Şimdi Ara

Incendies vs. Oldboy (ikisini birden izleyenler baksın lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün çok etkilendiğim Incendies filmiin bana yaşattıklrını bir arkadaşıma anlatırken bana sunduğu bir kaşılaştırmaydı bu. İkisininde çarpık ilişkiler, ayrıntılar, mükemmel kurgu ve benzer; bi o kadarda vurucu sonlar var
    ensest ilişki
    ... Kendisi Oldboy dedi; senaryosunun ve kurgusunun daha ustaca ve daha bağlayıcı olduğunu söyledi. Ben tam tersini söyledim. Incendies dedim ve nedenleri sıraladım;

1. Radiohead. Tapındığım bir gruptur ve bana göre gelmiş geçmiş en iyi bi kaç gruptan birisidir. Bu tamamen bana özel bir neden.

2. Uzakdoğu değil Ortadoğu'da olması. Her ne söylenirse söylensin her anlamda bize daha yakın.

3. Savaş. Evet... Oldboy'da ki gibi zorlama bir senaryo değildi bu filmdeki. Dünyanın en acı ve gereksiz gerçeklerinden biri olan savaştan bahsediliyodu. Hemde olabilicek en vurucu ve çarpıcı şekilde. Oldboy'daki gibi insani ihtiraslar değildi bu filmin karakterlerinin hayatlarını alt üst eden. Çok daha gerçekçi bişeydi; savaş...

Kısaca benim tercihim : Incendies

görüşlerinizi öğrenme isterdim. sizce hangisi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 15 Mayıs 2012; 22:50:21 >

• Katılıyorum, Incendies'in senaryosu, ilerleyişi harikaydı, etkileyici olduğu gerçeği yadsınamaz. Oldeuboi ise çok uçuktu, senaryoyu da beğenmemiştim. Bir de filmlerin felsefeleri çok ayrıydı ya. Incendies'in sonu seyirciyi şaşırtma amacını gütmüyor, aksine filmin bütünüyle ilişki kurmamızı sağlıyordu. Radiohead alışamadığım bir grup, alakasız ama Portishead daha hoş
  • quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad

Katılıyorum, Incendies'in senaryosu, ilerleyişi harikaydı, etkileyici olduğu gerçeği yadsınamaz. Oldeuboi ise çok uçuktu, senaryoyu da beğenmemiştim. Bir de filmlerin felsefeleri çok ayrıydı ya. Incendies'in sonu seyirciyi şaşırtma amacını gütmüyor, aksine filmin bütünüyle ilişki kurmamızı sağlıyordu. Radiohead alışamadığım bir grup, alakasız ama Portishead daha hoş

Portishead'de mükemmeldir bilmez miyim. Ya zaten bu Radiohead, Coldplay, Keane, Travis ve nispeten Portishead gibi gruplar olmasa benim için gerçekten hayat daha zor olurdu... Yalnız Radiohead'in büyüsü farklıdır ya. Bu dünyadan olmadıklarını hissettiriyolar bana bazı geceler. Bilir misin bilmiyorum perde arkasında kalmış bi şarkıları var; Pyramid Song. Thom Yorke'un astral seyahatlerinden birini anlatır. Hayata bakış açımı değiştiren bi şarkıdır desem abartmış olmam.

16 yaşında bir gencin başına gelebilicek en kötü şeydi belki bu şarkı, ama hiç pişman değilim Neden kimse kullanmıyo anlamıyorum. Bi çok filmi "elit" kategorisine sokabilicek bir şarkı. Ama araştırdım araştırdım, sadece adını hatırlayamadığım İtalyan yapımı sıradan bi romantik filmde kullanılmıştı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 15 Mayıs 2012; 22:53:18 >

• oldboy'u çok beğeniyorlar ama ben pek beğenemedim
    daha doğrusu adamı kendi kızıyla ilişkiye sokmaları adamın içerde dövüşmeyi kendi kendine öğrenmesi saçma geldi
  • 16 yaşındaki birinin başına gelebilecek en iyi şeylerden biri şu müzik tutkusu. Benim de hayatıma yön veren gruplar, sanatçılar olmuştur. Dediğin gruplar da birbirine hemen hemen yakın müzik yapan gruplar ama Radiohead'i sevenler bir başka seviyor. Bende de grupları keşif hastalığı var. Farklı farklı sesleri, tınıları duymak için neti didik didik ederim.

Paylaştığın şarkı da insanı içine çeken bir şarkı. Beğendim ama aşırı hayranı olacak kadar değil, benim tarz biraz daha başka yönlerde. Dediğin gibi 'elit' bir filmde de kullanılabilirmiş bu şarkı ya da kasvetli, insanın omzuna ağır yük bindiren bir filmde.
  • İncendies çok daha iyidir de başlık spoiler olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

İncendies çok daha iyidir de başlık spoiler olmuş.

sen söyleyince ayıktım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

vallahi bilemicem tartışma çok ateşliydi o yüzden direk sormak istedim çok düşünmeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

quote:

sen söyleyince ayıktım

olsun
  • Biri Radiohead mi dedi 7 Senedir bağımlılık derecesinde dinlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The.Unnamed.Feeling

Biri Radiohead mi dedi 7 Senedir bağımlılık derecesinde dinlerim.

demedim haykırdım bu filmin (incendies) başlangıcında da you and who's army şarkısı çalıyo. film bu girişle bile 1-0 önde başlıyordu bi kere.
  • şimdi izledim incendies i ben hala oldboy diyorum bence oldboy çook daha vurucu bitiyor ben filmin son 15 dk sına çok önem veriyorum. ilerleyiş olarakta bence ilk 1 saat çok kötü geçti incendies te hikaye belki oldboy a göre daha çetrefilli olabilir ama müzikleri bile oldboy un çook gerisinde ben oldboy diyorum
  • ikisi de senaryo olarak çok çok iyi filmler birinde tesadüf diğerinde kasıt var. oldboy gelmiş geçmiş en iyi intikam filmi, incendies ise gelmiş geçmiş en ağır acı verici tesadüf filmi. oldboy az da olsa önde. tesadüfün arkasına sığınarak her türlü senaryoyu yazabilirsin ama intikamın böylesi görülesi birşey değil. incendies uçuk bir film evet ama oldboy daha uçuk.
  • oldboy daha çok bilindik bir film olduğu için genelde önce o izlenilmiştir bende olduğu gibi ve her yerde bu iki filmin karşılaştırılması yapılır biraz önce izledim incendies'i ve izlerken haliyle oldboyla karşılaştırıldığını bildiğim için istemedende olsa filmin yarısında sonunu tahmin ettim yani demek istediğim bunlar tehlikeli konular eğer birini izlediyseniz direk diğerinide izleyin bırakın yorumları falan istemedende olsa spoilerı yiyorsunuz.

Belki yeni izlediğim için bilmiyorum ama bencede incendies daha etkileyiciydi belkide bize yakın olduğundandır bilmiyorum.
  • evet hikaye olarak bize daha yakın ama oldboy gerek müzikleri olsun gerekse replikleri olsun bence çok çok önde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.