Şimdi Ara

İMPLANT DİŞ YAPTIRANLAR LÜTFEN İÇERİİ..!!! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.618
Cevap
208
Favori
1.801.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmplant yaptırmayı düşünen hastaların Sgk nın İmplantı birgün karşılayacağı yanılgısına kapılmamaları gerekir.. Karşılasa bile implant bedeli+labaratuar masrafı hastadan talep edilir.. Ülkemizde Ağız ve diş sağlığı problemleri Dünya sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır.. Bu kadar büyük bir yükün altından kalkması devlet için mümkün değildir.. İstanbulda okmeydanı diş hastanesinin implant yapmaya başladığını biliyorum.. Ücretler konusunda net bir bilgim yok.. Buraya implant fiyatı yazılmasını isteyen arkadaşlar var.. yazılan fiyat net bir tedavi planlaması hakkında fikir vermez çoğu kez.. Yapılacak üst yapının çeşidi.. İşlem sırasında kullanılacak ekstra Greft membran gibi materyaller Fiyatta fazlasıyla değişkenlik gösterir.. Google a implant Diş yazıp çıkan 100 lerce kliniği arayarakta ücretler hakkında Fikir sahibi olabilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emekliyim

quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

quote:

Buradaki yazıları okuyan biriyim ..Okuma sebebim benimde implanta muhtaç duruma düşmemdi..Çok büyük istifadem oldu burdaki yazıları okumamdan dolayı..Bir üyenin önerdiği Kadiköy yakasındaki hekimi bulabilmemi sağlayan bu forumdur..
    Keşke bu foruma sayın Aslanturki gibi implant yapan diş hekimlerinden birçoğu daha bilgilendirme amaçlı yazsa..Yapılacak implantı kaça yaptırabileceğimizi yaşadığımız yere yakın uygun diş hekimlerini öğrenebilsek..
    Cfergul arkadaşımız ,bahsettiğiniz alman marka implantın en iyilerden olduğuna hiç şüphem yok..Ancak implant pahalı bir işlem ve ne yazıkki implant yaptırma noktasına gelen insanlar 1 tane yaptırarak kurtulacak durumda olmuyorlar..Bahsettiğiniz ürün ile 12-15 000 tl ye olabilecek iş türk malı ürünle 5-7000 lere olabilmekte..Herkes Mercedes e Jaguar a binmek ister ama satın alma noktasına gelince cüzdan düşünülür ve bir kaza durumunda daha az güven taşısada orta karar bir araba satın alınır..Parası olan arkadaşlar elbette sizinde önerdiğiniz listedeki ürünleri kullanmaktan çekinmesinler..Ancak burdaki arkadaşlar genel olarak dar gelirli ve ödeyecekleri 7-8000 liraları bile nasıl yapacaklarını kara kara düşünür durumdalar..Bunu kendi gittiğim diş hekimini tavsiye ederken arkadaşların çekincelerine tanık olduğum için söylüyorum..

Çiğneme hakkı kutsal ve bir insan hakkı olarak nitelenmesi gereken bir olgudur...Ne yazıkki SGK bu konuda henüz bir adım atmamıştır..Eğer atmış olsa idi hastanında 250-300 tl desteğini alarak rahatlıkla implant yapabilirdi..Ancak yinede uygun fiyatlarla bunu yapan Aslanturki yada benimde gittiğim gibi diş hekimleri var..Burdaki arkadaşlara her iki hekimide tavsiye ediyorum(Sn Aslanturki yi tanımamış olmama rağmen..Benim gittiğim hekim ise 5-6000 implant takmış bir hekimdir)..Burdaki tartışmalar zaten canıyla uğraşan diş hastalarının kafasını bulandırıp aptallaştırmasın..Sizlerden buna dikkat etmenizi rica etmekteyim..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Sizi düzeltmek istemem ama benim pazarlamasını yaptığım implant straumann marka ve İsviçre ürünüdür. Devlet implant konusunda zamanında bir kısım düzeltmeler yaptı fakat ağzında diş olan adama 20 implant uyguladım diye ortaya çıkıp ne marka olduğu bile belli olmayan yapılınca devlet bu konudan elini eteğini çekti. Verdiğiniz fiyatlar özel hekim fiyatıdır. Siz eğer ben kaliteliyi ucuza yaptıracam diyorsanız eğer bu işi fakültelerde yaptırabilirsiniz. Neyse burada şimdi ne anlatsam marka kötülemek olarak algılanacak. Yapılmış yapılmıştır, geçmiş olsun.

Alman malı olarak algılama yanlışımı düzeltmeniz normaldir..Artık devlet öyle çalışmaktaki hepimizin rontgenleri ellerinde..Aldatma imkanı pek kalmadı..Kaldıki bir azınlık sahtekarlık yapacak diye dar gelirli insanların çiğneme hakkını sağlamamak devlete yakışmaz..

Size cevap yazmamın asıl nedeni : yazdıklarım özel hekim fiyatlarıdır..Bu işe vakıf biri olarak size düşen derli toplu olarak İstanbul,İzmir,Ankara vs..de yaşayan insanlar için adım adım neler yapmaları gerektiğini ,bu şehirlerde hangi fakültelere gidebileceklerini ,prosedürün ne olduğunu hangi sürelerde randevu verilebildiğini ,hatta bildiğiniz fakülte doktorlarının ismini (bunların hiç biri sır değildir..Kamu görevi yapmaktadırlar açıklanmasının sorun teşgil edeceği düşünülemez)..Daha öncede çeşitli yazılarınızda parça parça üniversite hastanelerinden bahsettiğinizi okudum ..Ancak tam detaylı bir yazı yazarsanız sizede pek çok kişi müteşekkir olacaktır..O kadar konu karışmıştırki protez nasıl yapılacak, implant nasıl alınacak ,kaç zamanda randevu verilmektedir vs vs vs ..bilinmemektedir..

