Şimdi Ara

İlk pc toplama tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, ilk defa pc topluyorum. Kullanım amacım müzik prodüksiyonu yapmak, Blender'da 3d render almak ve güncel single player oyunları yüksek kalitede oynayabilmek... 

Elimde Asus ProArt pa279crv var. En fazla 60hz veriyor. Multiplayer oyun da oynamadığım için 100 fps 200 fps gibi bir derdim yok. 

Kendimce bir sistem topladım ama yardımcı ihtiyacım var. Bütçem kısıtlı tabii ama iyi bir sistem toplamak niyetindeyim. Hepimiz gibi ben de hem uygun fiyatlı hem de belli bir kalitede olsun istiyorum. Şimdiden teşekkürler…

1. İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X

2. CPU Soğutucu: be quiet! Pure Rock 2 FX

3. Anakart: MSI B650 TOMAHAWK WiFi

4. RAM: G.SKILL Trident Z5 Neo 32 gb DDR5 6000MHz RGB Dual RAM

5. GPU: ASUS Dual RTX 4070 12GB

6. SSD: Samsung 990 PRO 2TB

7. Kasa: MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW

8. PSU: MSI MAG A750GN 750W 80+ Gold

• Liste açıkçası pek sarmadı .Siz iyisimi bu parçaların ,en son ,güncel alacağınız,toplam fiatını, bi yazın,ona göre bi konfigürasyon çıkaralım.

Tabii fiyatlarını yazayım. Parçaların uyumuyla ilgili bir sorun var mı acaba gördüğünüz?

1. İşlemci:

AMD Ryzen 7 7700X

15.555 TL

2. CPU Soğutucu:

be quiet! Pure Rock 2 FX

2.969 TL

3. Anakart:

MSI B650 TOMAHAWK WiFi :

9.299 TL

4. RAM:

G.SKILL Trident Z5 Neo DDR5 6000MHz RGB Dual RAM

5.799 TL

5. GPU:

ASUS Dual RTX 4070 12GB

28.499 TL

6. SSD:

Samsung 990 PRO 2TB

8.149 TL

7. Kasa:

MSI MAG FORGE 320R AIRFLOW

4.249 TL

8. PSU:

MSI MAG A750GN 750W 80+ Gold

4.999 TL

Toplam: 79.518 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamburnam -- 12 Ekim 2025; 17:20:25 >

Orijinalden alıntı: metin abi 65

7700x in fiatı ne öyle. Siz bu fiatları nereden alıyorsunuz Hepsi aynı sitedenmi,bütün parçalar.

Genel olarak baktım ama hepsiburada ve amazon dan bu fiyatlar. 7700x hepsiburada dan kutulu bu vardı. Tray olarak kutusuzlarda sıkıntı yaşayan insanlar yazmışlar o yüzden kutuluyu not etmiştim

• Buyrun size hazır toplanmış makina .Yaklaşık 10000 tl daha ucuza.İşlemci en son nesil 9700X. Seçtiğiniz 7700X den tabi ki daha güçlü. Onun yarısı kadar watt çeker. Isınmaz. 7700X i ,soğutamazsınız .

E.kartı RTX 4070 değil. RTX 5070. Blenderde RTX 4070 den daha önde .Hemen hemen RTX 4070 SUPER performansında .Oyunda zaten önde.

SSD yi tek almayın .Bozulursa bütün depolamanız vs uçar gider. Bu nedenle 2 adet çok mantıklı. Depolama olarak NV3 ü kullanırsınız . Zırt pırt kullanılmadığı için,Ömürlük olur.

Anakart tabi ki Colorful kalitesinde Çok iyi bi markadır Ve seçtiğim modeli ,16 faz, 55 amper DrMOS Mosfet yapısı ile inanılmaz güçlü. Soğutma sistemi de aynı şekilde.

İlk pc toplama tavsiye

• kamburnam K kullanıcısına yanıt

hocam 80 k bütçeye çıkmışınız zaten hazır sistemlere bakın rtx 4070 yerine rtx 5070 alabilirsiniz sonra cpu upgrade edlilr hatta rtx5070ti veya 9070xt bile olabilir.gpuya yüklenin gerisi hallolur anakart am5 olduktan sonra upgradei kolay olur.

Daha Fazla Göster
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim tavsiyeniz için

evet haklısınız teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.