Şimdi Ara

infraredli ısıtıcılar UFO vs SOLARİS vs MAXİMUS vs ıvır zıvır.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
75.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: turion

ayrıca bu infrared ısıtıcıları, termostatını kısınca daha mı az elektrik harcıyor, yoksa standart üzerinde yazan watt kadar mı elektrik harcıyor. yani üzerinde 2000 w yazıyorsa, termostatı kısıncada gene 2000 w elektrik mi harcıyor, yoksa 2000 w tan az farzı muhal 4 te 1 e kadar kısınca 500w mı elektrik harcar.

Her durumda yani ister kısın ister açın 2000 watt yakar...4 te 1 kıssanızda 2000 wtt yakar.

Ne farkeder peki ? Şu farkeder; 4 te 1 e düşürdüğünüzde oda sıcaklığını mesela 13 derecede dengelemeye çalışır...4 te 2 de 18 derece vs gibi gider...
  • bızım evımızde kombılı fakat gecen sene ısınamayıp cok yuksek faturalar odedıgımızden ev arkadaslarımla bı karar aldık ve 4 gun once elektrıkle ısınmaya basladık. evımızın salonuna 2000w luk kumtel ınf -- kucuk olan odaya 2000w luk kumtel fanlı ısıtıcı(klıma gıbı duruyor)---orta boy odamıza 1600 w kumtel ınf alıp duvara taktırdık ve en son benım yasadıgım buyuk odayada ayaklı 3000w luk kumandalı ufo aldık aradakı fark nedır dıyenlere tum odalar salon da dahıl cok iii sekılde usumeden sort tısort oturulabılır hale geldı kucuk odadakı fanlı ısıtıcı havayı baya bı kurutuyomus bılgınıze orta boy odadakı 1600w luk ınf ısıtıcı ıse termostatlı oldugundan 4. cızıgınde acık ve oda hamam gıbı sekılde kapı kapalıyken kendı ısısını muhafaza edebılıyor ufo nun farkı ıse daha uzaga ısısını ve ısıgını yansıtabılıyor ayrıca kumandadan yattıgın yataktan hıc kalkmadan acıp kayabıldıgın gıbı acıp ve kapa saatını programlayıp bunu hergun aynı komutla calısmasınıda belırleyebıyosun fakat kumteller bıldıgınız gıbı 80 L cıvarı ıken bu ufo 275 L ve malzem acısından bu parayı verecek bı fark gozle gorulmuyor dedıgım gıbı sadece uzagı rahat ısıtıp ılk basta dıgerlerıne gore gore sesı az cıkıyor ayrıca kumandayla rahat rahat bı efor harcamadan acıp kapatabılıyorsun gelelım sorunumuza bu 4 soba aynı anda acıldıgı zaman sıgortadan ses gelıyor ve 3-4 gunde 1 asadakı merkezı daıre sıgortasının attırıp 7 kat asaya ınmemıze sebep oluyor bırımız elektrık elektronık muh. dıger ıkımızde kımya muh. son sınıf ogrencısı oldugumuzdan bu sorunu cozmemızede az kaldı tum evın sıgortalarını sımens yapıp 16 amper olan 4 sıgortayı 32 veya 64 yapmayı dusunuyoruz umarım evı yakmayız ayırca cumartesı gunu 24 saatlık elektrık sarfıyatını yazıcam 4 soba normal sartlarda acıkken olucak bu merak edenlerde dogru fıyatı ogrenebılırler ayrıca cogu kısıler ve satıcılar saatlık su kadar yakıyor dıye yazmıslar kullan arkadaslar soyledı kesınlıkle o soylenen fıyatlar arasında farklar varmıs gorucez hesaplayıp ınsallah bızede kol gıbı ayedas faturası gelmez

amac kendımız ısıtmak ucuz sekılde odayı veya bulundugumuz ortamı degıl bu yuzden bu tarz ısı seklıne gectık herkez ıı bılır dogalgaz elektrıge gore daha ucuz ama bızım evın yalıtımı duzgun degıl ayrıca bızım 40KW lık dogalgaz jenratoru alıp kojenerasyon unıtesı kurup elektrık uretecek paramız yokkkk bu yuzden asılsız yorum yazmayın

