merhba arkadaşlar bende busene iktisat ing 1 e geçtim de tavsiyeleri var mi arkadaşlarin bna gerek dersler gerekse kendimi geliştirme amaçli olarak?
Derse ilk girdigin andan itibaren hazırlık sınıfında gördügün ingilizcenin derslerde yeterli olmadıgını göreceksin, sana tavsiyem her gun sonunda gördügün derslerin oturup kelimelerini cıkarman, teknik terimleri öğrenmen sınavlarda cokbüyük artı saglar.
Bu donemdeki en buyuk yanlıs ingilizce metinlerin turkceye cevrilmesi, Turkce calisilması , ilk sınavlarda cok zorlanmana sebeb olur, Oysaki kitap uzerinden calisip bilmedigin kelimelerin turkcelerini yanına not dusup okursan kısa 1sure sonra derslere adapte olabilirsin,
Ilk gunler biraz zor gecer ama takma kafana kısa 1sure sonra alısacaksın, her kelimeyi anlıycaksın, Benim tavsiyelerim bu kdr , Egitim hayatında basarilar.. Bu arada hangi okul?
ilk önce ilgilendigin içn gerçekten teşekkür ederim :) tavsiyelerini dikkate alacagim banada mantkli geldi zten böyle ypmak dirk türkçe olarak çalişmak bu sefer sinavlarda ingilizce oldgndn dolayi zorlk çektirr bencede. :) dokuz eylül üniversitesi seninki?
Yakın dogu universitesi,
Ilk birkaç hafta kolay gecer zaten terimler 40-50 adeti gecmez bunları ogrendikten sonra sanki hoca turkce anlatıyormus gibi dinliyceksin, kulak dolgunlugu oluyor, yalnız sınavlara hala alısamadım 1kelimeyi cıkaramayınca soruda afallıyorsun, ama hocaların geneli soruların turkcelerini ısrar edince soluyorlar (yani bazı hocalar)
Sana şimdiden kolay gelsin..
sag olasn bencede zor olacak ama yapanda yapmş bizde bi yolunu blrz artik :) gerçekten sag ol ilgin içn sanada başarilar egitim hytnda :)