Şimdi Ara

iMac Pro yarın sahneye çıkıyor (Satışta!) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu fiyatları dolar olarak yazın, tl sürekli değer kaybediyor sabit kalmıyor.

  • tamam bizde aşırı pahalı ama yurtdışındaki biri içinde gerçekten iyi para.

  • Şöyle düşünün arkadaşlar, haberde imac pro'nun baz donanımı 5.000$ yazıyor.
    Turkıye de amıral gemısı telefonlar artık 5.000 tl den baslıyor, iphone x 6100 tl mesala.

    Bızım telefon aldıgımız paraya, adamlar imac pro alıyorlar. Hem daha az calısıp daha fazla kazanıyorlar, amerıkada ortalama asgari maaşlar 2000 dolar civarı. Pizza dağıtıcısı veya garson bile ayda çok rahat 3.000 dolar üzeri kazabılıyor.

  • İnsan gibi yaşamak için hayvan gibi çalışmakta fayda etmiyor bu ülkede. Bizzat kendim denedim, çalmadan olmayacak bu işler.

  • yahu bu ürün son kullanıcı ürünü değilki.adam bunu ofisine koyacak.grafik tasarım yapacak,klip hazırlayacak,lansman yapacak.yapıtı içiten ekmek yiyecek.eve alıp da face't takılmak çocuk gibi oyun oynamak için mi yatırım yapacak sanıyorsunuz.
  • Amerikadaki , Almanyadaki adam uyguna alsın svi ama gerçek kabullenmemiz lazım.

    Bizim bu kadar fahiş fiyatlarla , katlı vergilerle karşı karşıya olmamız kabullenemez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ev alma imac pro al devri başlamıştır

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Python

    quote:

    Orijinalden alıntı: KalemKolik


    quote:

    Orijinalden alıntı: filteke

    Ürün pahalı değil biz fakiriz.

    Bu ürün yurtdışı içinde pahalı açıkcası.

    Pahallı ama o adamın alım gücü felaket yukarıda iken sende yerlerde. Sebebini diyeyim. Burada türkiye şartlarında 1500 birim maaş alıyorsun. Etin kilosu kıymanın kilosu yediğin içtiğin herşey ortada. Bu ülkede kilosu kuruyemişçi de 50 liradan fındık satılıyor. Amerika da 10 dolar bilemedin 7 dolar falan.

    Ki o adamda eyalete göre değişiyor ama 1500 birim para alıyor, e aldığı herşey zaten ucuz ki gıdası en basiti ucuz. Millet hala '' onlar domatı daneylen alıyormuş muhahahahahah '' kafasında adama adamın dolar kazanıp dolar aldığının farkında değil türk lirası ile çarpıyor. E şimdi orada adamın asgari 1500 birim maaşı ile 5000 dolarlık imac'i alma ihtimali haliyle yüksek. Ama sende 1500 birimlik asgari maaşınla 20-30 bin liralık imac'i alma ihtimalin yok gibi birşey. Olay bundan yani yoksa evet onlar içinde 5000 dolar pahallı ama bizimkisi gibi kur ve vergilerin böyle arşa yükseldiği gibi bir ortamları yok.

    Et kıyma örneğide baydı, gerçekten karma bir alım gücü ve Amerikada "yaşam" için gerekli barınma, yeme, içme, ulaşım, elektrik, su temel gıdalar vs. Burda bazı alıştığımız ucuz şeyler orda lüx aşırı pahallı mesela eğitim, sağlık, barınma gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • En dandik laptop fiyatları artmış iken , Abd standart çalışanı 4- 5 ay çalışarak alacağı bu İmac Pro'yu bizim standart çalışan 22-24 ay çalışarak alabilyor iken .

    Evet suç Apple şirketinde haklısınız !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 15 Aralık 2017; 10:44:4 >
  • Baz versiyonun fiyatı normal. X299 platformunda, 32GB Quad channel ddr4 (ecc olmayan), i7 7820X (8 çekirdek), corsair rm750x, quadro p4000 ve 256GB 950 Prolu sistem yanında 27 inç asus Pro Art serisi 4K monitörle 16000 lira civerlarında toplanıyordu. Bu sistemi yazın bir tasarım ofisi için yazmıştım ki dolar malum o zamandan beri de yükseldi, şimdi daha fazladır belki. Zaten doların durumundan almadılar o ayrı konu.

    iMac proda ise işlemci xeon (yine 8 çekirdek), bellekler ECC destekli, baz model 1TB SSD'den başlıyor, ekran 5K P3 ve mac os'da çalışıyor. Zaten PC ekranını da 5K LG monitör alıp, SSD'sini 1TB 950 pro yapıp, anakartı da ECC destekli bulup ramleri ecc yaparsanız fiyat 25000'lere çıkacaktır ki daha işin içinde mac os ve xeon işlemci yok. Zaten bunu alan kesim tasarım ofisleri ve render vs alacak kişiler olacak yani bu işten parasını çıkartacak kişiler ve merak etmeyin, 1-2 ay içinde parası çıkar. Bu işlerde stabilite çok önemlidir ve çoğu ofis zaten Mac kullanıyor. Aynı fiyata geleceği için hiç bir ofis alışkanlığını değiştirmez ve stabilite farkını da önemseyerek iMac Pro alır geçer, toplamayla da uğraşmaz.




  • İyi bir 5K monitör 7-8.000 den aşağı yok sanırım ?
  • Aleti görünce insanın canı çekiyor kullanmak istiyor ama çok pahalı, Türkiye şartları da eklenince ortaya çıkan rakam benzinli düz vites arabalara eş değer. "Çok param var nerelere harcasam" diyenleri bir kenara bıraktığımızda ev kullanıcıları ile office ve basit grafik yazılımları kullanan işletmelerin yanından bile geçmesi lüks kaçıyor. Profesyonel olarak müzik ve video işlemleriyle uğraşanlar için ise kısa sürede parasını çıkartır gibi duruyor.

  • 1BilimAdamı kullanıcısına yanıt
    Açmamız gerekiyor. Örnek bayabilir ama hergün yaptığımız şey öyle değil mi ? yemek yemeden yaşayabilen insan evladı yok. E en yakın ve en gerçekçi örnek bunlar olacak.

    Mesela markete gidiyorsun, hazır yemeğinden tut, etine sütüne meyvesi sebzesi dahil orada ki yaşayan geçinen adama göre çok ucuz. İçki alkol de dahil bu arada ucuz.

    Giyim mesela burada ki o gap abercrombie columbia falan bunların mağazaları var. Mağazalarda ise indirimler bolca oluyor gidip uygun fiyatlara 30 40 dolarlara envai çeşit giysini alabiliyorsun. Bu markaları biliyorsun bizde '' kaliteli '' diye böyle 400 500 600 700 liralara satılan markalar öyle değil mi ? adam senin giydiğin monta 60 dolar verip alıyor sen burada aynı monta gidip 400 500 lira veriyorsun. Merak eden varsa baksın amazon.com fiyatları karşılaştırsın.

    Barınmaya gelirsek NYC'da değilsen kiralar çok pahallı değil. Evet NYC civarı takılırsan kiralar uçuyor. 800 900 1000 1200 1500 dolar vs. böyle gider.

    Metro mesela ulaşım için kart vs. aylık satılıyor ve sınırsız biniyorsun. Metro otobüs sistemi de haliyle bizimki ile kıyas kabul edecek düzeyde değil. Yanılmıyorsam fiyatları da pahallı değil 60 80 dolar birşeymiş.

