Şimdi Ara

İlk 8000 Sıralamada Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YKS'de ilk 8 bine girmeme rağmen bilgisayar mühendisliğinde üniversite seçmekte zorlanıyorum. Sıralamama en yakın Galatasaray ve Bahçeşehir'den sonra (Koç ve Özyeğin'in burslularını saymazsak) aniden 16 binle alan Yeditepe geliyor. Alt limit olarak düşündüğüm Hacettepe ise geçen sene 17 binle almış.

    Yaptığım tercih listesinde ik 3'ü (ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi) ölü tercih olarak belirledim. 4. sıraya normalde Galatasaray'ı koyacaktım, ancak gördüğüm kadarıyla Galatasaray'daki mühendislik bölümleri yeterli gelmeyecek. Oradaki bilgisayar mühendisliği bölümü henüz bu sene MÜDEK akreditasyonu almış. O yüzden 4. sıradan düştü. YTÜ de %30 İngilizce olması ve Davutpaşa kampüsünün Esenler'de yer almasından aşağılara gitti. Yeditepe tam burslu da listeye son anda dahil oldu ve orayı çok da düşünmedim.

    4. sıra için geriye Bahçeşehir ve Hacettepe kaldı. Bahçeşehir'i görmüş biri olarak oradaki imkanların fazla olduğunu görebiliyorum. Oyun endüstrisi ile özellikle ilgiliyim, Bahçeşehir'in bu alandaki yatırımlarını çok duydum. Güney Beşiktaş kampüsünü de biraz inceledim. Ne var ki üniversite kendi reklamını çok yapıyor ve bana üniversitenin kendi akademik başarısına yeterince güvenmediği hissi veriyor. Öte yandan Hacettepe de Türkiye'nin sayılı saygın devlet üniversitelerinden. Ancak üniversite tıp fakültesi ile öne çıktığından bilgisayar ikinci plana atılmış gibi duruyor.

    Hacettepe ve Bahçeşehir ile ilgili internetteki yorumlar birbiriyle çok çelişiyor. İki üniversitenin seveni de var sevmeyeni de. Ben açıkçası gideceğim üniversitenin akademik başarısının ne kadar iyi olursa olsun beni bir yere kadar götüreceğini, işin büyük bir kısmını kendim halletmem gerektiğini düşünüyorum. Yani bilgisayar mühendisi olacaksam imkanların fazla olduğu, diğer öğrencilerle ve bölümlerle ortak çalışabileceğim bir yere gitmem gerekir. Bu konuda sizden de fikir almamın yaralı olacağına inanıyorum. Saydıklarım dışında önerebileceğiniz üniversiteler de varsa yazabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • senin yerinde olsam ytü yazarım. %30 ingilizce olması bence sorun değil. bazı şeyler kağıt üstünde yazdığı gibi olmuyor. yıldız eski ve köklü bir okul , orayı kazanmamış biri olsam da eğitimine güveniyorum. bahçeşehir vs bana reklam geliyor açıkçası. son paragrafını okudum , evet %100 hatta %100000 katılıyorum. bilgisayar mühendisliği okuyorsan sektöre dayalı bir eğitim bekleme bir kere. kimse seni sektöre hazırlamayacak sadece ufak yol gösterecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pir2xh

    senin yerinde olsam ytü yazarım. %30 ingilizce olması bence sorun değil. bazı şeyler kağıt üstünde yazdığı gibi olmuyor. yıldız eski ve köklü bir okul , orayı kazanmamış biri olsam da eğitimine güveniyorum. bahçeşehir vs bana reklam geliyor açıkçası. son paragrafını okudum , evet %100 hatta %100000 katılıyorum. bilgisayar mühendisliği okuyorsan sektöre dayalı bir eğitim bekleme bir kere. kimse seni sektöre hazırlamayacak sadece ufak yol gösterecekler.
    Teknik üniversite okumak her zaman bir artıdır zaten. Yurt dışı imkanları da benim için son derece önemli. YTÜ bu konuda nasıl bir izlenim bırakıyor? Ya da girişimcilere ne kadar destek olabiliyor?

    YTÜ'yü her ne kadar sevsem de Hacettepe benim için bir adım önde gözüküyor. Bahçeşehir yerine Hacettepe ile kıyaslamak daha doğru olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tıp yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralama olarak

    boğaziçi
    bilkent burslu tutarsa %50 fln
    odtü
    itü
    yıldız
    hacettepe

    bu şekilde. bahçeşehir tırt. özellerden bilkent ve koç öneririm. açık bir aradan sonra tobb ve sabancı gelebilir belki.

    itü bilg iyidir, amerikada büyük şirketlerde çalışan meslektaşlarım var. ama ankara daha rahattır istanbula göre, trafik yok, gürültü yok vs. bilg başında çok zamanın olur proje fln yaparsın.

    bilg mühendisliği ve yazılımcılık kişinin bireysel başarısına bağlı daha çok. devlet ünisine gidersen senle kimse ilgilenmez ama arkadaş çevresi yaparsan daha çok şey öğrenirsin. özel üniversiteler ödev proje üzerine odaklı. aslında ödevleri yaparken öğrenirsin fakat ödev takımında muhtemelen burssuzlar fln gelir, onların da algı kapasitesi düşük baya. çevrendeki insanlar ne kadar iyi olursa o kadar gelişirsin.

