek için üzerinde çalışılmış kaliteli içerik üretmek, sempatik olmak gerekiyor. İngilizce'yi sadece internetten vs. öğreneceksen aksan düzeltmek imkansız. Yurtdışında uzun süre yaşamak gerekiyor. Çok sıkı çalışırsan 1 yılda İngilizce'yi sadece internet kaynaklarından Youtube kanalı kuracak kadar öğrenirsin. Yurtdışı gidip bir de ekstra çaba gösterirsen dil öğrenmek için 6 ay yeter. Asıl soru sen kendini milyonlarca insana izlettirebilecek misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalıkYiyin -- 6 Eylül 2017; 5:13:4 >

Orijinalden alıntı: BalıkYiyin

Asıl problem dil bilmekte değil kendini izletecek birisi olmakta. İngilizce şu an dünyada en çok bilinen 2. dil. Youtube'daki kanalların çok büyük çoğunluğu İngilizce. Bu kadar kanalın arasında kendini izletebilmek için üzerinde çalışılmış kaliteli içerik üretmek, sempatik olmak gerekiyor. İngilizce'yi sadece internetten vs. öğreneceksen aksan düzeltmek imkansız. Yurtdışında uzun süre yaşamak gerekiyor. Çok sıkı çalışırsan 1 yılda İngilizce'yi sadece internet kaynaklarından Youtube kanalı kuracak kadar öğrenirsin. Yurtdışı gidip bir de ekstra çaba gösterirsen dil öğrenmek için 6 ay yeter. Asıl soru sen kendini milyonlarca insana izlettirebilecek misin?

rekabet sağlam ama kitlede çok kalabalık. ingilizce bir videoyu neredeyse her ülkeden insan izleyebilir.

İzlenecek video konusunda sıkıntı olacağını sanmıyorum sadece ekipman eksik.

• Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Sana başarılar o zaman hocam. Let's play çekmezsin umarım. Malum Youtube'un kanayan yarası.

Orijinalden alıntı: BalıkYiyin

Sana başarılar o zaman hocam. Let's play çekmezsin umarım. Malum Youtube'un kanayan yarası.

Yabancı kanallar var, emek verip video yapıyorlar. Misal bir tanesi 2. dünya savaşının animasyonunu yapmış harita üzerinde. Bizim Ruhi çenet videoyu çalıp kendi anlatımını eklemiş. Sonra telif yedi ve video kaldırıldı.
    Adam 20 dk da half life'ı bitirmiş bizim sivilceli ergende onu izleyerek izlenme kasıyor.

Gerçekten orjinal bir içerik üreteceksen bu Türkçe olmamalı çünkü youtube tr sürekli ordan burdan çalınan videolardan oluşuyor.

Haziranda abd'li youtuberlar birbirine diss atmış 3 ay sonra bizimkilerde aynısını yapıyor.

Let's play, kamera şakası, bilgi, tepki, how to vb birçok şey yapılabilir. Ama bende sadece fikirler var, hayata geçirmek için ekipman lazım.

Saol.

• aşırı orijinal fikrin yoksa türkçe kanal açmak daha mantıklı. mesela şuan birsürü ingilizce prank kanalı var ve çöküşe geçtiler gibi gözüküyor ama türkçe gördüğüm bir tane var ve yükselişte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İngiltereye sonradan mı gitti?

• Zor o iş, dil bilmek yetmez o dili akıcı konuşmak lazım. Kimse konuşurken aaaaa ıııı filan sesleri çıkaran insanı dinlemez.

Ya da nusreti örnek al. Adam tek kelime konuşmadan dünyada ünlü oldu

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    Lets play ne hocam

Orijinalden alıntı: birisidiro

Lets play ne hocam

herifin biri oyun oyunuyor ve siz de izliyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Orijinalden alıntı: birisidiro

Lets play ne hocam

herifin biri oyun oyunuyor ve siz de izliyorsunuz

Tamam teşekkürler

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Yapamazsın. Pewdiepie İngiltere'de yasıyor. Yurt dışında yasamadan akıcı speakinge sahip olmak cok zor. Ayrıca belli bir yaştan sonra aksansız konuşmak da imkansiza yakın.

mrgear: dil bilmesine gerek yok.

fpsrussia: Rus aksanı ile milyonlarca izlenmiş.