    İnternet mesela envai çeşit hızlarda ve fiyatlar makul, öyle çok absürd değil öyle değil mi ? misal örnek olsun diye veriyorum.https://fiber.google.com/cities/kansascity/ google sana 1000 mgbit interneti sınır yok 70 dolara satıyor. 1 tb cloud modemi bunlar ücretsiz. Ama bu hız 1000 mgbit ya download değil upload'da dahil. Ve 70 dolar yani saniyede 100 megabyte veri transferi demek. Öyle büyük bir hız. Daha birçok alternafitleri var, basit google'dan araştırma ile bulunuyor.

    Elektrik sadece ayrı doğalgaz ve su faturası bir geliyormuş. Ve fiyatlar öyle korkunç değil 100 dolar bile değilmiş. E gıda ulaşım elektrik su gaz vs. vs. internet dahil hepsine değindik. Eğitim evet pahallı yüksek lisans yapan akrabam var biliyorum birkaç on bin doları buluyor ama işte eğitimi aldığın yer de dünyanın en iyi üniversitelerinde birisi ama burada ki bilmemne bilmemne üniversitesi değil. Bizde böyle her mahalleye açılan üniversitelerden değil.

    Bunun harici evet sağlık pahallı. Ama korkunç derecede pahallı. Acile gitmek işte ya şuram ağrıyor doktora gideyim vs. vs. ıııııh yemez. Sigortan yoksa özel olarak yani yemez. Böyle gidersin birkaç bin dolara muayene olursun sadece o kadar. Yani devletin sana bu konuda bir desteği zorunlu kıldığı birşey yok. Ama alacağın hizmet özel sonuçta yani e dandikte değil. Ama pahallıdır adamı yıldırır.

    Bunların hepsi kimine göre örnek kimine göre değil. Mesela et yemeyen adamı bağlamaz. İşte ulaşım kullanmayan heryere bisikletle giden adamı bağlamaz. Ama sen ben başkası kullanmıyor diye gereksiz sayamayız. Kullanan sonuçta var öyle değil mi ? Amerika da en basiti gidiyorsun operatöre 2 sene taahhüt şu tarife vs. bedava telefon veriliyor. Bizde mesela gittin hat aldın 2 sene taahhüt 1 liralık telefon bile vermiyor. O vestel bilmemneleri bile aylık ve 2 sene taksitle 30 liraya satıyorlar.

    Neyse konu uzuyor bu kadarına gerek yok. Ben bunları da uydurmadım nereden yazdın nereden biliyorsun diyecek olanlara yazayım. 6 yıldır amerika nyc'de yaşayan akrabam var o yüzden hepsini biliyorum. Ve yaptığı işte burada burun kıvrılan garson gibi birşey günlük 90 100 dolara çalışıyor. Asgari ücretten biraz daha fazlasına denk geliyor ama amerika'da biliniyor ki ücretler hep saatlik. Mesela böyle insan odaklı işler hep pahallı dolgun ücrette oluyor. İşçilik yani yüksektir. Beden işi böyle işler emek gereken vs. bunlar yükseliyor. Bizde ise en ucuz insan gücü emeğidir.

    Tam aynısı burada bir örnek verelim diyelim 2000 2500 tl kazanıyorsun, istanbul da güzel bir semtte oturuyorsun kira min 900-1000 tl zaten yani en kenar köşe bile olsa pahallı istanbul. Örnek olsun diye yazıyorum, ulaşıma aylık bilmem kaç yüz tl gitti. Ondan sonra evde yakacağın gaz kışın buz gibi oluyor min 4-5 ay aylık 400 350 300 lira gaz faturası ödersin. Sırf ısınmak için işte yıkanırken sıcak su olsun vs. vs. yazın da serinleyeceksin hadi evde de klima olsun açtın sıcaklarda serinliyorsun falan aylık kaç para elektrik gelir acaba ? 200 300 gelir değil mi ? mesela birde su var, evde diyor okuyorum çünkü yorumları, 1 kişiyim çalışıyorum 40 50 lira su faturası geliyor. Kanı hızında internet 60 lira min. o da türknet yani adsl artık bölgene göre vdsl fiber vs. varsa şanslısın. Yoksa yandın, 16 mgbit belki alırsın.


