Şimdi Ara

İlk Defa Kedi Bakıcam Sorularım Var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Kişinin Kedileri Yavrulamış ve Ben Bu Kedilerden Bir Tanesini Sahiplenmeyi Düşünüyorum.Kediler Yavru ( 1.5 veya 2 aylıklar)
    Sorularım

1-Mamalarını Nasıl Neye Göre Almalıyım.Ve En Ucuz Ne Kadar Tutar Fiyatı ?
    2-Ben Okula ve Dershaneye Gidiyorum Sorun Olurmu ?
    3-Evde Bir Şeyler Kırar mı ?
    4- Günlük Bakımı Nasıldır ?
    5-Evimde Yavru Bir Muhabbet Kuşu Var Sorun Olurmu ?
    Lütfen Yardım Edin Çok İstiyorum Çocukluk Hayalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worps -- 14 Ocak 2013; 10:24:13 >

• Bu konular konuşuldu. Bilgiler de mevcut.
  • En Önemli Sorularım 1. ve 5. Diğerlerinin Cevabını Aldım Fakat Yinede Danışmak İstedim.Kütfen
    1. ve 5. Sorularıma Cevap Vaerin
  • up up up !!!
  • 1)Asla en ucuzundan almayacaksın. Marketten satılanı da.
    Belli başlı, kaliteli markalar vardır, onlardan almalısın.
    Mesela Royal Canin.
    2)Bence olur. Kedinin eğitimini vermen gerekir ve yalnızlığını paylaşman. Sanırım lisedesin. Daha üniversiten var. Kedi ortada kalır.
    3)Evinizde çok biblo, ıvır zıvır varsa kırabilir. Aksi takdirde kırıp döken hayvanlar değillerdir.
    4)Arada bir tüylerini fırçalarsınız. Mama ve su kabını tazeler, vakti geldiğinde yıkarsınız. En geç 2 günde 1 kum kabı, yani tuvalet kabı temizlenir.
    5)Olabilir. Bir aksilik de çıkabilir. Kedi, kuşa saldırabilir ummadığınız bir anda. Kuş henüz yavru, aşırı strese girer. Hoş olmaz.

Şimdilik durumunuz iyi. Kuşla devam edin. Pratik yapma amaçlı sokakta yaşayan kedilerle ilgilenebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

1)Asla en ucuzundan almayacaksın. Marketten satılanı da.
    Belli başlı, kaliteli markalar vardır, onlardan almalısın.
    Mesela Royal Canin.
    2)Bence olur. Kedinin eğitimini vermen gerekir ve yalnızlığını paylaşman. Sanırım lisedesin. Daha üniversiten var. Kedi ortada kalır.
    3)Evinizde çok biblo, ıvır zıvır varsa kırabilir. Aksi takdirde kırıp döken hayvanlar değillerdir.
    4)Arada bir tüylerini fırçalarsınız. Mama ve su kabını tazeler, vakti geldiğinde yıkarsınız. En geç 2 günde 1 kum kabı, yani tuvalet kabı temizlenir.
    5)Olabilir. Bir aksilik de çıkabilir. Kedi, kuşa saldırabilir ummadığınız bir anda. Kuş henüz yavru, aşırı strese girer. Hoş olmaz.

Şimdilik durumunuz iyi. Kuşla devam edin. Pratik yapma amaçlı sokakta yaşayan kedilerle ilgilenebilirsiniz.

Mesela Günde Ne Kadar Mama Yiyorlar.2 Kg Ne Kadar Gider Kediye ?
    8. Sınıfım.

• Günde toplamda 50 gram yerler. Ucuz mama alırsanız günde 250 grama kadar yiyorlar, doymuyorlar çünkü.
    Yani ucuz mama alıp tasarruf ettiğini sanmak çok yanlış bir mantık.
    2 kg, yaklaşık 2 ay kadar gider.
    Bu, kedinin yavru veya yetişkin olmasıyla da ilgilidir.
    Yavru kediler az az ama sık sık yerler. Yetişkinlerde ise daha azdır bu.
    Ben biraz daha beklemeni tavsiye ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Günde toplamda 50 gram yerler. Ucuz mama alırsanız günde 250 grama kadar yiyorlar, doymuyorlar çünkü.
    Yani ucuz mama alıp tasarruf ettiğini sanmak çok yanlış bir mantık.
    2 kg, yaklaşık 2 ay kadar gider.
    Bu, kedinin yavru veya yetişkin olmasıyla da ilgilidir.
    Yavru kediler az az ama sık sık yerler. Yetişkinlerde ise daha azdır bu.
    Ben biraz daha beklemeni tavsiye ediyorum.

Kararımı Verdim Lisye Başlayınca Alacağım Sen Kedi Besliyormusun ?
  • kardeş kuş olan eve kedi getiriyorsun sende hiç akıl yok mu? bunun yaş maması var, kuru maması var, kedi kumu, kumun kabı, kabın küreği, ilgisi, sabrı, karma, iç parazit, dış parazit aşı ihtiyaçları var.

kimi alıp kuru mamayı dayıyor kedi iğrenç bir yaşam sürüyor. Ben kedilerime tavuk, ciğer, royal canin, pro plan, sanabelle, hills, peynir, yumurta yenebilir ne varsa sunuyorum. Hatta nadiren laktozsuz süt bile verdiğim oluyor.

onların da canı var senin kuşunun da hayati tehlikesi var. 3 gün sonra sokağa atacasan hiç alma. Dişiyse 4 ay sonra domalıp inlemeye başlar erkekse 1 yaşına doğru sağa sola ağır ağır kokulu işer

kısırlaştırmak zorundasın maliyeti en az 150 - 200 tl'dir. Hayvan sevgisiyle hareket etmen iyi bir şey, evde böyle canlılar aile fertlerini daha çok bir araya getirir.

Sana tavsiyem çok iyi düşün.. daha bugün şirketteki kediyi bizzat tedavi niyetine götürüp uyutmak zorunda kaldım hayvan hastalanınca bağışık güçlendiricisi aşısı muayenesi derken tek seferde 50 lirayı geçiyor.

Bizim kedi durup dururken öksürmeye başladı taksilerle gidip geldim tedavilere 100 küsür lira gitti.

• kediler kendi kendilerine bakabilen hayvanlar sorunun olmaz
    yalnız eğer alıştırırsan seninle uyumak isteyebilirler ben sabah 4e doğru uyandığı için kardeşimin odasına iteliyorum
    doğaları gereği evde beslenecek hayvanlar değillerdir aşıları var mutlaka yaptırmalısın
    mama yaşına göre alınıyor yavru mamaları ayrı satılır
    tırmalama tahtası diye birşey var ondan almazsan evdeki mobilyaları tırmalar annen de seni öper
    hayvan sahiplenmek çok önemli bir konudur ve sorumluluk ister bu sorumluluğu alabileceksen sahiplen derim çünkü hiç kolay değil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.