Şimdi Ara

İmamoğlu skandalı. Tarihi eseri bakın ne yaptılar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
1
Favori
17.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yapılan yanlış. Hizmetse herkese eşit olunacak. Bakalım yeni Chp'li başkan ile Kadıköy'de değişim olacak mı...

• Seçim döneminde Imamoğlunu destekliyordum ve almasını istiyordum. Hatta seçim tekrarlanınca ne yalan söyleyim çok üzülmüştüm adamın hakkı yendi diye. Şimdi görüyorum kimileri bu adamı seviyor ve yaptığı iyi şeyleri paylaşıyor, kimileride sevmiyor ve kötü noktalarını paylaşıyor. Bir icraatı sonucu birisi ''iyi'' olmayacağı gibi bir kötü icraatında da ''kötü'' olmaz. İyi veya kötü ayrımı hizmet ettiği süre boyunca belediyecilikle ilgili kazanımların toplamıdır.

Nitekim Imamoğlu tam tabiriyle beklenildiği gibi çıkmadı. Seçim kampanyalarındaki konuşmalarına nazaran Belediye başkanı olduktan sonra ki çizdiği profil çok zayıf kaldı. Bunu hem Sol hem Sağ her kesimden insan söylüyor.

Imamoğluna muhtemlen 2. bir şans verilmeyecek belediye başkanlığı için. Başka görevler alabilir,başarılı da olabilir bilemeyeceğim, ancak şimdi o bir zamanlar hiç istemediğimiz Binali Yıldırım keşke gelseydi diyen ve Imamoğluna oy vermiş azımsanamayacak ölçüde insan var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 1 Ekim 2020; 14:0:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kralkopra

Sahte tabloya verdiği parayı da yazarsan seviniriz.

Ankaparktaki bir dinozor heykelinin kuyruğunun ucu ile aynı fiyata denk geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Windows95

Ankaparktaki bir dinozor heykelinin kuyruğunun ucu ile aynı fiyata denk geliyor.

Alıntıları Göster

Gene o park da seyir zevki var Sen sahte tablonun nesine 8 milyon verdin. Gelirken israf yok kul hakkı yok diyerek gelmedi mi?

• Kralkopra kullanıcısına yanıt
    Uşşaki sapıklarının haram yatırımlarından çok mu daha pahalı ki 8 milyon aklınıza düşüyor. Terlikçi cübbeli'nin ağzında ıslattığı baklaları daha unutmadık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 1 Ekim 2020; 14:14:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Burada yapılan tünellere, Marmaraya, hava alanına, termik santrallere, şehir hastanelerine, duble yollara, Yerli milli silahlara, uçaklara, tanklara, Togg arabaya, Köprülere laf edenler, sidikli alt geçit ile övünüyor  Gerçekten Forum bitmiş Bu kadarda yandaşlık olmaz pes doğrusu Lütfen herkes takım tutar gibi şu partileri savunmayı bıraksın 

Şimdi biri bu mesajı alıntılar, babasının partisi gibi bunlar çalmıyo, zorunamı gitti, Vb cümleler ile cevap yazar. Lütfen şu konu da övünülecek birşey yok anlayın.

Alıntıları Göster

Togg  

• quote:

Gene o park da seyir zevki var Sen sahte tablonun nesine 8 milyon verdin. Gelirken israf yok kul hakkı yok diyerek gelmedi mi?

Alıntıları Göster

Parkta neyi seyredip zevk alıyorsun birader?

"Vatandaşı işte böyle bafiledik" adlı pomo filmi mi?

Türk halkına bu kadar mı düşmansınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 1 Ekim 2020; 14:20:44 >
  • Kralkopra kullanıcısına yanıt

Muhteşem bir tarihi tablo

Az bulunur bir nadide eser.

Sen dinozor kuyruğuna seyir zevki var deyip yüzlerce yıllık Fatih tablosuna burun kıvıran adamsın düşün artık.

• 750 milyon dolara hurda seyretmenin keyfini neden küçümsüyorsunuz?

İşalla İmam da bi 750 milyon dolarlık dinozor transformers yapar da biz de İstanbul’da bu keyfi yaşarız.

• Neymiş, tablo sahteymiş.

750 milyon dolarlık dinazorlar gerçek sanki anasını satim.

Şu forumda ne acayip kafalar var ya.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Windows95

Parkta neyi seyredip zevk alıyorsun birader?

"Vatandaşı işte böyle bafiledik" adlı pomo filmi mi?

Türk halkına bu kadar mı düşmansınız?

Alıntıları Göster

Sahte tablo 8 milyon berader 1 çift laf söyle bir çift laf edemiyorsun hemen şu şöyle yapmış bu böyle yapmış. Sahte tablo 8 milyon vay anam vay İSRAFA KARŞIYIZ YETİM KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ DEMEDİ Mİ?

• quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Neymiş, tablo sahteymiş.

750 milyon dolarlık dinazorlar gerçek sanki anasını satim.

Şu forumda ne acayip kafalar var ya.  

Ama şimdi öyle deme.... 750 milyon dolar vermişsin insan bi jurassic park performansı bekliyor ister istemez sonra bi bakıyorsun hepsi beton veya plastik  

• quote:

Sahte tablo 8 milyon berader 1 çift laf söyle bir çift laf edemiyorsun hemen şu şöyle yapmış bu böyle yapmış. Sahte tablo 8 milyon vay anam vay İSRAFA KARŞIYIZ YETİM KUL HAKKI YEMEYECEĞİZ DEMEDİ Mİ?

Alıntıları Göster

Sen neye ses çıkardın ki bugüne kadar şimdi gelmişsin tablonun parasını eleştiriyorsun?

Bırak da onu gündemi tarafsızca elrştirenler düşünsün, sorgulasın... sen değil.. Sen yapınca, nasıl desem böyle hımmmm yapmacık olduğu hemen belli oluyor çünkü   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 17:6:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lazer__

25 yıldır ışık konsaydı da hizmet konusunda ciddi sıkıntılar yaşamasaydık be genco... Neyse hazine garantili yapılar ile övünmekten iyidir bi de öyle düşün.

Ay düşün dedim pardon

Alıntıları Göster

yeğenim siz 100 senedir birşey yapmamışsınız eksiklerinizi gidermek zaman alıyor işte.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

yeğenim siz 100 senedir birşey yapmamışsınız eksiklerinizi gidermek zaman alıyor işte.  