• Sn. unalbas

Bu kadar elektrikli chazdan sonra sanki elektrikli fırının icinde oturuyormussunuz gibi bir izlenim olustu:)
    Evinizdeki tum cihazların toplamı 8000 watt guc harcıyor yani 8 kW. Hepsi 1 saat calıstıgında 1.280 ytl yapar.
    Gunde 4 saat aralıksız hepsinin calıstıgını dusunursek ayda 150 ytl civarı bir fatura gelmesi lazım. Hepsinin calıstıgı andaki saatin donusunude gormek lazım :)
    Bencede ufo digerlerinden cok farklı degil. Kumanda vs gibi eklenti farkları var. Kalitesi hemen hemen diger markalarla aynı. Ufoların bayagı sisirme fiyatları var. Zaten yaptıgı reklamlar ortada bunları finanse etmezi lazım.
  • Valla ben ufo marka infrared ısıtıcı almadım.Ama kumtelin 3000 wattlık calipsosunu ve yine kumtelin 3000 wattlık alaaddini aldım ve birer gün ara ile iade ettim.Ayrıca yine kumtel 1600 wattlığı halen kullanıyorum.1600 watt olan 4 dakika çalışıp 2 dakika duruyor.Termostatın her kademesinde ayarlar çok yakın.Odanın ısısı ile ilgili yok.Zaman ayarlı gibi çalışıyor.Deneyip görün derim.

3000 watlıklarda ise son kademede bile durup tekrar çalışıyordu.Aralıksız yanma modu yok ! Ayrıca termostat bazen cidden sapıtıyordu.

Ufoda ise anlatıldığında göre en az 40 dk çalışıp 20 dk duruyormuş.Kendi sitelerine ait forumda bu bilgiler mevcut.

KUmtelin sitesinden mesaj atım 3 kez.Bir kez bile cevap gelmedi.

Son olarak duvar tipi fanlı ısıtıcısını aldım.2500 watt.gece sabaha kadar çalıştı.Ama aynı üretim hatası,termostat peşpeşe durup atıyor.Cihaz ancak kendini ısıtıyor.

Bende febre fanlı ısıtıcı var.yere koyuyorum.2000 watt.30 dk oda sıcacık oluyor.Onlardan tavsiye ederim.

Bunlar havayı kurutuyor olsalar bile en iyi ısınma şekli eğer yalıtım iyi ise ortamın ısıtılmasıdır.

• En son 3000 watlık zet marka infrared ısıtıcı aldım.10 bin saat tüp garantisi veriyorlar.Ayrıca bozulursada yenisi 40 ytl..

Bununla birlikte ortamı ısıttığı pek söylenemez ancak açık kaldığı süre içinde yeterince ısınıyorsunuz.Tahminimce ortamdaki cisimler ısındıkça ortamda zamanla ısınacaktır.Avantajlarına gelince ;

1. camı açıp odayı rahatça havalandırabilirsiniz.Oda zaten çok sıcak olmuyor.İnfrared ısıtıcıyı açtığınız anda ısınıyorsunuz.

2. İnfrared ısıtıcı havayı kurutmuyor.Çünkü havayı ısıtmıyor.Hava ısınsa idi nem ihtiyacı artacak ve havada nem dengesini sağlamak amacı ile sizdeki nemi emecekti...

3. oda kapısını kapalı tutarsanız odada ısınıyor bir müddet sonra.

