Şimdi Ara

İLK 100 BURSU İÇİN PUAN TÜRÜ ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, önümüzdeki sene ilk 100 bursu için sınava girmeyi düşünüyorum.Halihazırda güzide bir üniversitenin güzide bir mühendislik bölümünde okuyorum ve bölümümü sevdiğimden tercih yapmayacağım.Bu burs için tercih yapmak gerekmiyormuş.Hangi puan türünden bu denemeyi gerçekleştireceğime karar veremedim; sınavdan önceki 3 haftalık zamanımda ve boş zamanlarımda ona göre çalışacağım.

    Sayısal:TYT Matematiğinden 39-40 AYTden 36-40 arası alırım diye tahmin ediyorum(ki sınava girdiğim 2 senede de bu civarlarda aldım).Ancak AYT Feninden maksimum 35 çıkartırım dolayısıyla Sayısaldan 100e girme ihtimalim sıfır.

    EA: Edebiyatla amatör olarak ilgili olsam da ezber kısmını 3 haftada ne kadar halledebilirim bilmiyorum.Tarih ve coğrafya tam.

    Sözel:Bu türün derslerini oldukça sevsem de sınavda ne tip sorular çıkıyor hiçbir bilgim yok.Özellikle Tarih ve coğrafyayı normalde de sevdiğimden okuyorum.Geçen sene eğlencesine bütün ayt yi çözdüm ve sözele 15dk ayırdım.Tarih coğrafya toplam 22 de 19 geldi.Ayt felsefesini hiç bilmiyorum.

    Dil:İngilizce bir bölümde okuyorum, ingilizcem upper-advance arası.Ayt dilde ne tip sorular çıkıyor bilmiyorum.

    Buraya kadar okuyanlara ve bana yardımcı olma nezaketini göstereceklere şimdiden teşekkürler.Eğer bu işi gözüme kestirirsem çok olmasa da biraz daha vakit ayırabilirim.Son olarak bu sene yerleşen arkadaşlara tebrikler.







  • Say isen ea ea isen soz ingilizce hazırlık okuyacaksan veya ingilizcen iyise dil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan KYK bursu alıyorum, seneye ilk 100e girersem bu bursu ilk100 bursuna çevirebiliyor muyuz acaba
  • Dil tabii ki.
  • ezber konusunda iyi olduğumdan mı emin değilim ama boş zaman ve son 3 haftada rushlayarak edebiyatta tatmin edici bir sonuç çıkarılabilir gibi geliyor. dönemlere girene kadar biraz zorlama konular var ama ondan sonrası o dönemin temel özelliklerini öğrenip yazar-eser ezberlemek. benim sürekli tekrarını yaptığım post-it kağıtlara yazılıydı önemli yazarların eserleri ve sınavda kaçırmayacak kadar iyi öğrenmiştim. tarih biraz tricky. o sene ne gelir bilinmez ama çok net bilgi de sorulabilir ya da hafif çeldirici yorum da sorulabilir. coğrafya kek zaten çalışmayan da en az 5 net yapıyor 6 soruda. olmayacak iş değil bence.
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    çeviremiyor olabilirsin çünkü öncesinde kyk bursundan yararlanınca ilk100 için başvuramıyorsun gibi bir muhabbet vardı. araştırsan iyi olur.
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    Bi ara kyk yi ama dilekçe verirsen evet cevrilio diye duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    Şimdi aradım, kalan süre için burslar 3 katına çıkıyor dendi.Yani oluyormuş.
  • spinky kullanıcısına yanıt
    Yardımın için teşekkür ederim.Sözel için ne diyorsun peki?Rakibim daha az olacak ancak felsefe ne kadar zaman ister emin değilim.
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    bu sene olmadı sonraki sene ben de ilk 100 için kasacağım kendimi. üstte bir arkadaş ydsden gir demiş ama puan hesabı yaptığımda hiç ilk 100 çıkmıyor ne kadar yüksek netler yazsam da. sanırım sayısallar ve aşırı iyi tyt yapanlar dilden abuselıyor sistemi. ya da anlamadığım bir şekilde dilciler aşırı iyi tyt mat ve tyt fen yapıyor. ayt matematik güçlü tarafın olabilir ama o da kesin değil çünkü o seviyedekiler 40 yapıp geçiyor. çok iyi bir tyt yapıp -yaklaşık 100-110 arası- edebiyat, sosyal 1de 36-38 netle çıkabilirsen eşit ağırlık kısmından sözel kısmında 40 netlik sorudan 28 net yaparım demişim ve ham sıra 37 çıkmış mesela. ama bu tyt netiyle 80 netlik ydsden 78 net girince ilk 100den çıkıyorsun. sözel daha eforsuz gibi geliyor denemelerim sonucunda bakınca. ben de o yönde kasmayı planlıyorum.
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    hocam aynı senin ilk entryinde dediğin gibi nasıl konular vardır, ne tip sorular soruyorlar ben de hiç bilmiyorum. şimdi felsefeden dönem dönem filozof soruyor bile olabilirler gerçekten emin değilim. ama girdiğim netler zaten tüm derslerden 3er 3er düşük netlerdi ve ona rağmen tutuyor ilk 100. sözeller de yakınıyor zaten kolay soruyorlar mfler çözüp önümüze geçiyor diye.
  • spinky kullanıcısına yanıt
    Evet dediğin gibi sanırım benim gibi ilk100 bursu için dilden girmeye çalışan çok insan var.
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    hem de sözeldeki dersler aşina olduğumuz şeyler. biraz daha derinlemesine çalışma gerektiriyor sadece.
  • bu sene hazırlık sonrası dilden denedim çok da iyi bir derece yapmama rağmen 1k civarında kaldık. dilden imkansız olmuş gerçekten o işler. tm için de edebiyatıma hiç güvenmiyorum 3 hafta gibi bi sürede halletmem zor. sözelden biraz temelim de var yığılmaya bakınca çok daha mantıklı gibi duruyor seneye sözelden deneyeceğim ben de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massathebest -- 6 Ağustos 2019; 17:52:51 >
  • ea ve sözel deneyin
  • En mantıklısı sözel duruyor şuan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.