Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.715
Cevap
207
Favori
1.812.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: DoSöDoKöKo

diş doktou veya çene cerrahı forum üyelerine bir sorum olacak....

hastaların bu dental implant operasyonunu ve sonrasındaki süreci "daha rahat geçirmesi" için bu tür operasyonları yazın mı yapmak daha iyidir yoksa kışın mı? ya da tavsiye edilecek bir sezon veya dönem varmıdır?

not: aileden bir büyüğümüzün bir ameliyatı söz konusu olduğunda cerrah tanıdıklarımız aceleniz yok ise yazdan sonra ameliyatı yapalım, hem ameliyatı hemde ameliyat sonrası süreci hasta daha rahat geçirir dediklerinden aklıma bu soru geldi.....

ne dersiniz?

İlkbahar en iyisidir diyelim orta yolu bulalım :) Hiçbirşey farketmez.. her mevsim implant candır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslanturki
    .............. Diş hekimleri size neden A markası deyip B markasını uygulasın ki en pahalı implant ile normal implant arasındaki 100-200 dolar için mi etik değerlerin dışına çıkıp yalan söyleyecek.. ya da sizin özellikle istediğiniz bir marka varsa ücretini karşılayabildikten sonra neden uygulamakta tereddüt etsin... kaldıki implant uygulanırken kutudan çıkan implantların ne marka olduğunu görebilirsiniz.. için den çıkan etiketlerinden birini isteyebilirsiniz.. Ama bu diş hekiminiz tarafından hoş karşılanacağını düşünmüyorum.. İmplant uygulaması konusunda büyük hastanelerde veya özel kliniklerde yapılması arasında hiçbir fark yoktur.. İmplant lokal anestezi altında yapılan minör bir cerrahi işlemdir.. Ameliyathane koşulları olmadan da pek güzel uygulanabilir.. Azı dişi implanta zirkonyumada gerek yoktur.. Metal destekli porselende bir problem olmaz..

dental implant konusunda araştırma yaparken birkaç diş hekim/çene cerrahını dolaştım.... elbette ilk muayene işini ücret almadan yapan bizim semte yakın çoğu doktor desek yalan olmaz :)

ancak bazı doktorların implant markası konusunda son derece tutucu olduğunu gözledim....bu forumdan bilgi alıp xxxxx markasını kullanmak istiyorum dediğim birkaç (bakın tek biri değil birden fazla) doktor bana o marka ile tecrübeleri olmadığını ve uzun süredir kullanıp sorun yaşamadıkları (klişeleşmiş bu ifade çoğu doktorun ağzında zaten) markayı kullanmayı tercih ettiklerini söyleyip benim önerimi nazikçe!!! red ettiler....

benim kişisel düşüncem o ki bazı diş doktorları veya çene cerrahlarının (belki de çoğunun) implant firmalarının kendi markalarını tercih etmeleri durumunda onlara sağlayacakları bazı artıları kullanmak amacı ile marka tercihlerini açık olarak hastalarına belirtmeleri veya o markanın çok daha doğru bir tercih olacağı konusunda hastalarını ikna etme gayretleri....

belki doğru ve dürüst biri olarak bu yorum hoşunuza gitmeyecek ancak benim tecrübelerim bu yönde... bu güne kadar 7 doktora gittim 2 si hariç diğer 5 i implant markası konusunda değiştiremeyecekleri tercihlerini bana iletmiş bulundular .... diğer 2 kişiden 1 i istediğinizi takarım ama garanti veremem diyip vicdan yaptı sadece biri marka önemli değil hangisini isterseniz onu takarız dedi, ancak araştırdığım kadarı ile bu doktor diğerleri kadar çok implant deneyimi olan biri değildi......

ben de birçok insan gibi güvenebileceğim implant markasından çok güvenebileceğim bir doktor arıyorum.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 8 Haziran 2012; 15:18:28 >

