İmaj almak ya da harddiskin imajını almak denen bir tabir var.
İmaj almak ne anlama geliyor.Biraz araştırdım fakat bir şey bulamadım
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Arama motoruna "imaj almak" yazıp bir aratır mısınız?
Hemen ikinci satırda Ankara üniversitesi'nin sayfasında güzel bir pdf dosyası da var.
Araştırmacı olursanız bilgiye ulaşmanız da kolay olur. Siz araştırmanızı yapın. Anlamadığınız, çözemediğiniz konularda yardımcı oluruz.
cdnin imajını aldığın zaman mesela pes 2013 oyun cd si aldın bunun imajını almak istiyorsun yani birnevi yedeklemiş oluyorsun bunun imajını bilgisayara aldıktan sonra bilgisayara cd takmadan bile bu imaj sayesinde cd takmadan (yani sanal) cd ile oyunu yada programı kullanabiliryorsun
quote:
Orijinalden alıntı: Kara-Kedi
İmaj o diskin komple yedeğini almaktır. Mesela format atıcaksın sistem temizken almış bir yedeğini formattan sonra yüklersen sistemin o yedeği aldığın vakitteki haline döner. Böylece driver program kurulumu vesaire uğraşmazsın
quote:
Orijinalden alıntı: SeYYaH-1
Arama motoruna "imaj almak" yazıp bir aratır mısınız?
Hemen ikinci satırda Ankara üniversitesi'nin sayfasında güzel bir pdf dosyası da var.
Araştırmacı olursanız bilgiye ulaşmanız da kolay olur. Siz araştırmanızı yapın. Anlamadığınız, çözemediğiniz konularda yardımcı oluruz.
norton ghost, acronis true image, active disk image gibi programlarla... haşır neşir olmak demektir...
Yıllardır windows kurmam. Sistemde bir arıza meydana geldiğinde, Norton Ghost 2003 ile aldığım eski imajı, Dos ortamında 15-20 dakikada mevcut sistemin üstüne geçiririm. Sonra güncellemeleri yaparım, olay biter.
Yalnız bu işin uzmanı olan arkadaşlara bir sorum olacak. (Forumda daha uygun bir konu varsa lütfen linkini verin)...
6-7 önceki eski bir model Casper dizüstünün C partition'ı 25 gb. tutarında olarak imajını aldım ve yine bu bilgisayarda imajı kullanmaktayım.
Aynı imajı yeni aldığım Samsung i7 işletim sitemi olan dizüstüye geçirsem ne olur? Tabiki sürücüler uymadığı için onlarda arıza verir. Onları güncellerim. Ama diğer kurulu programlar v.s. çalışır mı?
Yıllardır windows kurmam. Sistemde bir arıza meydana geldiğinde, Norton Ghost 2003 ile aldığım eski imajı, Dos ortamında 15-20 dakikada mevcut sistemin üstüne geçiririm. Sonra güncellemeleri yaparım, olay biter.
Yalnız bu işin uzmanı olan arkadaşlara bir sorum olacak. (Forumda daha uygun bir konu varsa lütfen linkini verin)...
6-7 önceki eski bir model Casper dizüstünün C partition'ı 25 gb. tutarında olarak imajını aldım ve yine bu bilgisayarda imajı kullanmaktayım.
Aynı imajı yeni aldığım Samsung i7 işletim sitemi olan dizüstüye geçirsem ne olur? Tabiki sürücüler uymadığı için onlarda arıza verir. Onları güncellerim. Ama diğer kurulu programlar v.s. çalışır mı?
Muhtemelen çalışmaz ve kurulu programlarda sorun çıkartabilirler. Bazı programlar setup ile yüklenebiliyorken bazıları program klasörü taşınarak da alınabiliyor. Fakat bir çok program kullanıcı dosyaları ve regeditte kayıtlar oluşturduğu için faydalı bir deneme olmaz. Acronis True Image programını da incelemenizi öneririm.
quote:
Orijinalden alıntı: Kara-Kedi
Ne amaçla imaj almanız gerektiğini belirtseniz daha rahat yardımcı olunabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme