Şimdi Ara

ingilizce bilenler gelebilirmi birşey sormam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mesela bir konuşma geçiyor o konuşmayı dinlerken anlamıyorum ingilizce alt yazısını açıyım diyorum okuyorum o şekilde anlıyorum ama çogunlukla sadece dinlerken anlıyamıyorum bu zamanla geçermi acaba sizdede olmuşmuydu böyle şeyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim ingilizce upper int. advanced arası bir düzeyde. Zorlandığım tek skill listening. Sanırım pratik yapmak lazım. Sık sık maruz kalmak gerekiyor o ingilizce konuşan kişilerin aksanlarına. Sonuçta herkesin konuşma şekli, tarzı, ağız yapısı farklı. Telaffuzlarda da bazı kelimelerde adamın ağzı dönmediği için tam söyleyemiyor kelimeyi mesela ya da ingilizcede çoğu kelimeler birleştirilerek okunur. Örneğin; "you are right, yu ar rayt" diye okunmaz günlük konuşma dilinde. Y'ar rayt. denir geçilir. Bu birleştirmelere de alışmak gerekiyor. Mümkün oldukça farklı native speakerların yaptığı konuşmaları dinlemek gerekiyor sanırım. Listeningi de halledebilirsem advanced olacak ingilizcem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keira- -- 7 Mart 2021; 18:1:24 >
  • hergun 1 saat dinleme yap gozu kapali seviyene uygun

• voscreen diye bir uygulama var tam bu amaç için onu kullan ve mesela önceden izlemiş olduğun veya izlediğin bir diziyi İngilizce altyazı ile izlemeye çalış arada altyazıyı kaldır ve o kelimenin söyleniş şekline alış. Tüm olay alışmaktan ibaret zaten, kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keira-

Benim ingilizce upper int. advanced arası bir düzeyde. Zorlandığım tek skill listening. Sanırım pratik yapmak lazım. Sık sık maruz kalmak gerekiyor o ingilizce konuşan kişilerin aksanlarına. Sonuçta herkesin konuşma şekli, tarzı, ağız yapısı farklı. Telaffuzlarda da bazı kelimelerde adamın ağzı dönmediği için tam söyleyemiyor kelimeyi mesela ya da ingilizcede çoğu kelimeler birleştirilerek okunur. Örneğin; "you are right, yu ar rayt" diye okunmaz günlük konuşma dilinde. Y'ar rayt. denir geçilir. Bu birleştirmelere de alışmak gerekiyor. Mümkün oldukça farklı native speakerların yaptığı konuşmaları dinlemek gerekiyor sanırım. Listeningi de halledebilirsem advanced olacak ingilizcem.

Hocam o kadar sorun yaşıyorsan intermediate ile advanced arası değilsindir

çoğu kişi kendine yabancı dil seviyesi olarak objektif bakamıyor. Bir çok advanced olduğunu iddia eden tanıdığım TOEFL , IELTS sınavlarında döküldü..

