Şimdi Ara

İlk makinemi aldım sonunda !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Son olarak konu açmamdan dolayı teknosada da yaklaşık 1 saat 20dk süren mütabakattan sonra d5100 almakta karar kıldım.

Oradaki görevli ısrarla 0 al dedi. Ama sıfır 2000 Tl idi ve yanında 18-55 55-200 var dedi.
    Çantayı falan kendin alırsın lenside hayyamda +100 tl vererek 18-105 le takas edersin dedi
    ama aklıma yatmadı. Hemen başka birinden bulduk. Vatandan alınma bir makine.
    sanırım fazla kullanılmamış body. tertemizdi. bugün ilk deneeyimlerimi katettim.

Şuan AF-S 18-105 D5100 + TRİPOD ÇANTA - Parasoley- Kapakcıklar - ORj şarj - kablosoydu
    falandı derken 1650 tlye aldım. Sonra bugün ilk çekimlerimi yapmaya kalktım. AF modda
    çekerken sanırım ordan bulanıklaştırıp deklanşöre yarım basıp netleştirmek gerekiyordu.
    Tam tersi netleştrip deklanşore bastığımda bu sefer deklanşör öndeki nesneyi bulanıklaştırıp
    arkayı netleştiriyordu. Sonra manuel çekimnde çok zor olmadığını farkettim.
    Neyse 100-150 fotoğraf çektik. Eve geldim. tabi kurcalıyorum. Bir kaç ayar yaptım.
    Çekim yapmak istedim sonuç vasat !!!!

Karanlık bir odadayız. İso ayarı bilmiyorum tabiki ordaki resimlere bakarak yapmaya çalıştım olmadı.
    Şöyle bir hata ile karşılaşıyordum deklanşöre bastığımda ,

" Odak noktası çok karanlık " sanırım böyleydi. Flaş falan patlatarak 2-3 çekim yaptım fena
    değil ama arkadaşımı bu ayarlarla çekmeye çalıştığımda vasat bir çekimle karşılaştım.

Bu konuyu neden açtım ?

Arkadaşlar bana uzun süre gidecek otomatik ayarlar Örnek veriyorum menüde buraya buraya gir cart curt yap ondan sonra
    takıl kafana göre. Ya da iso ayarını dışarda böyle evde karanlık odada vs böyle yap diyerekten tavsiye verirseniz sevinirim.

Bi de arkadaşlar sanırım lenste leke var !!! Ama fotoğraflarda bu leke etkilemiyor.Fazla da rahatsız etmiyor.

Yardımlardan ötürü şimdiden teşekkürler.

Çok merak ettiğim konu ; Teknosadaki adam bana ; Burda menü var. Renkleri seçersin dedi Örnk mavi. Tişörtün maviyse resimde sadece tişörtün mavi çıkar
    sen siyah beyaz. Bunu nasıl yapıcam bi yardım ya.

Bu arada : Acemi olmadan ustalığa terfi ettim biliyorum :D

• Belli ki DSLR makinede yenisiniz. Düzgün bir kaynak bularak fotoğraf çekimindeki özellikleri (Diyafram açıklığı, enstantane hızı, ISO, flaş, ışığı doğru kullanma vs.) öğrenmeye çalışın. Ardından fotoğrafta kompozisyon üzerine kaynaklar bulup o yönde kendinizi geliştirin.
    O zamana kadar da otomatik modda çekim yapın derim.
  • Makineyi P modunda kullanın alışana kadar.O sizin yerinize karar verecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

Makineyi P modunda kullanın alışana kadar.O sizin yerinize karar verecektir

+1 ilk başlarda p de kullanın enstantate diyafram ve ıso nun birlikte çalışmasını anlayın sonra m ye devam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun beyler. Orayı da hafiften çözüyorum ^^

Arkayı flu yapma işini falan kaptım. Zaten o kadar
    para saydık bırakalım da yapsın dimi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.