Şimdi Ara

İngilizce öğrenebilecek kaynak önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce öğrenebilecek öğretmenin açtığı bir site olabilir, videolu yada pdf falan önerir misiniz?

• Öğrenebilecekten kastın dili konuşmayı öğrenmek mi yoksa sınavlara hazırlanmak mı?

Sıfırdan başlamak istersen Rosetta Stone güzel bir programdır. Aynı şekilde sıfırdan başlayıp bol etkinlik ve örnekle tercihen tekrarı bol olan bir gramer kitabıyla da dil bilgisi kısmını halledebilirsin.

SInavlar için diyorsan da Daylight serisi sadece sınavlara odalklanan bir eğitim setidir. Dersane mantığıyla gider, birçok kişi tarafından beğenilmez ancak neyi ne için öğrendiğini bilirsen işine yarayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickfury__

Öğrenebilecekten kastın dili konuşmayı öğrenmek mi yoksa sınavlara hazırlanmak mı?

Sıfırdan başlamak istersen Rosetta Stone güzel bir programdır. Aynı şekilde sıfırdan başlayıp bol etkinlik ve örnekle tercihen tekrarı bol olan bir gramer kitabıyla da dil bilgisi kısmını halledebilirsin.

SInavlar için diyorsan da Daylight serisi sadece sınavlara odalklanan bir eğitim setidir. Dersane mantığıyla gider, birçok kişi tarafından beğenilmez ancak neyi ne için öğrendiğini bilirsen işine yarayacaktır.

Amacım dil konuşmayı öğrenmek. Okuduğum yazıyı anlayabilmek. Bilgisayar programcılığı-yazılımla ilgileniyorum. Bu konuda yabancı kaynak daha fazla. Daha iyi kaynaklardan yararlanmak amacıyla ingilizce öğrenmek istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardman01

quote:

Orijinalden alıntı: nickfury__

Öğrenebilecekten kastın dili konuşmayı öğrenmek mi yoksa sınavlara hazırlanmak mı?

Amacım dil konuşmayı öğrenmek. Okuduğum yazıyı anlayabilmek. Bilgisayar programcılığı-yazılımla ilgileniyorum. Bu konuda yabancı kaynak daha fazla. Daha iyi kaynaklardan yararlanmak amacıyla ingilizce öğrenmek istiyorum.

Konuşmak ve okuduğunu anlamak için bazı temel becerilere sahip olman gerekiyor. Bunlar temel dilbilgisi kuralları ve kelime hazinesi. Alanınla ilgili kaynaklar göz önüne alındığında aslında bir noktada şanslısın çünkü çoğu kelime yabancı dilden bizim dilimize geçtiği için anlamada çok sıkıntı cekmeyeceksindir. Yerinde olsam her şeyden önce alanımla ilgili bir ingilizce-türkçe sözlük bulurdum yani bilgisayar terimlerinin olduğu. Ya da internette bunun gibi sözcük listeleri vardır. Öncelikle onları bir gözden geçir ki altyapı olacak kelimeleri iyice hazmet. Senin alanın için faydalanacağın kaynaklarda kullanılan dil edebi olmayacağı gibi aşır karmaşık dilbilgisi yapılarından da uzak olacaktır. Aslında bilişimciler yabancı dil konusunda bence en şanslı alan çünkü çoğu terimi kendi dilimizde de orijinaliyle ifade ettiğimiz için kelime öğrenme konusunda bir adım önde başlıyorlar olaya.
    Tabi burda şu da önemli; şu an yabancı dil bilgin sıfır seviyedeyse önce bazı temelleri halletmen gerekecektir.

http://cayfer.bilkent.edu.tr/~cayfer/bilisim-sozlugu/tbd-ing-trk-sozluk.htm

• İngilizce konu anlatımı, test, kelime, slayt, pdf gibi birçok kaynağı www.ingilizcecin.com sitesinde bulabilirsin. Özellikle kategoriler sayfasında çalışmak istediğin konulara girerek çalışabilirsin.
  • Şimdiye kadar gördüğüm en güzel ve yararlı yabancı dilinizi geliştirebileceğiniz sitenin linkini veriyorum.Çok geniş çaplı ve detaylı bir sitedir kolay gelsin.
    http://link.tl/Oaph
    interpals
  • nickfury__ N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sıfır değil bilgim orta seviye ama bilmediğim kelime çok. Kelime sıkıntı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İngilizce bilen bakabilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.