Şimdi Ara

İLLALLAH OLDUM BUNLARDAN İLLALLAH

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün nenemle konuşuyorum konu nasıl geldiyse Acil ailesinden bahsetti
    Teyzemlerin şimdiki evinin yolu nasıl küçüldüğünü isyan eder şekilde anllatmaya başladı

Nenem: biz söyledik kaldırımı geçtiniz hatta yolun yarısını kendi topraklarınıza koyup duvar ördünüz ki araba geçemiyor bu ufacık yoldan; ordan müzeyyen hanım geldi lafa atlladı başladı konuşmaya kendsi Acillerle akrabaya hemen destek çıktı: sizin kamyonlarınız arabalarınız mı var da geniş yolla lazım olsun size!!!

neyse muhtara gittim muhtarda bişey yapamadı en son çare Teyfik Baykama şikayet edeyim dedim o mahallenin en büyüğü herkez onun sözünü dinler dedim gittim Teyfik baykam'ın yanına durumu izah ettim
    Teyfik efendi ne desin Sefire hanım ben bu Acillerden İLLALLAH olmuşum ben ne yapim yapack olsam kendime yaparım eveimin karşısında otururlar beni dinlemezler...

Aciller ve Teyfik Baykam hale karşı karşıya otururlar...

Acil ailesini yakından tanıtayim size;
    HALUK LEVENTİN AİLESİ

Teyfik Baykamı tanıtayim size;
    Ressam Bedri Baykamın Amcası

Haluk levent ilk yazdığı kitapta da Teyfik Baykamın kendisini tuvalete kitlediğinden bahssetmiştir

Adamın neden İLLALLAH olduğu belli

• Arkadaşım yazıya pek dikkat etmedim ama...İllallah olmak ne demek..

Şimdi kelimeye bakarsak...La ilahe illallah demek Allahtan başka ilah yoktur demek...İllallah ı alırsak "allahtan başka" demek e bunun yanına olmak fiili gelince çok saçma bişi oluyor...

Acaba neden böle bi kullanım söz konusu...Burdaki illallah olmak sözü bıktırmak manasında herhalde...Neyse karıştırdım biraz...
  • adam Allaha sığınmış artık durumu kendisi çözemeyince
    şaka bir yana bizim burada bu deyim çok kullanılır... yani yapacak bişey yok artık Allaha havale ettim gibisinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 22 Ekim 2005, 21:36:29 >
  • valla ben bu hikayeden bişey anlamadım
  • +1
    quote:

Orjinalden alıntı: L5

valla ben bu hikayeden bişey anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Burnumdan nefret ediyorum.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.