Şimdi Ara

İNANMAYANLARDAN DİYANET PAYI ALINMASIN!!! YANDAŞ GAZETE YAZARI FATİH ALTAYLI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
203
Cevap
0
Favori
8.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: K4RT4L

İşte tam da bunu diyorum varken böyle bir şeyle ülkemiz karşılaştı bir de olmadığı zaman neyle karşılaşır? İşte bende onu anlatmaya çalışıyorum.
    tabi bu işler derin konular burada kıç üstüne oturup ahkam kesmek istemiyorum fakat bazı şeyler bazı şeyleri doğurur.
    yani şöyle bir durum var sen devlet olarak x bir dinin y bir mezhebinin ibadethanelerini desteklersen oraların imamlarına din görevlilerine maaş verip destek çıkarsan ister istemez halkın gözünde bu din daha yükseğe çıkar. Bunun sonucunda talep artar artan talebi karşılamak için piyasaya tarikatler çıkar.

elbette ne tarikatler ne islam ne de bu durumu sadece diyanete bağlamak hatalı olur. yalnız kendimizi kandırmayalım şöyle düşün ki bir yerlere gelmek için iyi bir dindar olman gerekiyor. bu bir devlet politikası ve bu politikanın icracı başı diyanet.

peki her şeye rağmen diyelim ki diyanet kaldırılmasın okey kendi içinde senin de argümanların tutarlı.
    o halde sadece sünnilere değil alevi dedelere papazlara ve hahamlara da maddi yardım yapılsın gerekiyorsa maaş bağlansın. papaz hatip lisesi açılsın mesela (onların kendi sirkülasyonu var fakat bu da açılabilir)

• Tüm dini kuruluşlara devlet destek olabilir, ben buna karşı değilim. Azınlıkların belli başlı hakları var. Dini yardım noktasında eğer devlet yardımı gözükmüyorsa, devlet bana göre yardım edebilir, benlik bir sorun yok. Geçtiğimiz yıllarda bir bulgar kilisesi restore edilmişti diye biliyorum ne amaçla yapıldı bilemem. Diyanet hiç bir grubun tekelinde olmamalı diyorum, net olmuştur. Ben kendime göre olması gerekeni konuşuyorum. Dini kullanarak çıkar elde edenleri savunduğum yok.
  • Diyanet payi diye birsey yok ki. Bu ek vergi. yani gelirde bir artis olmaz. Ama boyle bir vergi gelmez. Deseniz ki inancsizlik vergisi gelecek ona inanirim.
  • Diyanet bizim milletimizin kalbinin yansıması.Neden bütün milletler vicdansızken biz en vicdanlı milletiz.Bizim maneviyatınız kimsede yok ve demokrasi ruhunu benimsemişiz diğer ülkelerde var mı yok mu bilinmez ama diğer ülkelerde var diye bizdede olacak diye bir kural yok. Hak din islamla yürümeye ve güzel dinimizi yaşamaya devam edeceğiz.Ülkemden o anlamda çok memnunum.Allah kafirlere gün yüzü göstermesin inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirkesurat -- 1 Mayıs 2020; 20:21:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkesurat

Diyanet bizim milletimizin kalbinin yansıması.Neden bütün milletler vicdansızken biz en vicdanlı milletiz.Bizim maneviyatınız kimsede yok ve demokrasi ruhunu benimsemişiz diğer ülkelerde var mı yok mu bilinmez ama diğer ülkelerde var diye bizdede olacak diye bir kural yok. Hak din islamla yürümeye ve güzel dinimizi yaşamaya devam edeceğiz.Ülkemden o anlamda çok memnunum.Allah kafirlere gün yüzü göstermesin inşallah.
    dostum bana düşmez ama senin bu yazdıklarına göre olan demokrasi ne gerçek demokrasi ne islam gerçek islam.
    ikisinin ortası altı kaval üstü şişhane bir anlayış bu

bir kere bizim ülkemizde demokrasi ruhu benimsenmiş değildir.
    ikinci olarak da yaşadığımız şey yani diyanet bağlamında söylüyorum islam değildir

• Öyle bir şey olursa herkes (çoğunlukla akpliler) kendini ateist ilan eder sırf o parayı vermemek için

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size ülke beğendirmek deveye hendek atlatmaktan zor. Hep eleştiri eleştiri biraz taşın altına elinizi koyun. İslam anlayışımız nasıl kötü anlamadım? Demokraside illaki eksikliklerimiz var ama uyguluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirkesurat -- 1 Mayıs 2020; 20:30:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirkesurat

Size ülke beğendirmek deveye hendek atlatmaktan zor. Hep eleştiri eleştiri biraz taşın altına elinizi koyun. İslam anlayışımız nasıl kötü anlamadım? Demokraside illaki eksikliklerimiz var ama uyguluyoruz.
    ülke ile ilgili değil demokrasi ve islam bir arada olmaz mevzu bu.
    biri artarsa öbürü azalır öbürü artarsa diğeri azalır
  • Tayyip vergiye doymuyor.
  • sirkesurat S kullanıcısına yanıt
    olur olur demokrasinin yüksek olduğu yerlere bak az islamı göreceksin
    Tersi de doğrudur.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

Fatih Altaylı gayet doğru söylemiş. İnanç vergisi gelmeli ve diyanet bütçesi bu şekilde finanse edilmeli. İnanmayanlardan vergi alınmamalı.