• biraz araştırdım ve üst çenem dar büyük ihtimal benim çünkü rahat bıraktığım zaman ağzım açık duruyor ama ağzımı kapatabiliyorumda ama belli bir süre sonra açmam gerekiyor neyse bu çene ameliyatı illa gereklimi çok zorluk çekiyormuşşun galiba 2 yıl civarı ve birde diş çekme ilede oluyormuş galiba ben onu tercih ederim öne fırlamış 2 dişimin yanındaki dişleri çektirdiğim zamanda düzelme durumu varmı ?
  • bende ımlant yaptırmak ıstıyorum yardımcı olursanız sevınırım 5326100551
  • benimde 1 tanesi tutmuş...diğeri tutmamış..zaten orada hem sarkma hemde dille dokununca hafif bir sızı var tutmadığı anlaşılıyor.....tutmayan dişim 12 yıldan önce çektirdiğim diş....yeni çektirdiğim diş tutmuş...implant yeni çekilmiş diş köklerinde rahatlıkla tutuyor...tutmayan dişimide söküp tekrar takacakmış..hafif kemik erimeside oluşmuş o bölgede..yeride rahat değil..üst çene en arka takarkende bayağı uğraşmıştı o dişte...
  • Ben de implant uygulaması yaptırdım.İmplant kökü takılırken hiç acı hissetmedim ve gayet de estetik olmuştu.Hatta o bölgede kemik erimesi olduğu için bir de kemik tozu uygulaması yaptı doktorum.Sonuç başarılı ama aynı zamanda ortodontik tedavi gördüğüm için sıra iyileştirme başlığı takmaya gelince doktor biraz zorlandı.Sadece artı(+) şeklinde bir kesik atıp iyileştirme başlığını takacaktı ama tele takılı olan yay bunu engelledi ve tekrar açtı implantı.Sonra da iyileştirme başlığını taktı.En son da dikiş atıp kapattı.Bu ikinci işlem beni bitirdi resmen.Çıkışta da bayıldım zaten.Hastane fobim var.Yüzümün sağ tarafı 4 gündür ağrıyordu yeni yeni geçti ağrılar.Ama şimdi bakıyorum iyileştirme başlığı denilen şeyi hiç fark edemiyorum bile.Aklıma düştü mü acaba diye saçmasapan şeyler geliyor yine.Diş etlerimin kesilip biçilmesinden bıktım artık.Bu iyileştirme başlığını benim görememem normal mi ki acaba?Bir de sağlıklı dişi olanlar kıymetini bilsinler.Bütün dişlerim sağlamdı ama kırılan bu diş beni bitirdi...

• quote:

Orijinalden alıntı: s-topmark

Ben de implant uygulaması yaptırdım.İmplant kökü takılırken hiç acı hissetmedim ve gayet de estetik olmuştu.Hatta o bölgede kemik erimesi olduğu için bir de kemik tozu uygulaması yaptı doktorum.Sonuç başarılı ama aynı zamanda ortodontik tedavi gördüğüm için sıra iyileştirme başlığı takmaya gelince doktor biraz zorlandı.Sadece artı(+) şeklinde bir kesik atıp iyileştirme başlığını takacaktı ama tele takılı olan yay bunu engelledi ve tekrar açtı implantı.Sonra da iyileştirme başlığını taktı.En son da dikiş atıp kapattı.Bu ikinci işlem beni bitirdi resmen.Çıkışta da bayıldım zaten.Hastane fobim var.Yüzümün sağ tarafı 4 gündür ağrıyordu yeni yeni geçti ağrılar.Ama şimdi bakıyorum iyileştirme başlığı denilen şeyi hiç fark edemiyorum bile.Aklıma düştü mü acaba diye saçmasapan şeyler geliyor yine.Diş etlerimin kesilip biçilmesinden bıktım artık.Bu iyileştirme başlığını benim görememem normal mi ki acaba?Bir de sağlıklı dişi olanlar kıymetini bilsinler.Bütün dişlerim sağlamdı ama kırılan bu diş beni bitirdi...
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 20:01:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

quote:

