Şimdi Ara

İlk defa ev satacağım yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim...Evimizi satmak için bir müşteri ile halihazırda anlaşmış bulunuyoruz. Ancak ,arada emlakçı vs olmadığı için parasal konularda kafamızda soru işaretleri var. Daha önce yapmadığımız için bu konuda bilgisiziz...Ev aileme ait olduğu için(Biraz yaşlılar) EFT/HAVALE gibi opsiyonlari malesef kullanamayacağız. Parayı alma konusunda nasıl bir yol izlememiz Alıcı ve Satıcı için en sağlıklı olur ?
    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• eğer anlaşabilirseniz parayı havale etsin yada direk çeksin sonra tapuya gidin diyeceğimde adam istemez sanırım
  • Noter huzurunda devir teslim+ödeme mantıklı geliyor bana ama saçma olabilir işleyişi bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknik Üniversiteli

Noter huzurunda devir teslim+ödeme mantıklı geliyor bana ama saçma olabilir işleyişi bilmiyorum.

Cekincemiz şu ki sahte para vs. olabilir mi...Noterde elle sayılmasıda cok zor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstfmrt085 M kullanıcısına yanıt
    Bu işler nasıl oluyor acaba merak ettim şimdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıcıyla anlaşılır. Tapu Müdürlüğüne başvurulur. Tapu gün ve saat verir. Harçlar yatırılır. Bizim buralarda harcın tamamını alıcı yatırır genelde. Tapuya gidilir. Memurun yanına girince adam parayı verir sana. Memur paranı eksiksiz aldın mı diye sorar. İmzalar atılır. Yarım saatte yeni tapu çıkar. Hayırlı olsun. Kredi ile falan aldıysa biraz daha farklı işler sistem.
  • Araba satısından örnek verecek olursam eğer ben arabamı satarken alıcı arkadaş ile notere gittik . Noterin önünde bankadan eft yaptı . Hesabıma geçtiğini görünce satışı verdim . Ev için de bu şekilde yapılabilir. Ama o kadar yüklü para eft / havale ile hemen gelir mi bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.