Alıntıları Göster

Eksik kaldıysa söyle daha büyük bişey ayarlıyalım

Listeye

Yigenim

Paşabahçe Cam Sanayi

– Ereğli Demir Çelik

– İskenderun Demir Çelik

– ASELSAN Hisseleri

– HAVELSAN Hisseleri

– ETi Holding

– PETKİM

– TÜPRAŞ

– BURSAGAZ

– ESGAZ

– EÜAŞ Ahlat Akarsu Sant.

– TEDAŞ Başkent Elektrik

– Ünye Çimento A.Ş.

– Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.

– TEKEL Alkollü İçkiler A.Ş.

– İstanbul Sigara Fabrikası

– Kıbrıs Türk Tütün Ltd. Şti.

– Merinos Halı Markası

– Seydişehir Eti Alüminyum

– Mazıdağı Fosfat Tesisleri

– Hekimhan Demir Madeni

– Güney Ege Linyit İşletmesi

– Ayvalık Tuz İşletmesi

– Çankırı Kaya Tuzlası

– Et Balık Samsun Soğuk Hava

– Sümer Holding

– Yeşilova Halı, Yün, İplik

– Manisa Pamuklu Mensucat

– Beykoz Deri ve Kundura

– Manisa Et-Tavuk Kombinası

– Kütahya Şeker Fabrikası

– OYAKBANK

– T. Sınai Kalkınma Bankası

– Yapı Kredi Bankası

– Sabiha Gökçen Havaalanı

– SEKA

– THY-USAŞ Hisseleri

– Türk Telekom

– AyCell

– Araç Muayene İstasyonu

– Ray Sigorta A.Ş.

– Başak Sigorta A.Ş.

– İskenderun Limanı

– SÜTAŞ Malatya İşletmesi

– Ortadoğu Teknopark A.Ş.

– İstanbul İmar LTD. Şti.

– TCDD Mersin Limanı

– Büyük Efes Oteli

– SEKA'nın fabrika ve tesisleri

– Başkent Doğalgaz Dağıtım

– Koç Holding hisseleri

– THY- Lojmanları

– Trakya Cam ve Anadolu Cam

– KTHY hisseleri

– TOFAŞ hisseleri

– ÇELBOR

– TAKSAN

– Oymapınar Barajı

– Antalya Limanı

– GERKONSAN

– DİTAŞ

– TÜMOSAN

– Ortadoğu Teknopark a.ş.

– Sakarya Traktör İşletmesi

– HEKTAŞ A.Ş.

– Büyük Ankara Oteli

– Büyük Tarabya Oteli

– Kızılay Emek İşhanı

– Kuşadası Tatil Köyü

– İstanbul Hilton Oteli

– Çelik Palas Oteli

– Erciyes Sosyal Tesisleri,

– Ataköy Otelcilik A.Ş.

– Ataköy Marina

– Kuşadası Tatil Köyü

– Yeditepe Beynelmilel

– Otelcilik hiseleri

– OYAK İnşaat hisseleri

– MEYBUZ A.Ş.

– ARÇELİK hisseleri

– ASPİLSAN Askeri Pil San.

– TKİ'ye ait 79528 ve 73021no.lu maden ruhsatları

– Cam ve Çimento Sanayi

– Soda Sanayi ve Metal

– BUMAS

– ERYAĞ

– İstanbul İmar Ltd. Şti.

– SÜTAŞ hisseleri

– Tercan İşletmesi makineleri

GÜBRE SANAYİ İŞLETMELERİ

– Gemlik, Samsun, İstanbul ve Kütahya fabrikaları, İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Fatsa depoları

TEKEL İŞLETMELERİ

– Alkollü İçk. Sanayi

– Adana, Tokat, Bitlis, Malatya, Samsun-Ballıca sigara fabrikaları, ambalaj fabrikası müdürlüğü

– Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)

– Bodrum tesisleri ve taşınmazları

– Gemlik Suni İplik Müessesesi taşınmazları

– İnegöl Kibrit Fabrikası

– İstanbul Tütün Mamulleri

– Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası makine ve teçhizatı

– TEKA

– Sigara San. İşletmesi'ne ait puro marka ve varlıklar

– İzmir Yaprak Tütün İşletmesi makine – teçhizatı

TUZ İŞLETMELERİ

– Çamaltı, Tuzluca Tuzlası, Yavşan Tuzlası, Kağızman Tuzlası,Kaldırım Tuzlası, Kayacık Tuzlası, Kristal Tuz Rafine, Sekili Tuzlası

SÜMER HOLDİNG

– Adıyaman, Bakırköy, Diyarbakır, Malatya, Sarıkamış

ve TÜMOSAN işletmesi

– Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi

– Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi

– Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları

– Merinos İşlet. makine ve teçhizatları

ŞEKER FABRİKALARI

– Adapazarı Şeker Fabrikası

– Amasya Şeker Fabrikası

– Et ve Balık Üretim A.Ş.

– Mersin Soğuk Hava Depoları

– 11 Mağaza, 23 büro

SANTRALLER

– Akyazı, Anamur, Bayburt, Berdan, Besni, Bozkır , Bozüyük Bozyazı, Bünyan, Büyükkızoğlu, Cerrah, Çağ, Çamardı, Çemişgezek, Değirmendere, Derinçay, Dere, Dereköy, Derme, Durucasu, Engil, Erciş, Erkenek, Ermenek, Esendal, Finike, Girlevik, Göksu, Hendek, Hoşap, İvriz, Karaçay, Karaköy, Kayadibi, Kayaköy, Kernek, Kısık ve Kiti, Kovada I, Kovada II, Koyulhisar, Kuzuculu, Malazgirt, Otluca, Pınarbaşı, Sızır, Silifke, Sönmez, Suuçtu, Telek, Uludere, Visera (Işıklar) ile Zeyne akarsu santralleri.

– Hamitabat Elek. Üretim

– Çatalağzı Termik Santrali

– Kangal Termik Santrali

– Kemerköy Termik Santrali

– Kemerköy Liman Sahası

– Orhaneli Termik Santrali

– Seyitömer Termik Santrali

– Soma Termik Santrali

– Tunçbilek Termik Santrali

– Yatağan Termik Santrali

– Yeniköy Termik Santrali

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ

– Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)

– Akdeniz Elektrik Dağıtım

– ARAS Elektrik Dağıtım

– Başkent Elektrik Dağıtım

– Boğaziçi Elektrik Dağıtım

– Çamlıbel Elektrik Dağıtım

– Çoruh Elektrik Dağıtım

– Dicle Elektrik Dağıtım

– Fırat Elektrik Dağıtım

– Gediz Elektrik Dağıtım

– İstanbul Anadolu Yakası

– Elektrik Dağıtım

– Meram Elektrik Dağıtım

– Osmangazi Elektrik Dağıtım

– Sakarya Elektrik Dağıtım

– Toroslar Elektrik Dağıtım

– Trakya Elektrik Dağıtım

– Uludağ Elektrik Dağıtım

– Vangölü Elektrik Dağıtım

– Yeşilırmak Elektrik Dağıtım

BANKALAR

– İş Bankası hisseleri

– Halk Bankası hisseleri

ETİ HOLDİNG

– Mazıdağ Fosfat, Divriği Demir Madeni, Alümina Madeni

– Bursa Linyitleri İşletmesi, ETİ Bakır, ETİ Elektro Metalurji, ETİ Gümüş, ETİ Krom, Çayeli Bakır İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmesi, Samsun İşletmesi, Murgul işletmesi, Giresun'da 2 Maden ruhsatı Murgul Hidroelektrik Santrali Samsun'daki taşınmazlar

ve 1 maden ruhsatı.

TERSANE, LİMAN VE GEMİLER

– Taşucu Tersane Alanı Afyon, Aksu, Balıkesir, Kastamonu Akkuş, Çaycuma ve Karacasu işletmeleri

– Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, Ardanuç İşletmesi varlıkları, YİBİTAŞ Torba İşletmesi, İskenderun Limanı, Derince Limanı, Taşucu Limanı, İskenderun İSDEMİR Limanı, Ereğli ERDEMİR Limanı

TDİ İŞLETMELERİ

– Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne (TDİ) ait 9 gemi, Çeşme Limanı, Trabzon Limanı, Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 tanker, Dikili Limanı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, Kuşadası Limanı, Ankara Feribotu, Samsun Feribotu, Karadeniz Gemisi

– Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş., Salıpazarı Liman Sahası, Turan Emeksiz Yolcu Gemisi,Yakıt II Gemisi

Kayseri'de­ki Tak­san, Bo­lu Ge­re­de'de­ki Ger­kon­san, SE­KA'nın Ba­lı­ke­sir, Af­yon, Kas­ta­mo­nu, Ak­su ve Çay­cu­ma iş­let­me­le­riy­le Ta­şu­cu ter­sa­ne ala­nı, TE­KE­L'in ka­ya tu­zu te­sis­le­ri, Çeş­me, Ku­şa­da­sı, Trab­zon ve Di­ki­li li­man­la­rı, Sü­mer Hol­din­g'in Me­ri­nos Ha­lı Mar­ka­sı ve Adı­ya­man İş­let­me­si, Tür­ki­ye Zi­ra­i Do­na­tım Ku­ru­mu'nun Sa­kar­ya iş­let­me­si, İş Ban­ka­sı C, Ar­çe­lik, To­faş, Ün­ye Çi­men­to ve Tür­ki­ye Kal­kın­ma Ban­ka­sı'na ait ka­mu­nun elin­de­ki his­se­ler­le 277 adet ta­şın­maz, 103 ar­sa ve 90 adet loj­man.

Tekel'in al­kol­lü iç­ki­ler bö­lü­mü, Es­ki­şe­hir Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Es­gaz), Art­vin Mur­gul ile Kas­ta­mo­nu Kü­re'de ba­kır ma­de­ni çı­ka­rıp iş­le­yen Eti Ba­kır, Si­vas ve

Ma­lat­ya'da­ki Div­ri­ği He­kim­han Ma­den İş­let­me­le­ri, Bur­sa Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Bur­sa­gaz), Amas­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Kü­tah­ya Tav­şan­lı'da­ki Eti Gü­müş, Ela­zı­ğ'da­ki Eti Krom, An­tal­ya'da­ki Eti Elek­tro­me­ta­lur­ji iş­let­me­le­ri, Ça­ye­li Ba­kır İş­let­me­le­ri, Kü­tah­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi şir­ke­ti­ne ait Gem­lik ve İs­tan­bu­l'da­ki fab­ri­ka­la­rı ile Kü­tah­ya Güb­re Var­lık­la­rı ve Şan­lı­ur­fa de­po­la­rı ara­zi­si, Sü­mer Hol­din­g'in Ma­lat­ya, Ba­kır­köy ve Di­yar­ba­kır iş­let­me­leri, SE­KA'nın Ka­ra­ca­su, Ar­da­nuç ve Ak­kuş iş­let­me­le­riy­le An­ka­ra Alım Sa­tım Mü­dür­lü­ğü bi­na­sı, EBÜ­AŞ'ın Sam­sun So­ğuk Ha­va De­po­su, Ma­ni­sa Kom­bi­na­sı ve ar­sa­sı, Sü­mer Hol­din­g'e ait Or­ta­do­ğu Tek­no­park şir­ke­ti, Ça­nak­ka­le De­ri, Ma­lat­ya ve Tü­mo­san iş­let­me­le­ri, Tür­ki­ye De­mir Çe­lik İş­let­me­le­ri'ne ait Kal­kın­ma Ban­ka­sı his­se­le­ri, TE­KE­L'in Tuz­lu­ca ve Se­ki­li tuz­la­la­rı, Bur­sa İnel­gö­l'de­ki Kib­rit Fab­ri­ka­sı, Ka­da­de­niz Ba­kır İş­let­me­le­ri'nin Sam­sun İş­let­me­si, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'ne ait An­ka­ra ve Sam­sun fe­ri­bot­la­rı, THY'nin 126 mil­yon do­lar­lık his­se­si­ ile 375 adet ta­şın­maz ve loj­man.