4. yüksek wattlı olanla düşük watlı arasında pek fark yok.Zira birinde hızlı ısınıp termostata geçiyorsunuz diğerinde ise daha geç ısınarak aynı sarfiyatı yapıyorsunuz zaten...

saygılarımla
    daihatsu3259

• Arkadaşlar odadaki ışığın ısıtmaya faydası varmı yani bir çocuk odasını ışıklar yanarkenmi yoksa kapalıykenmi, sarı ışık veren ampullemi, beyaz ışık veren ampullemi daha iyi ısıtır veya hiçbir etkisi yokmudur?
  • Hiçbir etkisi yoktur aslında.Ama mesela akşamları sanki daha etkili ısıtıyormuş gibi bir görüntü var.Bu sadece ısıtıcının ışığının geceleri daha etkin olmasında kaynaklanıyor.Tamamen psikolojik bir etki.

quote:

Orjinalden alıntı: mclarensx1

Arkadaşlar odadaki ışığın ısıtmaya faydası varmı yani bir çocuk odasını ışıklar yanarkenmi yoksa kapalıykenmi, sarı ışık veren ampullemi, beyaz ışık veren ampullemi daha iyi ısıtır veya hiçbir etkisi yokmudur?
  • Bu infrared ısıtıcıları bir süredir iyice inceleme fırsatı buldum ve çok sayıda ısıtıcıyı deneme şamsım oldu.

Kesinlikle çok kolay bozulabiliyorlar.Ufo markalı olanlar ise bozulmaya karşı daha dayanıklılar.Isıtma verimleri klasik sobalara göre kesinlikle daha etkili.Ancak çokta verimli bir ısıtma yapıyor demek zor.En verimli ısınma şekli havayı ısıtarak nem dengesinide korumak şartıyla ısınma ki bunu sağlayan ve aynı zamanda havayıda tazeleyip temizleyen klimalar bana sorarsanız doğalgazdan bile daha verimli ve sağlıklı bir ısıtma sağlarlar.Ayrıca yazında serin serin oturursunuz.Tüketimleride oldukça başarılıdır.

İnfrared ısıtıcılarda gerçek anlamda infrared teknolojisine dair birşey gördüm dersem yalan olur.İnfrared ışığı ve 700nm dalga boyunu sağlamaya yönelik elektronik devre aksamı göremedim.

Bildiğimiz quartz lamba içerisinde daha özel üretilmiş rezistans mevcut.Bunun dışında tüpün arkasında bulunan aluminyum kalın aynada quartzda oluşan ısı ve ışığı yansıtıyor.

Hepsi bu kadar.Mucizevi yada patentli bir ürün olsaydı ufo nun tüm davalarını kazanabilmesi gerekirdi.Kumtel firma yetkilisinin dediği gibi -"elektrikli sobaya patent mi olur ?"

Az yaktığıda doğru değil çünkü ısıtıcı termostat ile kapandığında nasıl az yakar ? Oda hemen soğuyor.Yani diyelimki yanan 10 dk kada iyice ısınıp sönük kaldığı 10 dk kada ise tam üşüyecekken tekrar yanıyor.Sizin vücut sıcaklığınız önemli.Odanın ısısı ile ilgisi yok.Siz ısınınca diyorsunuzki -"oda iyice ısındı"...Halbuki oda ısınmıyor.Siz ısınıyorsunuz ki bunu zaten ufo firmasında söylemiyor mu ?

Havayı değil sizi ısıtıyor.

Bir diğer gerçek dışı olguda 24 saatte 8 saat çalıştığı...yani 3 dk çalışıp 9 dk durarak ısınamıyorsunuz.3 dk da ancak açılıyor.tam ısınamadan kapanıyor.günde 8 saat işi doğru değil.Havayı ısıtmıyor ise ki bu infraredçilerin ortak olarak verdikleri bilgi değil mi ? O halde havayı ısıtmadan 3 dk yan 9 dk sön..nasıl ısıtıtr sizi ? Yada 10 dk yan 30 dk ısınmamış soğuk ortamda otur....iş değil ve bana göre doğruda değil...

saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: daihatsu3259

Hiçbir etkisi yoktur aslında.Ama mesela akşamları sanki daha etkili ısıtıyormuş gibi bir görüntü var.Bu sadece ısıtıcının ışığının geceleri daha etkin olmasında kaynaklanıyor.Tamamen psikolojik bir etki.

quote:

Arkadaşlar odadaki ışığın ısıtmaya faydası varmı yani bir çocuk odasını ışıklar yanarkenmi yoksa kapalıykenmi, sarı ışık veren ampullemi, beyaz ışık veren ampullemi daha iyi ısıtır veya hiçbir etkisi yokmudur?

