Arkadaşlar lise 3'teyim ancak bazı sorunlarım var. Öncelikle İstanbul'da oturuyorum ve ailem İstanbul'da bir üniversiteye yerleş diye baskı yapıyorlar. TM öğrencisiyim ve bölüm olarak İngilizce İşletme düşünüyorum. Bu illerin dışında bir yerde üniv. okursak iş bulma olasılığımız çok mu düşük? Yani İngilizce dışında Almanca geliştirebilirim ve Bu sertifikalar oluyormuş bilgisayarla ilgili diyelim bunları yaptık, gene mi dezavantajlı oluruz? Siz tavsiye edermisiniz? Ne bilim bir Boğaziçi - İstanbul Üniv. işletmeleri var birde anadoluda bir ünide işletme okuyup mezun olmak var.. Ben Bursa Uludağ Üniv. düşünüyorum. Ama orada ingilizce işletme yok. Türkçe işletme kötümüdür? oradan mezun olan akrabalarım da var iş bulabildiler ama ailem illede İstanbulda üniversite diyor? Sizin tavsiyeleriniz nedir?
Yorum yazan herkeze teşekkürler..
istanbul ankara disina cikma bence...
Sen kendini garantiye al her zaman en iyisini düşün
Türkçe işletmelerden uzak dur, iş bulmak imkansız. İngilizce olmadan işletme olmaz, bunu aklından çıkarma. İstanbul'da yaşıyorsan İstanbul dışına çıkma, hele hele işletme okuyacaksan hiç çıkma. İngilizce İşletme olarak İstanbul'daki devlet ve vakıf üniversitelerini iyice araştır, en iyisi Boğaziçi, daha sonra da Koç geliyor.
Vakıf üniversitesi düşünmüyorum eğitime mümkün olduğunca az para vermek gerek, Türkçe işletmeyi geçtim diyelim ingilizce işletme ancak istanbul dışı gene mi kurtarmaz :)