    ingilizce kendin halletmen gereken bir durum. bilmiyorsan çalış hazırlık vs oku. bölümün %30 ingilizce olmasına bakma, bilgisayar bölümleri %100 ingilizcedir. bütün kaliteli kaynaklar ingilizce. oturup türkçe kitap okuyarak vakit kaybetme.

    bilgisayar mühendisliği bölüm olarak zordur. bir sürü alanı vardır. gitmeden önce sosyal bir insan olamayacağını da hesaba katman lazım. yani millet gezerken parti yaparken kızlarla takılırken kütüphanede sabahlayabilirsin. ama sonunda senin işin olur; onların muhtemelen olmaz ya da senin kadar kazanmazlar. yurt dışına çıkma imkanı en yüksek olan bölümdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 20 Ağustos 2019; 23:16:44 >




  • ZaneTheEqualizer Z kullanıcısına yanıt
    teknik üniversite okumak, demek ne kadar saçmalık bu ülkede.
    ya ytü boğaziçinden iyi o zaman? boğaziçi teknik değil?
    ayrıca karadeniz teknik, erzurum teknik var?
    yıldız teknik iyi değil, ben tavsiye etmem,
    mühendislik okunacaksa boğaziçi odtü bilkent koç sabancı, en kötü itü
    gerisi bana boş geliyor
  • Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Tercih listemin 4. sırasına BAU'yu, 5'e Hacettepe'yi koymuştum. Bilgisayar mühendisliği sıralamaları bu sene çok yükseldiği için önceden gidebildiğim GSÜ ve BAU'yu kaçırarak 11 bin taban sıralamaya yükselen Hacettepe'de bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim. Böylesinin kendi açımdan iyi olduğunu düşünüyorum, çünkü Türkiye standartlarında Hacettepe gerçekten de kaliteli bir üniversite. Bilgisayar, elektrik elektronik, makine, endüstri ve yeni açılan yapay zeka üniversitenin önem verdiği mühendislikler. Beytepe kampüsü öğrencilerin ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. Eğitim dili İngilizce olmasına rağmen hazırlık eğitimi ile ilgili çoğunlukla olumsuz yorumlar duydum. O yüzden muafiyet sınavlarına girdim. Bölümün akademik kadrosu nitelikli ve tecrübeli isimlerden oluşuyor. Yine kaynak açısından sıkıntı çekmeyeceğime inanıyorum; fazlasıyla kitap, yayın ve doküman var. Üniversitenin sıralamasının 10 bin aşağısına düşmesini 2014 yılına kadar bilgisayarda öğretim dilinin Türkçe olmasına ve ODTÜ kadar reklamımızın olmamasına bağlıyorum. Bölümün öğrenci profili genel olarak iyi, ancak yukarıda saydıklarımın dışındaki mühendislikler için aynısı geçerli olmayabilir.

    Özetle Hacettepe'yi beğendim. Akademik yıl başlayınca, diğer üniversitelerden daha geç açılıyor nedense, daha fazla bilgi paylaşmak istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaneTheEqualizer -- 13 Eylül 2019; 8:58:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZaneTheEqualizer

    Verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim. Tercih listemin 4. sırasına BAU'yu, 5'e Hacettepe'yi koymuştum. Bilgisayar mühendisliği sıralamaları bu sene çok yükseldiği için önceden gidebildiğim GSÜ ve BAU'yu kaçırarak 11 bin taban sıralamaya yükselen Hacettepe'de bilgisayar mühendisliği bölümüne yerleştim. Böylesinin kendi açımdan iyi olduğunu düşünüyorum, çünkü Türkiye standartlarında Hacettepe gerçekten de kaliteli bir üniversite. Bilgisayar, elektrik elektronik, makine, endüstri ve yeni açılan yapay zeka üniversitenin önem verdiği mühendislikler. Beytepe kampüsü öğrencilerin ihtiyacını büyük oranda karşılıyor. Eğitim dili İngilizce olmasına rağmen hazırlık eğitimi ile ilgili çoğunlukla olumsuz yorumlar duydum. O yüzden muafiyet sınavlarına girdim. Bölümün akademik kadrosu nitelikli ve tecrübeli isimlerden oluşuyor. Yine kaynak açısından sıkıntı çekmeyeceğime inanıyorum; fazlasıyla kitap, yayın ve doküman var. Üniversitenin sıralamasının 10 bin aşağısına düşmesini 2014 yılına kadar bilgisayarda öğretim dilinin Türkçe olmasına ve ODTÜ kadar reklamımızın olmamasına bağlıyorum. Bölümün öğrenci profili genel olarak iyi, ancak yukarıda saydıklarımın dışındaki mühendislikler için aynısı geçerli olmayabilir.

    Özetle Hacettepe'yi beğendim. Akademik yıl başlayınca, diğer üniversitelerden daha geç açılıyor nedense, daha fazla bilgi paylaşmak istiyorum.
    hayırlı olsun.




  • Car_sedan C kullanıcısına yanıt
    böyle hiper zekalar yüzünden ülkede doğru dürüst mühendislik yapan global firmalar çıkmıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.