    İşin en temeline geri dönersek o adamın kazandığı para ile benim kazandığım minimum para denk değil. Birim olarak evet 1500 1800 birimler bizde de aynı. Ama o adamın sahip olduğu yaşaması için gereken şeyler çok daha ucuz. Ben aynı şartlarda o adamın sahip olacağı en temel şeylere bile dünya para veriyorum. Ha eğer 2000 dolar dengi türk lirası kazanıyorsam yani 6000 liraya yakın evet o zaman istanbulda fena olmayan şartlarda aynı amerikada ki standart minimum geçinen kişi gibi yaşarsın. Sıkıntı işte bu, bunu anladıktan sonra zaten gerisi çözülüyor. Bizim ülkemiz zenginlere göre çok güzel bir ülke, yada maddi sorunu olmayan iyi kazananlara göre vs. vs. o adama göre herşey güllük gülistanlık oluyor.

    Ama işte sade vatandaş diyelim öğrenci iş bulamıyor yaş 26'ı geçtiği gün devlet sana gss adı altında 53 lira ve her sene zamlanan zorunlu sağlık sigortasını yapıyor. Haberin olsun olmasın yapıyor ve her ay hastaneye git veya gitme öyle boş boş takıl gene borç işletiyor. Birde gelirin olsun olmasın minimum tutarı bu, evin kiraymış bunları saymıyorlar. Emekli annen veya baban varsa evde ev hane geliri adı altında sayıp sana minimum gelecek şekilde o tutarı ödemeni isterler. Ödemezsen yada sağlıktan yararlanmazsan bile sana borcu yazar öğrenci de olsan 26 yaşından sonra o borcu sildiremiyorsun.

    Yani tamam karşılaştırıyoruz ama bir amerikalı veya bir alman vatandaşından ne eksiğimiz var ? niye biz 5-6-7 kat daha fazla kötü durumdayız ? neden ben kazanamıyorum ? niçin bu kadar vergiler var ? ben bu ülkenin vatandaşıyım ya dedelerim bu toprak için şehit olmuşlar. Bunlar olacak şey mi ? ben bu vatanı seviyorum yaşamaya çalışıyorum ama olmuyor yani e yaşımız belli 65 bilemedin 70 o da kanser olmazsak ve de elimiz ayağımız tutarsa 70'e kadar güzelce yaşarız sonrası ölüm. Herkes ölecek ya kaçarı yok ama işte ben sen başkası bu ülkenin vatandaşı neden bu kadar acı ızdırap çekiyor ? çekmeyecek yani bizi yönetenlerin bunu düşünüp öyle karar alması lazım ama olmuyor. Neyse daha fazla uzun olmasın oradan da oraya çekilmesin rica ediyorum. Mantıktan yana olun vicdanınız olsun zaten dediklerimin yüzde 99'u için haklılık payı olduğunu göreceksiniz.




  • Sorgulanyan yok ki sizin benim gibi ? Aman abartmayın diyorlar şükredin diyorlar..Hep böyle kabullenmişlik eziklik hissi.Ne yapalım buna da şükür kafası hep.
  • Şunu almak harbiden enayilik.
  • Baz fiyatı 5000$ diyor.

    5000$'a bundan çok daha iyi bir sistem kurarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Şunu almak harbiden enayilik.

    Fiyat normal.Biz sadece bu üründe değil her ürün her teknolojik üründe 1 yerine 10 ödüyoruz.Bu durumda İMAC Pro fiyatı normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Baz fiyatı 5000$ diyor.

    5000$'a bundan çok daha iyi bir sistem kurarım.

    Mesela ? Pek bilmeyenler için fiyat aralığı donanım karşılaştırması kısaca yapın ?

    5k monitörler sadece 8.000 liradan başlıyor ?
  • 20 daha koy ev al. imzamdaki tum cihazlar oluculugum sayesinde tas catlasin 3k dan fazla etmiyordur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürün pahalı değil sadece 60000 tl cik

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.