Türk Te­le­kom, TE­KE­L'in si­ga­ra bö­lü­mü, İs­tan­bul Ata­köy Tu­rizm, Ata­köy Otel­ci­lik, Ata­köy Ma­ri­na ve Yat İş­let­me­le­ri, Kon­ya Sey­di­şe­hi­r'de­ki Eti Alü­min­yum Fab­ri­ka­sı, Kıb­rıs Türk Ha­va Yol­la­rı şir­ke­ti, Ada­pa­za­rı Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye De­niz İş­let­me­le­ri'nin Ka­ra­de­niz ve Tu­ran Emek­siz ge­mi­le­ri ile şe­hir hat­la­rı hiz­met­le­ri ve ge­mi­le­ri, TE­KE­L'in Kris­tal Tuz Ra­fi­ne­ri­si ile Ka­ğız­man Tuz­la­sı, Sü­mer Hol­din­g'in İs­tan­bul İmar Şir­ke­ti, Bey­koz İş­let­me­si, ma­ki­na ve teç­hi­zat­la­rı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi'nin Sam­sun Güb­re Fab­ri­ka­sı ve Or­du Fat­sa ile Te­kir­dağ de­po­la­rı, DSİ, Ba­yın­dır­lık Ba­kan­lı­ğı ve Ka­ra­yol­la­rı'nın Kay­se­ri Er­ci­ye­s'te­ki sos­yal te­sis­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'in Asel­sa­n'da­ki his­se­si, Sa­rı­ka­mış ve Ter­can iş­let­me­le­ri, Ye­şi­lo­va Ha­lı ve Bat­ta­ni­ye Fab­ri­ka­sı, Emek­li San­dı­ğı'nın Ku­şa­da­sı Ta­til Kö­yü ile İs­tan­bul Hil­ton Ote­li, THY'nin USA­Ş'ta­ki his­se­si, TOP­RAŞ ve PET­Kİ­M'de­ki ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 120 ta­şın­maz ile 41 adet ar­sa;

TÜP­RAŞ, Er­de­mir, Ba­şak Si­gor­ta ve Ba­şak Emek­li­lik, TE­KE­L'in Ka­ya­cık, Yav­şan ve Kal­dı­rım tuz­la­la­rı, TE­KE­L'in ikiz ku­le­ler ola­rak bi­li­nen An­ka­ra Baş­mü­dür­lük Bi­na­sı ve Bod­rum te­sis­le­ri, Emek­li San­dı­ğı'nın baş­kent­te­ki Bü­yük An­ka­ra Ote­li ve Kı­zı­lay Emek İş­ha­nı, İz­mi­r'de­ki Bü­yük Efes Ote­li, İs­tan­bu­l'da­ki Bü­yük Ta­rab­ya Ote­li, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'nin Ya­kıt-2 ge­mi­si, Ça­nak­ka­le Şe­hir Hat­la­rı Hiz­met­le­riy­le 9 ge­mi­si, THY'ye ait ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 350 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TCDİ- De­ve­ci Ma­den Sa­ha­sı İş­let­me Hak­kı, TCDD Mer­sin Li­ma­nı, KGM İs­tan­bul Le­vent Ar­sa­sı, Sü­mer Hol­ding- BU­MAS, Araç Mu­aye­ne İs­tas­yo­nu­nun 1.-2. böl­ge­si, Emek­li San­dı­ğı Mül­ki­ye­ti Bur­sa Çe­lik Pa­las Otel, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı, 245 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Pet­kim Pet­ro­kim­ya Hol­ding A.Ş., Sü­mer Hol­ding NİT­RO-MAK Ma­ki­ne Kim­ya Nit­ro No­bel Kim­ya Sa­na­yi A.Ş.'nin yüz­de 33.5 his­se­si, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi­i İş­let­me­le­ri ve Ti­ca­re­ti A.Ş., An­ka­ra Do­ğal Elek­trik Üre­tim ve Ti­ca­ret A.Ş.'nin 9 san­tra­li, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi İş­let­me­le­ri'ne ait Pi­po ve Nar­gi­le Mar­ka­la­rı, Türk Te­le­ko­mü­ni­kas­yon ve 196 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TE­DAŞ Baş­kent Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­DAŞ Sa­kar­ya Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­KEL Kas­ta­mo­nu Jüt İp­li­ği Fab. Ma­ki­ne ve tec­hi­za­tı, TE­DAŞ Kon­ya Me­ram Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş. ve 140 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TCDD'nin Sam­sun ve Ban­dır­ma li­man­la­rı, TE­KE­L'in Ça­mal­tı ve Ay­va­lık tuz­la­la­rı, Es­ki­şe­hir Os­man­ga­zi, Çam­lı­bel, Ulu­dağ, Ço­ruh, Ye­şi­lır­mak ve Fı­rat elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'in An­tal­ya Ba­rit ve Mer­sin Ta­şu­cu iş­let­me­le­riy­le 205 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Bay­burt, Çe­miş­ge­zek, Gir­le­vik, Bün­yan, Ça­mar­dı, Pı­nar­ba­şı, Sı­zır, İz­nik, De­re­köy, İne­göl, Cer­rah, Mus­ta­fa­ke­mal­pa­şa, Su­uç­tu, Çağ Çağ, Ot­lu­ca, Ulu­de­re, Adil­ce­vaz, Ah­lat, Ma­laz­girt, Var­to, De­ğir­men­de­re, Ka­ra­çay, Ku­zu­cu­lu, Tu­run­ço­va, Fi­ni­ke, Ka­ya­di­bi, Bes­ni, Der­ne, Er­ke­nek, Ker­nek ve Ko­va­da 1-2 akar­su san­tral­le­ri, İs­ken­de­run Li­ma­nı, Trak­ya Elek­trik Da­ğı­tım şir­ke­tiy­le 195 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Acı­sel­sa­n'ın yüz­de 77 his­se­si, PET­Kİ­M'in yüz­de 10 his­se­si, Kay­se­ri Elek­tri­k'in yüz­de 20 his­se­si, Bey­ko­z'da­ki is­ke­le ve rıh­tım, Halk Ban­ka­sı'nın yüz­de 24 his­se­siy­le 192 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Ga­la­ta­port, Ha­mi­ta­bat Elek­trik Üre­tim ve Tic. A.Ş., İs­tan­bul Ana­do­lu Elek­trik, Bo­ğa­zi­çi Elek­trik, To­ros­lar Elek­trik, Aras­lar Elek­trik, Dic­le Elek­trik, Van­gö­lü Elek­trik, Se­yi­tö­mer ve Kan­gal Elek­trik San­tral­le­ri, Ye­di­te­pe Bey­nel­mi­lel Otel­ci­lik ve Tu­rizm Tic. A.Ş.'nin yüz­de 15 D gru­bu, yüz­de 11 E gru­bu his­se­si, TE­DA­Ş'ın Te­kir­dağ, Muğ­la, Bi­le­cik, Düz­ce, İs­tan­bul, De­niz­li, Ko­ca­eli'de­ki çok sayıda ta­şın­maz.

Mil­li Pi­yan­go'nun şans oyun­la­rı­nın özel­leş­ti­ril­me­si iha­le­si 2015 yı­lı­na sark­tı. Ke­mer­köy ve Ye­ni­köy Ter­mik San­tral­le­ri, Ke­mer­köy Li­man Sa­ha­sı. Ya­ta­ğan Ter­mik San­tra­li, TE­DAŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 17:44:33 >

• quote:

Eksik kaldıysa söyle daha büyük bişey ayarlıyalım

Listeye

Yigenim

Paşabahçe Cam Sanayi

– Ereğli Demir Çelik

– İskenderun Demir Çelik

– ASELSAN Hisseleri

– HAVELSAN Hisseleri

– ETi Holding

– PETKİM

– TÜPRAŞ

– BURSAGAZ

– ESGAZ

– EÜAŞ Ahlat Akarsu Sant.

– TEDAŞ Başkent Elektrik

– Ünye Çimento A.Ş.

– Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.

– TEKEL Alkollü İçkiler A.Ş.

– İstanbul Sigara Fabrikası

– Kıbrıs Türk Tütün Ltd. Şti.

– Merinos Halı Markası

– Seydişehir Eti Alüminyum

– Mazıdağı Fosfat Tesisleri

– Hekimhan Demir Madeni

– Güney Ege Linyit İşletmesi

– Ayvalık Tuz İşletmesi

– Çankırı Kaya Tuzlası

– Et Balık Samsun Soğuk Hava

– Sümer Holding

– Yeşilova Halı, Yün, İplik

– Manisa Pamuklu Mensucat

– Beykoz Deri ve Kundura

– Manisa Et-Tavuk Kombinası

– Kütahya Şeker Fabrikası

– OYAKBANK

– T. Sınai Kalkınma Bankası

– Yapı Kredi Bankası

– Sabiha Gökçen Havaalanı

– SEKA

– THY-USAŞ Hisseleri

– Türk Telekom

– AyCell

– Araç Muayene İstasyonu

– Ray Sigorta A.Ş.

– Başak Sigorta A.Ş.

– İskenderun Limanı

– SÜTAŞ Malatya İşletmesi

– Ortadoğu Teknopark A.Ş.

– İstanbul İmar LTD. Şti.

– TCDD Mersin Limanı

– Büyük Efes Oteli

– SEKA'nın fabrika ve tesisleri

– Başkent Doğalgaz Dağıtım

– Koç Holding hisseleri

– THY- Lojmanları

– Trakya Cam ve Anadolu Cam

– KTHY hisseleri

– TOFAŞ hisseleri

– ÇELBOR

– TAKSAN

– Oymapınar Barajı

– Antalya Limanı

– GERKONSAN

– DİTAŞ

– TÜMOSAN

– Ortadoğu Teknopark a.ş.

– Sakarya Traktör İşletmesi

– HEKTAŞ A.Ş.

– Büyük Ankara Oteli

– Büyük Tarabya Oteli

– Kızılay Emek İşhanı

– Kuşadası Tatil Köyü

– İstanbul Hilton Oteli

– Çelik Palas Oteli

– Erciyes Sosyal Tesisleri,

– Ataköy Otelcilik A.Ş.

– Ataköy Marina

– Kuşadası Tatil Köyü

– Yeditepe Beynelmilel

– Otelcilik hiseleri

– OYAK İnşaat hisseleri

– MEYBUZ A.Ş.

– ARÇELİK hisseleri

– ASPİLSAN Askeri Pil San.

– TKİ'ye ait 79528 ve 73021no.lu maden ruhsatları

– Cam ve Çimento Sanayi

– Soda Sanayi ve Metal

– BUMAS

– ERYAĞ

– İstanbul İmar Ltd. Şti.

– SÜTAŞ hisseleri

– Tercan İşletmesi makineleri

GÜBRE SANAYİ İŞLETMELERİ

– Gemlik, Samsun, İstanbul ve Kütahya fabrikaları, İstanbul Satın Alma Müdürlüğü Binası, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Fatsa depoları

TEKEL İŞLETMELERİ

– Alkollü İçk. Sanayi

– Adana, Tokat, Bitlis, Malatya, Samsun-Ballıca sigara fabrikaları, ambalaj fabrikası müdürlüğü

– Ankara Başmüdürlük Binası (İkiz Kuleler)

– Bodrum tesisleri ve taşınmazları

– Gemlik Suni İplik Müessesesi taşınmazları

– İnegöl Kibrit Fabrikası

– İstanbul Tütün Mamulleri

– Kastamonu Jüt İpliği Fabrikası makine ve teçhizatı

– TEKA

– Sigara San. İşletmesi'ne ait puro marka ve varlıklar

– İzmir Yaprak Tütün İşletmesi makine – teçhizatı

TUZ İŞLETMELERİ

– Çamaltı, Tuzluca Tuzlası, Yavşan Tuzlası, Kağızman Tuzlası,Kaldırım Tuzlası, Kayacık Tuzlası, Kristal Tuz Rafine, Sekili Tuzlası

SÜMER HOLDİNG

– Adıyaman, Bakırköy, Diyarbakır, Malatya, Sarıkamış

ve TÜMOSAN işletmesi

– Sarıkamış Ayakkabı İşletmesi

– Çanakkale Sentetik Deri İşletmesi

– Akdeniz İşletmesinin Makine ve teçhizatları

– Merinos İşlet. makine ve teçhizatları

ŞEKER FABRİKALARI

– Adapazarı Şeker Fabrikası

– Amasya Şeker Fabrikası

– Et ve Balık Üretim A.Ş.

– Mersin Soğuk Hava Depoları

– 11 Mağaza, 23 büro

SANTRALLER

– Akyazı, Anamur, Bayburt, Berdan, Besni, Bozkır , Bozüyük Bozyazı, Bünyan, Büyükkızoğlu, Cerrah, Çağ, Çamardı, Çemişgezek, Değirmendere, Derinçay, Dere, Dereköy, Derme, Durucasu, Engil, Erciş, Erkenek, Ermenek, Esendal, Finike, Girlevik, Göksu, Hendek, Hoşap, İvriz, Karaçay, Karaköy, Kayadibi, Kayaköy, Kernek, Kısık ve Kiti, Kovada I, Kovada II, Koyulhisar, Kuzuculu, Malazgirt, Otluca, Pınarbaşı, Sızır, Silifke, Sönmez, Suuçtu, Telek, Uludere, Visera (Işıklar) ile Zeyne akarsu santralleri.

