Şimdi Ara

İNCELEME - SONY A6000

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bir süredir amatör olarak fotoğrafla uğraşıyorum. Eskiden filmle poz hesapla,36 pozdan 38 çıkartmaya çalış,tab ettir vs. derken çok zahmetli olan bu iş sonrasında dijital makinalar ve özellikle cep telefonları ile herkesime hitap eder bir hal aldı.

    Artık herkesin bir flickr bir instagram hesabı var, herkes fotoğraf sanatçısı gibi beğeniler toplayıp sosyal ağlarda boy gösteriyor.

    Lafı toparlamam gerekirse bu dijital fotoğrafçılıktapiyasanın genelinin aksine Canon ve Nikon'dan son derece uzak durarak Sony ile bir gönül bağı kurmuş durumdayım. Sony'nin yenilikçi ve sıradışı özellikleri ile piyasada bir yer edinmesi Türkiye'de çok zor görünse de bir çok ülkede Sony ağırlıklı olarak tercih ediliyor.

    Tamam bir lense ihtiyacınız olduğunda ilk girdiğiniz dükkandan belki bulamıyorsunuz. Bulsanız Zeiss gibi etkenlerden dolayı bir servet değerinde olsa da aynasız DSLR dendiğinde maalesef Sony'i alt edecek bir marka yok.


    Giderek ufalan boyutları ile APS-C olsun 35mm Full Frame olsun diğer markaların yarısı ağırlıklarla aynı kaliteyi ya da daha iyisini sunuyorlar.

    Sony serüvenine SLR-Like serisi HX100 ile bağlayıp sırasıyla SLT-A58, SLT-A77,A7 ve son olarak da A6000 ile devam ediyorum. Elimde halen mevcut olan A7 ye yardımcı olarak bir adet A6000 tercih ettim.

    Bunun en başında inanılmaz hızlı AF si neden oldu. Özellikle Youtube videoları için bu özelliği tercih ettim ayrıca sigara paketinden bir tık daha büyük body'si ve A7 ile eş zamanlı kullanabileceğim E-Mount lensleri ile ayrıca gönlümü feth etti.

    Çok fazla detaya girmek istemiyorum keza bir çok mecrada çok fazla sayıda inceleme, teknik veri vs. mevcut ben size kısaca bu ürünü tercih etmemdeki nedenleri aktarmak istedim.

    Kendi hazırladığım video ile de sizi başbaşa bırakıyorum.



    Destek olmak için kanalıma abone olmayı eksik etmeyin... :)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.