Bildirim
İngilizce dışında öğrenilmesi gereken dil ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Evet öğrencilerde de zaten son dönemlerde bu dillere kayma var ama kendi fikrim rusça öğrenmek
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Rusça öğrenmeyi düşünmüyorum. -
Almanca, advanced seviye ingilizce tek basina bile yeter de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 yıl sonrası için Almanca yeterli diyorsunuz yani anladım. -
sektöre, bulunduğun ülkeye, ileride çalışacağın alana göre farklılık gösterir nerede ne iş yapmak istiyorum sorusuna cevap verdikten sonra karar vermek daha doğru bana soruyosanız 2 yabancı dil yeter de artar zaten şu an anlık çeviri yapan cihazlar üzerine çalışılıyor muhtemelen 10 yıla gayet yaygın bir teknoloji olacak karşındaki çinliyle türkçe konuşacaksın o sanki çinliyle konuşuyormuş gibi konuşacak sen de türkle konuşuyormuş gibi yani artık 5 dil bilmenin bi esprisi kalmadı ana diliniz gibi ingilizce öğrenin sonrasında da ne öğrenmek istiyosanız ona göre hareket edersiniz
amerikada yabanci dil olarak herhalde ispanyolcaydi okullarda okutulan
Ülke dışına çıkmayı düşünmüyorum aslında soruyu onun için sordum. Eğer dediğiniz gibi robotlar bizim yerimize konuşursa işsizlik oranı artar diye düşünüyorum. -
Güzel konu , bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen. -
Yav en basitinden google translate nereden nereye geldi tercümanlık çevirmenlik 10 seneye silinip gidecek yabancı dil kasmanın çokta önemi kalmadı ingilizceyi iyi seviyeye getir sonra ne istiyosan onu öğren
Sektöre göre değişiyor aslında kendi alanınla ilgili araştırma yapman ve ona göre hareket etmen daha mantıklı olacaktır.
Tarihçi ve edebiyatçı için Rusça bile önem taşırken ticaretle uğraşan biri Çinceyi etkin biçimde kullanabilir mesela. Belli bir kriter yok.
Translate en edebi metinleri bile şakır şakır çevirse işverenlerin gözünde alanında avantaj sağlayan dil bilen kişi her zaman önde olacaktır. Hele bir de teknolojinin gelişmesi sonucu iş imkanları azalırsa daha da bir seçici davranacaklardır. Translate ile kişinin şahsi iletişim yeteneği bir tutulamaz zaten. O yalnızca anlam bakımından mükemmelliğe erişebilir, iletişimde istenilen etkiyi yaratabileceğini düşünmüyorum.
Mühendislik veya yazılım alanlarında İngilizce dışında dil fantazi olur.
Yav tabi yazılı iletişim başka sözlü iletişim başka ama yakın tarihte dil sorunu diye bir şey kalmayacak millet nelere alıştı takacaksın bi tane bluetooth kulaklık hangi dilde konuşursan konuş karşındakiyle anlaşacaksın bikaç seneye piyasada yaygınlaşacak bu tip ürünler
Kesinlikle katılıyorum. Mesela astronomiyle ilgileneceksen Rusça,Amerika’da yaşayacaksan İngilizcenin yanında İspanyolca,makine gibi mühendisliklerde uzmanlaşıp Avrupa’da ciddi atılımlar yapılacaksa Almanca(Almanya bu alanda ileri seviye olduğu için) tercih etmelisin. Bu tamamen sana bağlı bir şey.
Geçen bir yerde ingilizceden sonraki dil olarak ‘programlama dili’ öğrenin denilmişti. 😃
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mesela bilim yapacaksan almanca latince
Abd ye gideceksen ispanyolca
Ticaretle ilgili birşey yapacaksan çince
Değişir hocam ondan hangi alandan ilerleyecekseniz ona göre bir dil seçip diğer dillere boşuna efor sarf etmemeniz iyi olur
Arapçanın Suriye lehçesi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Evet öğrencilerde de zaten son dönemlerde bu dillere kayma var ama kendi fikrim rusça öğrenmek
|
Translate en edebi metinleri bile şakır şakır çevirse işverenlerin gözünde alanında avantaj sağlayan dil bilen kişi her zaman önde olacaktır. Hele bir de teknolojinin gelişmesi sonucu iş imkanları azalırsa daha da bir seçici davranacaklardır. Translate ile kişinin şahsi iletişim yeteneği bir tutulamaz zaten. O yalnızca anlam bakımından mükemmelliğe erişebilir, iletişimde istenilen etkiyi yaratabileceğini düşünmüyorum.
|
ben çoğu LinkedIn ilanında ingilizce dışında bir şey görmedim. şu an büyük sirketlerin hemen hemen hepsi tamamen karma milletlerden oluşuyor. kimse bir koreliden, ispanyoldan, turkten cinliden Almanca konuşmasını beklemiyor bence
|
Benzer içerikler
- vasıfsız gemi personeli ne is yapar
- l"hospital neden yasak
- tıp kitapları pdf
- 3d yayınları cevap anahtarı nerede
- hukuk okumak mantıklı mı
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X