CrazyRussianHacker: adamın aksanına bak, ve birde izlenmelerine.

howtobasic: hiç konuşma yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 6 Eylül 2017; 19:49:1 >

• hello evribadi. velkamtu may çenıl.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fantastik canavar

Yapamazsın. Pewdiepie İngiltere'de yasıyor. Yurt dışında yasamadan akıcı speakinge sahip olmak cok zor. Ayrıca belli bir yaştan sonra aksansız konuşmak da imkansiza yakın.

mrgear: dil bilmesine gerek yok.

fpsrussia: Rus aksanı ile milyonlarca izlenmiş.

CrazyRussianHacker: adamın aksanına bak, ve birde izlenmelerine.

howtobasic: hiç konuşma yok

Ben sana aksanın olursa izlenmezsin demedim ki? Aksansız nasıl konuşurum diye sormuşsun ona cevap verdim. Ayrıca örnek olarak pewdiepie'i verdiğin icin yapamazsın dedim. CrazyRussianHacker amerikada yasıyor mesela. Avrupa gibi genç yaşta cok iyi İngilizce öğreten bir sisteme sahip değiliz. Yanlis anlama fakat pewdiepie'in aksanını farkedememenden çıkarım yapiyorum. Tekrar söylüyorum yurt dışında yasamadan akıcı ve hatasız İngilizce konuşmak cok ama cok zor.

• Peki hocam ingilizce espri yapabilir miyim? Bu biraz kültürle alakalı galiba... Yada ingilizce şiir yazabilir miyim?
    Amacım ingilizce bir youtube kanalı açmak ve bunun için ingilizce öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

• quote:

Peki hocam ingilizce espri yapabilir miyim? Bu biraz kültürle alakalı galiba... Yada ingilizce şiir yazabilir miyim?
    Amacım ingilizce bir youtube kanalı açmak ve bunun için ingilizce öğrenmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

Şiir yazmak zor da, espri yapma tarzları öğrenilir İngilizceyle beraber. Ama asıl mesele anadilinmis gibi hızlıca düşünüp konuşabilmek. Bu da ancak yıllar boyu her gün her saat o dili duyup konuşmakla olur. Yurt dışında yasamak yani. Butun gun turkce konuştuktan sonra beyin İngilizce konuşmaya alışmaz.

Ama tabii ki bu kişiden kişiye de cok farkediyor. Yurt dışına gitmeden cok iyi konuşanlar oldugu gibi, amerikada onlarca yıl kalıp duzgun konuşamayan tonlarca insan da var. Bunun da çeşitli sebepleri var elbet.

Son olarak sunu söyleyeyim lets play tarzı degil ama önceden metin hazirlayip çeşitli görseller uzerine okuduğun videolar çekebilirsin. Tarihi veya güncel konular olabilir mesela.

Edit: bu dediğimi kamera karşısında da yapabilirsin tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Powered by Plants -- 7 Eylül 2017; 0:10:46 >

• Simdi Google'dan baktim, Ingiltere'de yasiyormus. Kendi ulkesinin dilinde yapiyor zaten.

• İngilizce kullanan o kadar kaliteli içerik üreticiler varki aralarından sıyrılmak büyük işkence. Evet mantıken bakınca herkes İngilizce biliyor az çok, daha çok kişiye hitap edersin ve YouTube İngilizce İçeriğe çok daha fazla para veriyor bunlar doğru. Ancak o kadar kaliteli kanallar varki sana sıra gelmiyor.

Bir İngilizce kanal görüyorum mesela 1000 abone zor kasmış 2-3 yıla. Aynı kanalı Türkçe yapsan 5-6 aya 100.000 abonen olur. Böyle bir kolaylığı var Türkçe içeriğin. Az ve kalitesiz içerik dolu YouTube Türkiye. Sen düzgün içerik yaptığın an anında parlıyorsun.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.