Şimdi Ara

ILK DEFA OC FIKIR VE YARDIMLARA MUHTACIM :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar, yaklaşık 1.5 senedir r5 2600 kullanmaktayım a320 serisi basit bir anakartım vardı 2gün önce nvme ssd ve yeni anakart aldım buda çok iyi bir anakart degil ama en azından öncekinden iyi,

şu anki sistemim şöyle

r5 2600

gigabyte b450m h Anakart

2 x 8gb 3000 mhz ram

samsung nvme ssd

1600ti ekran kartı

genellikle wow oynuyorum ekran kartım bana yeterli geliyor ama wow cpu odaklı bir oyun 20 yada 40 kişilik aktivitelerde fpsim acayip düşüyor oyunun grafik ayarlarını maxlasamda en düşüge çekip pixel pixel olsada bu fps gene düşüyor, şöyle birşey var onunda farkındayım çok üst düzey sistemlerde bile bir fpd düşüşü oluyor bunun farkındayım ama benım oynanmıcak kademelere geliyor amacım bi tık daha rahat etmek

bios ve chipset driverlarımı güncelledim

ryzen master programı ile 1-2 deneme yaptım ama siyah ekran oldu pc res atmam gerekti denedigim degerler 4.0ghz ve 1.3 volt tu son olarak 4.0ghz ve 1.35 volt denedim programın kendi stres testini geçti ve pc kapanmadı ama biosdan oc yapmanın daha stabil ve verimli olacagını okudum lakin biosda voltaj degerini istedigim degeri girmek yerine + yada - 0.1 0.2 vb degerler var yükledigim resimde görüldügü üzere ( resim bana ait degil ama aynı ekran başka biryerden alıntı yaptım )

bana yol göstericek biri varmı 4.0 olmasa bile 3.9ghz de stabil çalışsın istiyorum çünkü 3.7 nün üstüne kendi çıktıgını daha hiç görmedim yardımlarınızı bekliyorum

ILK DEFA OC FIKIR VE YARDIMLARA MUHTACIM :)

fark olsun istiyorsanız ya ryzen 5000 serisine geçin ya da intel'e.

2600'e oc ile wow'da hiç fark göremezsiniz.

wow csgo gibi oyunlarda intel tarafı daha verimli.

keşke masraf yapmadan sorsaydınız oyle yapsaydınız.

2600ü 3800 mhz kullanmıssınız 4000 kullanmıssınız pek farkı olmayacak.

ramleri kurcalarsanız bıraz fark edebılır sadece.

asus rog 3080
    corsair rm850
    benQ zowie xl2566k 360 Hz
  • muhtacım gözlerine muhtacım sözlerine gitmeeeILK DEFA OC FIKIR VE YARDIMLARA MUHTACIM :) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 27 Ağustos 2021; 22:36:18 >

anakartı acayip ucuza aldım o yüzden aklımda oc yapmak yoktu ama şimdi fırsatı varken biraz yapayım dedim, 1.35 v 4ghzde sıcaklık degerlerım normalın 5 derece ustunde oluyor oyundayken ama herhangi bir test vb yapmadım herzaman yapmıyorum ocyi arada sırada

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.