Şimdi Ara

İlk arabamı alacağım lütfen yardım LÜT-FEN :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    25 yaşındayım üniversiteyi bitirdim atandım göreve başlıyorum. Kırşehir kaman'da çalışacağım Ankara'da ikamet ediyorum. 3 günde bir gidip geleceğim.
    Şimdi gelelim yardım istediğim konuya. Araba çocukluğumdan beri hep ilgi alanım olmuştur, ama maalesef araba sahibi olmak kısmet olmadı. Artık maddi olarak refahtayım ve ilk defa bir araba alacağım. Yaklaşık 2 aydır araştırma yapıyorum, forumları okuyor videolar izliyorum. Arabaların çalışma prensiplerine kadar bir dolu şey öğrendim fakat gel gelelim daha çok kafam karıştı. İşin içinden çıkamıyorum. beklentilerimi göz önüne alarak bana yardımcı olursanız inanılmaz mutlu olacağım :) Kriterlerim şöyle;

1.Bütçem pazarlık dahil maksimum 25.000 TL dolayısı ile 2.el araç arıyorum
    2.Ralli tutkum ve yaşım itibarı ile hatchback bir araç istiyorum
    3.İlk aracım olacağı ve şehir dışı da kullanımım olacağı için biraz fazlaca kullanacağım yani aşırı cimri davranmamak sureti ile yakıt tasarrufu olsa iyi olur
    4.İlginç bir şekilde arabaya içimi ısındırıp soğutan görsel kriterim araçların göğüs dizaynı oluyor. Beğeni göreceli bir kavram evet ama şöyle örnekleyeyim golf 4'ü genel olarak beğenmeme rağmen göğüs dizaynından nefret ediyorum çünkü eski ve bomboş görünüyor fakat opel corsa 2004'lerin dizaynı hoşuma gidiyor
    5.Okuduklarım çerçevesinde alacağım araçların yaş ortalaması ve 2.el olması hasebiyle dizel araçların bana uygun olmadığını düşünüyorum
    6.Alacağım aracı eğer çok seversem bir sonraki aracımı alırken bunu satmayıp (inşallah o kadar maddi refahım olur) hobi aracı olarak tutabilirim.
    7.Haftasonları güvenli alanlarda aracımı ileri sürüş tekniklerini etüd etmek maksatlı da kullanacağım
    8.SANAYİDEN NEFRET EDERİM serviste ufak yollu harcamalarla sorunları çözülebilecek bir araç istiyorum.

Düşündüğüm araçlar; corsa, honda jazz, toyota yaris, colt, polo, fiesta, 206, megane 2 hb, audi a3 gibi araçların bütçem dahilinde olan modelleri...
    Başka önerilere de açığım :)
    Yardımcı olan yorum yazacak olan herkese minnettarım...

• Temiz bir mk1 147 bulursanız hem donanım hem yol tutuş hem konfor olarak saydığınız araçlardan çok çok daha iyi bir tercih olur.
    4 yıl 147 , 1 yıldırda Giuliettası olan biri olarak 2004-5 mk1 147 öneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vet147 V kullanıcısına yanıt
    inceleyeceğim dikkate alıp yanıtladığınız için teşekkür ederim. Biraz daha detaylı bilgilendirirseniz sevinirim yani bahsettiğiniz aracın avantaj ve dezavantajları açsından :)
  • dostlar bakıp geçmeyin lütfen bilgisi olanlar yorumlasın cidden vaktim kalmadı ve hiçbir fikrim yok...
  • Punto düşündün mü hocam, veya da Stilo

• Focus 1 senin araban.

Tasarım hala güncel,

sürüş dinamikleri tartışılmaz,

Göğüs benim çok hoşuma gidiyor adamlar sanki 15 sene önceden double din teyplerin çıkacağını görüp yerini ayarlamışlar.

Temizini mümkünse hiç lpg takılmamışını bulursan ciddi mamada memnun kalırsın diyorum.

