Şimdi Ara

İlk tasarımım umut varmı ? :)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk logo tasarımımı yaptım ve buraya atmak istedim. Biliyorum çok amatör ama sizce umut varmı ?
     İlk tasarımım umut varmı ? :)

• sefa_bjk kullanıcısına yanıt
    Ehh buna bakarsam pek umut yok ancak umut olup olmaması sana bağlı, istekli olup olmamana,
    araştırmana, programları öğrenmene ve bu işi gerçekten yapacaksan bununla ilgili eğitim almana
    kadar konu uzuyor.

Başkalarına ait logo tasarımları için Logopond, Behance, Abduzeedo gibi siteleri inceleyebilirsin, binlerce
    tasarımcı ve tasarım hakkında çok güzel örnekler göreceksin. Pes etmek yok, yaptıkta daha iyiler gelir.
    Bu işi için Coreldraw, Illustrator gibi programları öğrenmeye başla, paint gibi programlarla bu işler olmaz.
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ederim. Aslında tamamen görsel olduğu için severek yapıyorum. Yalnız photoshopdan başlamak daha iyi değilmi sizce ?
    Logo-Tasarımlar vektörle yapılır o yüzden photoshop değil illustrator
    Photoshop'un yeri başka, bu tip logo, afiş, poster vs tasarımları Coreldraw veya Illustrator gibi programlarla
    yapmak gerekiyor. Ben ikisini de kullanıyorum, sanırım 1990-92 arasında corel ile tanışmıştım, illustrator ise
    daha sonra geldi.

Photoshop pixel tabanlıdır, oysa corel ve illustrator vectorel çizim yapar; bu ise büyük dosyalarda photoshop'un
    şişmesine sebep verir. İyi bir donanım yoksa; bol layer'ları olan bir photoshop dosyası kısa süre 1 GB'a yükselir.
    Çalışma dosyasının A2 veya A1 gibi daha da büyümesi durumunda çok daha sıkıntı yaratır.

Logonun içeriğini elde çizdikten sonra scanner ile corel veya illustrator'a aktarmak, sonra da buradaki çizim
    araçları ile tekrar vektorel olarak çizmek en uygunudur. Yanlızca text içeren bir logonuz varsa photoshop
    kullanılabilir ama aynı logoyu değişik yerlerde kullanmak istediğinizde photoshop'ta yarattığınız logonun
    yetersiz geldiğini göreceksiniz.

Son olarak bunları photoshop'ta tasarlamayın, corel veya illustrator kullanmayı öğrenin...

• bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. peki başlangıç olarak hangisiyle başlamalıyım ? corel mi yoksa illustrator mü ? ve kullanım açısından hangisi daha basit biraz bilgilendirirmisiniz ?
    Basitliğini bilemem o size kalmış ikisi de öğrendikten sonra basit programlar. Ben Adobe Illustrator öneririm sonuçta Adobe ve çoğu profosyonel bunu kullanır.

Bu arada Illustrator - Photoshop farkını sormuştunuz :) Buyurun izleyin anlayacaksınız youtu.be/dErj7FOSkSY
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    aslında cevap gelmiş, her ikisi de başlangıçta karışık gelebilir, bunları kullandıkça öğrenirsiniz.
    ancak diğer adobe programları arasında kullandığınız ve arabirimine hakim olduğunuz programlar varsa;
    illustrator'u daha hızlı öğrenebilirsiniz. Ama kesinlikle ikisi de bu işi yapan güzel programlardır.
  • o zamab Illustrator u indirip bi grafik denemesi yapacağım. yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum :)
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    aynen illüstrator kullanmaya başlamalıyım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.