yani ışık kapalıyken ısıtırmı?
  • odadaki ışığın ısıtmaya etkisi yok.ışığın rengi açık yada kapalı olması ısıda değişiklik yapmaz.ışık kapalıda olsa açıkta olsa ısıtır yeterki cihaz açık olsun.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: daihatsu3259

Hiçbir etkisi yoktur aslında.Ama mesela akşamları sanki daha etkili ısıtıyormuş gibi bir görüntü var.Bu sadece ısıtıcının ışığının geceleri daha etkin olmasında kaynaklanıyor.Tamamen psikolojik bir etki.

quote:

yani ışık kapalıyken ısıtırmı?

• TŞK.
  • arkadaşlar solarisden yetkili distribütörü bilen var mı? bozuldu ve garanti için yollayacak hiç bir yer bulamıyorum. sitesi yok. bu soğukta sobasız kötü oluyor...
  • Şimdi her mesajı okumadım ve bu söylenmiştir ya da söylenmemiştir.

Ama öncelikle kullanım amacı önemli.

Mesela en basit örneği camiler. Caminin günde toplam ısınma ihtiyacı 2-3 saat kadar. Ama sizin bu mekanı ısıtmanız saatler sürer kısacası 24 saat ısınma lazım ki bunun maliyeti nedir bir hesaplayın. İşte ekonomik demelerinin sebebi bu.

Ya da başka bir örnek. Bir mağaza düşünün, kapı zırt pırt açılıyor. Bu mekanda yağlı soba mı dayanır, kombi mi, klima mı? İşte bir diğer örnek.

Ya da şöyle düşünün bir misafir geldi yan odaya çocuğunu koyacak uyuya kalmış. El kadar bebek. Oda da serince, sonuçta yetişkinler daha az hassas ısıya karşı. Sen bu odayı çabucak nasıl ısıtırsın.

Ya da bir balkonda sefa yapacaksın akşam. Nasıl ısınırsın. (tek ya da iki taraf açık ise çok güzel ısıtıyor. Ama reklamdaki gibi bahçe işi zor. Arkadan yeli yedin mi gözler fal taşı oluyor.)

Ya da şöyle düşün oturma odasında topu topu 2-3 saat kalanlar. Niye tüm evi ısıtsın.

Kısacası böyle düşününce gayet mantıklı ki zaten adamların ekonomik demesinin tek sebebi bu. Yoksa 2000W lık soba da aynı enerjiyi harcar UFO su da Mufo su da. Ama önemli olan verimli kullanmak. Mesela 2000W lık bir sürü süpürge var, ama hepsinin emiş gücü farklı, yani tükkettiği güç aynı ama faydası farklı.

Kısacası ısıtmayı düşündüğünüz mekan uzun süreli kullanıma açık ise, yalıtımı iyi ise, çok fazla kapı açılması söz konusu değil ise UFO ve türevleri size uygun değil. Tabi ekonomik zorluklar nedeniyle evde çok daha az vakit geçiriyoruz. Bu da evin ısınma süresini azaltıyor ve bu cihazlar yetişiyor.

Mesela bizim evde kombi var her oda mis gibi ama benimki ısınmıyor çünki rüzgara bakıyor. Yalıtım ne olursa olsun yüksek kat ve rüzgar duvardan geçiyor sanki. Ben de fırsatını bulunca en düşük güçlülerden bir infrared dedikleri ısıtıcılardan alacağım.

