Şimdi Ara

iMac 27' Deneyimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

PC kullanmaya başlayalı 11 yıl olmuş. Windows 95, 98, Me, XP, Vista ve son olarak Windows 7 kullandım. Uzun zamandır Mac kullanabilir miyim diye düşünüyordum. Bugünlere kısmetmiş. İşyerinde beni kırmadılar ve yeni çıkan 27 inç iMaclerden aldılar. İlk lansman yapıldığında apple.com sitesindeki tanıtım videosu büyüleyiciydi. Bu iMac’in Türkiye’deki ilk kullanıcılarından biri olmak büyük keyif. Bu kadar kısa sürede “dönüşüm”ün mümkün olacağını beklemiyordum. Hemen hemen herşeyi kullanıma hazır ve Parallels Desktop ile windows üzerindeki herşeyi kullanmak da mümkün.

iMac 27 inç nedir?

27 inç Led Monitör

Her çıkardıkları ürünle “yeni” bir teknolojiyi bize sunan apple şimdi de 27 inç led monitör ve multituch mouse ile harika bir iMac tasarlamış. Monitörü övmek için fazla söze gerek yok. Led teknolojisinin parlak ve rengarenk görüntüsü, sunduğu 2560×1440 çözünürlük gözlerinizi yuvalarından çıkarabilir. Maksimum ışığı açtığımda gözlerim kamaşıyor (;

Forester bagajından bize gülümseyen iMac (;
     iMac 27' Deneyimi

Magic Mouse

Mouse alışık olmadığım bir mouse. 4-5 yıldır Microsoft 5 tuş mouse kullanıyordum. Hızlı ve bol butonlu bu mouselarla iş görüyordum. Magic Mouse multituch özelliği ile sol sağ tıklama ve her yöne kaydırma işlemini basit bir şekilde yapabiliyor. Scroll yapmak işkence değil artık. iPhone kullanımından gelen bir aşinalık var bu kaydırma özelliğine. Ekran çözünürlüğü yüksek olduğu için köşelere ulaşmak kimi zaman zahmetli oluyor (;

Desktop klavyesinden sonra bu klavye alışma sürecinde zorlanacağımı düşünmüştüm. Kocaman butonlarla dolu klavye kullanmaya çok alışmışım ama bu klavye çok ergonomik ve kullanışlı. Yaşadığım tek sorun windowsta alıştığım harf kombinasyonlarında çıkardığım özel karakterlerin bu klavyede farklı olması. Mesela @ işareti için #+Q ya basıveriyorum ve anında pencere kapanıveriyor. Bu programdan çıkış komutu. @ işaretini alt+Q ile çıkarmayı yakın zamanda öğreneceğimi düşünüyorum (;

Kurumlumdan sonra görüğümüz gibi 24 inç BenQ monitör yanında ufak kaldı.

iMac 27' Deneyimi

Parallels Desktop ve Windows 7

Parallels Desktop yazılımıyla kurduğum sanal windows 7 üzerinde istediğim herşeyi yapabiliyorum. Bilgi İşlem Yazılım Grubunda asp.net kodlarını Microsoft Visual Studio üzerinde kodladığımız için ve bu programın Mac versiyonu olmadığı için ilk başta baya tereddüt yaşamıştım. Düzgün çalıştırabilecekmiydim? Ama hiçbir sorun yok. Parallels Desktop ile program çalıştırmayı bırakın, masaüstlerini ortak kullandığım gibi mac os arayüzünde program pencerelerini açıp kullanabiliyorum. Visual Studio, IIS vs… Sorun olmaktan çıktı. Zaten bir tasarımcı olarak kullandığım programlar ve daha fazlası Mac versiyonlarda mevcut. Kullanamadığım tek yazılım olan Visual Studio da artık “kullanılabilir” (;

iMac kullanmaya başlayalı henüz 5 gün oluyor. Şu ana kadar Adobe, Google, Microsoft Office programları, exchange hesaplı mailler, ftp, mozilla ve eklentileri ve hatta torrent bile sorunsuz çalışıyor. Remote desktop ile windows makinelere erişimde hiçbir sorun olmadığından genel windows müdahaleleri gerektiğinde farklı makinelere de rahatça ulaşabiliyorum.

