Şimdi Ara

İlk Kaç yaşında araba kullandınız? Ve ehliyet aldınız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 12 yaşında koltuğa oturmuştum. 124'te öğrendim.

    19 yaşında da ehliyeti aldım.
  • Sürücü Kursuna GİTMEDEN (!) Sürücü Belgesi alan var mı aramızda, POLİS'ten, sabah başvurup öğleden sonra YAZILIYA girip akşam sonucu öğrendikten sonra ertesi günün sabahı kendi imkanlarınla temin ettiğin araçla DİREKSİYONA girerek...? Aracı çalıştırıp 1. vitese takan ve 25 metre giden sınavı geçiyordu!!!

    Eskiden herşey çok çok farklıydı. Az daha aracın kapısını açmasını bilene sürücü belgesi veriyorlardı diyeceğim ama elimde görsel ve işitsel kanıt yok işte ama az, az, az daha öyleydi yani. Sürücü Belgesi de 120 gram AMİRAL BRİSTOL KAĞIDINA Tifdruk Matbaa tekniği ile basılmış KARTON birşeydi, katlıyordun, resimler de S/B'ydi, o zaman renkli neredeeeeeee??? Sadece çıplak SAHNE SANATÇILARININ afişleri renkli basılıyordu...!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Sürücü Kursuna GİTMEDEN (!) Sürücü Belgesi alan var mı aramızda, POLİS'ten, sabah başvurup öğleden sonra YAZILIYA girip akşam sonucu öğrendikten sonra ertesi günün sabahı kendi imkanlarınla temin ettiğin araçla DİREKSİYONA girerek...? Aracı çalıştırıp 1. vitese takan ve 25 metre giden sınavı geçiyordu!!!

    Eskiden herşey çok çok farklıydı. Az daha aracın kapısını açmasını bilene sürücü belgesi veriyorlardı diyeceğim ama elimde görsel ve işitsel kanıt yok işte ama az, az, az daha öyleydi yani. Sürücü Belgesi de 120 gram AMİRAL BRİSTOL KAĞIDINA Tifdruk Matbaa tekniği ile basılmış KARTON birşeydi, katlıyordun, resimler de S/B'ydi, o zaman renkli neredeeeeeee??? Sadece çıplak SAHNE SANATÇILARININ afişleri renkli basılıyordu...!!!

    zamanında banada teklif etmişlerdi taner abi , 100 tl öde ehliyeti çıkartalım dediler kursta 120 tl civarında idi (rakamlar tahmini ) madem parsını vereceğiz 120 verip derslere katılayım dedim iyide etmişim motor dersi özellikle çok ilgimi çekmişti o zaman net vs de yok nerden öğrenecektik tabiki kurstan




  • Sürücü kursuna kayıt yaptırdım ama hiç gitmedim son 1 hafta kala çıkmış soruları çözdüm geçtim.Direksiyon dersine de bir kere 5 dakikalığına girdim aracın debriyaj aralığına bakmak için.
  • 13-14 yaşında köyde boş arazide otomatik vites kullanıyodum ilk düz vitesi yazlıkta boş yolda babam öğretti 18e girmeden hemen önce,bu ocakta da aldım ehliyeti aldıktan sonra henüz kullanmadım
  • 18de kullandim 18de aldim.
  • 12-13 yaşında ilk defa kullandım.

    18 yaşında ehliyeti aldım. ( 1998 )
  • 10 yasımda tam anlamı ile kullanmaya başladım. 18e bastığım gün gittim kursa başvurarak ehliyetimi aldım önemli bir noktaya deyinmek istiyorum : ehliyetimi almadan trafiğe hiç çıkmadım sonuçta kimseyi tehlikeye atmaya gerek yok (kendim dahil) araç kullanmak isteyenler köylerde ve sürücü kurslarının pistlerini kullanabilirler.
  • 4 yaşlarımda hiç unutmam reno 9 arabamı çalıştırmıştım.bacagım yetişsin diye çok kayardım koltuktan, kafam direksiyona deyerdi. 10 yaşımda arabayı kaldırmıştım ilk.4 yada 5 deneyişte başardım bunu:) ehliyetide 19 yaşımda aldım bunun nedeni o yıl şehir dışında yurtta kalmamdı:)
  • bende 10 yaşımdan beri kullanırım ilk reno 12 tsw miz vardı kaçırırdım arabayı garajdan hep araba kullanacam diye hafta da 4-5 kere araba yıkardım arabayı yıkıyordum geziyordum kirleniyordu tekrar yıkıyordum şimdi gülüyorum o zamanlara 18 imde ehliyeti aldım tabi ilk araba kullandığım zamanlarda fazla trafik yoktu araç yoktu 90 larda o yüzden heryeri geziyordum koltuğun ucuna oturup kafayı yukarı kaldırıp anca kullanabiliyordum....ama şimdi çok tehlikeli gerçekten heryer araç o zamanlar sokakda 2 araba vardı şimdi park edecek yer yok arka sokağa bırakıyorum bazen...
  • Ben ilk 13 yaşında kullandım. Köydeydik babam gel bi gezmeye çıkalım dedi. Babamın bana kullanmayı öğreteceğini hiç düşünmemiştim sıkıldığım için beni gezdirecek sanmıştım. Sonra köyün en tenha yerine geçtik indi arabadan geç bakalım dedi. Arabanın anasını ağlatmıştım o gün.18 yaşımdada ehliyetimi aldım.
  • 16 yaşında 2000 model Kia Ceres parka pickup ile başladım. Direksiyonun başına ilk geçtiğimde babam zaten 2 yıl öncesinden gerek sözlü gerekse araç başında detaylı anlatımıyla debriyaj baskı balatasından, mazot pompasına, difreansiyele, subaplara, gömlek, segman v.b her türlü mekanik şeyi öğretmişti. O zaman neden gerek var diyordum bu kadar şeye ama Babama şimdi hak veriyorum.

    18 yaşımı doldurur doldurmaz soluğu sürücü kursunda aldım. O zaman Ceyhanın bir köyünde kaldığım ve ulaşım problemi olduğundan dolayı kurstaki hocalarımı bir kez bile göremedim. sınava girdim Motor ve İlk yardımdan tam puan almıştım, Trafikten ise bir soru kaçırmışım.
    Şuan Ehliyetim 6. yılını doldurmak üzere.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biturbo


    quote:

    Orijinalden alıntı: sungurtigin

    13te tata indigo da basldim.
    15te logan ile istanbulda e5 e ciktim. Hala da cikiyorum.
    Suan 17 yasindayim ehliyet daha yok. Ve arabayi bir kere bile kacirmadim hep peder kendisi verdi.


    Bence İstanbul'da ehliyetin yokken trafiğe çıkma, Allah korusun kazaya karışsan başın çok ağrır.


    Seninki yine iyi. 16-17 yaşında velet O304 şehirlerarsı otobüs kullanıyordu. Sene 1997 Ocak ayı. Arabayı taaa İstanbul'dan İzmit'te otogara götürdü. Orada babasına teslim etti. Kendisi de host koltuğuna oturdu. Aydın'a gittik. Nasıl sürdü, gişelerde nasıl polise yakalanmadı diye sormayın. Oldu işte.




  • İlk defa direksiyona geçtiğimde sanırım 11-12 yaşındayım. Peder sağolsun, daha ilk derslerde arabayı yokuşta verdiği için şimdi arabayı bir gram geri kaçırmıyorum. Otomatikte zaten kaçmıyor. Ehliyetim hâlâ yok, zaman bulursamalacağım.
  • 13-14 yaşlarında öğrenmiştim mavi şahin'de.Lise son sınıfta iken ehliyetimi almıştım.Hatta ben aldım ehliyeti, millet yazılmaya başladı kursa.
  • 15 yaşında 2005 407 2.0 spor dynamiq te öğrendim.İLk defa kullandığım ve motorunda güçlü olmasından dolayı az daha direğe giriyordum.

    neyse ki el frenini çekerek , arac stop ederek durdu.
  • İlk 15-16 yaşında araba kullanmıştım, 18 oluncada ehliyeti aldım.
  • 3 yaşında babamın kucağında 5 yaşında kendim çalıştırmaya başlamadım ama yine 10 yaşıma kadar kucakta.10 yaşımdan bugüne yani 18 yaşıma kadar kendim. Trafiğe çıkarım ama tehlikeli sürmem. YGS sınavından sonra 16 nisandaki sınava yetişmeyi planlıyodum yazılmamıştım YGS ye çalışamam diye. 1 ay önden kayıtlar alınıyomuş lanet olası milli eğitimin yüzünden 2 temmuzdaki sınava kaldım
  • 13 TE KULLANDIM 18 DE ALDIM ŞUAN 19 UM :D
  • İlk kez 12 yaşında kullandım opel astra ve vw 1303 18 yaşında ehliyet aldım ( 19a girmeme 16 gün kala :D )
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.