Şimdi Ara

İlk açılışta internetin geç gelmesi hakkında yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yatılı okulda okuyodum. Evdeki bilgisayara ne zmandır bakamamıştım. Geldiğimde ilk açılışlarda bilgisayarımın interneti çok geç geldiğini fark ettim. 25-30 sn'de bilgisayar kullanılabilir hale geliyor ama internet bu 30sn 'den 1 dk sora falan geliyo. 2 farklı virüs koruyucusu kullandım (eset smart ve kaspersky internet security) ikisinde de yine internetim geç geldi. Torrent programı da kullanıyorum (utorrent)... Otomatik başlama ayarlı ve o internet gelmeden yüklemeyi başlatmaya çalıştığında şu şekilde bir rapor veriyor bana " [2009-12-31 13:21:53] Error opening Windows firewall: 0x80070005 Erişim engellendi" şeklinde bir hata raporu. Sanıyorum güvenlik duvarımla alakalı bir durum. Virüs koruyucularımı kaldırdığımda sonuç yine değişmedi. Demek ki sorun Windows'tan diye düşünüyorum. Ama benim Windows güvenlik duvarım zaten kapalı. Google'dan hata numarasını yani "0x80070005" pekı bişey bulamadım genelde msn hatası olarak görünüyor... işletim sistemim xp sp 3 bu arada. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

• bilgisayarına yüklemiş olduğun antivirüs programları buna nden olmuş olabilir zaten 2 tane antivirüs programı yüklemek bikere en büyük hatan neyse öncelikle tam anlamı ile bilgisayarından kaldır bu iki programıdı hiçbir artık dosyaları kalmasın başlat/çalıştır/bölümünden msconfig yaz ve bilgisayarın açılışı sırasına açılan gereksiz programların seçili kutularını kaldır burada antivürle ilgili açılan varsa yazılımlarıda kaldır mümkünse utorentiden açılışta kaldır okler yeniden başlat bilgisayarı. birde modemin nemarka modem nasıl bağlanıyorsun etnernet yada wireless yada usb denmi eğer usb ise ethernete geç ve bilgisayarı kapadığından modeminde elektiriğini kesiyormusun yoksa modem usbden elektirik alan modemlerdenmi yada kesmiyormusun.
  • Yanıt için teşekkürler. 2 tane antivirus tabi ki kullanmıyorum sadece 2 farklı antivüs yüklediğimi (farklı zamanlarda) ama ikisinde de neticenin değişmediğini anlatmak istemiştim Utorrent de zaten normalde bende otomatik başlamıyor zaten. Sadece hatanın adını öğrenebilmek için öyle başlattım. Bunda da sorun yok yani. Antivirus kaldırıp (artık dosyalar dahil) da yeniden başlattım fakat netice aynı maalesef.
    Başlangıçta açılan programlarımın resmini de koyayım. Resimde gözükmeyen google toolbar ve google updater var.. diğer herşeyin tik'i kalkık.

Modemim normal modem ama uydunet... Yani telefon hattı değil.. Direk ethernet'e bağlı yani normal olması gerektiği gibi.

Şu başlangıçta açılan programlarımdan hangilerinin tikini kaldırmalıyım gereksiz var mı orda acaba??

• hepsini kaldır korkma hiç birşey olmaz.(benim hepsi iptal şu an)
  • kamikaze95 dediği gibi hepsini kaldırabilirsin bide öyle dene.
  • startup programalr kendini sys tray dediğimiz yere ekleyen programlardır.bunları kaldırarak açılışta ve normal çalışmada bilgisayaraın hızında etki görülür.torrent programını makinadan tamamen kaldır ve mesajındai resimde görülen başlangıç sekmedsindeki tüm tikleri kaldır makinayı tekrar başlat birde eğer yüklü antiviürs kaspersky ise buraya sisteminin özelliklerini yazarsın antivirüsten kaynaklanıp kaynaklanmayacağını söyleyebilirim.
  • sistemim
    intel core 2 duo E4500 2200 GHZ
    2gb ram
    gforce 8600gt ekran kartı
    asus P5LD2/1333 anakart

tikleri kaldırdım
    sorun torrent programıyla alakalı değil arkadaşlar. Onu zaten yeni yükledim. Başka bi nedenden kaynaklanıyor bi türlü bulamadım ama :( İlginiz için çok teşekkürler ama hala 1-.1.5 dk geç açılıyor. Format atmadan başka bi yolunu bulsak çok iyi olur ya :(

