Şimdi Ara

İmar barışı olan ve kat irtifak tapusu olan evin sıkıntısı olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kuzenim böyle bir ev almış önceden iskan alınmamış ve imar barışı ile elektrik doğalgaz falan bağlanmış her daireye. Benim oturduğum evle kıyaslandığımda hiçbir sıkıntısı yok ama kat mülkiyetinin olmaması ve ilerde sıkıntı çıkaracağını düşünmesi üzerine bu evi satıp üzerine koyup başka ev alma derdinde . Bende 5 yıl içinde satılan evlerde yüksek vergi çıkacağını söyledim ama dediği gibi sıkıntı çıkar mı ? Bende tam bilmiyorum üyelik açıp buraya yazıyoruz. Bu evde sıkıntı çıkar mı ilerde ya da çıkmazsa da rahat bir şekilde satabilir mi ? Sahibinden sitesinde çok böyle ev var bakıyoruz da onlar da kat mülkiyetli binaların fiyatından satıyorlar resmen . Burda bilgili arkadaşlar cevaplarsa seviniriz.



  • Kat irtifakı varsa zaten tapu da niteliği olarak mesken veya daire olarak belirtilmiştir. Bu durumda o daireye banka tarafından konut kredisi verilir.

    Ancak imar barışı ile ilgili hiç bir bilgim yok, o konuda bilgisi olan birisi yardımcı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jack_sparrow_82

    Kat irtifakı varsa zaten tapu da niteliği olarak mesken veya daire olarak belirtilmiştir. Bu durumda o daireye banka tarafından konut kredisi verilir.

    Ancak imar barışı ile ilgili hiç bir bilgim yok, o konuda bilgisi olan birisi yardımcı olur.
    Kat irtifakı olup olmaması nasıl sorun oluşturur onu merak ediyoruz da aslında
  • Normal şartlarda niye iskan alınmamış veya alınamamış bu önemli.

  • Selamlar hocam..İskan alınmamasının temel sebebinden başlayarak satıp satmama konusunu detaylandırmak gerekiyor.Şu anlık imar affı ile ilgili yasal sorun yok ancak ileride rüzgar farklı eserse imar affı ile alınmış iskanlar iptal edilme ihtimali her zaman olabilir.



    Ancak imar affından faydalanılarak alınan evler her zaman satışı zahmetli ve zor olur(işi bilen alıcılara karşı)..Eğer imkanları varsa o daireyi satış iskanlı daire almaları her açıdan mantıklı olacaktır..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.