Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.783
Cevap
47
Favori
154.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hafta sonu günü birlik istanbul ziyareti yaptığım mustafa abimizle neşeli dakikalardan birkaç foto ... İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır foruma yazmıyorum. Facebook yüzünden buralara ugramaz olduk. Bildiginiz üzere 97 model infiniti i30 sahibiyim. Bu benim ikinci 97 model infinitim. Önceki aracımı ilk sahibinden almıştım ve lpg montajını kendim yaptırmıştım. Lpg montajı basit bir işlem gibi gözüksede özellikle bizim araçlarda tam verimli olması ve sorunsuz olması için montajın gerçekten iyi olması şart. Bu konuda yapılacak ilk adım Lpg sisteminin seçiminden daha çok Lpg montajı yapacak tecrübeli ve işçiligi iyi bir usta bulmak. Daha önceki bir kaç aracımda lpg'nin yaşattıgı problemleri tekrar yaşamamak adına Ankaradan ilk sahibinden aldıgım bir önceki infinitime iyi bir usta bulup güzel bir montaj yapılması için araştırmaya başladım. Distribütörydü - Bölge Müdürüydü vs uzun görüşmeler sonucu Gaziantepte My Otomotiv'de karar kılıp montajı ona yaptırmıştım. Atiker Gold montajı yapıldı aracıma, velhasıl 25 bin km de hiç ayar gerektirmeden ve ilk günkü tüketim degerleride bozulmadan doya doya kullandım aracımı. Ne titreme ne ayarda problem vs yaşamadım. Daha sonra malum durumlardan dolayı ilk infinitimi satmak zorunda kaldım. Ama ustamla irtibatı koparmadım. 1.5 sene sonra gruptan Hakkı arkadaşımızın yine 97 model i30'u denk geldi ve kaçırmak istemedim. Bu araçta benzinli idi ve lpg montajını yine ben yaptırdım. Ama bu sefer 3 5 liranın hesabı yapıp güya "tecrübeli-V8e montaj yapmış adamlar-ellerinde ne V motorlar geçmiş adamlar" diye tavsiye ettikleri başka bir yerde montaj yaptırdım.

    Evet monifoldu istedigim gibi yarı sökerek yaptılar montajı. (Çapakların vs içeri kaçması motora büyük zarar verir)

    Montaj oldu bitti. Aracı kontrol ettik rolantide çok çok hafif titreme var (titizim kılım en ufak şeyi hissediyorum 🙃) ustamız " bir hafta bin araç lpgye alışsın iyice haftaya kontrol edecegiz zaten" dedi. Ama benim önceki infinitimde yaptırdıgım montajda hiç bir sorun yaşamamıştım. Bu beni rahatsız etti ama artık yapacak birşey yok. Adamlar ne dediyse uyduk boynuzumu büküp. Bir hafta sonra gittik kontrole ayar yaptılar filan ama aradan 2 3 hafta sonra arac rolantide daha bir titremeye başladı, kalkışlarda yüklendigimde gerektigi gibi hızlanmaması vs bir sorun oldugu belliydi. E tekrar gidipte aynı adamlara ayar yaptırmak yerine ustamın yanına gitmeye karar verdim. 3 5 liranın hesabını yapıp başka yere montaj yaptırdıgımdan biraz mahcup gittim yanına 🙃 Ama sagolsun yine kendi aracına bakar gibi komple kontrol etti baktı vs herşeyi açık açık konuştuk. Velhasıl tecrübeli diye bana tavsiye edilen ve benimde 3 5 lira daha uygun diye montaj yaptırdıgım adamlar öyle bir montaj yapmışki ......Sistemi komple söküp yeniden düzenlemek zorunda kaldık. Yani 3 5 lira daha ucuz dedik az daha motora zarar verecektik. Sagolsun ustam yine yaptı ustalıgını. Araç şuan benzinde kullanır gibi tam tadında. Ve sagolsun ücret konusunda da yardımcı oldu. Bir yerden kısalım dedik ama diger yerden çıktı ☺ Kısaca 3 5 liranın hesabını yapmak bana pahalıya mal olacaktı. Ustama ilgisinden ve ustalıgından dolayı buradan teşekkürlerimi iletiyorum.