Bu rehber yazınızı yazınız ve hatta her sayfa yenilendiğindede tekrar yazınızı yeni sayfayada ekleyerek burada kendilerine çare arayan arkadaşlarımıza yön gösteriniz..

Alıntıları Göster
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:11:42 >

• Karadeniz'de, titanyum diş fabrikası kuruldu. Devlet desteği ile kurulan fabrikada üretilen implantların; halk arasında 'çivi' denilen dişleri; Türkiye'de yüzde 30 oranında ucuzlatması bekleniyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kullanımı yaygınlaşan titanyum dişlerin dizaynını yapan diş hekimi Altuğ Serçe, implant dişlerle ilgili sorularımızı yanıtladı...

KULLANIMI ÇOK RAHAT
    İmplant, bütün dişler için kullanılabilir mi?
    Diş implantları, kaybedilen bütün dişlerin yerine rahatlıkla kullanılabilir. Kaybedilen dişin yerinde, tamamıyla aynı şekilde, hiç ağrı sızı yapmaksızın çiğneme yapılabilir. İmplantlar kaybedilen tek bir dişin yerine yapılarak, yandaki komşu dişlere zarar vermeden fonksiyonu ve estetiği yeniden sağlayabildiği gibi hiç dişi olmayan kişileri de, duruma göre beş ila sekiz implant arası bir düzenleme ile rahatlatabilir.

Doğal dişimize en yakın malzeme implant mı?
    Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki; çiğneme fonksiyonu bakımından doğal dişimize en yakın uygulama, dental implantlardır. Dünya genelinde bu konuda pek çok test yapıldı ve kullanım rahatlığı nedeniyle implant öncelikle tercih edildi...

BİZİ ŞAŞIRTIYORLAR
    Arabamızın markasını seçiyoruz, dişimize konacak implantı da seçebilir miyiz? İmplantlarda iyi kötü ayrımı var mı?
    İmplant uygulaması yapan hekimlerin çoğu, biri biraz daha pahalı, diğeri de nispeten daha uygun fiyatlı olmak üzere en az iki seçeneği hastalarına sunar. Fiyat farklarının çoğu biraz da, firmaların fiyat politikasından kaynaklanıyor. Hekimler de, pahalı olan seçeneği muayenehanelerinde bulundurma gereği duyuyor...

"En iyisi neyse onu istiyoruz" diyen hastalarınız oluyor mu?
    "Amerikan malı olan iyidir" ya da "Alman malı olsun" anlayışı ile gelen hastalar bazen bizi şaşırtır. Herkesin şunu anlaması gerekir ki; bu teknolojide sihir yok. Benim tavsiyem; kişilerin hekimleriyle birlikte uygulamanın artılarını eksilerini konuşup önyargısız olarak ortak bir karara varmaları yönünde...

KARADENİZ'DE GÜNEY KORE TEKNOLOJİSİ KULLANILIYOR
    Türk malı implantlarla ilgili neler söyleyeceksiniz? Yaygın olarak kullanılıyor mu?
    Türkiye artık birçok alanda, dünyanın en ileri ülkelerinin teknolojileri ile yarışabiliyor. Örneğin ben, evimdeki bütün beyaz eşyaları, Türk malı markalardan tercih ettim. Çünkü hem sorun çıkarmayan uzun ömürlü cihazlar, hem de kendi ülkemin malını kullanmaktan gurur duyuyorum.

SERVİS DEVAMLILIĞI ÇOK ÖNEMLİ
    İmplant seçiminde de aynı avantajları mı gözetiyorsunuz?
    Öncelikle, istediğim zaman daha iyi servis alma avantajım oluyor. Dolayısı ile önyargısız, Türk malı bir implant markasına sıcak bakmam çok doğal. Ben bir implant markasının isminden çok kalitesine, uzun ömürlülüğüne, sağlıklı olmasına, her duruma özel alternatif çeşitliliğine bakarım. Kolay uygulanabilir olması ve servis devamlılığı da çok önemlidir. Türkiye'de üretilen implantların yurt dışında da büyük ilgi görmesi bekleniyor. Yerli malı üretimde gümrük olmadığı için kaliteli implantların fiyatı yüzde 30 oranında düşebilir.

ÜRETİCİ FİRMANIN DEVAMLILIĞI ŞART
    İmplant fiyatları arasındaki büyük farklar, kaliteleriyle orantılı mı?
    Büyük Fiyat farkları olan malzemelerde, çok büyük bir kalite farklılığı gözlemlemiyoruz. Şu anda Türkiye'de 200' ün üzerinde implant markası var. Bazıları Türkiye pazarında devamlılığını sürdüremeyip gidiyor, yerlerine yenileri geliyor. Bu durumda diş hekimi için devamlılık çok önemli hale geliyor.

UYUMLU PARÇA GEREKİYOR
    Devamlılık hastaya verilecek servis açısından önemli, değil mi?
    Ağzında implant taşıyan kişiler daha sonraki yıllarda, yeni diş kayıplarına bağlı olarak yeni planlamalar yapmak isteyebilir. Bu durumda, önceki yıllarda yerleştirilen implantın kemiğe giren kök kısımları tekrar tekrar rahatlıkla kullanılabilir ama üstteki kaplamayı tutan parçaların yenileri gerekir. Bu durumda o implanta bire bir uyumlu üst parçaları bulabilmek sorun olabilir.

