Bildirim
Incomedia web site X5
Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
arkadaşlar istedigimwww.edinim.com.tr bu adreste incomedia programı ile yaptıgım bize ulaşın sayfasındaki iletişim formunu calışır hale getirmek ancak birtürlü istenilen maile mail gelmiyor bende o nedenle hazır html kodu ile yapılmış bir formu buraya eklemek ancak nette arastırma yaptım direkt html kodları eklemek ile olmuyormuş php olarak kodları kaydetmek lazımmış ben php bilmiyorum bu konuda beni aydınlatabilirmisiniz ? bu sorunu nasıl cözebilirim ?
tşekkürler -
Merhaba,
Tahminim üzerine websiteX5 'i warez olarak kullanıyorsun?
Eğer warez ise böyle birşey ile karşılaşman çok doğal..
Sitenizi inceledim; otomatik olarak gelen sitemap filan var sistemin içinde büyük ihtimal ile bu nulled bir sürüm.
WebSitex5'i 2008 yılında pcmagazin dergisi idi sanirim onlar dağıttığında görmüştüm basit bir CMS sistem demek istiyorum ama pek uygun kaçmıcak sanırım. Eğerki internet sitesi yapmayı bilmiyorsanız. Joomla kullanmanızı size öneririm bundan çok daha güzel bir site ve iletişim bölümü istediğiniz gibi olacak bir site tasarlamış olursunuz. Piyasadaki güzel bir hazır template ile gözede iyi gelen sade bir tasarım ortaya çıkabilir.
Örnek vereyim;
http://www.turksat.com.tr/component/option,com_contact/task,view/contact_id,1/Itemid,273/
bu site joomla ile yapılmış ve iletişim bölümü her joomla bölümünde aynıdır. istersen bunu bize ulaşın sekmesine koyarsın iletişim bölümünüde daha sade yapabilirsin altına google map api yi eklmek çok basittir.
Benim tercihim Drupal yada wordpress olurdu ama genel için kullanım ve türkçe kaynak bulma adına joomlayı öneriyorum.
Gelelim sitenize anahtar kelime filan girmişsiniz görüyorum ama çok eksiği var aslında direk statik bir site görünümündeki siteyi Personel home page e döküp dinamikleştirmek sistemi baya ağırlaştırmış site yavaş açılıyor gerci gtmetrix değerleri fena değil ama 7 tane CSS dosyası çok gereksiz.. Böyle sitelere 1 tane CSS style dosyası yeterlidir.
Eğer web tasarımdan azcık anlıyorsanız CMS kullanmayın Fireworks, photoshop yada Paint.NET (bildiğimiz painti kullanıyorsan bunuda kullanabilirsin) programları ile şu anki tasarımından daha güzel bir tasarım yapıp. Ardından bunu CSS döküp HTML statik bir sayfa hazırlaman çok daha iyi olur hem çok hızlı açılır. Hemde kendi sitediğini yapabilirsin.
hatta güzel bir tasarımı bu sitede yapacak kişileri bile bulursun 20-30 tl karşılığı..
İşin özü website x5 i kullanma :)
-
evet warez olarak kullanıyorum ..bu sorunu simdilik o sayfadaki iletişim formunu kaldırıp direkt mail adresimize mail atabilirsiniz gibi bir cümle ile değiştirdim bu arada joomla ile ilgili bilgiler için cok teşekkür ederim yazdıklarınızı cok dikkatli bir şekilde okudum ve ardından hemen internette joomla ile ilgili arastırmalara başladım ve suan joomlayı indirip sunucuma filezilla ile kurdum,eğitim videoların izledikten sonra yavaş yavaş tasarıma gececegim.Bu güne kadar keşke daha önce joomladan haberim olsaydı keşke dedim gercekten :) baştan cok zor ve karmasık geliyor ama birsüre sonra o kadarda karmasık olmadıgını anladım ve siteyi joomla ile yapıp suanki siteyi yayndan kaldırmaya kadar verdim ancak bunları yapana kadar suanki site yayında kalacak ister istemez ve az önce sizin dediginiz yada tavsiye ettiginiz incomediayı kullanma tavsiyesini doğru cıkaracak bir olay oldu sitemde koydugum resim ve logolar baş aşağı gözüküyor .incomedia arayüzünde resim yada logoları secerken sorun yok ama deneme ekranında ve browserlarda actıgımda resimler ve logolar hep başaşagı sizce neden olmuş olabilir hemde durup dururken ?
tşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogus_83 -- 26 Eylül 2011; 0:23:48 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dogus_83
evet warez olarak kullanıyorum ..bu sorunu simdilik o sayfadaki iletişim formunu kaldırıp direkt mail adresimize mail atabilirsiniz gibi bir cümle ile değiştirdim bu arada joomla ile ilgili bilgiler için cok teşekkür ederim yazdıklarınızı cok dikkatli bir şekilde okudum ve ardından hemen internette joomla ile ilgili arastırmalara başladım ve suan joomlayı indirip sunucuma filezilla ile kurdum,eğitim videoların izledikten sonra yavaş yavaş tasarıma gececegim.Bu güne kadar keşke daha önce joomladan haberim olsaydı keşke dedim gercekten :) baştan cok zor ve karmasık geliyor ama birsüre sonra o kadarda karmasık olmadıgını anladım ve siteyi joomla ile yapıp suanki siteyi yayndan kaldırmaya kadar verdim ancak bunları yapana kadar suanki site yayında kalacak ister istemez ve az önce sizin dediginiz yada tavsiye ettiginiz incomediayı kullanma tavsiyesini doğru cıkaracak bir olay oldu sitemde koydugum resim ve logolar baş aşağı gözüküyor .incomedia arayüzünde resim yada logoları secerken sorun yok ama deneme ekranında ve browserlarda actıgımda resimler ve logolar hep başaşagı sizce neden olmuş olabilir hemde durup dururken ?
tşekkür ederim.
bi kaç gündür bu programa merak saldım oldukça basit bir yapısı var ziyaretçi sayfası ekledim yorumlar mail olarak geliyor sorun yok isterseniz projeyi mail atın benim programda deniyeyim
-
quote:
tşekkür ederim.
Joomla konusunda doğru karar en kısa sürede geçmeni tavsiye ederim.
Diğer sorun içinse şu an kontrol ettim hiçbir sorun yok. Senin browserından kaynaklanıyor olabilir. Çerezleri sil bidaha dene istersen.
-
quote:
Orijinalden alıntı: tufeba
quote:
tşekkür ederim.
Diğer sorun içinse şu an kontrol ettim hiçbir sorun yok. Senin browserından kaynaklanıyor olabilir. Çerezleri sil bidaha dene istersen.
evet şuan sorun yok cünkü siteyi komple baştan aşagı tekrar yaptım ..başka türlü düzelmedi :(
bu arada joomlayı ben önce local de yapmak istiyorum ,siteyi tamamen joomla ile yaptıktan sonra sunucuya yükleyebilmem mümkün mü ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogus_83 -- 27 Eylül 2011; 12:24:28 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: DVB
quote:
tşekkür ederim.
bi kaç gündür bu programa merak saldım oldukça basit bir yapısı var ziyaretçi sayfası ekledim yorumlar mail olarak geliyor sorun yok isterseniz projeyi mail atın benim programda deniyeyim
ekstra bir kod yada başka birşey yapmadınız mı siz ? size göndereyim o zaman mail adresinizi iletebilirseniz oraya gönderebilirim.
teşekkür ederim
-
ekstra kod yok programdan ekledim mail adresini pm ile gönderdim zaten bende programda acemiyim 2 gündür soldaki yazılara göre temayı genişletmeye uğraşıyorum hala olmadı -
tema genişlemiyor benim bildigim sadece yazılara müdahele edebiliyorsunuz menü stili falan bu arada mail adresinize yolladım sizinde sormak istediginiz birşeyler olursa elimden geldigi kadar yardımcı olmaya calısırım -
quote:
quote:
quote:
tşekkür ederim.
evet şuan sorun yok cünkü siteyi komple baştan aşagı tekrar yaptım ..başka türlü düzelmedi :(
bu arada joomlayı ben önce local de yapmak istiyorum ,siteyi tamamen joomla ile yaptıktan sonra sunucuya yükleyebilmem mümkün mü ?
Tabiki bu mümkün. Tüm siteler için geçerlidir zaten genelde localde tasarlanıp hostinge taşınır.