• sakın solaris almayın. dağıtımcısı ekin battı sanırım. sabancı satmış, sattığı yer batmış, sitesi yok, yetkili servisi yok. 5 yıl garanti ile elimde patladı. hala satan yerler var, satıyorsa ilgilenmek zorunda sanırım, oralara göndereceğim bulursam
  • Diğer topic'ede yazmıştım alıntı yapıyorum;
    Dostum UFO'dan şaşmıyacaksın diğer markalar quartz sobanın uzun hali ama UFO çok farklı hem dikkat ederseniz İnfrared Isıtıcı'yı öncelikle UFO çıkardı daha sonra diğer markalar çıkarmaya başladı.UFO'ya çok para vereceksiniz fakat kullandıktan sonra göreceksiniz verdiğiniz paranın hakkını fazlası ile verecektir.Bende 4 gün önce 16m2 odama UFO Line 1800 aldım çok memnunum termostat ayarını maksimumda çalıştırmama imkan yokk çalıştırdıktan sonra maksimumda hiç sönmeyince sıcaktan bayılıyorum.Şuan termostatı yarım ayarda kullanıyorum bana fazlası ile yetiyor.Fazla elektrik çekmiyor yarım termostat ayarında çalıştırırsan 14ykr saatte yakıyor e ben günde 5saat çalıştırıyorum.Günde 70ykr ayda 21ytl bence çok iyi ısıtmasına göre çok az bir fatura bile sayılır.Günde 24 saat yarım termostat ayarında kullanırsanız günde 3ytl ayda 90ytl maliyeti olur. 1800 watt lığı kullanıyorum ısıtması böyle 2000watt üzeri ısıtıcıları düşünemiyorum bile 3000 watt ların bile fazla yakmayacagına eminim.Fakat bazı sorunlar oluyor eğer elektriğiniz çok zayıf ise fazla verim alamazsınız makineden ve bu kesinlikle makinenin sorunu değildir elektrikten dir o ısıtmaması ogün en düşük termostat ayarında 30dk. çalıştırdım içe 22-24 derece olmuştu.Yarım termostat ta ise 24-26 derece aralığını yakalayabilirsiniz.Maksimum!a getirdim termostat'ı ve dışarı çıktım 1saat sonra geldiğimde içe 26-27 derece olmuştu.Birde arkadaşlar UFO yu alıyor çalıştırıyor elektrik saati fazla dönüyor diye memnun kalmıyorlar o saatin dönecegi en fazla 10dk. dir hemen ısıtıp hemen duruyor.Gerçi odamda klima var 9.000btu sanyo marka odama yetmiyor du UFO yu aldıktan sonra iliklerime kadar ısındım.Bakın bazıları diyor UFO sadece gördüğü ısıtır başta doğru önce gördüğü yeri ısıtıyor daha sonra içeriyi ısıtmaya başlıyor ve kapattıktan sonra bayağı bir süre içeri sıcak kalıyor.Son sözüm UFO dan şaşmayın saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izzet222 -- 20 Ocak 2008; 19:26:01 >

• arkadaslar bende kumtelin var calipso 2000w gecen ay elektrik faturası 119 ytl geldi.normalde ögrenci odlugum için gunde max 4-5 saat acıyordum,son 2 haftasında havalar soguk oldugu için geceleride acık bırakmıstım ama denildigi gibi 10 saati 2 ytl falan degil.Öyle olsaydı benim faturama max. 30-40 ytl olarak yansırdı.Kısacası aldıgıma pişman oldum
  • bu ufo vs falan bence palavra. çünkü o wattaki ısıtıcı o kadar elektriği nasıl azaltsın? he ısıtma konusuna gelince iyi ısıtıyor biraz o kadar. fazla da birşeyi yok.
  • ?
  • ben de cendix 2600 watt aldım ancak gelen faturadan keşke almasaydım diyorum.bu ara üzerinde yazan 2600w benim sayacıma saatte 2,6kw olarak mı yansıyor.bana bu watın üçte biri olduğunu söylemişlerdi..sahtekarlık bu infrared ısıtıı muhabbeti hem uykumu getiriyor havayı kurutuyor bildiğin elektrikli ısıtıcı gazla ısınmanın yerini tutmuyor
  • bu soylenenler aldanıp bır sene once ıkı adet alfacell aldım
    aldığıma alacağıma pişman oldum.
    ısıtması ufoların yanından geçemez bir. İkinciside flament en fazla 2-3 ayda bir yanar.
    3 er defa fabrikasına gonderdım herseferınde yenısını gonderdıler ama hepsi aynı.
    Baktım olmayacak ufonun flament ve termostatından alıp taktım şuanda rahatım.
    Sakın aldanıp almayn derım.

quote:

Orjinalden alıntı: fedon

Arkadaşlar henüz rastlayıp rastlamadığınızı bilmiyorum, ama ALFACELL markalı infrared ısıtıcıları incelemenizi tavsiye ederim.
    Adamlar gerçekten piyasanın en kaliteli malını yapmışlar ve çok yakında piyasa lideri olmayı hedefliyorlar. 7 sene de garanti veriyorlar.

