Şimdi Ara

İngilizce CV meselesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

https://eksisozluk.com/ingilizce-cv-kabul-etmeyen-ik--8025121?a=popular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Software Engineer - Application Development
    METU CENG '25
  • Haha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

CV ingilizce olmalı, mümkün mertebe kısa tutulmalı (1 sayfa) eğer çok istisnai bir insan değilseniz. LaTeX allahın emri zaten.

Var, işini çok güzel yapan insanlar nadir olsa da var.

Daha Fazla Göster
  • İngilizce CV meselesi

4.80 ortalamasını tebrik ederim. Yine de ihtiyacı olmayan 0.80lik kısım için ingilizce öğrenebilirdi

Orijinalden alıntı: Düşünenadamsmith

İngilizce CV meselesi

4.80 ortalamasını tebrik ederim. Yine de ihtiyacı olmayan 0.80lik kısım için ingilizce öğrenebilirdi

4.00 üstünden 4.80 ortalama iyiymiş.

Mühendis ol, o kadar çalış, uğraş, kendini geliştir; iş hayatın İK'nın kapasitesiyle sınırlansın...

O Anadolu Üni de AÖF bu arada kesin.

• ikigai kullanıcısına yanıt

IK alım yapmıyor filtre görevi görüyor, asıl karar teknik yöneticide. Yönetici bana şu özelliklerde şu okullarda okumuş şunları bilen eleman lazım diyor IK da filtreleyip yönetici ile görüştürüyor.

bir de ik'ların hepsi vasıfsız zaten niye kalifiye bir insan HR olsun ki? en iyileri bilkent odtü pols, psycho mezunu falan.

• bu sözlük resmen lağım gibi. küfürler hakaretler gırla. cv özellikle ingilizce isteniyorsa ingilizce verilir, bunun dışında türkçe verilir. özellikle ingilizce istenmediği halde ingilizce cv göndermek ukalalıktır, aklınca böbürlenmektir. böbürlenmek istiyorsan ikcı ile mülakat yaptığında ingilizceni ölçmek için ingilizce konuşmak isterse o zaman konuşursun, onunla böbürlenirsin. bu zamanda ingilizce cv yazabiliyor olmak bir özellik değil.

ikcı iyi yapmış ingilizce istemediği halde ingilizce cv gönderene.

konuyu açan ikcı'nın paylaşımının linkini vermektense bu saçma sapan sözlükteki linki vermiş.

Hocam ben şu ana kadar çevremden türkçe CV veren görmedim, büyük kurumsallardan tutun küçük firmalara kadar neredeyse hepsi CV'yi ingilizce yapmama rağmen herhangi bir sorun çıkarmadı, diğer aşamalara kabul etti. Staj programlarına veya part time ilanlara başvuruyorum, ön elemeler için ingilizce mülakat soru-cevap videoları atıyorlar (akıcı düzeyde ingilizce konuşmanızı gerektiren), yüz yüze mülakatta türkçe konuşuyoruz sadece. İyi ingilizce konuşmak önem arz ediyor yani, ben böyle anladım, çevremdekiler de keza aynı şekilde iyi ingilizcenin şart olduğunu ifade ediyorlar.

Fikrinizi biraz daha açabilir misiniz, ben bunun ukalalık olduğunu kesinlikle düşünmüyorum çünkü. Yani bir sürü başvuru yapıyorum, hiçbirinde türkçe CV attığımı hatırlamıyorum, kimsenin de bu konuya dair herhangi bir uyarısı olmadı (hatta ingilizce hazırlanması ciddi derecede teşvik ediliyor, yaşımdan büyük olan ve sektörde yıllardır bulunan mühendisler tarafından).

Merak ettiğim için soruyorum, özellikle "türkçe cv istiyoruz" denilmediği durumda ingilizce CV atmanın nasıl bir sakıncası olabilir ki? Bu hanımefendinin de özellikle "türkçe CV gönderiniz" ibaresi koyduğunu düşünmüyorum açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 12 Eylül 2025; 0:5:54 >

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt
    Türkçe cv gönderiniz demez tabii ki türkiye’de yaşıyoruz. İngilizce cv ister veya ilan ingilizcedir direk. O zaman ing gönderirsin. Ben hep böyle yaptım.

Kural olarak; ing cv gönderin diyorsa veya ilan ing ise ing cv gönderirsin. Bunun dışında türkçe.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bu arada yüzyüze mülakatta türk firmaları ingilizceni denemek istediğinde seviye maalesef yerlerde. Bizde akıcı dedikleri aslen tarzanca. Yabancı firmalar gerçekten çok iyi konuşmanı istiyorlar.Tikicanların çoğu zorlanır. Ama yine de yeni nesil eskisine göre daha iyi ingilizce konusunda. Yalnız boğaziçi mezunu olup da kötü konuşan tonla insan görüyorum hala.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.