– Hamitabat Elek. Üretim

– Çatalağzı Termik Santrali

– Kangal Termik Santrali

– Kemerköy Termik Santrali

– Kemerköy Liman Sahası

– Orhaneli Termik Santrali

– Seyitömer Termik Santrali

– Soma Termik Santrali

– Tunçbilek Termik Santrali

– Yatağan Termik Santrali

– Yeniköy Termik Santrali

ELEKTRİK DAĞITIM ŞİRKETLERİ

– Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ)

– Akdeniz Elektrik Dağıtım

– ARAS Elektrik Dağıtım

– Başkent Elektrik Dağıtım

– Boğaziçi Elektrik Dağıtım

– Çamlıbel Elektrik Dağıtım

– Çoruh Elektrik Dağıtım

– Dicle Elektrik Dağıtım

– Fırat Elektrik Dağıtım

– Gediz Elektrik Dağıtım

– İstanbul Anadolu Yakası

– Elektrik Dağıtım

– Meram Elektrik Dağıtım

– Osmangazi Elektrik Dağıtım

– Sakarya Elektrik Dağıtım

– Toroslar Elektrik Dağıtım

– Trakya Elektrik Dağıtım

– Uludağ Elektrik Dağıtım

– Vangölü Elektrik Dağıtım

– Yeşilırmak Elektrik Dağıtım

BANKALAR

– İş Bankası hisseleri

– Halk Bankası hisseleri

ETİ HOLDİNG

– Mazıdağ Fosfat, Divriği Demir Madeni, Alümina Madeni

– Bursa Linyitleri İşletmesi, ETİ Bakır, ETİ Elektro Metalurji, ETİ Gümüş, ETİ Krom, Çayeli Bakır İşletmeleri, Karadeniz Bakır İşletmesi, Samsun İşletmesi, Murgul işletmesi, Giresun'da 2 Maden ruhsatı Murgul Hidroelektrik Santrali Samsun'daki taşınmazlar

ve 1 maden ruhsatı.

TERSANE, LİMAN VE GEMİLER

– Taşucu Tersane Alanı Afyon, Aksu, Balıkesir, Kastamonu Akkuş, Çaycuma ve Karacasu işletmeleri

– Ankara Alım Satım Müdürlüğü binası, Ardanuç İşletmesi varlıkları, YİBİTAŞ Torba İşletmesi, İskenderun Limanı, Derince Limanı, Taşucu Limanı, İskenderun İSDEMİR Limanı, Ereğli ERDEMİR Limanı

TDİ İŞLETMELERİ

– Türkiye Denizcilik İşletmesi'ne (TDİ) ait 9 gemi, Çeşme Limanı, Trabzon Limanı, Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 3 tanker, Dikili Limanı, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, Kuşadası Limanı, Ankara Feribotu, Samsun Feribotu, Karadeniz Gemisi

– Nakliyat İnşaat Turizm İhracat Pazarlama A.Ş., Salıpazarı Liman Sahası, Turan Emeksiz Yolcu Gemisi,Yakıt II Gemisi

Kayseri'de­ki Tak­san, Bo­lu Ge­re­de'de­ki Ger­kon­san, SE­KA'nın Ba­lı­ke­sir, Af­yon, Kas­ta­mo­nu, Ak­su ve Çay­cu­ma iş­let­me­le­riy­le Ta­şu­cu ter­sa­ne ala­nı, TE­KE­L'in ka­ya tu­zu te­sis­le­ri, Çeş­me, Ku­şa­da­sı, Trab­zon ve Di­ki­li li­man­la­rı, Sü­mer Hol­din­g'in Me­ri­nos Ha­lı Mar­ka­sı ve Adı­ya­man İş­let­me­si, Tür­ki­ye Zi­ra­i Do­na­tım Ku­ru­mu'nun Sa­kar­ya iş­let­me­si, İş Ban­ka­sı C, Ar­çe­lik, To­faş, Ün­ye Çi­men­to ve Tür­ki­ye Kal­kın­ma Ban­ka­sı'na ait ka­mu­nun elin­de­ki his­se­ler­le 277 adet ta­şın­maz, 103 ar­sa ve 90 adet loj­man.

Tekel'in al­kol­lü iç­ki­ler bö­lü­mü, Es­ki­şe­hir Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Es­gaz), Art­vin Mur­gul ile Kas­ta­mo­nu Kü­re'de ba­kır ma­de­ni çı­ka­rıp iş­le­yen Eti Ba­kır, Si­vas ve

Ma­lat­ya'da­ki Div­ri­ği He­kim­han Ma­den İş­let­me­le­ri, Bur­sa Do­ğal­gaz Şir­ke­ti (Bur­sa­gaz), Amas­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Kü­tah­ya Tav­şan­lı'da­ki Eti Gü­müş, Ela­zı­ğ'da­ki Eti Krom, An­tal­ya'da­ki Eti Elek­tro­me­ta­lur­ji iş­let­me­le­ri, Ça­ye­li Ba­kır İş­let­me­le­ri, Kü­tah­ya Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi şir­ke­ti­ne ait Gem­lik ve İs­tan­bu­l'da­ki fab­ri­ka­la­rı ile Kü­tah­ya Güb­re Var­lık­la­rı ve Şan­lı­ur­fa de­po­la­rı ara­zi­si, Sü­mer Hol­din­g'in Ma­lat­ya, Ba­kır­köy ve Di­yar­ba­kır iş­let­me­leri, SE­KA'nın Ka­ra­ca­su, Ar­da­nuç ve Ak­kuş iş­let­me­le­riy­le An­ka­ra Alım Sa­tım Mü­dür­lü­ğü bi­na­sı, EBÜ­AŞ'ın Sam­sun So­ğuk Ha­va De­po­su, Ma­ni­sa Kom­bi­na­sı ve ar­sa­sı, Sü­mer Hol­din­g'e ait Or­ta­do­ğu Tek­no­park şir­ke­ti, Ça­nak­ka­le De­ri, Ma­lat­ya ve Tü­mo­san iş­let­me­le­ri, Tür­ki­ye De­mir Çe­lik İş­let­me­le­ri'ne ait Kal­kın­ma Ban­ka­sı his­se­le­ri, TE­KE­L'in Tuz­lu­ca ve Se­ki­li tuz­la­la­rı, Bur­sa İnel­gö­l'de­ki Kib­rit Fab­ri­ka­sı, Ka­da­de­niz Ba­kır İş­let­me­le­ri'nin Sam­sun İş­let­me­si, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'ne ait An­ka­ra ve Sam­sun fe­ri­bot­la­rı, THY'nin 126 mil­yon do­lar­lık his­se­si­ ile 375 adet ta­şın­maz ve loj­man.