Ben de implant uygulaması yaptırdım.İmplant kökü takılırken hiç acı hissetmedim ve gayet de estetik olmuştu.Hatta o bölgede kemik erimesi olduğu için bir de kemik tozu uygulaması yaptı doktorum.Sonuç başarılı ama aynı zamanda ortodontik tedavi gördüğüm için sıra iyileştirme başlığı takmaya gelince doktor biraz zorlandı.Sadece artı(+) şeklinde bir kesik atıp iyileştirme başlığını takacaktı ama tele takılı olan yay bunu engelledi ve tekrar açtı implantı.Sonra da iyileştirme başlığını taktı.En son da dikiş atıp kapattı.Bu ikinci işlem beni bitirdi resmen.Çıkışta da bayıldım zaten.Hastane fobim var.Yüzümün sağ tarafı 4 gündür ağrıyordu yeni yeni geçti ağrılar.Ama şimdi bakıyorum iyileştirme başlığı denilen şeyi hiç fark edemiyorum bile.Aklıma düştü mü acaba diye saçmasapan şeyler geliyor yine.Diş etlerimin kesilip biçilmesinden bıktım artık.Bu iyileştirme başlığını benim görememem normal mi ki acaba?Bir de sağlıklı dişi olanlar kıymetini bilsinler.Bütün dişlerim sağlamdı ama kırılan bu diş beni bitirdi...

Öncelikle geçmiş olsun. İyileşme başlıkları öncelikle diş etinin şekillendirmek ve daha sonra yapılacak protezin diş etine oturmaması veya daha estetik durması amaçlı takılmaktadır. İyileşme başlıkları diş etinin üstünde kalması gerekir ki tam şekillenme sağlansın. Kısacası görünmemesi normal değil. Bence gidip bir boy büyüğünü veya uzununu taktırmanız gerekir yoksa diş etinizi tekrardan kestirmek zorunda kalırsınız. Geçmiş olsun.

En kısa zamanda gidip baktırmayı düşünüyorum.Cevabınız için çok teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

quote:

Öncelikle geçmiş olsun. İyileşme başlıkları öncelikle diş etinin şekillendirmek ve daha sonra yapılacak protezin diş etine oturmaması veya daha estetik durması amaçlı takılmaktadır. İyileşme başlıkları diş etinin üstünde kalması gerekir ki tam şekillenme sağlansın. Kısacası görünmemesi normal değil. Bence gidip bir boy büyüğünü veya uzununu taktırmanız gerekir yoksa diş etinizi tekrardan kestirmek zorunda kalırsınız. Geçmiş olsun.

En kısa zamanda gidip baktırmayı düşünüyorum.Cevabınız için çok teşekkürler...

Alıntıları Göster
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 20:01:50 >

• slm herkese ıstanbul anadolu yakasında yaptırabıleceğimiz kalıtelı ve fazla pahalı olmayan bır yer varmı arkadaşlar ağızın içi bitik komple yapılacak yardımcı olacak arkadaslar varsa sevinirim... şimdiden sağolun
  • merabalar benimde evvelsi gün bir azı dişimi çekilmesi gerekiyo diyip çektiler ağrısı bu 3. gün akşamı oldu hala geçmedi bu normailmidir? ayrıca samsunda gidilebilecek
    güvenilir implant yapan bir özel doktor, hastane vs varmı?
  • uzun zamandır takip ettiğim bu konu başlığında hiç birşey yazmayacakytım ama Batı dentalin reklamını yapan arkadaşa bi,r çift lafım olacak. sizin sattığınız implantların boyun kırığı veya düştüğü vakaları koymamı istermisiniz? Lütfen insanları yalan yanlış söylemlerle kandırmayın. Struman iyi bir implanttır ancak diğerleri tü kaka demek değildir. bir diş hekimi olarak asıl olan cerrahi işlemin başarısıdır. Hiçbir hekm başarısız olmak için hastasına gereksiz bir işlem yapmaz.
    Bu tedavide başarıyı etkileyen birçok etken vardır sadece ve sadece implanta bağlı bir durum değildir. Hastanın stresi-sigara içmesi-konak cevabı-vücut direnci (genç-yaşlı oluşu)-,hastanın sistemik durumu-implantın yapılacağı bölge-enfeksiyon gelişmesi-kemik kalitesi-iyileşme sonrası üzerine yapılan protez, protezin bakımı gibi daha birçok şey İmplant tedavisinin başarısını etkileyebilir.. Lütfen firmanızın satışlarını arttırmak adına insanlara yanlış ve yanıltıcı bilgiler vermeyin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smdemir