Ayrıca az önce ağ bağdaştırıcımı da güncelledim 2008 versiyonuna o da bi işe yaramadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nty35 -- 31 Aralık 2009; 22:23:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu hortlatmış gibi olacak ama yeni konu açmaktansa aynı konu üzerinden devam edelim dedim.
    Bende arkadaşla aynı sorundan muzdaribim,bilgisayar açılışında internet geç geliyor ve bu süre zarfında bilgisayar işlem yapmıyor,internet geldiği anda ise bütün işlemlerimi aynı anda yerine getiriyor.Kaspersky yükleyip tüm bilgisayarı tarattım,bulunan zararlı yazılımlarıda kaldırdım fakat sorun hala devam ediyor.Sorunu daha iyi anlayabilmeniz için resimde ekledim.
    Birde şunu belirtmek istiyorum; bilgisayarı ağ bağlantısı ile güvenli modda başlattığımda internete direk bağlanıyor.Hiçbir sorun kalmıyor fakat normal başlatmalarda aynı sorun devam ediyor.Sorun sizce ne olabilir?
    Resim:https://store.donanimhaber.com/39/4e/b7/394eb78d3f62d399b9bacae7e75c15d6.png
    Bilgisayar özellikleri
    Anakart:msi880gma-e45
    İşlemci:Amd phenom x4 B50(Çekirdek açma)
    Bellek:4 gb kingston ram
    Hard-disk:500 gb 7200 rpm
    Ethernet kartı:Realtek

• quote:

Orijinalden alıntı: aLoNe15

Konuyu hortlatmış gibi olacak ama yeni konu açmaktansa aynı konu üzerinden devam edelim dedim.
    Bende arkadaşla aynı sorundan muzdaribim,bilgisayar açılışında internet geç geliyor ve bu süre zarfında bilgisayar işlem yapmıyor,internet geldiği anda ise bütün işlemlerimi aynı anda yerine getiriyor.Kaspersky yükleyip tüm bilgisayarı tarattım,bulunan zararlı yazılımlarıda kaldırdım fakat sorun hala devam ediyor.Sorunu daha iyi anlayabilmeniz için resimde ekledim.
    Birde şunu belirtmek istiyorum; bilgisayarı ağ bağlantısı ile güvenli modda başlattığımda internete direk bağlanıyor.Hiçbir sorun kalmıyor fakat normal başlatmalarda aynı sorun devam ediyor.Sorun sizce ne olabilir?
    Resim:https://store.donanimhaber.com/39/4e/b7/394eb78d3f62d399b9bacae7e75c15d6.png
    Bilgisayar özellikleri
    Anakart:msi880gma-e45
    İşlemci:Amd phenom x4 B50(Çekirdek açma)
    Bellek:4 gb kingston ram
    Hard-disk:500 gb 7200 rpm
    Ethernet kartı:Realtek

bendede bazen oluyo haftada 2-3 gün oluyo düzeliyo bir türlü çözemedim

• Ben sorunu çözdüm gibi, şu anda 5-6 sn'de internet geliyor.Soluto isimli programı yükledim ve bilgisayarımın 2 dk 8 saniyede açıldığını gördüm.Bu baya uzun bir süre.Bende solutoda görünen ne kadar gereksiz program varsa hepsini durdurdum.Msconfigteki bütün programları devre dışı bıraktım.Ardından birde combofixle tarattım ve sonuca ulaştım.Birde solutoda service.exe(yanlış yazmadım) isimli bir program vardı.Ne olduğunu bilmiyorum ama sizdede varsa büyük ihtimalle combofix sorunu halledecektir.
  • Valla ben bu sorunu nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum ama sanırım kaspersky ile ilgili bi problemdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye eski konuları hortlatıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.