DAMAK PROTEZİ YERİNE GEÇEBİLİR
    Hiç dişi olmayan kişilere de implant uygulaması yapılır mı? Damak protezlerinin yerine de kullanılabilir mi?
    Hiç dişi olmayan kişilere de implant uygulamaları yapılabilir. Çoğu kişinin kullandığı takılıp çıkartılan damakların yerine, kişinin kendi dişleri gibi konforlu kullanabileceği 'kuron köprüleri' rahatlıkla uygulanabilir. Bunun için alt çeneye minimum 5, üst çeneye ise bundan bir veya iki tane fazla olmak üzere minimum 6 veya 7 implant yerleştirerek; hastamız tamamen sabit dişli hale gelebilir.

KÖPRÜDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ
    Yıllardır kullanılan köprü protezleri ile implantları karşılaştırdığımızda, hangisi daha iyi ve kullanışlı?
    Dental implantların ömrünün daha uzun olması, uygulandığı bölgede kemik erimesini yavaşlatması avantajdır. Diş kaybı olan bölgeye komşu dişlerin kesilip küçültülmesine de gerek yoktur. Bu özellikler nedeniyle köprü protezi yerine implant tercih ediliyor.

ÇİN YAPIMI İMPLANT HENÜZ YOK
    Son zamanlarda kalitesiz olanı vurgulamak için Çin malı implantlardan bahsediliyor...
    Gerçekten Çin malı implant var mı? Çinliler, teknoloji gerektiren implant üretimine henüz girmedi! Dolayısıyla piyasada Çin malı implant yok. Bazen, Güney Kore malı implantları kötülemek için böyle söylentiler çıkıyor ama Güney Kore yapımı implantlar, teknoloji ve hassasiyet olarak Avrupa'da yapılanlardan aşağı değil. Dental malzemelere önyargısız yaklaşmak gerektiğini anlatabilmek için bu bilgiyi özellikle veriyorum...

HASTA İLE DOKTOR ORTAK KARAR ALIR
    İmplant seçimine diş hekimi mi karar verir, yoksa hasta ile birlikte mi seçilir?
    Bu konuda çeşitli görüşler var. "Şu doğru, bu yanlıştır" demek doğru olmaz. Benim görüşüm; farklılıkların, avantaj ve dezavantajların açıkça hastaya izah edilip ortak bir karara varılması yönündedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanturki

İmplant yaptırmayı düşünen hastaların Sgk nın İmplantı birgün karşılayacağı yanılgısına kapılmamaları gerekir.. Karşılasa bile implant bedeli+labaratuar masrafı hastadan talep edilir.. Ülkemizde Ağız ve diş sağlığı problemleri Dünya sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır.. Bu kadar büyük bir yükün altından kalkması devlet için mümkün değildir.. İstanbulda okmeydanı diş hastanesinin implant yapmaya başladığını biliyorum.. Ücretler konusunda net bir bilgim yok.. Buraya implant fiyatı yazılmasını isteyen arkadaşlar var.. yazılan fiyat net bir tedavi planlaması hakkında fikir vermez çoğu kez.. Yapılacak üst yapının çeşidi.. İşlem sırasında kullanılacak ekstra Greft membran gibi materyaller Fiyatta fazlasıyla değişkenlik gösterir.. Google a implant Diş yazıp çıkan 100 lerce kliniği arayarakta ücretler hakkında Fikir sahibi olabilirsiniz..

Merhabalar,
    Ben 5 Mart ta Okmeydanına gittim İmplant kesinlikle yapmadıklarını üniversite hastanelerine gitmemi söylediler bende Marmara diş e gittim üzerine yapılacak diş hariç 1250-1500 tl arası dediler.Okmeydanında İmplant yaptırmanın bir yolu varsa açıklarmısınız?SGK nın benim durumumdaki insanların İMPLANT tedavisini karşılamamasını anlamıyorum ama en azından Cerrahın yapmış olduğu işçiliğide alması çok aptalca geliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: tozdemir05

quote:

İmplant yaptırmayı düşünen hastaların Sgk nın İmplantı birgün karşılayacağı yanılgısına kapılmamaları gerekir.. Karşılasa bile implant bedeli+labaratuar masrafı hastadan talep edilir.. Ülkemizde Ağız ve diş sağlığı problemleri Dünya sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır.. Bu kadar büyük bir yükün altından kalkması devlet için mümkün değildir.. İstanbulda okmeydanı diş hastanesinin implant yapmaya başladığını biliyorum.. Ücretler konusunda net bir bilgim yok.. Buraya implant fiyatı yazılmasını isteyen arkadaşlar var.. yazılan fiyat net bir tedavi planlaması hakkında fikir vermez çoğu kez.. Yapılacak üst yapının çeşidi.. İşlem sırasında kullanılacak ekstra Greft membran gibi materyaller Fiyatta fazlasıyla değişkenlik gösterir.. Google a implant Diş yazıp çıkan 100 lerce kliniği arayarakta ücretler hakkında Fikir sahibi olabilirsiniz..

Merhabalar,
    Ben 5 Mart ta Okmeydanına gittim İmplant kesinlikle yapmadıklarını üniversite hastanelerine gitmemi söylediler bende Marmara diş e gittim üzerine yapılacak diş hariç 1250-1500 tl arası dediler.Okmeydanında İmplant yaptırmanın bir yolu varsa açıklarmısınız?SGK nın benim durumumdaki insanların İMPLANT tedavisini karşılamamasını anlamıyorum ama en azından Cerrahın yapmış olduğu işçiliğide alması çok aptalca geliyor...