Merhabalar,

İmplantla dolaylı iliskisi olan bir soru sormak istiyorum. Tecrübeli hastalar ve hekimler cevaplayabilirlerse çok memnun olurum. Nasipse birkaç ay icinde sag santral dişime implant yaptiricam. Su anda yer acmak için tel tedavisi uyguluyorum.
    Bu arada dişlerimi bir-iki ton beyazlatmayi düşünmeye başladım. Özellikle köpek dislerim diğerlerine gore daha sarı. Bu beyazlatma tedavisini protezden önce mi yapmak doğru olur yoksa sonra mı? Araştırdığım kadarıyla beyazlatmanin etkisi ortalama iki senede geçiyor. Ben beyazlattiktan sonra protez yaparsam, dişlerim tekrar koyulastiginda protez daha mı beyaz kalır? Ya da protezden sonra beyazlatma işlemi uygulanırsa protez de doğal dişlerim ile beraber beyazlasip koyulasir mı? Ton farkından dolayı protez disimin siritmasini istemem dogrusu.
    Ya da çok sararmış degilse ( sigara kullanmıyorum) beyazlatma işine hiç girmemek daha mı uygun bir tercih olur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
    Köpek dişlerinizin daha sarı olduğundan bahsetmişsiniz.. Köpek dişleri tüm insanlarda ön kesicilere göre daha sarıdır.. bunun sebebi bu dişler ağızın en köşe noktasında bulunan iri, ucu sivri delici dişler olmasıdır.. dişler diğer ön dişler ile aynı renk olsa idi dişler daha iri, estetik algıyı bozan biçimsiz şekilde görüneceklerdi.... bu köpek dişlerin hafif daha koyu olması doğanın bir ilizyonudur.. sorunuza gelecek olursak diş beyazlatma işlemi ile yaptırdığınız protezde herhangi bir renk değişikliği meydana gelmez.. Bleaching işlemi uzun yıllar kalıcı bir işlem değildir.. protezinizle dpğal diş arasında çok az da olsa bir ton farkı olur.. bu ton farkını minimuma indirmek için genelde dişin simetriğinede protez düşünülebilmektedir.. Size tavsiyem bana göre dişin doğal rengi kişiye en çok yakışan renktir..dişlerinizi beyazlatmadan mevcut rengi koruyarak protez yaptırmak en doğrusu olacaktır.. beyazlatma ajanlarıyla bu rengi değiştirebilirsiniz ama kalıcılığı tartısmalıdır.. geçmiş olsun

Cevabınız çok aydınlatici oldu. Teşekkür ederim. Yalnız birşeyi tam anlayamadım. Doğal dis ile protez dis arasında az da olsa ton farkı olur demişsiniz. Bu fark, eğer dis beyazlatma işlemi yaptırırsam mı soz konusu olur yoksa her halukarda olur mu? Bilebildigim kadarıyla ve hekimimin bana söylediğine gore renk veya ton farkı sorunu artık yok. Tamamen dijital çalışıldığından boyle bir sorun artık mevcut değil demişti. Yanlış mı biliyorum, yoksa ton farkı riski var ki gercekten?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Gecmis olsun,

Yaptırdığınız tedaviye benzer bir tedavi gördüğüm icin sormak istedim, cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
    Su anda tel tedavisi ile on disime implant yapmak icin yer acmaya çalışıyoruz. İlk duruma gore epey de açıldı sayılır. Belki bir milim kadar bir boşluğa daha ihtiyacımız var. İlk sorum, tel tedavisi devam ederken hangi aşamada implant yaptırdınız? Yay ve telin geçici olarak çıkartılmasi sorun oluşturdu mu? İkinci sorum, dis etinin şekillenmesi icin takılan geçici protez ile iyileştirme başlığı ayrı ayrı seyler mi? Ve bunlar ne derece gerekli? Ya da zorunlu mu?

