Şimdi Ara

İngilizce Hazırlık | Yardım lütfen? |

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.Sonuna kadar okuyup tavsiye verirseniz sevinirim.

    Bu yıl hazırlık öğrencisiyim ama okulda ki bulduğum ortam, hayal ettiğim gibi çıkmadı.
    Okullar açılalı 4 hafta oldu ama hala ilk 2 hafta işlediğimiz başlangıç konularını işledik. Ben zaten onları ilk okuldan bu yana biliyodum ufak bi hatırlatma oldu. a/an ve he she it 'e does | I you we they e do | birine s birine gelmez felan işte bunlardayız. Bize maliyeti yüksek kitap aldırdılar ama hala bunları işliyoruz diyebilirim. Eşleştirme yapıyoruz kelime fotoğraf şu öğrenci şu doktor vs gibisinden. Yani konuşmayı geçtim bize hala gramer deniliyor sanırım ben lisenin başından hatırladıgım should would er-ed takıları ve suan hatırlayamadıgım kadar konuları daha başlamadık. Saçma saçma şeyler yapıyoruz. Bunun üzerine ben evde kendim çalışmaya karar verdim. Bildiğim hiçbir kanal yok ama youtube dan İngilizce Konu Anlatımı diye bi kanal var ordan sırayla en baştan dinleyip not almayı düşünüyorum sizin daha iyi bi tavsiyeniz varsa söyler misiniz?

    Bir de gel gelelim ikinci konuya , ben kelime bilgimi hergün yada 2-3 günde bir de olsa güçlendirmek istiyorum ama googleda araştırınca A- dan Z ye kadar felan çıkıyor. Yani işime şimdilik yaramayacak olanlar bile çıkıyor ve çok fazla tek tek ayıklamak çok zor. Mesela ilk olarak kesin bilinecek 100 Kelime ! - 250 Kelime ! - 500 Kelime ! gibi şeyler var mı ? Yani hangi kelimelerden başlanmalı varsa arşiviniz paylaşırsanız sevinirim.

    UZUN OLDU KUSURA BAKMAYIN, OKUYANLARA TEŞEKKÜRLER.







  • Memrise ı tavsiye ederim kelime için. Bu arada hangi üni bende hazırlık okuyorum merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'da "most common 100 words in English" diye aratabilirsiniz. 100 yerine 500, 1000 vs. istediğiniz sayıyı yazabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meraklı olduğun bir konuyu seç. aç bir metin internetten onunla ilgili. oku, metinde bilmediğin kelimeleri not al ve öğren. aynı konuyla ilgili başka metinlere de bak. bilmediğin kelimeler zaten konuyla alakalı olduğundan dolayı, o konu hakkında bulacağın diğer metinlerde de aynı kelimelerle karşılaşırsın.

    öyle bence internetten direk kelimelere bakarak ezberlersin ama 10 güne unutulur. öğrendiğimiz kelimeleri başka metinlerde, cümlelerde görmek çok faydalı oluyor. kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.