Şimdi Ara

İmdat, Emule'de LOW ID sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne yaptıysam Emulede yer alan hiçbir server için HIGH ID alamadım, hep LOW'da kaldım. TCP/UDP leri emule v0.45'de verildiği şekilde girdim. Yazılımsal firewall'ları hem iptal ederek, hem de emule.exe dosyasını firewall programına tanıtarak çalıştırdım. Kullandığım modem Zoom X4. Orada NAT da dinamik'i seçtim. Fakat her seferinde ID, LOW seviyesinde kaldı ve tabi hiçbir dosya indiremedim.
    Yapmam gerekenleri adım adım anlatan olursa inanın sevinceğim. Muhakkak bir yolu olmalı.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• emule >>> options >>>connections

orda test ports a tıkla açılan internet sayfasında tcp ve udp portunun onay alması gerekir.
    Sonra freeangel yada emulex kullan mutlaka hıgh id alırsın.
  • Teşekkürler. Dediğini yaptım ama TCP testinin başarısız olduğu mesajını aldım. Firewall'ları ise devre dışı bıraktım, ama işe yaramadı. Freeangle ve Emulex nedir? Ayrı programlar mı? Download linki var mı?

Testten sonra aşağıdaki mesajları aldım.

Starting TCP connection test...
    TCP test failed! UDP test will not be performed.

Connection test finished.

--------------------------------------------------------------------------------

Results in detail:

TCP connection test failed.
    It was not possible, to establish a TCP connection to your eMule.
    Other users will only be able to connect to you with the help of a server, resulting in a low ID for you. While eMule still works, this will give you several disadvantages. Therfore it is highly recommended to solve this problem.

How to resolve port problems... Something is interfering with your network communications. There are two main reasons for this:

If you are using a firewall, ensure that your firwall don't block the required ports! You might need to set a rule to allow the ports to be available.
    If you use a router, make sure that your router forwards the required ports to your local IP!

You can find more details and guides here in the online help.

• portların kapalı onları zoom x4 den açman lazım
  • Ya deli olmak işten değil. Zoom X+'ün Virtual kısmında, portları 4662 TCP ve 4672 UDP olarak ayrı ayrı girdim. Kaydettim, flash rom yeniden yüklendi. Bu durumda port açılmış olmuyor mu? Nasıl anladınız port açmam gerektiğini?
  • TCP test failed! UDP test will not be performed.

işte portlarına ulaşılamamış. Zone alarm vs.. gibi yazılımsal firewallları bir daha gözden geçir. SP2 nin default firewall u da unutma bu arada açıksa.
    Birde options >> conncetions >>> open ports on win XP yi tıkla belki olur.

kolay gelsin.
  • Emule Freeangel kullanmanı öneririm.
    Sisteme TCP/IP ayarlarında sabit bir IP atadıysan (örneğin 10.0.0.5) ve "ağ geçidi" ve "DNS sunucusu" olarakta modemin IP nosunu gösterdiysen (örneğin 10.0.0.2) yapılacak bir tek şey kalır o da emule freeangel için açılması gerekli olan TCP 1000 VE UDP 1100 nolu portları açmak.
    Bence bu ayarları tek tek gözden geçir zaten 4662 TCP, 4672 UDP Portlarının açılacağını biliyorsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hamachi'de sorun (Network Sorunu)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Options/Connections da dediğini yaptım, ama maalesef olmadı. Makinada SP1 yüklü.
    Emule v0.45b'nin sağ alt tarafında eD2K network de IP:Port: Unknown, ID: LOW ID yazıyor. Burada IP Port için anlamlı bir şey mi yazması gerekiyor?

Hadi arkadaşlar, hep aynı arkadaş yardım edip sorunumu çözmeye çalışıyor. Sorunun çözümünü bilenler bir omuz atsın da şu sinir durumdan kurtulayım.
  • IP:PORT Kısmında örneğin 85.22.11.222:1000 gibisinden bir değer olmalı.İlk no Telekomun atadığı dinamik IP no'dur.Port ise emule server'a bu IP üzerinden 1000 TCP portuyla bağlandığını gösterir.
  • Çalıştır/CMD ile komut satırında ipconfig ile senin belirlediğin dahili sabit IP numarası görünmeli.Örnek verdiğim gibi 10.0.0.5 olabilir bu.Senin modem ağ geçidi olarak tanımlanmış olmalı yani 10.0.0.2 görünmeli...

http://www.portforward.com/zoom/X4-5551-portforwarding.htm

Bu sitey incelemediysen bence iyice incele,senin modemin sayfası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 30 Mart 2005, 18:47:11 >
  • Telekom geçenlerde dinamik IP no.sunu değiştirecekti. Fakat ben bu değişikliği, telekomu arayıp öğrenmedim. Bunu öğrenmem gerekiyor mu? Gerçi internette sörf yapabiliyor, zorda olsa çok ender olarak Emule ile bazen dosya indirebiliyorum. Emule Freeangle'ı nereden bulacak ve nasıl kullanacağım? Teşekkürler.
  • sen o portları açamadıkdan sonra (şuan için öyle görünüyor) freeangel yada emulex kursanda sonuç değişmez. O 2 port denetiminden onay alman lazım.
  • Dinamik IP kullanıyorsan zaten sorun yok.Herhangi bir değişiklik filan olmayacak.Bildiğim kadarıyla statikIP kullananlardan ücret kesilmeye başlanacak o kadar.Modemi her başlattığında farklı bir IP no varsa dinamiktir.Sisteme sabit bir IP atama işi ayrı bir olay yukarıda anlattığım şekilde bir mantığı var.Yani telekomun atadığı sabit IP farklı bir durum.
    emuleyi dewww.divxplanet.net sitesinden üyelik yapıp indirebilirsin.Dökümanlar kısmında çok ayrıntılı bir şekilde neler yapılacağı yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 30 Mart 2005, 19:02:48 >
  •  İmdat, Emule'de LOW ID sorunu

dostum resimdeki gibi numara gireceksin tcp/ip bölümüne 10.0.0.2 olan yere modemin ip sini yaz seniinki farklı olabilir..

o zaman %99 alması lazım high id
  •  İmdat, Emule'de LOW ID sorunu

dostum resimdeki gibi numara gireceksin tcp/ip bölümüne 10.0.0.2 olan yere modemin ip sini yaz seniinki farklı olabilir..

o zaman %99 alması lazım high id
  • 10.0.0.2 mi demek istiyorsun yoksa 10.0.0.25 mi?
  • Arkadaşlar,
    Sorunu ancak WinXP'de Yerel Ağ Bağlantısı Özellikleri/gelişmiş/internet bağlantısı güvenlik duvarında yer alan tick işaretini kaldırarak çözebildim. Pek doğru bir şey yapmadığımın farkındayım, ama sorunun kaynağı kutunun işaretli olması imiş. Ne dersiniz?
  • nasıl şimdi portları test ettinmi ok aldınmı ?

razorback2 serverina gir bakalım hıgh id alicakmi emule
  • Evet, şimdi portlar test edilince başarılı oduğu hem TCP hem de UDP için doğrulanıyor. Ama serverlara girmedim daha. Hangisinin band genişliği daha yüksek?
    Yardımlar için bir kez daha teşekkürler...
  • serverlardan razorback 2 ye sağ tıkla connect de .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.