İşte Sayın Tozdemir in anlattığı durumu bildiğim için yukarıdaki yazıyı yazmıştım..Vatandaşlar bir yandan canıyla uğraşırken kafası kesik tavuk gibi Okmeydanı senin Marmara diş benim dolaşır dururlar..Eğer net olarak hangi üniversite hastanesi ,nasıl gibi soruların cevabını bilen varsa foruma yazarsa
    bu azaplar en aza iner..

Gelelim Sayın Tozdemir e ..Bu forumda bizi bilgilendiren aslanturki İstanbul Rumeli yakasında implant yapan diş hekimidir..İnternet adresi yazılarının altında belirtilmiştir..İnternet sitesinde belirttiği implant fiyatıda hiç bir üniversite hastanesinde ulaşamayacağınız bir fiyattır..Kendisini arayarak devlet kurumları arasında çektiğiniz eziyete son verebilirsiniz..

• Diyelim ki ben A markasını uygulayan bir diş hekimiyim Piyasadaki En pahalı olan B markasını uygulamak istediğimde hastadan talep edeceğim farkın 400-500- 600 Tl Gibi bir fark olması mümkün değildir.. İmplant tedavi fiyatlandırmasını implantın hekime maliyeti değilde daha çok hekimin kendi fiyat politikası belirler. Hastanın özellikle uygulanmasını istediği bir marka varsa Bu istediği hiç bir diş hekiminin geri çevireceğini düşünmüyorum.. Burada gerekirse cfergül beyle irtibata geçip bulunduğu firmanın ürününüde kullanırım.. İmplant yaptıracağınız zaman Ödemeyi implantın maliyetine değil Diş hekiminin size sunduğu hizmete yaparsınız.. Diş hekimine güveniniz burada önemlidir A markası ile B markası arasındaki ayırımı hiçbirhastanın yapacağını düşünmüyorum...
  • quote:

Diyelim ki ben A markasını uygulayan bir diş hekimiyim Piyasadaki En pahalı olan B markasını uygulamak istediğimde hastadan talep edeceğim farkın 400-500- 600 Tl Gibi bir fark olması mümkün değildir.. İmplant tedavi fiyatlandırmasını implantın hekime maliyeti değilde daha çok hekimin kendi fiyat politikası belirler. Hastanın özellikle uygulanmasını istediği bir marka varsa Bu istediği hiç bir diş hekiminin geri çevireceğini düşünmüyorum.. Burada gerekirse cfergül beyle irtibata geçip bulunduğu firmanın ürününüde kullanırım.. İmplant yaptıracağınız zaman Ödemeyi implantın maliyetine değil Diş hekiminin size sunduğu hizmete yaparsınız.. Diş hekimine güveniniz burada önemlidir A markası ile B markası arasındaki ayırımı hiçbirhastanın yapacağını düşünmüyorum...

Bunu yazmanızda çok isabetli olmuş Sn Aslanturki..Elbette sizin diş hekimi olarak hastanın talep edeceği markayı satın almanız ,hastanın üniversite hastanesine gittiğinde vatandaş olarak satın alacağı fiyattan daha iyi olacaktır..Sizin burada implant konusundaki bilgilendirmeniz , arkadaşlar için bir şanstır..Keşke bu foruma sizin gibi bu işi icra eden bir çok hekim yazı yazsa ..Sanırım reklam suçlaması ile karşılaşma kaygısı yaşıyor olabilirler..Ancak bu konu sağlık sorunudur..Sizin gibi bu işin icrasında olan hekimlerin ,bu çabasını bilinen reklam anlayışıyla bir tutmamak gerekmekte..Kendimde buradaki yazılardan büyük fayda sağlamış biri olduğum için forumdaki yazıları reklam olarak değil yararlı olarak addetmekteyim..(keza cfergul adlı kişinin pazarlamacı olarak yazdıklarıda onun sattığı markayı anlamaya tanımaya iterek yararlı olmaktadır..Örneğin sitelerini incelerken diş eti çekilmelerinede çözümler olduğunu görerek yeni bilgiler edinmiş oldum..)

Ana sorun şudur: 30 liraya Üniversite Hastanesinde yapılan bir protezin ,diş hekiminden ,diş hekimine anormal farklı fiyatlara yapılmasıdır..Bunu 150 lira gibi insaflı rakamlara yapan hekimler olduğu gibi 500 lira hatta dahada yüksek fiyatlara yapan hekimlerde bulunmaktadır..Dar bir bütçeye sahip olan büyük çoğunluğun hangi hizmete hangi fiyatla ulaşabileceğinin böyle forumlarla duyuruması hastalar için büyük imkandır..

• quote:

quote:

Diyelim ki ben A markasını uygulayan bir diş hekimiyim Piyasadaki En pahalı olan B markasını uygulamak istediğimde hastadan talep edeceğim farkın 400-500- 600 Tl Gibi bir fark olması mümkün değildir.. İmplant tedavi fiyatlandırmasını implantın hekime maliyeti değilde daha çok hekimin kendi fiyat politikası belirler. Hastanın özellikle uygulanmasını istediği bir marka varsa Bu istediği hiç bir diş hekiminin geri çevireceğini düşünmüyorum.. Burada gerekirse cfergül beyle irtibata geçip bulunduğu firmanın ürününüde kullanırım.. İmplant yaptıracağınız zaman Ödemeyi implantın maliyetine değil Diş hekiminin size sunduğu hizmete yaparsınız.. Diş hekimine güveniniz burada önemlidir A markası ile B markası arasındaki ayırımı hiçbirhastanın yapacağını düşünmüyorum...