    Bu olaydan şunu çıkaralım. Para herşey degil arkadaşlar !!!



    (Gaziantep ve yakın çevreye lpg konusunda Murat ustamı şiddetle tavsiye ederim. Gaziantep Şahinbey Oto Sanayi Sitesi - My Otomotiv)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi prens -- 29 Nisan 2018; 13:32:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba arkadaşlar aracımıza teknoloji yükleme çalışmamız devam ediyor... konyadan selim kardeşimizin kendi aracına yaptığı çalışmasını benimle paylaştı araçlarımıza bluetooth teknolojisi entegre ettik...kendisine teşekkür ediyorum paylaşımı için ...

    artık kontağı 1 kademe acınca aktif olan bluetooth ile cep telefonundan müzik çalabiliyor ve gelen aramaları araç hoparlöründen konuşabiliyoruz...

    çalışmadan birkaç foto herkese selamlar....

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • merhaba arkadaşlar iki gündür aracımda başıma gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim ... yolda giderken direksiyonu sağa çevirdiğimde motor stop ediyor fakat sola dönüşlerde sıkıntı yok...

    eski bir nissan servisinden emekli olmuş cevdet usta ile telefonda durumu anlattım hemen dediki çok basit iac valfini ve yanındaki valfleri temizle geçer.. bende hemen temizleme işlemi yaptım ve durum düzeldi... belki birilerinin başına bu durum gelebilir paylaşma ihtiyacı duydum...

    selamlar... çalışmadan bir kaç foto...

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıllıoğlu -- 8 Mayıs 2018; 15:49:25 >




  • https://youtu.be/y2gPoGayVAI
    Devir saati bağımsızlığını ilan etmiş araçların Tedavi yöntemi
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

    DEVİR göstergesi arka kısmındaki lehimlerin hepsini televizyon tamircisinde tazeletin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdoz76 -- 16 Mayıs 2018; 19:33:33 >




  • Muhammmed selam. Takipteyim. En önemlisi eğleniyorum. İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)[simage][/simage] İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)
    Aracınıza özenle bakın sizi üzmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berdoz76 -- 16 Mayıs 2018; 19:52:10 >




  • Merhabalar konuyu ilgiyle takip edip sonunda bir maxima aldım. Aracım 97 model manuel benim birkaç sorum olacak aracım debriyajı en dipte kavrıyor baskı balatamı bitik yoksa debriyaj ayarı yapılabiliyormu? Birde sanroof camı yolda giderken uçmuş 😁 yerine şeffaf mika benzeri bişeyle kapatmışlar bu cam bulunabilirmi? Bu devir saati dengesizliği benim araçtada var lehimler tazelenince sorun düzeldimi acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Birde whatsapp gurubu varsa benide eklermisiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChaLLeNGeR64 -- 12 Temmuz 2018; 14:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lehim tazeleme sorunu çözdü.Daha önceki Honda Civic aracimdada aynı işlem problemi çözmüştü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar teypin ses açma kapama düğmesi bozuldu onu yenileme çalışması yaptım ihtiyacı olanlara yardımcı olur inşallah...

    ne zamandır paylaşım yapmıyorum diye aklıma geliyordu düğme bozuldu :))))

    herkese selamlar....

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • cok guzel paylasimlar bende infiniti i30 almayi dusunuyorum suanda w124 300d mersedesim var cok az yaksada beni sinir ediyor yavasligiyla infiniti i30 almayi dusunuyorum benzinin tadini cikarayim biraz diye sormak istedigim sey sudur arac gercekten 7.7 saniyede 100km ye cikiyormu?
  • cengizhan66 kullanıcısına yanıt
    7.7 saniye olayı aracın fabrika verileri 20 yaşında bir araçla bu değerleri yakalamanız demek tamirciyle kanka olma olasılığını göze almanız demektir....

    araçlarımız sakin kullanımlarda sorunsuzdur performans istiyorsanız başka marka ve araç tercihi yapmanızı tavsiye ederim....
  • 2002den bu yani ulkeye duzgun arac girmedi (buyuk motorlu) 7.7 yi veren baska bi 6 silindir japon arabasi bilmiyorum almanlarda 8silindir bmw var 6.4 saniyeyle ama asiri sorunlu oluyor bmwler. sorunsuz ve performansta bu araba en iyi gibi...
    supercharger a dayanirmi motor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kıllıoğlu

