Şimdi Ara

İlk Muayenenin 5. yılda yapılması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2011 model bir araç almak için niyetlendim. Tramer sorgulaması yaptım. Araç 01/10/2010 tarihinde trafiğe çıkmış. Plaka ve şasi ile sorgulattığımda aracın tek muayenesi 05.2015 olarak çıkıyor ve muayenesi 96 binde yapılmış. Alıcıya kilometreyi sorduğumda başka kanıt gösteremedi, resmi servis kaydı dahil yok diyor.

    Kafamda birkaç soru işareti var:
    1) Sizce güvenmeli miyim? İyi bir usta bunu anlayabilir mi?
    2) Araç 34 plakadan 06'ya geçmiş, İstanbul'da yaklaşık 2 yıl gibi bir süre muayenesiz binmesi mümkün müdür? Bunun cezası var bildiğim kadarıyla.

    Not: Aracın şu anki sahibi (10 aydır sahibi) alınca ilk muayenesini yaptırmış.

    Baktığım araç Jetta. Açıkcası çok çekindim, sonuçta bir sürü para söz konusu. Bilen birisi izah edebilirse sevinirim.







  • Çevirmede yakalanmadıysa binmesi mümkün. Yakalanırsa bağlıyorlar aracı diye biliyorum. Ben olsam yanaşmazdım, her türlü sıkıntı çıkabilir altından.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muayenesini yaptırmayan bakımınıda yaptırmaz. Boşverin o aracı hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka değiştiği için şöyle düşündüm;ilk muayenesi 06 plaka ile 2013 yılında yapılmıştır, ikinci muayene 2015 yılında yapılmış,bir sonraki 2017 yılında yapılacak ama şöyle bi soru işareti oluyor, şasi no ile muayene kayıtları çıkmıyormu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için çok teşekkürler. Aracın şasi sorgusunda da benzer kayıtlar dönüyor. Yani araç plaka değiştirse dahi ilk muayenesi 2015 yılında 96 bin kilometrede yapılmış. Aklıma birkaç mantıklı sebep geliyor ancak bir kez soğuyunca vazgeçtim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    periyodik bakım 12 ay mı oldu?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.