Sorularıma hekimler ve diğer tecrübeli hastalar da cevap verebilirse çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

İmplantla dolaylı iliskisi olan bir soru sormak istiyorum. Tecrübeli hastalar ve hekimler cevaplayabilirlerse çok memnun olurum. Nasipse birkaç ay icinde sag santral dişime implant yaptiricam. Su anda yer acmak için tel tedavisi uyguluyorum.
    Bu arada dişlerimi bir-iki ton beyazlatmayi düşünmeye başladım. Özellikle köpek dislerim diğerlerine gore daha sarı. Bu beyazlatma tedavisini protezden önce mi yapmak doğru olur yoksa sonra mı? Araştırdığım kadarıyla beyazlatmanin etkisi ortalama iki senede geçiyor. Ben beyazlattiktan sonra protez yaparsam, dişlerim tekrar koyulastiginda protez daha mı beyaz kalır? Ya da protezden sonra beyazlatma işlemi uygulanırsa protez de doğal dişlerim ile beraber beyazlasip koyulasir mı? Ton farkından dolayı protez disimin siritmasini istemem dogrusu.
    Ya da çok sararmış degilse ( sigara kullanmıyorum) beyazlatma işine hiç girmemek daha mı uygun bir tercih olur. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

merhaba
    Köpek dişlerinizin daha sarı olduğundan bahsetmişsiniz.. Köpek dişleri tüm insanlarda ön kesicilere göre daha sarıdır.. bunun sebebi bu dişler ağızın en köşe noktasında bulunan iri, ucu sivri delici dişler olmasıdır.. dişler diğer ön dişler ile aynı renk olsa idi dişler daha iri, estetik algıyı bozan biçimsiz şekilde görüneceklerdi.... bu köpek dişlerin hafif daha koyu olması doğanın bir ilizyonudur.. sorunuza gelecek olursak diş beyazlatma işlemi ile yaptırdığınız protezde herhangi bir renk değişikliği meydana gelmez.. Bleaching işlemi uzun yıllar kalıcı bir işlem değildir.. protezinizle dpğal diş arasında çok az da olsa bir ton farkı olur.. bu ton farkını minimuma indirmek için genelde dişin simetriğinede protez düşünülebilmektedir.. Size tavsiyem bana göre dişin doğal rengi kişiye en çok yakışan renktir..dişlerinizi beyazlatmadan mevcut rengi koruyarak protez yaptırmak en doğrusu olacaktır.. beyazlatma ajanlarıyla bu rengi değiştirebilirsiniz ama kalıcılığı tartısmalıdır.. geçmiş olsun

Cevabınız çok aydınlatici oldu. Teşekkür ederim. Yalnız birşeyi tam anlayamadım. Doğal dis ile protez dis arasında az da olsa ton farkı olur demişsiniz. Bu fark, eğer dis beyazlatma işlemi yaptırırsam mı soz konusu olur yoksa her halukarda olur mu? Bilebildigim kadarıyla ve hekimimin bana söylediğine gore renk veya ton farkı sorunu artık yok. Tamamen dijital çalışıldığından boyle bir sorun artık mevcut değil demişti. Yanlış mı biliyorum, yoksa ton farkı riski var ki gercekten?

Merhaba Ton farkı konusunda söylemek istediğim dikkat çekici, Sırıtan estetik algıyı bozan yansımalar olacağı değildir.. Doğal diş minesinin ve altındaki dentin dokusunun renkleri çok ama çok çeşitlidir.. Işık geçirgenliği yani translüsensi bizim yaptığımız protezlerden farklıdır.. bizim yaptığımız sadece doğayı taklittir.. Ayrıca hiç bir diş tek renkten oluşmaz minesinde, diş eti kenarında ve ortasında çok çeşitli renkler mevcuttur.. İsterseniz dijital sistem kullanın belirlediğiniz rengin doğal dişle yakın olduğunu fakat bire bir aynı görünmediğini fark edebilirsiniz.. Diğer doğal dişlerinizde çok fazla renkleşmeler, lekelenmeler,i çatlaklar olması durumunda renk uyumunu tutturmak dahada zorlaşacaktır.. bu durumda protez yapılacak dişlerin simetriğinede restorasyon düşünülebilir.. Dİşinize en uygun olan renk takılır, gayette hoş durur merak etmeyin.. Günlük hayatta bunu %90 zaten fark etmeyecektir...ama dikkatli bir göz yada bir diş hekimi yapılanın protez olduğunu rahatlıkla anlayabilir...

• quote:

quote:

Gecmis olsun,

Yaptırdığınız tedaviye benzer bir tedavi gördüğüm icin sormak istedim, cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.
    Su anda tel tedavisi ile on disime implant yapmak icin yer acmaya çalışıyoruz. İlk duruma gore epey de açıldı sayılır. Belki bir milim kadar bir boşluğa daha ihtiyacımız var. İlk sorum, tel tedavisi devam ederken hangi aşamada implant yaptırdınız? Yay ve telin geçici olarak çıkartılmasi sorun oluşturdu mu? İkinci sorum, dis etinin şekillenmesi icin takılan geçici protez ile iyileştirme başlığı ayrı ayrı seyler mi? Ve bunlar ne derece gerekli? Ya da zorunlu mu?

Sorularıma hekimler ve diğer tecrübeli hastalar da cevap verebilirse çok sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

İmplant uygulaması ön bölgeye yapıldığıu için geçici protez uygulaması yapılması zorunlu olmasada yapılması sizin yararınızadır..tabi teller mevcutken bu mümkün değil.. çıktıktan sonra yapılabilir.. en azından orjinal restorasyon takılana kadarki süreyi dişsiz geçirmemiş olursunuz..
    İyileşme başlığı çok önemli değildir implant uygulamasından sonra implantı ağız içiyle yani dişle bağlantısını sağlayan geçici kullanılan diş etini şekillendiren bir ara parçadır.. bunu kullanmayıp abutment (dişi taşıyan parça) üzerine geçici protezde kullanabilirsiniz.. bukadar detayları düşünmeyiniz.. Hekiminizin çok itinalı ve özenle işine yaklaştığını düşünüyorum.. ORtodontik tedavi +implant uygulaması standart üzeri tedavilerdir.. istediğiniz sonucu elde edersiniz..

• Merhaba, bende üst cene ön iki dişime implant yaptircam capada yaptircam cuma gününe randevu verildi uzman doktor yapcak ünvanı dt bi skınti olurmu daha önce capa diş hekimliği fakültesinde yaptiran varmi fiyatta fln her seyde anlasdik cuma gunu gidicem ve takicaklar sorunsuz olsun istyrm sizce iyi bi karar vermismiyim bu arada implantin markasi biohorizons. ???

• quote:

Orijinalden alıntı: omere

Merhaba, bende üst cene ön iki dişime implant yaptircam capada yaptircam cuma gününe randevu verildi uzman doktor yapcak ünvanı dt bi skınti olurmu daha önce capa diş hekimliği fakültesinde yaptiran varmi fiyatta fln her seyde anlasdik cuma gunu gidicem ve takicaklar sorunsuz olsun istyrm sizce iyi bi karar vermismiyim bu arada implantin markasi biohorizons. ???

Merhaba ,gecmis olsun.eger sakincasi yoksa capadaki fiyanlandirma hakkinda biraz bilgi verirmisniz bizede,kisaca kac paraya anlastiniz capayla??allah kismet ederse bende capaya gitmek istiyorum.tekrar gecmis olsun.
  • implant dişde fındık ayva gibi sert meyveler yenebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaahmet61

implant dişde fındık ayva gibi sert meyveler yenebiliyor mu?

Doğal dişinizle yiğebildiğiniz herşeyi implant üzeri sabit protetik restorasyonlarlada yiğebilirsiniz.. Fındığı doğal dişinizlede kırmamanız gerekir...
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.