Türk Te­le­kom, TE­KE­L'in si­ga­ra bö­lü­mü, İs­tan­bul Ata­köy Tu­rizm, Ata­köy Otel­ci­lik, Ata­köy Ma­ri­na ve Yat İş­let­me­le­ri, Kon­ya Sey­di­şe­hi­r'de­ki Eti Alü­min­yum Fab­ri­ka­sı, Kıb­rıs Türk Ha­va Yol­la­rı şir­ke­ti, Ada­pa­za­rı Şe­ker Fab­ri­ka­sı, Tür­ki­ye De­niz İş­let­me­le­ri'nin Ka­ra­de­niz ve Tu­ran Emek­siz ge­mi­le­ri ile şe­hir hat­la­rı hiz­met­le­ri ve ge­mi­le­ri, TE­KE­L'in Kris­tal Tuz Ra­fi­ne­ri­si ile Ka­ğız­man Tuz­la­sı, Sü­mer Hol­din­g'in İs­tan­bul İmar Şir­ke­ti, Bey­koz İş­let­me­si, ma­ki­na ve teç­hi­zat­la­rı, Tür­ki­ye Güb­re Sa­na­yi'nin Sam­sun Güb­re Fab­ri­ka­sı ve Or­du Fat­sa ile Te­kir­dağ de­po­la­rı, DSİ, Ba­yın­dır­lık Ba­kan­lı­ğı ve Ka­ra­yol­la­rı'nın Kay­se­ri Er­ci­ye­s'te­ki sos­yal te­sis­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'in Asel­sa­n'da­ki his­se­si, Sa­rı­ka­mış ve Ter­can iş­let­me­le­ri, Ye­şi­lo­va Ha­lı ve Bat­ta­ni­ye Fab­ri­ka­sı, Emek­li San­dı­ğı'nın Ku­şa­da­sı Ta­til Kö­yü ile İs­tan­bul Hil­ton Ote­li, THY'nin USA­Ş'ta­ki his­se­si, TOP­RAŞ ve PET­Kİ­M'de­ki ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 120 ta­şın­maz ile 41 adet ar­sa;

TÜP­RAŞ, Er­de­mir, Ba­şak Si­gor­ta ve Ba­şak Emek­li­lik, TE­KE­L'in Ka­ya­cık, Yav­şan ve Kal­dı­rım tuz­la­la­rı, TE­KE­L'in ikiz ku­le­ler ola­rak bi­li­nen An­ka­ra Baş­mü­dür­lük Bi­na­sı ve Bod­rum te­sis­le­ri, Emek­li San­dı­ğı'nın baş­kent­te­ki Bü­yük An­ka­ra Ote­li ve Kı­zı­lay Emek İş­ha­nı, İz­mi­r'de­ki Bü­yük Efes Ote­li, İs­tan­bu­l'da­ki Bü­yük Ta­rab­ya Ote­li, Tür­ki­ye De­niz­ci­lik İş­let­me­le­ri'nin Ya­kıt-2 ge­mi­si, Ça­nak­ka­le Şe­hir Hat­la­rı Hiz­met­le­riy­le 9 ge­mi­si, THY'ye ait ka­mu his­se­le­ri­nin bir bö­lü­müy­le 350 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TCDİ- De­ve­ci Ma­den Sa­ha­sı İş­let­me Hak­kı, TCDD Mer­sin Li­ma­nı, KGM İs­tan­bul Le­vent Ar­sa­sı, Sü­mer Hol­ding- BU­MAS, Araç Mu­aye­ne İs­tas­yo­nu­nun 1.-2. böl­ge­si, Emek­li San­dı­ğı Mül­ki­ye­ti Bur­sa Çe­lik Pa­las Otel, Tür­ki­ye Halk Ban­ka­sı, 245 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Pet­kim Pet­ro­kim­ya Hol­ding A.Ş., Sü­mer Hol­ding NİT­RO-MAK Ma­ki­ne Kim­ya Nit­ro No­bel Kim­ya Sa­na­yi A.Ş.'nin yüz­de 33.5 his­se­si, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi­i İş­let­me­le­ri ve Ti­ca­re­ti A.Ş., An­ka­ra Do­ğal Elek­trik Üre­tim ve Ti­ca­ret A.Ş.'nin 9 san­tra­li, Te­kel ve Si­ga­ra Sa­na­yi İş­let­me­le­ri'ne ait Pi­po ve Nar­gi­le Mar­ka­la­rı, Türk Te­le­ko­mü­ni­kas­yon ve 196 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TE­DAŞ Baş­kent Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­DAŞ Sa­kar­ya Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş., TE­KEL Kas­ta­mo­nu Jüt İp­li­ği Fab. Ma­ki­ne ve tec­hi­za­tı, TE­DAŞ Kon­ya Me­ram Elek­trik Da­ğı­tım A.Ş. ve 140 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

TCDD'nin Sam­sun ve Ban­dır­ma li­man­la­rı, TE­KE­L'in Ça­mal­tı ve Ay­va­lık tuz­la­la­rı, Es­ki­şe­hir Os­man­ga­zi, Çam­lı­bel, Ulu­dağ, Ço­ruh, Ye­şi­lır­mak ve Fı­rat elek­trik da­ğı­tım şir­ket­le­ri, Sü­mer Hol­din­g'in An­tal­ya Ba­rit ve Mer­sin Ta­şu­cu iş­let­me­le­riy­le 205 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Bay­burt, Çe­miş­ge­zek, Gir­le­vik, Bün­yan, Ça­mar­dı, Pı­nar­ba­şı, Sı­zır, İz­nik, De­re­köy, İne­göl, Cer­rah, Mus­ta­fa­ke­mal­pa­şa, Su­uç­tu, Çağ Çağ, Ot­lu­ca, Ulu­de­re, Adil­ce­vaz, Ah­lat, Ma­laz­girt, Var­to, De­ğir­men­de­re, Ka­ra­çay, Ku­zu­cu­lu, Tu­run­ço­va, Fi­ni­ke, Ka­ya­di­bi, Bes­ni, Der­ne, Er­ke­nek, Ker­nek ve Ko­va­da 1-2 akar­su san­tral­le­ri, İs­ken­de­run Li­ma­nı, Trak­ya Elek­trik Da­ğı­tım şir­ke­tiy­le 195 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Acı­sel­sa­n'ın yüz­de 77 his­se­si, PET­Kİ­M'in yüz­de 10 his­se­si, Kay­se­ri Elek­tri­k'in yüz­de 20 his­se­si, Bey­ko­z'da­ki is­ke­le ve rıh­tım, Halk Ban­ka­sı'nın yüz­de 24 his­se­siy­le 192 adet dai­re, ar­sa ve ta­şın­maz.