Önemli bir ayrıntı vereyim gerisini videolardan öğrenirsin
Joomlayı kurarken installation dizinini (dosyasını) kaldırmanı ister. O dosyayı silerek kaldırma, kes başka biryere taşı. Dizinini başka bir hosta veya herhangi bir yere taşırken o dosyayı kullanacaksın genelde bilmeyen arkadaşlar bu dosyayı siler sonra tüm emekleri boşa gider.
Localdeki veri tabanını dışa aktar sonra hosting deki veritabanına içe aktar. Tüm dosyalarını FTP ile hosting dizinine taşı ve configuration.php dosyasının içine yeni veritananı ismini ve şifreni gir.
Kurulumu yeniden gerçekleştir bukadar basit localde yaptığın site artık tıpa tıp aynı sunucunda hayatına devam edecektir :)
Joomlayı kurduktan sonra MySQL veritabanını bir onar hafiflet.
Joomla tema anlamında çok gelişmiştir. Pre temaları çok iyidir tema seçiminde çok seçicici ol hatta çok fazla CSS ve JS dosyası olan temaları tercih etme bence. Pre temaları çok vardır warez çok önermesem de piyasa da warez olarak hepsi bulunmakta (çaktırma Scriptmafia.org)
Joomla tüm modülleri bulabileceğiniz sitehttp://extensions.joomla.org/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tufeba -- 27 Eylül 2011; 15:01:13 >
-
ben o başaşağı sorununu normalde resimleri photoscape programı ile baş aşağı çevirip farklı kaydediyorum sonra o şekilde programa yüklüyorum. Düz çıkıyor :) -
quote:
quote:
quote:
quote:
tşekkür ederim.
Tabiki bu mümkün. Tüm siteler için geçerlidir zaten genelde localde tasarlanıp hostinge taşınır.
Önemli bir ayrıntı vereyim gerisini videolardan öğrenirsin
Joomlayı kurarken installation dizinini (dosyasını) kaldırmanı ister. O dosyayı silerek kaldırma, kes başka biryere taşı. Dizinini başka bir hosta veya herhangi bir yere taşırken o dosyayı kullanacaksın genelde bilmeyen arkadaşlar bu dosyayı siler sonra tüm emekleri boşa gider.
Localdeki veri tabanını dışa aktar sonra hosting deki veritabanına içe aktar. Tüm dosyalarını FTP ile hosting dizinine taşı ve configuration.php dosyasının içine yeni veritananı ismini ve şifreni gir.
Kurulumu yeniden gerçekleştir bukadar basit localde yaptığın site artık tıpa tıp aynı sunucunda hayatına devam edecektir :)
Joomlayı kurduktan sonra MySQL veritabanını bir onar hafiflet.
Joomla tema anlamında çok gelişmiştir. Pre temaları çok iyidir tema seçiminde çok seçicici ol hatta çok fazla CSS ve JS dosyası olan temaları tercih etme bence. Pre temaları çok vardır warez çok önermesem de piyasa da warez olarak hepsi bulunmakta (çaktırma Scriptmafia.org)
Joomla tüm modülleri bulabileceğiniz sitehttp://extensions.joomla.org/
kurulum videosu dersinde izledigim kadarıyla önce filezilla ile sunucuya direkt yüklüyorlar benim bu aşamada bunu yapmaya ihtiyacım olmayacak sanırım ancak localhostta nasıl calısma yapacagımı zahmet olmaz ise biraz daha acıklayabilirmisiniz ?cünkü kurulum videosunda localhostta kurulum yok o nedenle tam olarak anlayamadım local olayını .. bu arada gercekten cok tekrar teşekkür ederim ilginiz ve verdiginiz bilgiler için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogus_83 -- 2 Ekim 2011; 18:16:55 >
-
adım cengiz sizin bir konuya mesajınızı okudumda bana bu konuda yardımcı olurmusunz WebSite X5 Evolution 9 kullanıyorum yanlız email formu yaptım sunucuya yükledim formu doldurdugumda gönder dedigimde gönderiyor yanlzı mail e posta kutuma düşmüyor lütfen yardım edermisiniz. acil..
