Şimdi Ara

İlk defa laptop aldım, ısınıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşım kullanmadığı eski bilgisayarını verdi. Pek anlamam özelliklerinden. Zaten oyun oynamam, yalnızca internete girmek için kullanacağım. Intel Centrino işlemcili, 2 gb ram olan, Hp marka bi laptop. Açıyorum, yarım saat kullanıyorum, (sadece nete giriyorum) aşırı ısınıp kapanıyor. Soğutucu alırım, sorun değil ama alınca da sorun çözülmez diye korkuuyorum. Direk gidip soğutucu mu alayım yoksa tamirciye falan mı göstereyim? Teşekkürler

• Bence laptopunuzu bilgisayarciya temizletin.Cünku bilgisayarin icini toz kapliyor isinmaya yol aciyor. Birde fanlarin calisip calismadiginida kontrol et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar tutar bu işlem acaba? Fanların çalışmasını nasıl kontrol ederim? Teşekkürler
  • Temizleme isi 15-20 lira civari olmasi lazim.
    Fan kontrolu hem gozlemlerinizle kontrol edin. Hemde yazilimsal olarak HWMonitor CpuID programiyla kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DntRx -- 1 Şubat 2014; 23:09:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xhenderon

Temizleme isi 15-20 lira civari olmasi lazim.
    Fan kontrolu hem gozlemlerinizle kontrol edin. Hemde yazilimsal olarak HWMonitor CpuID programiyla kontrol edin.

Programı kurdum. sıcaklık 58-57 derece civarında. Bi program daha indirdim, şu masaüstünde sağ tarafa gelen ve işlemci durumunu gösteren program. O göstergede ibre 50 ile 100 arasında gidip geliyo, nerdeyse hiç sabitlenmiyo.
  • yaklaşık 2 saattir laptopu soğutucu ile kullanıyorum, sıkıntı olmadı hiç tamirciye götürmesem mi acaba? ama açık program falan olmadığı halde çok ses çıkarıyor
  • Bence götürün fanları temizletin bir de termal macununu yenilesinler işlemcinin bende de küçük bir soba vardı termal macununu yeniledim çok işe yaradı. Sıcaklığın sürekli değişmesi soğutma sisteminin sağlıklı çalışmadığının göstergesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, öncelikle şu soruların cevaplarını bi verirsen yardımcı olabiliriz.
    1 ) Bilgisayarınızı ne zaman ve nereden aldınız ?
    2 ) tam olarak markası nedir ?
    3 ) Bu ısınma sorunu ne zamandan beri başladı.? Başlamadan önce neler yüklediniz ?

Bilgisayarlarda genelde ısınma sorunu olur laptop (diz üstü) procslerinde ancak sadece internete girip çıkmakla pc kapanmaz Isınma sorunlarının tek nedenı vardır ki oda arka plan da veya direkmen temasa geçilen programın RAM (BELLEK) Cihazını fazlasıyla yorması ve işlemciye göndermesi işlemci bu olayı kaldıramassa otomatikmen bilgisayarı kapatarak sinyal verir.Eğer kapanmaz ise zaten yanar o bilgisayar.YANİ:

YA YÜKLEDIGINIZ BIR PROGRAM BUNU YAPIYORDUR .?
    YADA ACTIGINIZ BIR OYUN VE CALISAN ANLIK PROGRAM ( PHOTOSOP VB ( Kİ BU PROGRAMLARDA BOYLE BIR SORUN OLMAZ) ) LARDAN DOLAYIDIR ?

ilk 3 soruya cevap verin yine yardımcı olmaya calısacagım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoVıpOk? -- 2 Şubat 2014; 3:19:49 >

• NoVıpOk? kullanıcısına yanıt
    1)Bugün arkadaşımdan aldım. Bilgisayar 5-6 senelik ama çok az kullanılmış. Bana da zaten böyle idareten bi şey lazımdı.

2)Hp Pavilion dv2000

3)Kullanmaya bugün başladım. Vista yüklü bilgisayara. Ben Chrome dışında program yüklemedim. Laptopu açıyorum, yarım saat falan internette geziniyorum, ısınıp kapanıyo ve çok ses çıkarıyo.

Not: Son 3 saattir soğutucu ile kullanıyorum ve sıkıntı olmadı, kapanmadı ama hala çok ses çıkarmaya devam ediyo.

Ek sorun: Youtube'da video dolmuş olsa bile izlerken saniyelik donmalar, kare kare ilerlemeyle karşılaşıyorum.

Teşekkürler
  • Tek ve hızlı cevap Hp marka dizüstü bilgisayalarda genellıkle bu ısınma sorunuyla kullanıcılar ve bilgisayarcılar cok karsılasıyor. Bır bılgısayarcı olarak chip sorununa dönmeden elden çıkarmanız şiddetli tavsiyemdir kesinlikle fan temizleme falan yaptırmaya götürmeyin Hp değilde başka bir marka söylemis olsaydınız bi deneyin derdim ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: decvarım

1)Bugün arkadaşımdan aldım. Bilgisayar 5-6 senelik ama çok az kullanılmış. Bana da zaten böyle idareten bi şey lazımdı.

2)Hp Pavilion dv2000

3)Kullanmaya bugün başladım. Vista yüklü bilgisayara. Ben Chrome dışında program yüklemedim. Laptopu açıyorum, yarım saat falan internette geziniyorum, ısınıp kapanıyo ve çok ses çıkarıyo.

Not: Son 3 saattir soğutucu ile kullanıyorum ve sıkıntı olmadı, kapanmadı ama hala çok ses çıkarmaya devam ediyo.

Ek sorun: Youtube'da video dolmuş olsa bile izlerken saniyelik donmalar, kare kare ilerlemeyle karşılaşıyorum.

Teşekkürler

Tekrar merhaba :

HP olması gerçekten kötü onların ısınma sorunları var bu kesin ama durup durukende ısınma sorunu olmaz.Arkadaşınızdan alırken formatlımıydı ? eger formatlı degılse arkadasınız son donemlerde ne yuklemıs ne etmısse artık ordan vırus gelmıstır.

DEDİĞİNİZ GİBİ SES bilgisayarın cok ugrastıgı anlamına gelır mesela oyunlarda cok sık rastlanacak bır durum bu bı oyunu acarken hemen ( hırr) dıye ses gelır yani zorlar kendını bılgısayar ctrl alt delt yapıp gorev yonetıcısını acın ve arkada calısan programların resmını atın atabılırsenız ıyı olur .

• bence görev yonetıcısınden bir bakın işlemcı kac hızla calışıyor birde ram bakın bazen ramları yıyen degişik dll dosyaları oluyor bunları kontrol edın tabi vırüs taramasıda yapın degişik vurusler pcnızın son hızda calıştırabılır buda ısınmasına neden olur

bunlarda degilse fanları kontrol edın arkadaşınıza sorun fan temızlıgı yapılmadıysa 6 yıldır fanları temızletın (tabi fan calışıyorsaa)

bunların harıcı düzelmiyorsa ıade edın
  • NoVıpOk? kullanıcısına yanıt
    Aldığımda formatlı değildi. Oyun oynamıyorum zaten, interete girmek yeterli. Prt sc ile almıyor muyduk görüntüyü? Beceremedim ben.
  • 7740 7 kullanıcısına yanıt
    %50 ile %90 arası çalışıyor
  • nvidia06 N kullanıcısına yanıt
    Hp konusunda herkes aynı fikirde
  • quote:

Aldığımda formatlı değildi. Oyun oynamıyorum zaten, interete girmek yeterli. Prt sc ile almıyor muyduk görüntüyü? Beceremedim ben.

PRTSC SYSRq Tusu var ona bas painti ac oraya ctrl + v yap
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoVıpOk?

quote:

PRTSC SYSRq Tusu var ona bas painti ac oraya ctrl + v yap

bu galiba
     İlk defa laptop aldım, ısınıp kapanıyor

• hocam fanı temizle macunu değiştir sana detaylı anlatımda vereyim hem resimli gayet güzel

http://anakartamiri.com/notebook-isinip-kapaniyor-resimli-anlatim/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.