Adamın biri gittigidiyorda enteresan ve tuhaf bir site hazırlamış.. Bir inceleyin derim.

http://www.gittigidiyor.com/php/kimlik.php?nick=gonul_adami

Biir tane 1800 Watt modelini 2 gün önce sipariş ettim ve bu sabah elime geçti. Şu ana kadar tahmin ettiğimden daha memnunum. Bir de az kalsın UFo alıp kazık yiyecektim. Bir mağazada Ufo'yu incelemiştim , iyi ki almamışım. Alfacell hakikaten Türk malından beklenmeyecek kalitede bir cihaz yapmış. Bu arada önemli bir ayrıntıyı da sizinle paylaşayım.
    Alfacell'in "AYAĞI", diğer markaların Vantilatör ayağı gibi uyduruk değil, aksine epey yük taşıyabilen teleskopik bir ayak.
    Adamlar ayakları bile kendileri üretiyorlarmış.

Genelde araştırmadan hiç bir şey almam ve satıcıya da, şunu sordum: "Piyasada sürüsüne bereket bir sürü marka var ve sizin cihazın farkı ne ?
    Bana gelen cevabı aynen iletiyorum sizlere:

ALFACELL Marka, %100 Türk malı ve 7 sene garantili ürünleri mağazınızda satmanız için tedarikçiniz olmak istiyoruz. Cihazımız iç donanım, kalite ve tasarım açısından şu an en popüler marka olan UFO'dan kat kat üstündür ve fiyat açısından da daha ekonomiktir.

1 hafta içinde uzaktan kumandalı modellerimiz de üretilmiş olacaktır. Ürünün arıza yapma ihtimali %2 gibi bir oran olmasına rağmen, koşulsuz birebir değişim yapmaktayız.

Cihazlarımızın benzer ürünlerden farkları:

1-) ALFACELL şu an piyasada 1. sınıf gövdeden üretilen "TEK" üründür.

2-) Cihazımız "%100 TÜRK MALIDIR".

3-) İçinde kullanılan kablolar özel üretim yanmaz Silikon kablolu ve ekstra camelyaf örgülü "EN GÜVENLİ" üründür.

4-) Tüm üretim, kalite ve yetki belgelerine sahip şirketimiz, arıza durumunda birebir değişim yapan "TEK" firmadır.

5-) Cihazlarımız için sattığımız Ayaklar, "KENDİ" fabrikamızda üretilip, diğer ürünlerdeki vantilatör ayakları gibi güçsüz değildir. Aksine piyasadaki "EN GÜÇLÜ AYAKTIR".

6-) Şu an çok hızlı bir tanıtım kampanyası ile beraber, yakında radyo ve Televizyonlarda da reklamlarını göreceğiniz ALFACELL, Türkiye'de " 7 YIL GARANTİLİ TEK İNFRARED ISITICIDIR."

7-) Dış kasasında, Hem güvenlik amaçlı havalandırma kanallarının dizaynı, hem de noktasal ısı iletme kabiliyetiyle "EN İYİ DİZAYNA" sahip ürün ALFACELL'dir.

8-)En kaliteli ürünü , en ekonomik fiyata satma politikamızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu sebeple, %101 Müşteri memnuniyeti ilkemiz doğrultusunda, her zaman: " EN İYİSİ " olacağız !

www.bakbakalim.com

Kısacası ne alacağımızı iyi seçmek gerekiyor. Çin malından ise uzak durmak gerekiyor.

Selamlar

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.