• Ben genellikle speakingte sıkıntı yaşıyorum. Listeningi netflix’te altyazılı dizi izlerken halletim. Özellikle amerikan ve ingiliz aksanlarına kulağım alıştı gibi. Ancak özellikle hazırlıkta yapılan listening sınavlarında hocalar hint aksanıyla olan videolar falan seçiyodu. Anlaması acayip zorluyordu.
  • hocam valla benim tek sıkıntı listening. Yazılı olarak çok iyiyim ingilizcede. Speaking de iyi. Listening olarak dinlediğim çoğu kelime yabancı geliyor, birleştirilerek okumalara falan hiç alışkın değilim. Hani tane tane yapılan konuşmaları rahat anlıyorum da mesela bi Donald Trump ın mitinglerini dinliyorum, neredeyse hiçbir şey anlamıyorum. Bu eksiklik de dinleme pratiği yapmamaktan kaynaklı bence. Yani hiç turistlerle falan konuşmadım yüz yüze, ya da yabancı uyruklu ingilizce konuşan birisiyle. Konuşa konuşa karşındakinin telaffuzlarına alışıyorsun çünkü sen konuşurken aynı zamanda karşındakini de dinliyorsun falan. Native bi friendimiz olsa listening falan da gelişir zamanla diye düşünüyorum, ama yok işte. Tek çözüm sık sık native speaker konuşmaları izlemek. Yavaş konuşandan hızlıya doğru şeklinde. Ya da video oynatım hızı yavaşlatılarak dinlenebilir, youtube da var mesela bu özellik. Bunlar genel olarak işe yarar çözümler bence, özellikle listening konusunda.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam valla benim tek sıkıntı listening. Yazılı olarak çok iyiyim ingilizcede. Speaking de iyi. Listening olarak dinlediğim çoğu kelime yabancı geliyor, birleştirilerek okumalara falan hiç alışkın değilim. Hani tane tane yapılan konuşmaları rahat anlıyorum da mesela bi Donald Trump ın mitinglerini dinliyorum, neredeyse hiçbir şey anlamıyorum. Bu eksiklik de dinleme pratiği yapmamaktan kaynaklı bence. Yani hiç turistlerle falan konuşmadım yüz yüze, ya da yabancı uyruklu ingilizce konuşan birisiyle. Konuşa konuşa karşındakinin telaffuzlarına alışıyorsun çünkü sen konuşurken aynı zamanda karşındakini de dinliyorsun falan. Native bi friendimiz olsa listening falan da gelişir zamanla diye düşünüyorum, ama yok işte. Tek çözüm sık sık native speaker konuşmaları izlemek. Yavaş konuşandan hızlıya doğru şeklinde. Ya da video oynatım hızı yavaşlatılarak dinlenebilir, youtube da var mesela bu özellik. Bunlar genel olarak işe yarar çözümler bence, özellikle listening konusunda.

Hiçbir şey anlamıyorsan düşündüğünden çok daha kötü sevideyesindir. Bana kalırsa lower intermediatesin şuanda.

Daha 2 gün önce , ingilizce ana dili gibi konuştuğunu iddia eden bir ingilizce öğretmeni gördüm forumda.

https://forum.donanimhaber.com/i-think-therefore-i-am--147091971

Al adamın yazdığı paragraf   Ben 1 yıldır Fransızca çalışıyorm. Dinlediklerimin % 70 - 80'ini anlamama rağmen ben bile kendime anca intermediate diyorum. Daha öğrenecek şeylerim çok. Sen kendine objektif bakamıyorsun

• Az önce Donald Trump ın oyların sayıldığı gece yaptığı basın toplantısını izledim. Yani şöyle söyleyeyim. %60 ını 65 ini rahat anlıyorum ama böyle kelimeleri birleştirerek hızlı okuduğu kısımlar yabancı geliyor, anlayamıyorum. Low intermediate olmam imkansız yani kendimi biliyorum az çok. Upper int. en kötü.

• quote:

Benim ingilizce upper int. advanced arası bir düzeyde. Zorlandığım tek skill listening. Sanırım pratik yapmak lazım. Sık sık maruz kalmak gerekiyor o ingilizce konuşan kişilerin aksanlarına. Sonuçta herkesin konuşma şekli, tarzı, ağız yapısı farklı. Telaffuzlarda da bazı kelimelerde adamın ağzı dönmediği için tam söyleyemiyor kelimeyi mesela ya da ingilizcede çoğu kelimeler birleştirilerek okunur. Örneğin; "you are right, yu ar rayt" diye okunmaz günlük konuşma dilinde. Y'ar rayt. denir geçilir. Bu birleştirmelere de alışmak gerekiyor. Mümkün oldukça farklı native speakerların yaptığı konuşmaları dinlemek gerekiyor sanırım. Listeningi de halledebilirsem advanced olacak ingilizcem.

Hocam, Upper-int değilsiniz.