    7.7 saniye olayı aracın fabrika verileri 20 yaşında bir araçla bu değerleri yakalamanız demek tamirciyle kanka olma olasılığını göze almanız demektir....

    araçlarımız sakin kullanımlarda sorunsuzdur performans istiyorsanız başka marka ve araç tercihi yapmanızı tavsiye ederim....
    İstanbul'da olmama rağmen, maximaQX veya infiniti i30 lar konusunda hem yeterli bilgiye sahip hem de gereken çalışmayı yapmaya istekli ustayı bulmak artık çok zor. Hiç yok demiyorum. Ama olanlarda kolay para kazanılan işleri yapmak varken bizlerin 25-50 bin liralık arabalarımızla yukarıda bahsedilen neviden işlerle uğraşmak istemiyor. Zaten bu nedenle burada bilgi ve becerilerini paylaşan arkadaşlarımız gibi bizler artık ileri seviye bir maxima uzmanı olmak zorunda kaldık. Şöyle elinde Nissan ın orijinal Consult 2 si olan, multimetre si, osilaskopu ve diğer ölçme aletleri olan ve en önemlisi de Nissan 'Service Manual' i elininin altında olupta bir sorun söz konusu olduğunda bu tamirci el kitabında söylenen yöntemlerle teşhis, test ve ölçümlemeler yaparak soruna çözüm getiren bir usta veya servisi bulmak çok zor. Bu vesile ile, meraklı ve becerisi olan arkadaşlarahttps://maxima.org/forums/ u şiddetle tavsiye ediyorum. Yabancı dili olanlar için tabi. Bu site onların 4th generation (nesil) diye dillendirdikleri bizde a32 kasa diyerek bahsettiğimiz 1999-2000 in 8. ayına kadar olan maxima lar için bilgi paylaşımlarını bulabileceğiniz en iyi yer diyebilirim.

    Size bir örnek olay anlatayım. Servis kitabına göre 4.nesil Maxima ların boşta (idle/rölanti) değerleri (specs) aşağıdaki gibidir.

    M/T :575 -/+ 50 RPM
    A/T :650 -/+ 50 RPM (P veya N durumunda)

    Ateşleme zamanı

    M/T :15-+2 derece. BTDC (Before Top Dead Centre) Teknik detaya girmeden buna avans diyelim.
    A/T :15-+2 derece. BTDC (P veya N durumunda)

    NDS (Nissan Data Scan) ile bu değerleri ECU dan görüyorum. Bir ara bazı sensör ve valfların temizliğini yapmıştım, durduk yerde başıma iş aştım. Benim yukarıda bahsettiğim değerler RPM 800 lere, ateşleme zamanı 7 lere geriledi. Bir hafta günde ortalama bir iki saatimi vermeme rağmen işi çözemedim. Nissan bayiye soruyorum, özel servisim diyenlere soruyorum. Elinizde çakma olan 2, 3 veya 4 değil. Orjinal Consult olan varmı diye bir yer bulamadım. Durun bir bayi buldum, bir arkadaşımın arkadaşı olduğu için birlikte sorunu çözmeye prensipte tamam dedi. Ama samimice şunu söylemem gerekir dedi: Görüyorsun burada garantiden gelen arabaların bakımlarını bile yetiştiremiyorum. 19 yaşında bir arabanın fabrika değerlerini yakalamayı benden bekleme dedi. Olsun dedim senin elinde Consult 2, yakıt basınç ölçer, motor silindir sıkıştırma ölçer, ışın tabancası varsa bana kullanmamı müsade et ben kendim işimi hallederim dedim. Tabi onun müsait olmasını beklemem benden beklenecek şey değildi. Uğraşmaya devam dedim. İlgili parçaları, sensörleri vs. söküp temizleme, multimetre ile statik ve dinamik testlerini yapma, yakıt filtresini değiştirme, motor soğutma sıvısı ısı sensörü, vuruntu sensörünü değiştirme (ara sıra ECU da hata kodu veriyordu zaten) gibi benim bile şu anda hepsini hatırlayamadığım işlemden sonra RPM (devir) ve ateşleme zamanı (avans) değerlerim fabrika değerlerine gelebildi.

