Biliyorum bedava bir şey olmaz ama imkan olmayınca insan umut ediyo işte İngilizce kitaplar okuyarak ingilizce öğrenebilir miyim acaba hani okuya okuya olur gibi geliyo sanki Resepsiyon görevlisiyim şimdilik idare ediyorum da yinede en az 1 yabancı dil gerekiyor. Yabancılar filan geliyor konuşamayınca bi acayip oluyor insan.
Okuyarak filan öğrenilebilirse başlıyacam yani :D yoksa kurs filan bakıcam da hepsi bi acayip araştırıyorum kimisine İngilizce öğretmeni diye Türk öğretmen filan koyuyolarmış anlayacağınız paramla kazıklanmak istemiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: asefbahadir
Arkadaşlar Yardım Edin
Biliyorum bedava bir şey olmaz ama imkan olmayınca insan umut ediyo işte İngilizce kitaplar okuyarak ingilizce öğrenebilir miyim acaba hani okuya okuya olur gibi geliyo sanki Resepsiyon görevlisiyim şimdilik idare ediyorum da yinede en az 1 yabancı dil gerekiyor. Yabancılar filan geliyor konuşamayınca bi acayip oluyor insan.
Okuyarak filan öğrenilebilirse başlıyacam yani :D yoksa kurs filan bakıcam da hepsi bi acayip araştırıyorum kimisine İngilizce öğretmeni diye Türk öğretmen filan koyuyolarmış anlayacağınız paramla kazıklanmak istemiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim.
Selam meslektaş! :)
En az pre-intermediate seviyesinde değilsen bir kurs eğitimi şart. Kendi kendine birşeyler yapabilmen için en az bir pre-intermediate(hatta intermediate) seviyesine kadar gelmen gerekiyor kursta. Yabancı öğretmeni boşver, onlar sadece pratiğe yarar. İngilizce'yi en iyi yine Türk hocadan öğrenirsin. Pratik ise sadece kurstan bekleyebileceğin birşey değildir. Oteli de geçtim, en iyi pratik metodu internettir. Şu anki seviyen nedir?
Ayrıca otelin hangi ilde ve bölgesinde? (bu da özel bir soru) :)
Hani derler ya anlarsında cevap veremezsin diye o misal benimkide eskiden bilmiyodum şimdi az çok ordan burdan bir kaç kelime öğrenerek otel içinde ne demek istediklerini az çok anlayabiliyorum. bazende kolay olduğu halde anlamadığımda oluyo onda da çok hızlı konuşuyolar.
Restaurant şefi ingilizce biliyo o arada yardıma geliyo ama öyle de olmuyor. Bu arada internet üzerinden nasıl öğrenebilirim? bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim. Genel anlamda ingilizceye gerek yok Otel İngilizcesi yeter bana
Otel dediğime bakma aslında Öğretmenevi ama yabancıolarda gelip kalabiliyor. Yer: İstanbul/Beyoğlu Kurum Adı: Beyoğlu Öğretmenevi :)
quote:
Hani derler ya anlarsında cevap veremezsin diye o misal benimkide eskiden bilmiyodum şimdi az çok ordan burdan bir kaç kelime öğrenerek otel içinde ne demek istediklerini az çok anlayabiliyorum. bazende kolay olduğu halde anlamadığımda oluyo onda da çok hızlı konuşuyolar.
Restaurant şefi ingilizce biliyo o arada yardıma geliyo ama öyle de olmuyor. Bu arada internet üzerinden nasıl öğrenebilirim? bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim. Genel anlamda ingilizceye gerek yok Otel İngilizcesi yeter bana
Otel dediğime bakma aslında Öğretmenevi ama yabancıolarda gelip kalabiliyor. Yer: İstanbul/Beyoğlu Kurum Adı: Beyoğlu Öğretmenevi :)
Valla internetten falan zor olur ya. Olsa da uzun zaman alır. Sen en iyisi bir kursa git, en az intermediate seviyesini bitir, gerisini kendin halledersin.