Her şeyi yapabiliyorum ama listening olmuyor diye bir durum yok. İngilizce haber kanalları izlemenizi tavsiye ederim veya videolar.

Kendi derecelendirme durumunuza objektif yaklaşmalısınız.

• quote:

Az önce Donald Trump ın oyların sayıldığı gece yaptığı basın toplantısını izledim. Yani şöyle söyleyeyim. %60 ını 65 ini rahat anlıyorum ama böyle kelimeleri birleştirerek hızlı okuduğu kısımlar yabancı geliyor, anlayamıyorum. Low intermediate olmam imkansız yani kendimi biliyorum az çok. Upper int. en kötü.

Alakası yok

dinlediği her şeyi anlayan , advanced diyen arkadaşlarım bile IELTS'dan 6 falan aldı.

Bu işler düşündüğün kadar kolay değil. özellikle Türkler'de var bu hastalık , yabancı dil konusunda kendini çok iyi sanma.

Bu konuyu açan arkadaş daha 2 gün önce İngilizce Öğretmeniyim , Trde en iyilerden biriyim . Anadilim gibi konuşuyorum diyordu  

https://forum.donanimhaber.com/i-think-therefore-i-am--147091971

@Purenite

Benim Fransızcam senin İngilizcenden daha iyidir. Ama ben bile upper intermediate demiyorum kendime.

• Keira- kullanıcısına yanıt

Dedim şimdi bu adamı linçlerler upper intim dedi diye yanılmamışım   Upper int olman imkansız birader olsa olsa elementary olursun sen boş yapma tamam mı upper int yok türkiyede

• 1 yıl fransizca çalışıp intermediate seviyeyim diyor bu da  Olsa olsa elementary olursun birader bu işler öyle düşündüğün kadar kolay değil karşına bi fransız birini getiririm aval aval bakarsın intermediate'miş  Türklerde var bu hastalık 1 sene azıcık fransızca bakan bile kendine intermediate diyor  

• Hkikomori kullanıcısına yanıt

sende üstüne gitmişssin 😂😂

• quote:

Orijinalden alıntı: Hkikomori

1 yıl fransizca çalışıp intermediate seviyeyim diyor bu da  Olsa olsa elementary olursun birader bu işler öyle düşündüğün kadar kolay değil karşına bi fransız birini getiririm aval aval bakarsın intermediate'miş  Türklerde var bu hastalık 1 sene azıcık fransızca bakan bile kendine intermediate diyor  

Hafif almanca ve Anadil seviyesinde İngilizce biliyorum

TR'de TOEFL derecem var ve 2 yıl Amerikada yaşadım. Amerikada'yken de şakır şakır konuşuyordum , kimsse Türk olduğuma inanmazdı

Diğer yabancı dillerde bilgim olduğu için ve yatkınlığım olduğu için hızlı ilerledim Fransızcada. Kafası basan birisi , dil tecrübesi varsa 1 yılda intermediate mümkün. İngilizcesinin çok iyi olduğunu var sayarsak.

Şuan Fransızca dizilerin %80'ini anlıyorum , her gün 1 saat listening yapıyorum. Discord kanallarında da small talk yapabiliyorum

• Çamgölgesi Ç kullanıcısına yanıt

Elementary seviye olup da upper-intim diyenleri ciddiye almıyorum. Türkiyede upper int yok en yüksek pre-int var onları da öyle her yerde göremezsin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hkikomori

Elementary seviye olup da upper-intim diyenleri ciddiye almıyorum. Türkiyede upper int yok en yüksek pre-int var onları da öyle her yerde göremezsin zaten.

ozaman hocam upper int lere anadili ingilizce olup türkiye yaşayanları yada doğanları örnek verebilirmiyiz

• Çamgölgesi Ç kullanıcısına yanıt

Anadili ingilizceyse upper int olma ihtimali var ama türkiyede yaşıyorsa muhtemelen yalan söylüyordur olsa olsa int olur o.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.