    Bu hikayeden sizlere anlatmak istediğim aslında şu. Siz işi bilmiyorsanız, veya yukarıda belirttiğim donanıma sahip olup işinin ehli bir ustanız yoksa maalesef işiniz biraz zor. Zaten yetkili servislerde bir tanıdık yok ise sizin tamirhaneye girmenize müsade etmezler. Biraz mırıldanırsanız, çok yoğunuz bu arabaya bakan usta izinli veya işten ayrıldı falan diyecekler. Bu diğer arabalar içinde geçerli. Siz mercedes veya bmw nin servisinin tamir bölümüne girip ustayla birlikte çalışabilmeniz normal şartlarda mümkün değil. işin sevindirici yanı, bu arabalar bilinçli kullanımda sorun çıkarmıyor. Öyle bizim araba yaşlarındaki Mercedes ve BMW lerin sahiplerinin çoğu gibi oto sanayiler size mesken olmaz. Bu söylediğim biraz itici gelmiş olabilir, ama bunu anlamanın yolu çok basit. Bilmeyen arkadaşlara söylüyorum. Şöyle haftada bir saatinizi oto sanayiye uğrayıp gözlem yapmanız yeterlidir. Hatta ortama girme şansınız varsa (çoğu esnaf selam veren ve ilk defa konuştuğu biriyle bu konulara girmez) bir sohbet edin oradaki araç sahipleriyle ve dükkan sahipleriyle işinize yarayan birçok bilgi edinirsiniz.




