Şimdi Ara

İlk yılımda ne yaptım ve Bu sene

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
3
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben anadoluda ortalama fen lisesinden mezun bi öğrenciyim. Bu sene 24k ile mezuna bıraktım.

İlk Senem: İlk dönem işin ciddiyetini anlayamadım ve kendimle alakalı bazı problemlerden dolayı dersleri boşladım. Bu dönem bittiğinde TYT den 65-70 AYT ise 35-40 civarı bir şey geliyordu. İlk dönem arada problem çözüyodum ve birazcık dil anlatım çalıştım. Ayrıca öylesinede Fizikten Ayt elektriği bitirdim.

İkinci dönem artık uyanmanın zamanı gelmişti bu ben değildim. Problemlerimide bi kenara bırakıp çalışmaya başladım. Hala TYT çok kötüydü ama AYT ye bakmam lazımdı. Bende Hadii deyip. AYT Fene sağlam bi giriş yaptım. Dedim ki Ayt Feni bitirip Ayt Matı da son 2 ay hallederim. Sırayla ders ders gittim. İlk ayt fizik konularını bitirip ENDEMİK AYT FİZİK soru bankasını çözdüm. Sonra Kimyayı bitirdim ve AYDIN yayınlarındanda öyle biraz çözdüm. %40 ı bitmiştir. Organiği çaptan bitirdim. Sonra AYT biyolojiye geçmiştim ve Onda da PALME nin bi %50 sini çözdüm. Çok soru çözemiyodum çünkü hala sınava tam konsantre değildim. Zorla şarkıyla falan bi şekilde bişeyler yapmaya çalışıyodum. Bi yandan da haftada 1-2 Tyt denemesi oluyoduk. Onlarda da yapamadığım soruları inceleyip yoluma devam ediyodum. Böyle Böyle son iki ay kala AYT fen netlerim 33-34-35 civarı geliyodu. Ama mat ı çok ihmal etmiştim zaten planım 2 ay bakmaktı. İLK apotemiden türev ve integrali öğrendim. Yaklaşık yarısını çözdüm. Ama diğer konulara hiç bakasım yoktu özellike geometriden tiksiniyodum. Tabi ki bi temelim vardı ama hiç bi soru bankası falan çözesim gekmiyordu. Bende 345 AYT 10'lu Mat denemesini aldım. ve onu baştan aşağı soru bankası gibi her sorusunu öğrenerek çözdüm. Artık son 1 ay vardı. Denemelerde mat netlerim 30 civarı geliyordu. Matta bunları yaparken Fende konuları unutmayayım diye alan denemesi çözüyodum arada. AMA çok çözemedim. AYT fizik endemik , AYT kimya aydın , AYT biyoloji endemik denemelrinen her birinden yaklaşık 13-14 tane deneme çözmüştüm. Hiçbiri bitmemişti. Aslında 345 ve 3D nin Fen alan denemelerini çözmek istiyodum ama erindim. Bi yandan da Tyt mat 345 alan denemelerini çömüştüm 2. dönem boyunca. Her neyse Tyt de hala öyle denemeleri girip onların analizini yapıyodum ama bi türlü 90 üstüne çıkaramamıştım. 85 civarı takılıp kaldım. Biraz salağım galiba. Yada belki TYT ye çok bakamamış olmanın verdiği özgüvensizlik olabilir. Çünkü birşeye çalışıp Özgüven kasmak gerçekten benim için çok önemli.

Son 1 ay GELMİŞTİ. Ramazanın 3. haftası gibiydi. Ve bıkkınlık bana vurdu. son 25 gün için 25 ayt denemesi almıştım. Arada da TYT 2 güne bir de tyt atarım diyodum. AMA sınav geldi ve o aldığım 25 ayt denemesinin 15 i elimde kalmışı ve toplasan da 5 tane tyt denemesi çözmüştüm.Birazcıkta konu tekrarı yaptım. YANİ son bir ayı çok kötü geçirmiştim.

sonuçta gerçek sınavda tyt 82.50 net yaptım. tam beklediğim gibi
    ayt ise
    MAT: 35 doğru 5 yanlış
    fizik: 12 doğru 2 yanlış
    kimya:12 doğru 2 yanlış
    biyo: 9 doğru 4yanlış

ve sonunda daha iyisini yapabileceğime kanaat getirip mezuna kalmaya karar verdim.

PEKİ BU SENE NASIL BİR YOL İZLEYECEĞİM

ONU DA SONRA YAZICAM ÇÜNKÜ ŞİMDİ SIKILDIM

İYİ FORUMLAR

• Rezleri alın ilk 3k geliyor.
  • Hocam seninle aynı durumdayız.Benim de ilk senem.11 in başından beri çok sıkı çalışıyordum ama asla planlı olmadım.Hele ki son sene Tyt yi bi türlü oturtamadım 90 üstü gördüm fakat bazen 65 e kadar düşüyodu.ben de 2.dönem sadece AYT yükledim. Sınavda TYT 75 AYT 65 geldi obp 94 Sıralama 27k. İlk başta tercih yaparım diye düşünsem de meslek konusunda hiçbir zaman kararlı olamamaıştım.Sıralamamdan hiç memnun değildim ve mezunum.Yaz tatili bitene kadar kendime öncelikle hedef koyucam.Seneye bu zamanlar inş 5k ları görürüz de gideceğimiz üniyi tartışırız.
  • beklemedeyiz hocam
  • Hocam acaba tyt adına ne yapacaksınız bu sene? Ayt matta yanlışlarınız nelerdendi ayrıca?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ayt Mat da lti den ve geodan yanlışım yoktu. Polinom, olasılık, fonksiyon, kümeler gibi konulardan yanlışlarım çıktı. Belki bi soru bankası bitirseydim yapmazdım

Tyt ile alakalı bu sene bir paragraf bir de dil bilgisi kitabı bitirip Türkçeden alan denemeleri çözeceğim
    Mattan da bi soru bankası bitirip 3d yada acil ve sonra alan denemesi çözeceğim.

sosyal konularına bakacağım.

ve tyt fende de konuları gözden geçirip alan denemeleri çözeceğim gene. tyt fende soru bankası bitirmek biraz zaman kaybı gibi geliyor. Tabi ki bu alan denemelerini süreyle çözeceğim ve genel deneme yapmayıda ihmal etmeyeceğim çünkü genel denemeler daha önemli. Alan çözme nedenim kendimi konulara hakim hissedip ögüven kasmak.Ve pekiştirmek.

Genel denemeler biraz oldu bitiye geliyor

• Bu fen ne illet ders o kadar kasmissiniz mat daha iyi gelmiş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu sene ilk 50k
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.