Bi örnek;

http://www.fordclubtr.com/forum/topic/267057-16-zotuzalti-16-kapri-mavi-focusum-ve-yaptıklarım/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babadan zengin değilseniz bahsettiğiniz planlar öğretmen maaşı ile biraz zor gerçekleşir bence. Bahsettiğiniz araçlar içinde benim tercihim jazz olurdu. Ayrıca saydığınız araçlarin hiçbirisi ile ralli de yapılmaz ileri surus teknikleri de uygulanamaz. Benim fikrim jazz veya fiesta alıp efendi efendi yola gidilmesidir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek tercih fiesta.
  • Şıh Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Merhaba evet ikisini de düşündüm.. Bütçem dahilinde olan her ihtimali düşündüm ama tercih noktasında sıfıra sıfır elde var sıfır. Her kafadan bir ses çıkıyor tamam grande punto alıcam diyorum biri çıkıyor yaa yapma kardeşim audi wv alma ihtimalin varken fiat mı alacaksın diyor hadi dön başa
  • ismail4444 İ kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim fikrinizi esirgememdiğiniz için.. Öğretmen değilim :) aylık 5-6 bin TL gibi kazanıyorum şu an için.. Ama maalesef borçlarım olduğu için arabaya çok bütçe ayıramıyorum..
  • Düşük km fiesta alabilirsin hocam 25 26 bin liraya çok var.
    Honda civic al diyecem de güvenli paketlileri o fiyata yok güvenli paket olmayanlarını alma allah korusun kaza da çok kötü şeyler oluyor

https://www.sahibinden.com/ford-fiesta?price_min=24500&price_max=26500&a4_max=160000#/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çiçekabbas66 -- 17 Eylül 2016; 11:32:58 >
  • ayda 6 bin kazaniyorsan biraz guvenli bir araba bak metal yorgunluguba ugramis coplerle ugrasma

• ZETEC SE kullanıcısına yanıt
    Hangisini tavsiye ediyorsunuz? Focus 1 1.4 1.5 1.6 1.8 ? dizel benzin tüp??? :D
  • hakankaran kullanıcısına yanıt
    Borçlar lanet olası borçlar ufak başlamak zorundayım fazlasını öderken cidden zorlanacağım maalesef..
  • Focus 1 de sadece 1.6 benzinli motor var diye biliyorum. Ve kesinlikle tavsiye ederim temizini bulursanız çok mutlu eder, 2005 model Focus sonrası 2013 fiestaya geçiş yaptım ama hala bir burukluk bir tatminsizlik var

• gargara06 G kullanıcısına yanıt
    "Audi vw alabilecekken, grande punto alma" diyen, otomobil piyasasından anlamayan adamlarla arac alana kadar irtibatı kes. Ezbere konuşuyorlar. Punto ile polonun aynı model aynı kilometredeki arabasi değil buradaki konu. Senin bütçede punto, polodan 5/6 yıl daha yeni, daha düşük kilometrede daha temiz bir arac olur. Büyük ihtimal de daha güvenilir(bakmak lazim).

Audiye hiç bulaşma, arabadan anlamiyorsan maaşı bağlarsın sanayiye.

Colt bakılabilir, model yılı yüksek olur.

• Peg, 206-207 ler olabilir, fiesta, daha eski kasalara gidersen focus golf astra filan, ama eskidikçe arıza ihtimali artar,

• neilblack kullanıcısına yanıt
    Herkes öyle bir konuşuyor ki kendinden emin şekilde lan galiba bu adam arabadan anlıyor diyorsun ister istemez..
  • o zaman toyota yaris senin araban , bu arabayi bozmak icin ozel ugrasi gerekir kendi capinda guvenli ve yakisikli bir onceki kasa yaris diyorum

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Evet tipi de çok hoşuma gidiyor kendisinin.. Performansı güzel midir? Yakıtı nasıl ve sorunsuzluğu gerçek mi? Yaris binicileri anlatırsa sevinirim..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.