Bunu yazmanızda çok isabetli olmuş Sn Aslanturki..Elbette sizin diş hekimi olarak hastanın talep edeceği markayı satın almanız ,hastanın üniversite hastanesine gittiğinde vatandaş olarak satın alacağı fiyattan daha iyi olacaktır..Sizin burada implant konusundaki bilgilendirmeniz , arkadaşlar için bir şanstır..Keşke bu foruma sizin gibi bu işi icra eden bir çok hekim yazı yazsa ..Sanırım reklam suçlaması ile karşılaşma kaygısı yaşıyor olabilirler..Ancak bu konu sağlık sorunudur..Sizin gibi bu işin icrasında olan hekimlerin ,bu çabasını bilinen reklam anlayışıyla bir tutmamak gerekmekte..Kendimde buradaki yazılardan büyük fayda sağlamış biri olduğum için forumdaki yazıları reklam olarak değil yararlı olarak addetmekteyim..(keza cfergul adlı kişinin pazarlamacı olarak yazdıklarıda onun sattığı markayı anlamaya tanımaya iterek yararlı olmaktadır..Örneğin sitelerini incelerken diş eti çekilmelerinede çözümler olduğunu görerek yeni bilgiler edinmiş oldum..)

Ana sorun şudur: 30 liraya Üniversite Hastanesinde yapılan bir protezin ,diş hekiminden ,diş hekimine anormal farklı fiyatlara yapılmasıdır..Bunu 150 lira gibi insaflı rakamlara yapan hekimler olduğu gibi 500 lira hatta dahada yüksek fiyatlara yapan hekimlerde bulunmaktadır..Dar bir bütçeye sahip olan büyük çoğunluğun hangi hizmete hangi fiyatla ulaşabileceğinin böyle forumlarla duyuruması hastalar için büyük imkandır..

Alıntıları Göster
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:12:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cfergul

Herkese geçmiş olsun.
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:12:26 >
  • KAYSERİ2deyim 2 adet implant yaptırmayı düşünüyorum, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine uğradım geçen anladığım kadarıyla implant satışı yapan 4 firma var, Biohorizons implantları satan firmanın temsilcisi ile görüştüm 250 Euro dedi, ayrıca 120 TL montaj, 20 tl kapak açma ve bilaharede 17 Tl kron ücreti olacak herhalde, strauman lar için ise 380 euro deniyor, biohorizons anladığım kadarıyla USA menşeili, bu fiyatın dışındaekstra bir parça vs için para ödemek gerekiyormu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sturabay

Ülkemizde 1 gr altın bugün 96.70 tl.Bu implant denilen titanyumdan yapılmış 2-3 gr lık bir vida değilmi sonuçta. Titanyum Altından dahamı değerliymişte işlenince fiyatı altının kaç katına çıkıyor.Altından yaptıralımda daha ucuza olur.Öyle olsaydı kuyumcu vitrinlerini titanyum bilezik kolye, yüzük süslerdi.Çeyrek titanyumlar takı olarak takılırdı.Yine yabancı güçlerin etkisi altındayız.Bizim etrafa savuracak paramız çok ya ,asgari ücretin 700 lira olduğu yerde bir implanta 1000 dolar, 1000 euro ,2000 tl, 2500 tl deyin.Türk milletini yolunacak kaz olarak görün.Bir türk firması bunu 250 300 tl fiyata verebiliyorsa ki o da çok iyi para kazanıyordur. Yabancı firmalar çok mu iyi yapıyormuş etrafında ve içinde diş olan bir parçayı.Yok şu marka birinci ikinci şu üçüncü diye forumda pazarlama içine girenler .Alt tarafı tamam çok çok, ama çok iyi tornalanmış bir maden.Yok şunun yivi şöyle,Pürüzü böyle.microtitreşimlere dayanıklı(ağzımızda istanbul belediyesi kırıcı ile yıkım çalışması yapacak ya)Bu vidanın içinde milyonlarca transistörmü var,işlemcimi var.Roketmi pazarlıyorsunuz.Kimseyi kandırmaya kalkmayın.Bu duruma mecbur kalmış bir toplumdaki bir insan bunların farkında dağilmi sanki.İnternette araştırınca çeşitçeşit çıkıyor karsınıza 100 adet alana 10000 dolar.80 -100 dolara.Alsın bu fiyatlara üç katı fiyatına yapsın.Elbet sonuçta işlev ve maden aynı ise normal bir insan en ucuzunu yaptıracak tabi.yok 1000 doların altında yapılan işlerden şüphe duyarmışta.yok bilmem neymiş.Yani ona göre en ucuz 1850 tlye yaptırın ki bunlar gibilerin ve pazarlayanların cepleri taşsın. vay anasını.Sonra bir elin yağda bir elin balda.
    Ama birde bunun öteki tarafıda var.Buna inanmayanlar için söylüyorum ,öteki taraf yoksa, sizin için bir sorun yok ama ya varsa!...
    Ben inadına forum sayesinde tanıştığım bir hekime ucuza yaptırıyorum(bir implant 650 tl).pazarcıların dediğindende yaptırabilirim.Ama neden...

sturabay merhabalar. Benim de yaklaşık 6-7 tane implant yaptırmam lazım. Diş hekimi arkadaşın iletişim bilgilerini PM'den atabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: kalekale

KAYSERİ2deyim 2 adet implant yaptırmayı düşünüyorum, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine uğradım geçen anladığım kadarıyla implant satışı yapan 4 firma var, Biohorizons implantları satan firmanın temsilcisi ile görüştüm 250 Euro dedi, ayrıca 120 TL montaj, 20 tl kapak açma ve bilaharede 17 Tl kron ücreti olacak herhalde, strauman lar için ise 380 euro deniyor, biohorizons anladığım kadarıyla USA menşeili, bu fiyatın dışındaekstra bir parça vs için para ödemek gerekiyormu acaba
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:12:54 >
  • öncelikle bir arkadaşımızın sorduğu fiyat farklarından kendi uzmanlık alanımla alakalı olanlarda bahsedeyim

en basit olarak her bir gömülü diş ameliyatı farklılık göstermektedir. kolaylıkla çekilebilecek bir gömülü diş vardır ve belirli bir ücreti vardır. fakat başka bir diş vardır anatomik yapılara yakındır ,sinirlere zarar verme riski ,çene kırığı riski vardır zor bir ameliyattır böyle durumlarda meslektaşlarımız hastaları uzmanına yönlendirir ve hastaya zarar vermeden operasyon yapılır. , ve doğal olarak bunun da ücreti farklı olmaktadır. ama hasta tarafından bakılırsa ikiside gömülü diş çekimidir.

implant konusuna gelince yapan hekime, implant markasına veya cerrahi endikasyona göre farklılık vardır. implant yapılırken daha komplike işlemler olan ileri cerrahi uygulamalar yapılabilir. bone split teknikleriyle çene kemiğinin genişletilmesi, sinüs lift denilen teknikle üst çenedeki maxiller sinüsün kemik ile doldurulması, implant yapmaya uygun olmayan çene kemiklerinde ağızın çeşitli yerlerinden toz veya blok kemik alınması hatta bazı durumlarda ağız içinde yeterli kemik olmadığı durumlarda kalça kemiği, kaburga, kafatası kemiklerinden bile kemik sağlayabilmekteyiz. işlem komplike hale geldikçe bu ücretlerde artmaktadır.yani bir implant yaptırmak sadece vida yerleştirilmesinden ibaret olmayabilir. hastanın bilinçli olması iyi araştırma yapmasını tavsiye ederim.

türkiyedeki diş tedavisi politikasına gelince inanmayacaksınız ama türkiyedeki hastalar çok şanslı . uzmanlık eğitimi sonrası eğitimimi yurtdışında yapmış birisi olarak ve birçok ülkede bulunmuş birisi olarak bu konuda sizleri bilgilendireyim. dünyanın hiçbir ülkesinde ağız ve diş sağlığını türkiye kadar karşılayan bir ülke yoktur. çünkü tüm dünyada lüks olarak görülür. ülkenin sosyoekonomik durumuna göre de fiyatlar değişmektedir. Türkiye'de 150-200 liraya yapılan kanal tedavisini kanadada 1000 dolara yaptırabilirsiniz. grlişmemiş ülkelerden örnek vermek gerekirse ise 300 dolar ortalama geliri olan hindistanda bir kron fiyatı 70 dolar seviyesindedir. yani ortalama kazanç ve diş tedavi ücretleri arasındaki oranda türkiye küba ile birlikte en üst sıralarda yer almaktadır.

özel ve devletteki farklara gelince devlette sabit protez yaptırırken sadece teknisyen parası ve katılım ücreti ödersiniz. hekim emeği, kullanılan malzemeler, çalışanların parası vs vs zaten devlet tarafından karşılanır. devlet ihale açarak iş kalitesine bakmaksızın en düşük teklifi veren labratuar ile anlaşır. devlette hasta yükünün çok fazla olması ve meslektaşlarımızın gereken zamanı hastalarına ayıramaması sonucunda yapılan işlere istenilen özeni her zaman gösteremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: sturabay

Ülkemizde 1 gr altın bugün 96.70 tl.Bu implant denilen titanyumdan yapılmış 2-3 gr lık bir vida değilmi sonuçta. Titanyum Altından dahamı değerliymişte işlenince fiyatı altının kaç katına çıkıyor.Altından yaptıralımda daha ucuza olur.Öyle olsaydı kuyumcu vitrinlerini titanyum bilezik kolye, yüzük süslerdi.Çeyrek titanyumlar takı olarak takılırdı.Yine yabancı güçlerin etkisi altındayız.Bizim etrafa savuracak paramız çok ya ,asgari ücretin 700 lira olduğu yerde bir implanta 1000 dolar, 1000 euro ,2000 tl, 2500 tl deyin.Türk milletini yolunacak kaz olarak görün.Bir türk firması bunu 250 300 tl fiyata verebiliyorsa ki o da çok iyi para kazanıyordur. Yabancı firmalar çok mu iyi yapıyormuş etrafında ve içinde diş olan bir parçayı.Yok şu marka birinci ikinci şu üçüncü diye forumda pazarlama içine girenler .Alt tarafı tamam çok çok, ama çok iyi tornalanmış bir maden.Yok şunun yivi şöyle,Pürüzü böyle.microtitreşimlere dayanıklı(ağzımızda istanbul belediyesi kırıcı ile yıkım çalışması yapacak ya)Bu vidanın içinde milyonlarca transistörmü var,işlemcimi var.Roketmi pazarlıyorsunuz.Kimseyi kandırmaya kalkmayın.Bu duruma mecbur kalmış bir toplumdaki bir insan bunların farkında dağilmi sanki.İnternette araştırınca çeşitçeşit çıkıyor karsınıza 100 adet alana 10000 dolar.80 -100 dolara.Alsın bu fiyatlara üç katı fiyatına yapsın.Elbet sonuçta işlev ve maden aynı ise normal bir insan en ucuzunu yaptıracak tabi.yok 1000 doların altında yapılan işlerden şüphe duyarmışta.yok bilmem neymiş.Yani ona göre en ucuz 1850 tlye yaptırın ki bunlar gibilerin ve pazarlayanların cepleri taşsın. vay anasını.Sonra bir elin yağda bir elin balda.
    Ama birde bunun öteki tarafıda var.Buna inanmayanlar için söylüyorum ,öteki taraf yoksa, sizin için bir sorun yok ama ya varsa!...
    Ben inadına forum sayesinde tanıştığım bir hekime ucuza yaptırıyorum(bir implant 650 tl).pazarcıların dediğindende yaptırabilirim.Ama neden...