Bu ülkenin %90'ı Müslüman olduğuna göre diyanet'in finansmanı noktasında herhangi bir problem yaşanmamalı
    fb.trol.tv
    Yer Balıkesir..Ateist Vatandaş Bakın Nasıl Gömüldü !
    http://fb.trol.tv/yer-balikesir-ateist-vatandas-bakin-nasil-gomuldu-2

• din işlerinin bütçesinin, bilim bakanlığından fazla olduğu bir ülke kalkınabilir mi sizce?
    imkansız.
  • O zaman müslümanlar da faizli meselelere şuna buna vergi vermesin öyle der insanlar. Onun içinden çıkamazsınız.

Herkes her şeye vergi versin herkes vatandaş bu paydada buluşmanız gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Numenorian Man

O zaman müslümanlar da faizli meselelere şuna buna vergi vermesin öyle der insanlar. Onun içinden çıkamazsınız.

Herkes her şeye vergi versin herkes vatandaş bu paydada buluşmanız gerek.
    Çok basit, diyanetin devletten alacağı bütçe büyük oranda kesilir sadece yönetici ve kontrol mevkileri bırakılır, geri kalan hacı hoca imam cami vs. vs. bağış usulü çalışır. Ateist, budist, hristiyan almadığı hizmete neden para versin? Ülkenin her yerine kilise ve tapınak inşaa edilse yüz milyar da onların papazı buda rahibi tutsa onu da mı halk ödeyecek?

Diğer meseleler nedir o kısmı çözemedim. Bunun faizle ne alakası var. Müslüman da olsa bir konuda hizmet alıyorsa ücretini ödemek durumundadır. Hizmet ücret karşılığı yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 1 Mayıs 2020; 21:44:43 >

• bu dediğiniz olsa bugün hoca sayısı imam hatip sayısı bu kadar artmazdı günümüzde DİN büyük bir ekmek kapısı adeta bir ticaret sektörü diyebiliriz bunu yapanlarda kendini DİNDAR olarak lanse eden sözü geçen insanlar şahsen ben dinimi kendim yaşıyorum hiç bir yere bağlı değilim hiç kimsenin lafına göre hareket etmiyorum önümde KUR-AN var bana yeterli islam zor bir din değil zorlaştıranlar MÜSLÜMANLAR...

şuan imam hatiplere kur-an kurslarına hocalığa yönelimin tek sebebi gelir kaynağı... Siz sanıyor musunuz ülkemizin %90 ı hadi %60 ı falan samimi dindar he sanıyorsanız tamam
  • Toplumun her kesiminden alınan vergilerden,şanş oyunları at yarışları, faizden, alkollü içecekler,kerhane bunlardan imanlara maaş ödenmesi,imamları cehennemlik yapmazmı

• K4RT4L kullanıcısına yanıt
    Diyanet kaldırılmayabilir, şart değil o ama bütçesi kaldırılır. Gene cuma namazından sonraki hutbe vs belirleyen bunların kontrolünü yapan bir kurum olur. İmamlık yapabilecek yeterlilikte olanlara bununla ilgili sertifikasyonu yapar sitesinden merak edenlere dinle ilgili konularda bilgi verir vsvs.
    Sorun şu ekonomik şartlarda bütçeden hayli yüksek pay alıp mercedeslerle gezip sudana mozambiğe ibadethane yapmalarında bana göre. Bütçenin ihtiyaçlar doğrultusunda kullanılması gerekli, bir mahallede camiye giden cemaat çok fazlaysa o cami yetersiz kalıyorsa bir tane daha yap isterse 1 sokak arayla olsun sorun değil ama neye ihtiyaç varsa ona göre davranmak gerekli.
    Her açıdan aşan taşan bir durumda olsak okuldu hastaneydi vs kimse bu kuruma laf etmezdi, gene aynı şeklide işsizlik asgari ücret bu durumda olmasa imamların aldığı rakamda göze batmazdı.
    Bu olay biraz suriyeli meselesi gibi, bizim millet şefkatlidir misafirperverdir mağdur insanı seven kucaklayan yapısı vardır normalde, ülkenin ekonomik şartları böyle olmasa kimse suriyelilere de laf etmezdi o hesap yani.
    biz okulda islam dininde ruhban sınıfı yoktur onu diğer dinlerden ayıran en önemli özelliklerden biri budur diye öğrendik ama nerdeyse öyle bir sınıf yaratıldı

• danger-gddr D kullanıcısına yanıt
    Bunu genelde siyasal islamcılar savunuyor vergi sisteminin şaçmalığı buda elin ülkesinde ürünü alıyosun gümrükten çıkarken fişini gösterirsen tax free den yararlanıp iade alabiliyosun verdiğin vergiyi bizim ülkede suyunun suyu sıkıldığı için vergi konusu kafa karıştırmıştır hep
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.