Açıkcası iMac’in restart edilmeden ne kadar dayanacağını merak ediyorum. Açılan uygulamalar tepside güzel güzel duruyorlar. Kapatana kadar da sizi rahatsız etmiyorlar. Sorun olabilir diye düşündüğüm Active Directory erişimi ve diğer pclere network bağlantıları da sandığım kadar sancılı olmadı. Hakkında hiçbirşey bilmeden biraz kurcalayarak bağlantıları yaptım. Aklıma evde fotoğrafları eşimin laptopuna aktarmak için vista üzerinde ne kadar uğrştığım geldi. Canım vista ve ağabeyi windows 7 ye güzel bir elveda demiş bulunuyorum… Gayet güzel bir elveda…

Genel değerlendirme

Tüm testleri yaptığım ve herşeyinden anladığım için bu yorumları yapmıyorum. Ekran kartını denemek için bir Call of Duty kuramadım henüz. 1 TB HDD üzerinde kopyalama işlemlerindeki hızı farkettim ama. Şu kısacık iMac kullanım tecrübelerimle biraz yorum yapmak istiyorum. Mac grusu değilim, yorumlarımı bir mac acemisinin yaptığını göz önünde bulundurun.

+ Tasarım
    + Ekran muhteşem – 2560 x 1440 çözünürlüğü ya rüyanızda görürsünüz ya da bir iMac 27 inç alırsınız. Olay televizyon kadar monitörün karşısına geçmek değil elbette, bu çözünürlükte sağda visual studio, solda CSSEdit, altta ıvırtı zıvırtı (itunes giriyor bu başlık altına) derken heryeri dolu dolu kullanabiliyorum.
    + Herşeyin monitör arkasında olması müthiş yer kazandırıyor. Monitöre takılan iki kablo var elektrik ve ağ kablosu. Evet şaka değil ;p Wireless hızımız iyi olsaydı onu da takmayıverirdim…
    + Magic Mouse bir devrim. Kullanımı çok kolay ve scroll kabiliyeti çok başarılı. Microsoft mouselarında seçili olmayan alanlarda scroll yapamama sorunu bunda yok. Arkada ne varsa evir çevir…
    + Sessiz. Hırıldayan, titreyen, kıpırdayan bir yeri yok (;
    + Hızlı cevap veriyor, cevap veremediğinde sizi delirtmiyor (;

- Biraz pahalı (; Aslında benim görüşüm bu fiyatın normal olduğu yönünde. Şöyleki şu tırişkadan desktop bile 1700$ + kdv iken bu cihazın 1700€ + kdv olmasına şaşırmamak gerekiyor. Aradaki fark euro – dolar uçurumu… Burası Türkiye, burdan çıkış yok! Çok şükür bunu lüks tüketim diye %25 kdv almıyorlar.
    - Windows karmaşıklığı yok. Böyle olunca ne yapacağınızı uzun uzun aramak zorunda kalmıyorsunuz, daha nereleri tıklayıp hangi ayarları kurcalamam gerekiyor diye bakınmıyorsunuz. Haliyle herşey bu kadar hızlı olunca yaklaşık süreyi şaşkınlıkla geçiriyorsunuz. Windows laptopumu wireless ağına dahil etmek için yaptıklarımızdan sonra iMacteki herşeye şaşırabilirim.
    - Gerçekte garibime giden tek şey RAMin 4 GB olması. Baz modelde bile bu makinenin 8 GB ile sunulması gerektiğini düşünüyorum.

ALINTIDIR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şansal A -- 18 Temmuz 2011; 15:50:42 >

• adama bak ya 27 inç ekranın yanında 24 inç küçük kalıyormuş hadi yaa allalahh...
  • mac dunyasina hosgeldiniz :) bundan sonra pc'de kaybettiginiz zamanlara hayiflanmak yerine mac'inizin keyfini cikarmanizi dilerim..
    bu arada ben de 30" kullaniyorum, 1920x1200 artik bana 15" ekran gibi geliyor :)
  • hayrılı olsun arkadaşım mac OS dünyasına hoşgeldin.. bende 3 yıldır macos kullanıyorum cidden bagımlılık yaptı çok eglenceli kullanması.
  • Yazı benim değil arkadaşlar.(Alıntı) İnternette araştırma yaparken hoşuma gitti foruma yazayım dedim. Ben de almayı düşünüyorumda fiyatların düşmesini bekliyoruz. Sizin de görüşlerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şansal A -- 18 Temmuz 2011; 22:47:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slybzkrt

adama bak ya 27 inç ekranın yanında 24 inç küçük kalıyormuş hadi yaa allalahh...

