arkadslar bugun CF kartımı 7D makinamdan cıkartıp 350D makinama taktım ve 7D nin shutteri 4560 idi 350D nin shutteriyse 9500 idi. 350D'den CF kartı çıkartıp 7D ye taktım ve 7D nin Shutter ( Fotoğrafların numarası) 9501 oldu bunu nasıl çöze biliriz?
quote:
Orijinalden alıntı: burak03
arkadslar bugun CF kartımı 7D makinamdan cıkartıp 350D makinama taktım ve 7D nin shutteri 4560 idi 350D nin shutteriyse 9500 idi. 350D'den CF kartı çıkartıp 7D ye taktım ve 7D nin Shutter ( Fotoğrafların numarası) 9501 oldu bunu nasıl çöze biliriz?
Shutter değişmemiştir. Hafıza kartındaki son fotoğraf o numarayla çekilmiştir o şekilde kalmıştır. hafıza kartını formatlayıp tekrar deneyin belki rakam düzelir.
Düzelmese dahi sadece dosya adı o, shutterla alakası yok
Tabiki shutter ile alakası yok. ancak bu şekilde devam ederse numara satılacagı zaman numaraya bakıldıgı için sıkıntı olabilir...
Satılacağı zaman dosya numarasına mı bakıyorsunuz? Servisten gerçek shutter öğrenilir en kötü ihtimalle, sizin mantıkla satmadan bi format çekin sıfır cihaz deyiverin bari
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
Satılacağı zaman dosya numarasına mı bakıyorsunuz? Servisten gerçek shutter öğrenilir en kötü ihtimalle, sizin mantıkla satmadan bi format çekin sıfır cihaz deyiverin bari
O yemiyor yahu. makine kendi sayacından devam ediyorda farklı makinenin kartını takıp onun sayacını kendine yükleme gibi bir ihtimali olabilir mi? yani bu kartı formatlasada artık makine sanki en son 9500 de bırakmış gibi devam eder mi?
yanı hocam piyasada fotografcının ilk baktıgı bu ... numara tabiki biz sevis yada program vasıtasıyla bakıyoruz ancak adama laf anlatılmıyor fiyat kırmak için elinden geleni yapıyor bu yüzden söylüyorum kartı formaatladım ama sorun cozulmedi hala 9500 lerden devam ediyor.
söylenenleri denedim fakat kartın içine dosya atamıyorum makinanın usb sinden bağlandıgım için galiba bir kart okuyucu edinip deneyeceğim
Bu arada Makina'dan format atıp denedim ve sıfırlandı ancak bu şekilde düzelir sanırım...
quote:
Orijinalden alıntı: burak03
Bu arada Makina'dan format atıp denedim ve sıfırlandı ancak bu şekilde düzelir sanırım...
Sen formatı bilgisayardan falan mı atıyordun? o şekilde düzelmez zaten. makineden format atacaksın ki formattan sonra kendi ayarlarını yüklesin tekrardan
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme