Şimdi Ara

İmdb Top 250'yi izlemeye başlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şu ana kadar birini bile izlemedim hangisinden başlamalıyım?

• sondan başla.. giderek heyecan yaparsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomas Anderson

sondan başla.. giderek heyecan yaparsın
    Sinemaya ilk adım atışın galiba. Bende, ilk filmden The Shawshank Redemption'dan başlamanı öneriyorum ki neler kaçırdığını gör diye ayrıca listenin başında bulunan filmler senin sinemaya olan ilgini artırır. Senin yerinde olmak isteyen çok kişi var, o filmleri ilk defa izlemek müthiş bir duygu. Neyse tadını çıkar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8. Jüri Üyesi

Sinemaya ilk adım atışın galiba. Bende, ilk filmden The Shawshank Redemption'dan başlamanı öneriyorum ki neler kaçırdığını gör diye ayrıca listenin başında bulunan filmler senin sinemaya olan ilgini artırır. Senin yerinde olmak isteyen çok kişi var, o filmleri ilk defa izlemek müthiş bir duygu. Neyse tadını çıkar

şu ana kadar film izlemeyi vakit kaybı olarak görüyordum.Ama izleyeyim de bakış açım değişsin diyerek izleyeceğim :) arada bir izlerim,film izlemek alışkanlığım değil ama kitap okumayı,film izlemeyi alışkanlık haline getirmeyi istiyorum.Yukarıda söylemeyi unuttum korku filmlerini sevmiyorum.Neyse tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğuğu seven adam

quote:

şu ana kadar film izlemeyi vakit kaybı olarak görüyordum.Ama izleyeyim de bakış açım değişsin diyerek izleyeceğim :) arada bir izlerim,film izlemek alışkanlığım değil ama kitap okumayı,film izlemeyi alışkanlık haline getirmeyi istiyorum.Yukarıda söylemeyi unuttum korku filmlerini sevmiyorum.Neyse tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım

Esaretin Bedelinden başlarsanız beklentiniz artabilir hocam.

Benim tavsiyem 250'den önce 7,0-8,0 aralığındaki filmleri izleyin benim yaptığım gibi

• Oncelikle o listenin basinda diye o filmi dunyanin en iyi filmi sanma, siradan izleyici tarafindan oylanan filmler sonucta, herkesin zevkine gore degisir bu.
    Listeye bence baslarindan basla izlemeye, film izlemeyi sevdirir o filmler sana, ama baslarindan dediysem 1-2-3 diye gitme, 1.yi izle sonra 8e gec 15-4 falan diye karisik gidersin. Bende top 250yle adim attim sinemayi tutku haline getirmeye.

Sonradan, sinemanin vakit kaybi olmadigini gordukten sonra eger ilgin artarsa asil kaliteli yonetmenleri arastirir ogrenirsin, onlari izlemeye baslarsin, hollywood disinda baska ulkelerin sinemalariyla tanisirsin, sinemanin eglence disindaki baska yuzuyle karsilasirsin vs. diye gider.

Kisaca top250 ilk adim icin guzel bir liste ama kendini o listeyle kisitlama sadece, sinema dedigim ucu olmayan bir okyanus. Top250'de sondan basa gideyim, en iyileri en basta diye dusunme. Sondan basa gidersen bastakileri iyice kafanda buyutursun ve izlediginde bekledigini bulamazsin. Gerci listede sirayla gidemezsin oyle yapacam desende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 5 Eylül 2014; 18:18:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Oncelikle o listenin basinda diye o filmi dunyanin en iyi filmi sanma, siradan izleyici tarafindan oylanan filmler sonucta, herkesin zevkine gore degisir bu.
    Listeye bence baslarindan basla izlemeye, film izlemeyi sevdirir o filmler sana, ama baslarindan dediysem 1-2-3 diye gitme, 1.yi izle sonra 8e gec 15-4 falan diye karisik gidersin. Bende top 250yle adim attim sinemayi tutku haline getirmeye.

Sonradan, sinemanin vakit kaybi olmadigini gordukten sonra eger ilgin artarsa asil kaliteli yonetmenleri arastirir ogrenirsin, onlari izlemeye baslarsin, hollywood disinda baska ulkelerin sinemalariyla tanisirsin, sinemanin eglence disindaki baska yuzuyle karsilasirsin vs. diye gider.

Kisaca top250 ilk adim icin guzel bir liste ama kendini o listeyle kisitlama sadece, sinema dedigim ucu olmayan bir okyanus. Top250'de sondan basa gideyim, en iyileri en basta diye dusunme. Sondan basa gidersen bastakileri iyice kafanda buyutursun ve izlediginde bekledigini bulamazsin. Gerci listede sirayla gidemezsin oyle yapacam desende
    Sadece listeye bağlı kalmamak şartıyla izleyin. Top 250'yi bitirmek bana göre gerekli bir şeydir çünkü. Yalnız 250. filmin 10. sıradaki filmden kötü olacağını düşünme, yukarlarda çok overrated ya da sana hitap etmeyen filmler de çok sayıda mevcut. Sırayla gitmen en iyisidir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Sadece listeye bağlı kalmamak şartıyla izleyin. Top 250'yi bitirmek bana göre gerekli bir şeydir çünkü. Yalnız 250. filmin 10. sıradaki filmden kötü olacağını düşünme, yukarlarda çok overrated ya da sana hitap etmeyen filmler de çok sayıda mevcut. Sırayla gitmen en iyisidir..

Alıntıları Göster
    Bence Esaretin bedeliyle başlama İntouchables'la başla çünkü daha anlaşılır ve daha akıcı bi film. Bence insanı Top 250'ye ondan daha fazla ısıtacak film yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y a g a m i

Bence Esaretin bedeliyle başlama İntouchables'la başla çünkü daha anlaşılır ve daha akıcı bi film. Bence insanı Top 250'ye ondan daha fazla ısıtacak film yoktur.

Alıntıları Göster
    sakın 1.den başlama 10 dan başla 20 ye geç 30 a geç sonra 30 ve 50 arasını izle sonra ilk 10 arada da 150-170 arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

quote:

Benim tavsiyem 250'den önce 7,0-8,0 aralığındaki filmleri izleyin benim yaptığım gibi

7-8 aralığında sayısız film var öyle yaparsa listeye geçemez.

Bence gerek yok hepsini oradan izlemeye, o listeden de film seç, farklı şekillerde de seç. Aa bu listedeymiş izleyeyim mantığıyla izleme yani. Puanı 6'larda olup çok güzel olan filmler de var.

Bir de izleyeyim de bakış açım değişsin mantığı da bana göre doğru değil, eninde sonunda film yani bu, yaptığı şey eğlendirmek, vakit geçirtmek, nadiren düşündürmek. Bakış açısı değiştirecek şey okumadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi retired guy -- 5 Eylül 2014; 2:25:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: retired guy

quote:

quote:

quote:

7-8 aralığında sayısız film var öyle yaparsa listeye geçemez.

Bence gerek yok hepsini oradan izlemeye, o listeden de film seç, farklı şekillerde de seç. Aa bu listedeymiş izleyeyim mantığıyla izleme yani. Puanı 6'larda olup çok güzel olan filmler de var.

Bir de izleyeyim de bakış açım değişsin mantığı da bana göre doğru değil, eninde sonunda film yani bu, yaptığı şey eğlendirmek, vakit geçirtmek, nadiren düşündürmek. Bakış açısı değiştirecek şey okumadır.

Alıntıları Göster
    Arkadaşım yorumları görünce kafan iyice karıştı mı bilmiyorum ama eğer denk geldiysen ölmeden önce izlemeniz gerek filmler diye bir çok konu var internette, doğru bir konu çünkü o filmler birçok insan tarafından başyapıt hale gelmiş. Mesela listenin sonunda ki filmi beğenen var beğenmeyen var. Ama The Shawshank Redemption, LOTR, The Dark Knight, The Godfather gibi listenin başında bulunan filmi beğenmeyen az hatta yok.

Burada birçok kişi sana listenin başındakileri sona bırak demiş, şimdi yanlış anlama ama hayat bu, kimin ne zaman öleceği belli olmuyor. Sen yine de tadını çıkar, gir listeye üst sıralarda bulunan filmlerden hangisi dikkatini çekiyorsa aç onu, mısırda patlat sonra çatır çatır izle. O filmleri izledikten sonra hem tarzını belirlemiş olursun. Ben Sinemaya LOTR'la başladım, yani diğer puanı düşük filmleri izlerken beklentim ne düştü ne de yükseldi. Neyse fazla uzatmayayım.

Hep Sinemayla kalman dileğiyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8. Jüri Üyesi -- 5 Eylül 2014; 9:46:37 >

• quote:

şu ana kadar birini bile izlemedim hangisinden başlamalıyım?

öncelikle star wars serisinden bazı filmler var o listede serini 7. filmi 2015de çıkacak bence tüm seriyi izleyerek başlayablirsin, o listedeki her filmi indirdim çoğunu izledim bazılarını bu ne lan deyip 20 dk sonra kapattım bazılarını sonuna kadar zar zor izledim ama çoğunu sevdim neyse bence şu filmi izleme yada illa izleyeceğim diyorsan sona bırak

birde listede yok ama şu filmi de tavsiye etmiyorum :)

• Top 250 hiç birini izlememen çok ilgincime gitti:) eğer başlicaksan the godfatherdan başla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam, imdb 500 listesinden başla.

Ben 250'ye Requiem for A Dream'le başlamıştım, hafif ağır gelmişti ama bittiğinde etkilemeyi başarmıştı.
  • quote:

quote:

Hocam, imdb 500 listesinden başla.

Ben 250'ye Requiem for A Dream'le başlamıştım, hafif ağır gelmişti ama bittiğinde etkilemeyi başarmıştı.
    film izlemeyi zaman kaybı olarak görüyorsan neyi zaman kaybı olarak görmüyorsun merak ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheBearGrylls

film izlemeyi zaman kaybı olarak görüyorsan neyi zaman kaybı olarak görmüyorsun merak ettim

Alıntıları Göster
    sana tavsiyem cristopher nolan filmlerini baya sonlara sakla. o filmleri gördükten sonra digerleri cok tatmin etmez :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2521C65

sana tavsiyem cristopher nolan filmlerini baya sonlara sakla. o filmleri gördükten sonra digerleri cok tatmin etmez :D

Alıntıları Göster
    zamanın o kadar mı değersiz. çok izlemek istiyorsan top3'ü izle yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: histrio

quote:

öncelikle star wars serisinden bazı filmler var o listede serini 7. filmi 2015de çıkacak bence tüm seriyi izleyerek başlayablirsin, o listedeki her filmi indirdim çoğunu izledim bazılarını bu ne lan deyip 20 dk sonra kapattım bazılarını sonuna kadar zar zor izledim ama çoğunu sevdim neyse bence şu filmi izleme yada illa izleyeceğim diyorsan sona bırak

birde listede yok ama şu filmi de tavsiye etmiyorum :)

İkiside çok iyi filmler. Tamam film izlemeye yeni başlayan biri için Mulholland Dr. biraz anlaşılmaz olabilir ama Requiem for a dream'ın izlenmesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 6 Eylül 2014; 17:45:47 >

• Bence kendi tarzındaki filmleri izle sana göre 10/10 olan filmleri ben mesela komedi sevmem dünyanın en iyi filmide olsa izlemem ama imdb ilk üçü izle efsane filmler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UcanHollandali kullanıcısına yanıt
    çok sıkıcı bir hava yok mu bu filmlerde mesela "Requiem for a Dream" de kadının oturup abuk subuk tv programları izlemesi ve o tv programının havası buna ne denir bilmiyorum çok bayan bi havası vardı ve "Mulholland Dr" de kel bi adam vardı patlamış mısır tarzı bişey yiyordu oturmuş o neydi abi ya aşırı bayan bunaltan bir havası vardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.