öncelikle implant titanyumdan yapılmış bir vida değildir sadece. örnek vereyim Türk firmalarından nucleoss implant üretmeden senelerce ar-ge çalışmalrı yapmıştır. implant üretilmeden en az 4-5 sene mühendislik metalurji ön çalışmaları deneyler vs vs yapılması gerekir. konuyla alkalı bilginiz olmadığı için normal karşılıyorum bu yazınızı ve düzeltme gereği duyuyorum. isteyen istediği hekimi gider implantını yaptırır. fiyat belirtmiyorum ama belli bir kalite için birim fiyattan aşağı da yapmak mümkün değil. hadi yapan hekim yeni başlamış olsun pazarda tutunmaya çalışıyor olsun fakülte fiyatların biraz daha düşün .ve sbu işi öğrenmek için implant bedeline yapanlar da var evet var araştırın bulursunuz. zaten devletin belirlediği asgari fiyattan yapsanız fakülte fiyatı çıkar ortaya. bunun altında yapmak yasal olarak "suçtur". bugune kadar çoğu implantı kullandım uzun dönem sonuçlarını gözledim isim vermiyorum bazılarının gercekten çok iyi olduğu hiç kemik rezorbsyonuna neden olmadığı bazılarınınise anlamlı şekilde kemik kaybına neden olduğunu implantın kaybedilği toparlamak için ise çok daha fazla uğraşıldığını gördüm. iş implant uygulamak değildir, mezun olan her diş hekimi çok komplike olmamak kaydı ile zaten bunları yapabilecek kabiliyete sahiptir.
    önemli olan implantın uzun dönem ağızda kalmasını hastaya maksimum konforu sağlamaktır. ve bu en az 5 senelik periyotta belli olur.

kimseyi yolunacak kaz olarak görmüyorum görmem, zamanımın büyük kısmını büyük hastanelerde ortognatik cerrahi, kist tümör cerrahisi,eklem cerrahileri, dudak damak yarıkları gibi işlemleri yaparak geçiririm. şimdi doçent olmuş profesörlük bekleyen insanlara ameliyat yapmayı ben öğrettim size hala basit bir vida gibi gözüken implant konusunda hala arayıp bilgi alışverişinde bulunurlar.sence nasıl yapalım şöyele olsa nasıl olur diye tartışırız.

buradan maddi bir beklentim olsa isim belirtirir , kendi yaptığım fiyatları söylerim, internet sitesi veya telefon veririm. özelden onlarca mesaj almama rağmen hiçkimseye etik olduğunu düşünmediğim hiçbir bilgi vermedim.

sonradan bana geri dönüşü kötü olacak implantları yapmam . bazı implantlarındaha kemiğe yerleştirirken ortadan ikiye kırıldığını bile gördüm. ağızda ne kadar sağlıklı kalacağını varın siz düşünün. toplu halde implant almam her vakanın endikasyonu vardır kimi uzunluk ve çaptaki implantlar çok kimisi az kullanılır.aaa elimde bu kalmamış şundan yapayım demem, ki böyle bir durumu zaten hasta bilemez. her uygulanacak implant greft membran gibi malzemelrin tüm seçeneklerle önümde olmasını isterim. ayrıca sizin söylediğiniz implantların çoğu benim kişisel olarak kullanmayı uygun bulmadığım para kazandırmak istemediğim israil ürünü implantlarıdr.

gönül ister ki şimdi sayısı 2 ye çıkan Türk firmaları da çok güzel implantlar yapsın , kullanalım. fabrikalarına özel olarak çağırdılar gittim inceledim , ileride gayet başarılı olacaklarını düşünüyorum ama şu an için daha emekleme aşamasındalar.

teşekkürler

• 2011 Ekim ayi Yeni Asır gazetesinden :

1997'de bir Amerikan markasının Türkiye temsilciliğini yapmaya başladığını açıklayan Şanlı, henüz implantın sınırlı şekilde uygulandığı, takma diş ve köprü uygulamalarının ağırlıkta olduğu dönemde bu ürünü tanıtmak için çalıştığını söyledi..