Daha dikkatli okursanız, cümlede anlatım bozukluğu olduğunu görebilirsiniz.
  • benim de öncedn clstgm sirkette şefe alınmstı aynısndan adam yanından kimseyi gecirmiyodu bile.d imac clsmadgı zman üzerini kapatydu tozlanmasn dye.d dantel koyar dye bekliyodk ama olmadı.d okadr para verilince bóle oluyo.d ama sonuna kadar parayı hak edn bi alet..Allah herkese nasip etsin..ómürlük bilgisayar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apple Macbook Pro M2 13,3 inch
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 27 inç 3.4 i7 2gb ekran kartlı olan iMac hepsinden daha muhteşem...

1 kusur senedir kullandığım iMac 27 inç i7 2.8 yerine bunu kullanmaya başlayınca eskisi ağır kalıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Warfeet

27 inç 3.4 i7 2gb ekran kartlı olan iMac hepsinden daha muhteşem...

1 kusur senedir kullandığım iMac 27 inç i7 2.8 yerine bunu kullanmaya başlayınca eskisi ağır kalıyor..

Para yok ama.
  • Yorumlarınızı alabilir miyim? Mesela en ucuz fiyatı nerden bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali353

Yorumlarınızı alabilir miyim? Mesela en ucuz fiyatı nerden bulabilirim?

Tabiki Amerika'dan
  • standart bi kullanıcı için okdar para vermek akıl karı değil ama..yani iş bilgisayarı macler..adobe ile uğraşıyosan final cut kullanıcaksan grafiklerle uğraşcaksan ideal kesinlikle alınmalı..ama chat için internet için film izlemk için çok fazla para..ama tabi para dokunmaz diyosan alablrsn tabiki..
  • Ben de Eylül ayı içerisinde bir Mac mini almayı planlıyorum. Ve şöyle büyük bir monitör...

İşlemcileri güncellerler mi sizce? İ5 veya İ7 olayına gireceklerini duydum. Süper olur. Var mı duyan bilen?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bombastıc

standart bi kullanıcı için okdar para vermek akıl karı değil ama..yani iş bilgisayarı macler..adobe ile uğraşıyosan final cut kullanıcaksan grafiklerle uğraşcaksan ideal kesinlikle alınmalı..ama chat için internet için film izlemk için çok fazla para..ama tabi para dokunmaz diyosan alablrsn tabiki..

Benim kafama yattı iMac. Ekranı falan ilk görünce çok ilgimi çekti. Diğer bilgisayarlardan farklı olsun diye iMac hoşuma gitti. PC PC nereye kadar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bombastıc

standart bi kullanıcı için okdar para vermek akıl karı değil ama..yani iş bilgisayarı macler..adobe ile uğraşıyosan final cut kullanıcaksan grafiklerle uğraşcaksan ideal kesinlikle alınmalı..ama chat için internet için film izlemk için çok fazla para..ama tabi para dokunmaz diyosan alablrsn tabiki..

Benim kafama yattı iMac. Ekranı falan ilk görünce çok ilgimi çekti. Diğer bilgisayarlardan farklı olsun diye iMac hoşuma gitti. PC PC nereye kadar.

Para var huzur var diyelim ozaman hayırlısı olsun hadi..

• Para varda düşündüğün kadar yok. iMac in fiyatının düşmesini bekliyoruz.
  • 27" iMac kullanmak gibi bir hatayı bir süre yaptım.
    Sonra 15,4" dell laptopuma geri döndüğümde ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

27" iMac kullanmak gibi bir hatayı bir süre yaptım.
    Sonra 15,4" dell laptopuma geri döndüğümde ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım.

Nasıl yani ne yönden? Biraz söylediğini açsan.?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: desiya

27" iMac kullanmak gibi bir hatayı bir süre yaptım.

Nasıl yani ne yönden? Biraz söylediğini açsan.?

Yani 27" iMac'ten sonra diger tum bilgisayarlar cok basit kalıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.