  • hüseyin.DH H kullanıcısına yanıt
    bende biraz tamir tecrubesi var basit seyleri yapiyorum ama mazeme yetersizligi ve interentten parca bulamama gibi sorunlar var anlatiginizdan anladigim kadariyla nissan yetkili servisleri bu arabayla ilgilenmiyor ve ozel servis bulmakta istanbul harici imkagamsiz gibi bisey ozellikle trabzon icin. i30 u cok beyendim almak istiyorum hic bi 20 yasindaki araba fabrika deyerini vermez biliyorum ama gercekten guzel araba.
    hatta sorayim : alt takimlari her usta yapar basit bakimlari kendim yaparim buji ve fitlre yaglar hic timing belt lere bulasmadim bu aracda bulasip o kisimlari tamir ederim ama eski araba sonucta silindir ve motor icin ustaya ihtiyacim olcak... siz motorla ilgili parcalari hangi siteden aliyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan66 -- 8 Ağustos 2018; 11:23:30 >
  • Belki ben iyi ifade edememiş olabilirim ama benim söylediklerim sizin anladığınız değil. Kısmen tamam ama öyle sizin anladığınız gibi siyah beyaz gibi bir durum yok.
    İhtiyaç durumunda parça bulamama sorunu var mı? Demişsiniz.
    Ben 19 yıldır böyle bir sorunla karşılaşmadım.
    Nissan yetkili servisleri bu arabalarla ilgilenmiyor, diye bir anlaşılma olmuş.
    Hayır, niye ilgilenmesin ilgileniyorlar. İhtiyaç olan parça ellerinde yoksa bile yurtdışından 20 günde getiriyorlar.
    Ama bu yaptıkları işin faturası size uyuyormu uymuyormu mesele burada. Şimdi, eğer siz işi gerçekten bilen birisi iseniz ve bir şekilde atölyede tamir işinin içine angaje olup o dediğiniz türden, ince ayar veya motor gücünü artırmaya yönelik işleri yapmaya, yaptırmaya kalkıştığınızda yetkili servisin parça ve işçilik fiyatlamasına ne diyeceksiniz? Olsun arkadaş, benim istediklerimi yapsınlar fatura önemli değil diyecekmisiniz? Şimdi adamın altındaki 25 bin liralık araba. Siz benim arabayı fabrika ayarlarına getir saat gibi olsun istiyorum dediğiniz zaman adam o işin bir gün mü 2 gün mü zamanını alacağını, hatta hiç işin içinden çıkıp çıkamayacağını bilemiyor. Onun için o işlerden kaçınıyor. Şimdi siz para önemli değil derseniz niye zamanını harcamasın. Ama siz olaya müdahil olmazsanız önünüze konan faturaya bir şey deme hakkınız olmaz. Yetkili serviste daha önce anlattığım gibi araba sahibinin tamire müdahil olma olanağı çok çok zayıf. Bu durum oto sanayideki standart tamircilerde genellikle söz konusu olmuyor. Ama onlarında başka konularda olumsuz yönleri olabiliyor. Mesela diyelim araba ilk çalıştırmada geç çalışıyor. En az on yerden kaynaklanabilir. Ama siz yakıt sisteminden şüpheleniyorsunuz diyelim. Bu pompadan, filtreden ve enjektörlerden birinde diyorsunuz. Yakıt basıncını ölçelim dediğinizde bende öyle bir şey yok derse ne yapacaksınız. Bakın bu anlattığım gerçek bir olay. Biri arkadaşım en az 4 yere sordum şunu bir ölçelim diye. Yok. Hatta nasıl ölçüceksiniz onu, ölçülmez diyenler oluyor. Aliexpress ten satın aldım daha sonra bu aleti. Genellikle usta kafası şöyle çalışıyor. Abi bu yaşta bir arabanın öyle pompasını, filtresini ölçme ile kim uğraşır. Değiştireceksin diyor sana. Ne yapacaksın bu durumda. Ya aklına uygun olmadığı halde onun dediğini yapacaksın yada senin istediğini yapanı bulana kadar araştıracak ve o ustayı bulacaksın yada benim gibi aleti satın alıp kendin ölçeceksin. Zorluklar buralarda. Ama tekrar ediyorum Bu zorluklar Nissan Maxima ya özgü sorunlar değil. Bu sorun genelde var.
    Timing belt e hiç bulaşmadım ama iş başa düşerse yaparım. Demişsiniz.
    Dil sürçmesi olmuş herhalde. Timing Chain olacaktı. Bu arabalarda kayış değil, zincir var. Belirli bir seviyede birikimi olan birisi gerekli tamir takımlarını ve uygun çalışma yerini bulabilirse yapamayacağı hiç bir iş olamaz. Ayrıca, bazı işleri yalnız yapamıyorsunuz. Size birinin yardım etmesi gerekebiliyor. İşte bu nedenlerden dolayı işler biraz zorlaşıyor. Ama bu zorluk, diğer E segment araçlar içinde söz konusu. Bütün bu zorlukları aşabilen ve Nissan MaximaQX in zincirini değiştiren arkadaşlarımız var. Bu forumda yazan Mehmet beyin yaptığı zincir yenileme çalışmasını burada paylaştı diye hatırlıyorum. Araştırın.
    Krank şaftı, kam şaftı, triger zinciri gibi parçalar önemli parçalar. Bu neviden bir parça ihtiyacım olsa kesinlikle Orjinal Nissan veya OEM parça kullanırdım. Orjinal ekipman üreticilerine örnek verecek olursak Hitachi, Denso, Mitsubishi, Delphi, Bosh vb. Tayvan malı after market varmı dır yokmudur kesin konuşmak istemem. Böyle bir sorunu çözme durumunda kalmadım. Ama çok yüksek ihtimalle vardır. Yapacağın iş internete girip bıkmadan sıkılmadan aramak bu işin ticaretini yapanlara sormak olacak. İş başa düştüğü zaman ulaşabildiğin heryerden bilgi toparlayıp aradığınız parçayı temin etmeye çalışacaksınız. Olmadı bir tamirciye gideceksiniz. O size kesinlikle bulur. Onun getirdiği ile yetineceksiniz. Artık o arkadaş orjinal nissan mı, OEM mi, after market (buna yan sanayi dersek pek yanlış olmaz) bulur onu bilemem. Ama aklıma gelen kaynakları söylecek olursam, sırasıyla şunları sayabilirim. Nissan bayisi, çıkmacılar, ebay, aliexpress veya Türkiye'deki internet ortamında satış yapılan yerler, Suriyelilerin getirdiği orjinal parçalar, japon yedek parça satışı yapan dükkanlar; bunların bazıları yurtdışından size özel orjinal parça temin edebiliyor.




  • şanzıman körüğü değişimi yaptım iç körük çalışmadan birkaç foto yardımcı olur inşaallah herkese selamlar...

    not: çalışma saatleri 18:30-21:00 fotolar sanki sabah başlayıp akşam bitmiş gibi bi algı oluşturmasın

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • S.a 4 ad primeram oldu şimdi ise maxima almak istiyorum İzmir de bir araç var 15000 diyor otomatik 1000-2000 arası tahmini masrafı var klima kompresörü arızalı sizce 15000 bin +3000 bin = 18000 e değermi araç 95 model LPG li ?https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-1995-model-nissan-maxsima-otomatik-lpgli-05323140695-558701417/detay birde bluebird varhttps://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-tertemizz-hasar-kayitsiz-596461902/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • S.a Muhammed bey. Forumdan takip ettiğim için rahatsız ediyorum.1996 model infiniti i30 sahibiyim. Araç Lpg de belirgin şekilde düzensiz çalışıyor. Bazen patlama gibi ses yapıyor. Rölantide titreyip bazen stop da edebiliyor. Ateşleme sisteminde sorun olabilir diye düşündüm. Size de bi danışmak istedim. NGK 5555 kodlu pfr6g-11 buji kullanılıyormuş sanırım. Bobin ve bujileri uygun fiyata nasıl temin edebilirim. Eskişehir'de görev yapıyorum. Haftasonları Ankara'da oluyorum. Ustanın biri makinaya bağlatıp hangi bobin arızalıysa onu değiştir dedi. Bobinler sağlamsa sadece buji değiştirerek tasarruflu davran dedi. Çünkü pahalıymış parçaları. Aracın çok fazla eksiği var. Teyp düğmeleri eksik ses düğmesi bozuk. Anten çalışmıyor sağ ön teker davlumbazı kırılıp düşmüş yolda. Döşemeleri çok yıpranmış durumda cruise control çalışmıyor. Amortisör ve ön takımı da gıcırtı yapıyor. Eksiklerini tamamlayıp satmak istiyorum. Bu haliyle satıp başkasının hakkına girmek istemedim. Nasıl kalkacağım bu yükün altından bilemedim. Size danışmak istedim. Mahsuru yoksa telefonla da görüşmek isterim. Numaramı mesaj olarak gönderdim size. İlginiz için şimdiden teşekkürler. Allah'a emanet olunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • merhaba arkadaşlar balata ve şanzıman yağı değişimi yaptım çalışmadan birkaç foto...

     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)[si İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)mhaber.com/upfiles/1439909/9d0f4c2d-f42a-4f1a-b19c-ad25a76c5520.jpeg[/simage] İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)




  • Facebook sayfasında varım ama buraya da dahil olayım dedim :D
    Ağustos'un başında 95 Maxima alarak, ben de bu kervana katıldım, öncesinde de konuyu ilgiyle okumuştum.
    Şimdilik kendisiyle bir sıkıntımız yok sadece aks dış kafaları sanırım bizlere ömür, dönerken ses yapıyor. Dış kafalarını değiştirmek lazım, bu konuda marka önerilerine açığım, aracım 326 binde 300 bin sularında Konya Mazak otoda motor yapılmış. Ama o günden bugüne gelene kadar 10w40 yağ kullanılmış, ben 5w30 tam sentetik yağa geçiş yapmayı düşünüyorum önümüzdeki bakımda marka olarak da Motul veya mobil 1 düşünüyorum. Tabi aracı kullananların da esas görüşünü almak isterim.
    Forumda 3 tırnaklı buji hakkındaki övgüleri gördüm, aracımdaki bujinin ne olduğunu merak ettim haliyle, iridyum buji var ve durumu iyi olduğunu için ellemedim. Fakat iridyum bujinin bobinleri bozduğuna dair bir yazı da okuyunca bu konuyu tekrar bir gündeme getireyim dedim. Bu konu hakkındaki görüşünüz nedir.
    Hazır bakım demişken, hava/yağ filtresi ve yürür aksam malzemeleri (rot, rotil, viraj demir lastiği vsvsvs) konusunda deneyimlediğiniz ve verim alınan bir markalar var mı? Hatta linkleri olursa daha da iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercayy -- 6 Mart 2019; 12:6:51 >




  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.