Türkiye pazarının 200 bin implant tedavisi ile 30 milyon dolarlık büyüklükte olduğunu belirten Şanlı, iç pazarda 100 ithalatçı firma ile yarıştıklarını ve pazar lideri olduklarını vurguladı. Irak, İran, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Pakistan, Azerbaycan, Rusya, Polonya, Romanya, İngiltere, Hollanda ve Almanya olmak üzere 17 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Şanlı, , "2002'de Ar-Ge çalışmalarına başladık. 3 yıllık Ar-Ge ve tasarımdan sonra ilk prototipleri yaptık. 2005'te AB'ye denetleme için başvurduk. Kalite belgemizi alıp üretime geçtik" dedi
    2015'te dünyanın ilk 5 implant markası arasına girmek için her fuara ve kongreye katıldıklarını dile getiren Şanlı, ürün kalitesi ve fiyat olarak rakip markalarla rekabet edebilecek güce sahip olduklarını söyledi

• quote:

2011 Ekim ayi Yeni Asır gazetesinden :

http://www.yeniasir.com.tr/Ekonomi/2011/10/11/dunya-implant-pazarinda-ilk-5-arasina-girecegiz

1997'de bir Amerikan markasının Türkiye temsilciliğini yapmaya başladığını açıklayan Şanlı, henüz implantın sınırlı şekilde uygulandığı, takma diş ve köprü uygulamalarının ağırlıkta olduğu dönemde bu ürünü tanıtmak için çalıştığını söyledi..

Türkiye pazarının 200 bin implant tedavisi ile 30 milyon dolarlık büyüklükte olduğunu belirten Şanlı, iç pazarda 100 ithalatçı firma ile yarıştıklarını ve pazar lideri olduklarını vurguladı. Irak, İran, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Pakistan, Azerbaycan, Rusya, Polonya, Romanya, İngiltere, Hollanda ve Almanya olmak üzere 17 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Şanlı, , "2002'de Ar-Ge çalışmalarına başladık. 3 yıllık Ar-Ge ve tasarımdan sonra ilk prototipleri yaptık. 2005'te AB'ye denetleme için başvurduk. Kalite belgemizi alıp üretime geçtik" dedi
    2015'te dünyanın ilk 5 implant markası arasına girmek için her fuara ve kongreye katıldıklarını dile getiren Şanlı, ürün kalitesi ve fiyat olarak rakip markalarla rekabet edebilecek güce sahip olduklarını söyledi
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:13:37 >

• Bu yazıyı koymaktaki maksadım Türkiyede üretim yapan firmanın merdiven altı üretim yapmadığını ,15 senelik bir uğraş içinde olduklarını hızla büyüdüklerini dünyaya ihraç edebildiklerini bu ürünü kullananlara gösterip şüphelerini azaltmak içindir..

Vardığım bir başka nokta ise : maddi olarak sıkıntısı olan hastaların standart implant ihtiyaçlarında türk malı ürünü kullanmakla birlikte ,sorunlu implant bölgelerinde (örneğin sinüse yakın bölgelerde yapılacak 7-8 mm lik implantlarda) kendilerini birazda olsa maddi olarak zorlayıp dünyanın en güçlü markalarını kullanmayı düşünmeleri..Nacizane bie düşünce bilmem burdaki uzmanlarda desteklerlermi?
  • quote:

Bu yazıyı koymaktaki maksadım Türkiyede üretim yapan firmanın merdiven altı üretim yapmadığını ,15 senelik bir uğraş içinde olduklarını hızla büyüdüklerini dünyaya ihraç edebildiklerini bu ürünü kullananlara gösterip şüphelerini azaltmak içindir..

Vardığım bir başka nokta ise : maddi olarak sıkıntısı olan hastaların standart implant ihtiyaçlarında türk malı ürünü kullanmakla birlikte ,sorunlu implant bölgelerinde (örneğin sinüse yakın bölgelerde yapılacak 7-8 mm lik implantlarda) kendilerini birazda olsa maddi olarak zorlayıp dünyanın en güçlü markalarını kullanmayı düşünmeleri..Nacizane bie düşünce bilmem burdaki uzmanlarda desteklerlermi?
    Herkese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cfergul -- 21 Aralık 2012; 0:14:01 >

• Arkadaşlar konu çok uzun okuyamadım, babam bir dişine implant yaptıracak, İstanbul'da uygun fiyatlı ve güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz.
    Yada implant dışında başka alternatifler var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElectroTech

Arkadaşlar konu çok uzun okuyamadım, babam bir dişine implant yaptıracak, İstanbul'da uygun fiyatlı ve güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz.
    Yada implant dışında başka alternatifler var mı

İmplant yapılmasına Babanız mı karar verdi; yoksa bir diş hekiminin muayenesi sonucu mu implant yapılması gerektiğini düşünüyorsunuz? Bazen İmplant için uygun endikasyon olsa bile Kişinin ağız hijyen alışkanlığı, Aşırı sigara kullanımı, Diyabet gibi sistemik bir hastalığının bulunması, İmplantın çevresindeki komşu dişlerdeki aşırı hareketlilik gibi olası durumlarda implant uygulaması çok gerekli olmayabilir.. İmplant uygulaması dışında bir çok alternatif sunulabilir... Tek diş eksikliklerinde genellikle boşluğun 2 tarafındaki dişler protez için uygun olacak şekilde küçültülür, Daha sonra üzerine Porselen,Zirkonyum gibi diş protezleri yapıştırılır. Bu proteze destek olacak komşu dişlerde daha önceden yapılmış büyük dolgular, kanal tedavileri veya çürük sebebiyle aşırı madde kayıpları yoksa yani dişler tamamiyle sağlıklıysa köprü protezleri çok tavsiye ettiğim bir uygulama değildir. Bu durumda en güvenilir diğer yol İmplant uygulamasıdır..

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.