Ga­la­ta­port, Ha­mi­ta­bat Elek­trik Üre­tim ve Tic. A.Ş., İs­tan­bul Ana­do­lu Elek­trik, Bo­ğa­zi­çi Elek­trik, To­ros­lar Elek­trik, Aras­lar Elek­trik, Dic­le Elek­trik, Van­gö­lü Elek­trik, Se­yi­tö­mer ve Kan­gal Elek­trik San­tral­le­ri, Ye­di­te­pe Bey­nel­mi­lel Otel­ci­lik ve Tu­rizm Tic. A.Ş.'nin yüz­de 15 D gru­bu, yüz­de 11 E gru­bu his­se­si, TE­DA­Ş'ın Te­kir­dağ, Muğ­la, Bi­le­cik, Düz­ce, İs­tan­bul, De­niz­li, Ko­ca­eli'de­ki çok sayıda ta­şın­maz.

Mil­li Pi­yan­go'nun şans oyun­la­rı­nın özel­leş­ti­ril­me­si iha­le­si 2015 yı­lı­na sark­tı. Ke­mer­köy ve Ye­ni­köy Ter­mik San­tral­le­ri, Ke­mer­köy Li­man Sa­ha­sı. Ya­ta­ğan Ter­mik San­tra­li, TE­DAŞ

Alıntıları Göster

hem memur yatıyor dersiniz hem özelleştirme diye ağlarsınız.

sizinki muhalefet değil boş boğazlık. sadece konuşun.  

• quote:

Orijinalden alıntı: Panamalı Hasta

hem memur yatıyor dersiniz hem özelleştirme diye ağlarsınız.

sizinki muhalefet değil boş boğazlık. sadece konuşun.  

Alıntıları Göster

Oh oh biraz da yandan  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 1 Ekim 2020; 18:23:49 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Aklın yolu birdir. İstanbul'un ve tabii Marmara'nın bu kadar yoğun bir nüfus ve ülke geneline bakıldığında yüksek bir üretim hacmine sahip olması stratejik olarak ta büyük risktir. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda bu bölgenin savunulması zor olacağı gibi en yoğun olarak saldırı alacak bölge ve tabii ülkeye en fazla zaiyatın verdirilebileceği bir yer.

Demir yolu sanayinin temelidir. Eskiden TRT kovboy filmleri gösterirdi devam ediyor mu bilmiyorum. Küçükken bizim peder çok izlerdi. Kovboy filmleri ile aklımda kalan bir kaç hatıra arasında demir yolu döşenmesi ve alavere dalavere işleri var.

Sadece Amerika'da değil Almanya'da keza aynı. Eskilerden bir oyun vardır, Railroad Tycoon, şimdilerde yeni bir sürümü de çıktı. Orada anlatılır misal 1860'larda adamlar nden haldır haldır demir yolu döşemiş, demir yolu ile kasabalar, şehirler nasıl gelişmiş.

Demir yolu ordu lojistiği için de olmazsa olmazlardan. Tamiri ve üretimi karayolundan kat kat ucuz. Kara yollarının tek maliyeti yapım bedeli değil. Bakım bedelleri de çok çok fazla. ve katlanarak artıyor.

Yine eskilerden SimCity oyunu vardı. Orada şehir için deli gibi kara yolu yaptığında topladığın verginin büyük çoğunluğu kara yolu bakımına gidiyordu. 2000'li yıllardan bahsediyorum. Şehir kurarken yolları abartırsan iflas kaçınılmaz.

Bu oyunlardan neden bahsettim, 2 oyun oynayan genç biri dahi bu hükümetin yaptığının yanlış olduğunu anlayabilir.

Tabii biz bunları yıllardan beri anlatıyoruz. İstanbul rant uğruna şişirildi. Nüfus aşırı arttı. Nüfus artınca yapılması gereken yatırım aynı oranda artmıyor. Katlanarak büyüyor. Misal Kanal İstanbul'u savunan bazı arkadaşlar var, hepsi müjhendis okumuş çocuklar, yok işte yatay mimari vs. Anlatamadık İstanbul nüfusunu en az 20 milyon yapacak o proje, yeni rant yaratacak, kaymağı birileri yerken oranın halkı babayı alacak, aklı olan İstanbul'u daha da büyütmek için değil küçültmek iiçin çalışır dedik. Ama yatay mimari daha önemli arkadaşlar için.

Ha bir de otobanın gelişmişlik olduğunu savunuyorlar. Ailem başka şehirde yaşıyor, eskiden nasıldı şimdi nasıl diyorlar. Tamam eskiye nazaran daha güzel de yılda 4-5 defa kullanıyorum. Yolculuk 4 saat sürüyor. Onun yerine hızlı tren kursa idi. Ben buradan 1,5 saatte oraya varsa idim araba da ihtiyacım olmazdı. Yakıt ta yakmazdım. Atlardım trene, araba mı lazım orada kiralardım. Aynı şey tatil beldeleri için de geçerli. Eskiden 12 saat sürüyormuş ta şimdi 6-7 saat. Arkadaşım koy hızlı treni 3 saat sürer o yolculuk.

Şahsen üleye demir yolu yatırımı yapacak partiye güvenmeyi deneyebilirim.

• quote:

Sen neye ses çıkardın ki bugüne kadar şimdi gelmişsin tablonun parasını eleştiriyorsun?

Bırak da onu gündemi tarafsızca elrştirenler düşünsün, sorgulasın... sen değil.. Sen yapınca, nasıl desem böyle hımmmm yapmacık olduğu hemen belli oluyor çünkü   

Alıntıları Göster

BEN HER ZAMAN HER ŞEYİ YERİNDE SÖYERİM LFIMI ESİRGEMEM. YALNIZ AĞLANACAK HALİNE GÜLÜYORSUN BU KADAR KOMİK OLAN NE HAKKININ YENMESİ Mİ? YOKSA YETİM KUL HAKKININ SAĞA SOLA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİ Mİ?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.