cturkyilmaz@msn.com
mail adresim -
cengiz bey,
malesef bende cok denedim zamanında ama olmuyor mailler adrese düşmüyor o nedenle size tavsiyem mail adresini iletişim sayfasına link olarak yazmanız ve üzerine tıklandıgı zaman mail atabilmelerini sağlamanız. -
yazdıgı mbir formdan ornek iletişime gore ayarlayabilirsin.. % 100 calısır çünkü ben yaptı mve kullandım...
sitendeki iletişim formu
<div id="title3">
<div class="title3-title">TAKİP FORMU</div>
<div class="title3-content">
BurdanTalep Formumuzu doldurarak gönderebilirsiniz.Unutmayınki
size daha iyi hizmet verebilmek için elimizden geleni
yapacağız!..<form action="contact.php" method="post" id="contactform">
<ol>
<li>
<label for="marka">Telefonun Markası
:</label>
<input id="marka" name="marka" class="text" />
</li>
<li>
<label for="model">Telefonun Modeli</label>
:
<input id="model" name="model" class="text" />
</li>
<li>
<label for="hat">Telefonun Hattı</label>
:
<input id="hat" name="hat" class="text" />
</li>
<li>
<label for="name">Adınız ve Soyadınız
<input id="name" name="name" class="text" />
</li>
<li>
<label for="numara">Telefon Numaranız
<input id="numara" name="numara" class="text" />
</li>
<li>
<label for="email">Mail Adresiniz</label>
:
<input id="email" name="email" class="text" />
</li>
<li>
<label for="nereden">Bizi Nerden Duydunuz
<input id="nereden" name="nereden" class="text" />
</li>
<li>
<label for="message">Talep Mesajınız</label>
</li>
<li>
<textarea id="message" name="message" rows="6" cols="50"></textarea>
</li>
<li class="buttons">
<input type="image" name="imageField" id="imageField" src="images/gonder-buton-1.gif" class="send" width="91" height="65" />
<div class="clr"></div>
</li>
</ol>
</form>
</div>
bak bu iletisim.php dosyan
<?php
if(!$_POST) exit;
$email = $_POST['email'];
//$error[] = preg_match('/\b[A-Z0-9._%-]+@[A-Z0-9.-]+\.[A-Z]{2,4}\b/i', $_POST['email']) ? '' : 'INVALID EMAIL ADDRESS';
if(!eregi("^[a-z0-9]+([_\\.-][a-z0-9]+)*" ."@"."([a-z0-9]+([\.-][a-z0-9]+)*)+"."\\.[a-z]{2,}"."$",$email )){
$error.="Invalid email address entered";
$errors=1;
}
if($errors==1) echo $error;
else{
$values = array ('marka','model','hat','name','numara','nereden','email','message');
$required = array ('marka','model','hat','name','numara','nereden','email','message');
$your_email = "info@siteadiniz.com";
$email_subject = "New Message: ".$_POST['subject'];
$email_content = "new message:\n";
foreach($values as $key => $value){
if(in_array($value,$required)){
if ($key != 'subject' && $key != 'nereden') {
if( empty($_POST[$value]) ) { echo 'Lüntfen boş alanları doldurunuz!..'; exit; }
}
$email_content .= $value.': '.$_POST[$value]."\n";
}
}
if(@mail($your_email,$email_subject,$email_content)) {
echo 'Mesajınız basarı ile yollanmıstır en kısa zamanda sizinle iletişime geçilecektir!...';
} else {
echo 'Tekrar yollamayı deneyiniz!..';
}
}
?>
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 8 Kasım 2013; 17:37:27 >
-
merhaba,
bu kodları direkt sayfa içine email form ekleyip onun içine mi yapıştırmamız gerekiyor?
teşekkürler. -
Tarafımdan silinmiştir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzMeN OzzY -- 8 Kasım 2013; 17:12:20 > -
çok memnun olurdum ancak şuan yukarıdaki konuda bahsettigim siteyi yaptım ve kullanıcıya teslim ettim ancak akşama yeni bir site yapmaya başlayacagım size içine import edebileceginiz durumdaki calışmamı bu akşam proje üzerine calışıp ortaya birşeyler cıkardıktan sonra yollayabilirim yani yarın belirttiğiniz info adresine göndersem olurmu ? -
bu işi ticaret amaclı yapıyorsanız bundan belirli bir ücret talep etmek zorundayız...
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X