Ha illa da evde geliştirmek isterim dersen, Interpals'te sürekli yabancılarla yazış, onun faydası olur. Ama bir intermediate eğitimi almadığın için o da biraz süreç alabilir.
quote:
the cengiz hoca diye arat internetten çok güzel videolu dersleri var ayrıca pdf olarak ingilizce kaynakları bulup 10-15 liraya çıkartabilirsin.Birde buradanhttp://forum.donanimhaber.com/m_65324458/f_//tm.htm#65324458 ihityacın olanlara bakarsan tamamdır.
kitap okumakla beraber yabancı dizi de izlersen ingilizce altyazılı kesin öğrenirsin
çok okuman gerek o zaman. en iyi anlatan kitabı al, işte plan yap mesela ; her gece yatmadan önce bi saat çalışcam gibi... ya da şöyle bir şey diyorlar nedir bilmiyorum doğruluğu ama ; o ingilizce kitabında yazan kuralları, cümleleri yapıları falan ses kaydedicisinde kayda al. SENİN sesin olbilir fark etmez.. şimdi, yatıyorsun aldığın o kayıtları dinliyorsun kulaklıkla, sen yatıyosun o kulaklık devam ediyor.. sen uyanıncaya kadar dinliyosun onları.. beynin onu kaydediyor. ama bi 5 -10 kez tekrar etmesi lazım sesin.. bende bilmiyorum bunun doğruluğunu.. ve film aç ; dublaj : türkçe altyazı : ing. yap. ve o altyazıları takip et.. Ordan da bir şeyler kazanırsın..
Eğer az çok cümle kalıplarını biliyor ve temel kelimelerden haberdarsan, yanına online dersleri de ekleyerek neden olmasın diyorum.
Çok okumaya çok zaman gerek uyumaktan zaman bulamayanlardanım. Peki bildiğiniz sadece otelcilikle ilgili bilgi veren bir kaynak var mı? Bildiğiniz bir kaynak varsa Özelden mesaj atarsanız sevinirim.
tabikidee
veya verilebiliyorsa buradan direk verirseniz sevinirim.
Misal nasıl anlatayım içeriğinde otelcilikte ingilizce veya ne biliyim otelcilikte kullanılan ingilizce terimler cümleler gibi şeyler barındıran sözlük veya bildiğiniz kaynak kitabı varsa isim de alabilirsem çok iyi olur.
Turizm İngilizcesi kitaplarndan al desem, hepsi resepsiyonistler için olmuyor, sadece otel ve resepsiyonistler için satılan kitap var collins yayınları fakat onunda Türkçesi yok....İnternete yaz turizm ingilizcesi, otel ingilizcesi vs arat çok kitap cd set vs var, online kurslar ve normal örgün kurslar var...
Bunun dışında ; Gelen müşteriler neyi kastediyor az çok anlıyormuşsun ama cevap veremiyormuşsun, o halde ne soruyorlar senin ne cevap vermen gerekiyor Türkçe olarak yaz bir bilene falan çevirt ve bol bol tekrar et öğren, zamanla 6 ay sonra bir bakmışsın ki elince arşiv oluşmuş.......
otelinin senaryosunu en iyi sen yazabilirsin, 1000 müşteri gelecek diyelim sen ilk 100 müşteri ile muhattap olsan zaten olayın %90'ı tamamdır, çünkü istatistikler gösterir ki geri kalan 900 müşteri 3 aşağı 5 yukarı benzer kalıplarla konuşacaktır, benzer şeyler sorar ve ister, sende öyle tabi ve oteller kısıtlı bir bir alan olduğ için iletişim alanıda haliyle dardır, daha çabuk uzmanlaşabilirsin...daha basit bir dille konuşmalarınıda rica edebilirsin... Bu bilgileri zamanında arkadaşım vermişti belki birgün işine yarar, bir köşede dursun....bu konuda kariyer hedefin varsa tabi ki..
Ayrıca Kurs ara derim Taksimde bulursun...Dediğim gibi Cd li kitapta çok internette aratınız....kolay gelsin..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme